تاریخچه خودروهای برقی به چه زمانی بازمی گردد؟

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

امروز، خودروهای الکتریکی، که بیش از ۱۰۰ سال پیش معرفی شدند، به دلایل مختلف برای مصرف کنندگان بسیار کاربردی و مقرون به صرفه هستند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

در سال ۲۰۲۳ تقاضا برای خودروهای الکتریکی همچنان در حال افزایش است، زیرا با خرید این مدل از خودروها، مالیات، عوارض و سایر هزینه های جانبی کاهش می‌یابد و مصرف کنندگان به دنبال راه‌های صرفه‌جویی در هزینه‌های سوخت هستند.

سخت است تعیین کنیم که اختراع خودروی الکتریکی به یک مخترع یا کشور خاص بازمی گردد. به جای آن، در قرن نوزدهم، برخی پیشرفت ها – از باتری تا موتور الکتریکی – منجر به ساخت اولین خودروی الکتریکی شد که در جاده حرکت می‌کرد.

تاریخچه خودروهای برقی

در اواسط قرن هجدهم، اسب و گاری ها اصلی‌ترین وسیله نقلیه بودند، اما نوآوران در مجارستان، هلند و ایالات متحده آمریکا به آینده نگاه می کردند و با این نگاه توانستند برخی از اولین خودروهای الکتریکی مقیاس کوچک را بسازند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

حدود سال ۱۸۳۲، رابرت اندرسون در حال کار و تحقیق بر روی خودروهای الکتریکی بود، اما در واقع، تا دهه ۱۸۷۰ یا بعد از آن است که ایده خودروهای الکتریکی عملی می‌شوند. در تصویر، یک خودروی الکتریکی ساخته‌شده توسط یک مخترع انگلیسی در سال ۱۸۸۴ قابل مشاهده است.

همچنین ویلیام موریسون از دی موین، اولین خودروی الکتریکی موفق را در ایالات متحده اختراع می‌کند. اتومبیل او تقریباً یک خودرو نیمه برقی است که نیمی از توان خود را با برق تأمین می کند، اما همین موضوع علاقه‌ای به خودروهای الکتریکی در آمریکا را افزایش می دهد.

نسبت به خودروهای مجهز به موتور بنزینی و بخاری در آن زمان، خودروهای الکتریکی ساکت و آسان در رانندگی بودند، به همین سبب به سرعت در بین ساکنان شهری، به ویژه زنان، محبوب شدند. در اوایل قرن بیستم، خودروهای الکتریکی مورد توجه و علاقه عموم قرار می‌گیرند و در آمریکا حدود یک سوم از تمام خودروهای موجود در جاده‌ها را تشکیل می‌دهند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

بسیاری از نوآوران به تقاضای بالای مردم نسبت به خودروهای الکتریکی توجه کردند و مسیرهای مختلف را برای بهبود فناوری بررسی کردند. به عنوان مثال، توماس ادیسون باور داشت خودروهای الکتریکی حالتی برتر در حمل و نقل هستند و برای ساخت یک باتری بهتر تلاش کرد.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

در سال ۱۹۰۱، فردیناند پورشه، بنیان‌گذار کمپانی آلمانی پورشه، خودروی لوهنر پورشه میکست را تولید می‌کند، این مدل اولین خودروی هیبرید الکتریکی جهان است. این خودرو توسط برق ذخیره شده در باتری و یک موتور گازی قدرت مورد نیاز خود را تأمین می کند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

بهبود جاده‌ها و کشف نفت خام با قیمت ارزان در تگزاس باعث شد توجه مردم از خودروهای برقی به سمت خودروهای بنزینی جلب شود. تا سال ۱۹۳۵، خودروهای برقی تقریباً ناپدید شدند. در تصویر، یکی از ایستگاه‌های سوخت‌گیری بنزینی را می بینید که مانند آن در سراسر آمریکا بسیار ساخته شده بود. این ایستگاه ها، بنزین را برای آمریکاییانی که در روستاها سکونت داشتند، بسیار قابل دسترس کرده بودند و به همین دلیل خودروها با موتور بنزینی سراسر بازار آمریکا را فراگرفتند.

در مدت زمانی حدود ۳۰ سال، بنزین ارزان، فراوان و بهبود مستمر در موتورهای احتراق داخلی، باعث عدم توجه و نیاز به خودروهای الکتریکی شد، اما در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، قیمت بنزین به شدت افزایش یافت و این موضوع باعث ایجاد علاقه و نیاز به خودروهای الکتریکی شد.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

در همین دهه، اولین خودروی مسافربر بر روی کره ماه توسط ناسا اختراع می شود. خودروی لونار روور سازمان NASA با استفاده از برق، به ارتقای وضعیت خودروهای الکتریکی کمک کرد.

