راهنمای خرید پیکاپ های چینی بازار ایران
در سال های گذشته با هجوم پیکاپ های سایز متوسط چینی به بازار ایران و از طرفی نبود برندها و مدل های نامداری همچون تویوتا هایلوکس در ایران، شاید برای بسیاری سؤال باشد که کدام پیکاپ چینی ارزش خرید بیش تری دارد؟ به همین دلیل در این مطلب به معرفی پیکاپ های چینی بازار و بیان نکات مثبت و منفی شان خواهیم پرداخت.
آمیکو آسنا دنده ای
آمیکو را باید یکی از پیکاپ هایی دانست که با ورود به بازار به دلیل جثه بزرگ و خاص خود به سرعت توانست نظر بسیاری را جلب کند. این پیکاپ در ابتدای ورود به بازار لقب پیکاپ های آمریکایی را به خود گرفته بود.
آسنا دارای پیشرانه ۲۴۰۰ سی سی تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۴۳ اسب بخار و گشتاور ۲۰۰ نیوتن متر است و یک گیربکس ۵ دنده دستی با دنده کمکی، وظیفه انتقال قدرت به هر چهار چرخ را برعهده دارد. آمیکو با فاصله محوری ۳۴۰۵ میلی متر یکی از بزرگ ترین خودروهای بازار ایران محسوب می شود.
نکات مثبت: فضای کابین مناسب، حوضچه بار بزرگ، توانایی آفرود قابل قبول، پیشرانه کم دردسر.
نکات منفی: توان کم پیشرانه، طراحی ظاهری و داخلی نه چندان زیبا، کیفیت ضعیف متریال داخلی، عدم گستردگی شبکه فروش و خدمات.
آمیکو آسنا اتوماتیک
آسنا توربو اتومات نسبت به گزینه دنده ای تفاوت ظاهری ندارد و تنها بخش داخلی، فنی و امکاناتی این خودرو دستخوش برخی تغییرات شده اند. طراحی داخلی به کلی تغییر کرده است و تریم دورنگ زیبایی دارد. امکاناتی نظیر کروز کنترل، دوربین جلو و آینه های تاشو برقی (در برخی نمونه ها) هم به این خودرو در نسخه اتوماتیک افزوده شده اند.
پیشرانه آمیکو آسنا اتوماتیک، ۲.۴ لیتر حجم دارد و می تواند ۲۱۸ اسب بخار را با گشتاور ۳۲۰ نیوتن متری تولید کند. این پیشرانه از سری MIVEC میتسوبیشی است. با توجه به فناوری توربوشارژر، دیگر قرار نیست در آسنا اتوماتیک از سیستم سوخت گاز طبیعی استفاده شود. توان این پیشرانه در پیکاپ جدید آمیکو از طریق یک جعبه دنده ۶ دنده اتوماتیک (شش دنده جلو + یک دنده عقب) به چرخ های عقب و جلو می رسد. حالت برفی، تیپ ترونیک و… در این جعبه دنده اتوماتیک وجود دارد. این جعبه دنده به سفارش آمیکو ساخته شده و تأمین آن بر عهده کمپانی پانچ شعبه فرانسه است.
نکات مثبت: پیشرانه قدرتمند و گیربکس خوب، توانایی آفرود مناسب، طراحی راخلی زیبا، امکانات به نسبت خوب
نکات منفی: ضعف در طراحی بیرونی از نظر به روز بودن و زیبایی شناختی، عدم گستردگی شبکه فروش و خدمات.
مکث کلوت دنده ای
مکث موتور نیز به عنوان یکی از زیرمجموعه های گروه ماموت، پس از رؤیت بازار رو به رونق و تنور بسیار داغ پیکاپ های چینی در ایران، به دنبال کسب سهم از این بازار بر آمد؛ این خودروساز خصوصی برای این منظور به سراغ برند دایون و خودروی V5 رفت. نام دایون V5 در ایران به مکث کلوت تغییر پیدا کرد. کلوت در ظاهر چندان که باید و شاید از طراحی خاصی بهره نمی گیرد و گویی کمی طراحی بدنه و داخل خودرو، از مدافتاده شده به نظر می رسد.
این خودرو به پیشرانه ۲.۴ لیتری توربو مجهز است که ۲۱۵ اسب بخار را با گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه فناوری نسل چهارم میتسوبیشی را دارد و از سری پیشرانه 4K22 به حساب می آید. جعبه دنده کلوت از نوع ۶ سرعته دستی است و برخی جزییات فنی آن متناسب با شرایط محیطی ایران تغییر کرده است. همچنین ضریب خروجی دیفرانسیل این پیکاپ جدید نیز متفاوت نسبت به سایر نسخه های نصب شده در دایون V5 است. تنظیم نوع انتقال قدرت به چرخ های جلو و عقب به صورت الکتریکی در این پیکاپ انجام می شود.
نکات مثبت: توانایی آفرود قابل قبول، عمیق ترین حوضچه بار، بالاترین ظرفیت اسمی بار، امکاناتی مانند سیستم کنترل پایداری.