در همان سال ها، بسیاری از تولیدکنندگان خودروهای بزرگ و کوچک، گزینه‌هایی برای خودروهای سوخت جایگزین را بررسی می کردند. به عنوان مثال، شرکت جنرال موتورز یک خودروی الکتریکی آزمایشی برای مصارف شهری اختراع کرد، که شرکت آن را در سال ۱۹۷۳ به نمایش گذاشت.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

یکی از خودروهای الکتریکی موفق در این زمان، خودروی سیتی‌کار شرکت سیبرینگ-وانگارد است. این شرکت توانست بیش از ۲۰۰۰ خودروی سیتی‌کار تولید کند. این مدل یک خودروی کوچک با بردی حدود ۹۵ کیلومتر بود. محبوبیت آن باعث شد، که سیبرینگ-وانگارد تا سال ۱۹۷۵ ششمین تولیدکننده خودروی بزرگ آمریکا شود.

نسبت به خودروها با موتور بنزینی، خودروهای الکتریکی در سال ۱۹۸۰ محدودیت‌هایی از قبیل کارکرد و عملکرد محدود داشتند، که باعث می‌شد علاقه به خودروهای الکتریکی به مرور زمان کاهش یابد.

در دهه ۹۰ میلادی مقررات جدید فدرال و ایالتی علاقه به خودروهای الکتریکی را دوباره در میان مردم ایجاد می کند. نتیجه این قوانین این است که تولیدکنندگان، مدل‌های محبوب خودرو را به خودروهای الکتریکی تبدیل می‌کنند، که امکان دستیابی به سرعت و عملکردی نزدیک‌تر به خودروها با موتور بنزینی را فراهم کنند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

جنرال موتورز (GM) مدل EV1 را در سال ۱۹۹۶ عرضه می‌کند، یک خودروی الکتریکی که از پایه طراحی و توسعه یافته است. EV1 به سرعت طرف‌داران خود را پیدا می‌کند و میان مردم از محبوبیت خاصی برخوردار می شود.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

تویوتا در سال ۱۹۹۷ اولین خودروی هیبریدی تولید انبوه خود را، پریوس، معرفی می‌کند. تویوتا در سال ۲۰۰۰، مدل پریوس را به صورت جهانی عرضه می‌کند و این خودرو با محبوبیت فوری در بین جوامع عمومی مواجه می‌شود که باعث افزایش شهرت آن و خودروهای الکتریکی در سراسر جهان می‌شود. البته در همان سال ها در پشت صحنه، دانشمندان و مهندسان برای بهبود خودروهای الکتریکی و باتری‌های آن‌ها در حال تحقیق و توسعه هستند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

تسلا موتورز، یک شرکت نوپا در سیلیکون ولی، در سال ۲۰۰۶ اعلام می‌کند قصد تولید یک خودروی لوکس اسپرت الکتریکی با برد بیش از ۳۲۰ کیلومتر را دارد. همین اقدام باعث می شود دیگر تولیدکنندگان خودروهای برقی این موضوع را در نظر بگیرند و سرعت کار خود را در زمینه خودروهای الکتریکی افزایش دهند.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

در سال ۲۰۱۱، جنرال موتورز (GM) مدل شورولت ولت را عرضه می‌کند که اولین خودروی هیبریدی قابل خرید تجاری است. ولت از فناوری باتری‌های توسعه یافته توسط دپارتمان انرژی استفاده می کرد، برای کمک به مصرف‌کنندگان در شارژ خودروهای‌شان، دپارتمان انرژی سرمایه‌گذاری در زیرساخت شارژرها در سراسر کشور را انجام داد و ۱۸ هزار شارژر خانگی، تجاری و عمومی را در سراسر آمریکا نصب کرد.

تاریخچه خودروهای برقی
تاریخچه خودروهای برقی

همچنین در دسامبر ۲۰۱۰، نیسان مدل لیف را عرضه کرد، یک خودروی کاملاً الکتریکی با آلایندگی نزدیک به صفر. در ژانویه ۲۰۱۳، نیسان آغاز به تولید لیف برای بازار شمال آمریکا در تنسی کرد و  به لطف تحصیلاتی که از سوی دپارتمان انرژی ایالت متحده آمریکا برای خرید این خودرو داده می شد، مشتریان بسیار برای خرید این خودرو ترغیب شدند. با گذشت زمان و رشد فناوری خودروهای برقی، امروز، بخش بزرگی از خودروسازان جهانی تمرکز خود را بر ساخت خودروهای برقی گذاشته اند و اکثر مدل های جدید آن ها از پیشرانه های تمام الکتریک به جای موتورهای احتراق داخلی بهره می برند.

در پایان باید بیان کرد، منتظر باشید کمپانی های خودروسازی با رشد و بهبود مستمر خود، نمونه‌های الکتریکی برتری را هر ساله ارائه دهند. همچنین بهبود شبکه‌های شارژ عمومی و سریع تر شدن زمان شارژ، به رانندگان خودروهای الکتریکی امکان سفر راحت‌تر و بیش تر را در طول مسیر‌های بلند می‌دهد.

۵ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.