نکات منفی: کیفیت پایین متریال داخلی، عدم گستردگی شبکه خدمات، خروجی موتور با قدرت اسمی آن انطباق لازم را ندارد.
کی ام سی T8
کرمان موتور پس از آن که موفقیت نسبی آمیکو و فوتون را در بازار ایران دید، به سراغ پیکاپ جدید جک یعنی T8 رفت. کرمانی ها برای عرضه T8 نام KMC را برگزیدند. پیکاپ KMC T8 را باید به نوعی زیباترین و خوش فروش ترین پیکاپ چینی بازار دانست که عملاً بیش ترین سهم فروش پیکاپ های چینی در ایران را در اختیار دارد.
پیکاپ T8 به پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ مجهز است که ۱۷۴ اسب بخار را در دور موتور ۵۰۰۰ با گشتاور ۲۹۰ نیوتن متر در دور ۱۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تولید می کند. پیشرانه T8 توان تولیدی را از طریق جعبه دنده ۶ سرعته دستی به هر چهار چرخ می رساند و این پیشرانه هم استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد.
نکات مثبت: شتاب خوب، طراحی ظاهری بسیار خوب، توانایی آفرود مناسب، امکانات مناسب نظیر کروز کنترل و سیستم کنترل پایداری و استارت دکمه ای، گستردگی شبکه خدمات رسانی، بازار فروش مناسب.
نکات منفی: سواری بسیار خشک، کیفیت نه چندان بالای متریال داخلی، طراحی نه چندان زیبای کابین، عدم برخورداری از نمونه اتوماتیک.
فوتون فیس لیفت
ایران خودرو دیزل، که در زمینه عرضه خودروهای کار و تجاری یکی از باسابقه ترین شرکت های داخلی به شمار می رود، با مشاهده افت فروش چشمگیر فوتون در بازار و روی کار آمدن رقبای قدَری همچون T8، به سرعت به سراغ نمونه فیس لیفت تونلند رفت. تونلند فیس لیفت در بخش دماغه تغییرات مثبت و به نسبت گسترده ای را تجربه کرده است و حالا دیگر آن پیکاپ زشت و از مدافتاده قبلی نیست.
فوتون تونلند فیس لیفت به پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ 4G20 میتسوبیشی مجهز است که ۲۰۰ اسب بخار را در ۵۵۰۰ دور در دقیقه با گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر در دور موتور ۱۴۰۰ تا ۴۵۰۰ تولید می کند. این پیشرانه استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد و جعبه دنده ۵ سرعته دستی آیسین توان را به تمام چرخ های فوتون می رساند. مکانیزم انتقال قدرت و تقسیم نیرو تونلند جدید مانند قبل توسط بورگوارنر طراحی و اجرا شده است و قابلیت انتقال توان با ضرایب سبک و سنگین را به چرخ های عقب و جلو داراست.
فوتون در نسخه دیزلی نیز همچنان قابل سفارش است که این مدل دارای یک پیشرانه ۲.۸ لیتری کامینز با حداکثر قدرت ۱۷۴ اسب بخار و ۳۶۰ نیوتن متر است و یک جعبه دنده ۵ سرعته گتراگ توان تولیدی را به هر چهار چرخ می رساند.
نکات مثبت: طراحی ظاهری و داخلی خوب، توان فنی و آفرودی مناسب، شبکه خدمات گسترده.
نکات منفی: برخی ایرادهای مونتاژی، عدم برخورداری از نمونه اتوماتیک.
کاپرا ۲
کاپرا ۲ یکی از پیکاپهای شرکت ZX AUTO چین است که توسط بهمن موتور به بازار داخلی عرضه می شود. پس از موفقیتهای چشمگیر پیکاپ کاپرا که از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ بر روی خط تولید گروه بهمن قرار داشت، در سال ۱۳۹۶ این شرکت تصمیم گرفت نمونه فیس لیفت و بهروزشده کاپرا را به بازار داخلی عرضه نماید، اما این روزها کاپرا حسابی رنگ و بوی کهنگی به خود گرفته است و به نظر می رسد گروه بهمن به زودی جانشین این خودرو را معرفی کند.
پیشرانه کاپرا۲ از نوع ۲.۴ لیتری چهار سیلندر بنزینی است. این پیشرانه توسط کمپانی میتسوبیشی طراحی شده است که ۱۲۴٫۷ اسب بخار را با گشتاور ۲۰۰ نیوتون متر تولید می کند. همچنین گیربکس کاپرا۲ از نوع ۵ دنده دستی است که انتقال قدرت به نسبت خوبی دارد. با توجه به وضعیت انتقال قدرت به چرخ ها، می توان کاپرا۲ را در حالت تک دیفرانسیل عقب، دو دیفرانسیل سبک و یا سنگین راند.
نکات مثبت: قیمت به نسبت پایین تر از رقبا، گستردگی شبکه خدمات.
نکات منفی: طراحی ظاهری و داخلی قدیمی، پیشرانه بسیار کم بازده، بازار فروش نه چندان مناسب.
رضا صفرآبادی فراهانی
پایگاه خبری اسب بخار
بهترین فوتونه واقعا