آپشنولوژی: جیلی GC6 پرآپشن تر است یا جک J4؟

آپشن های جیلی GC6 جک J4
آپشن های جیلی GC6 جک J4

در سال های اخیر، بازار خودروهای چینی در کشورمان عمدتاً با کراس اوورها اشغال شده است، اما با وجود تمایل شدید مردم به شاسی بلندسواری، هنوز هم سدان های اقتصادی می توانند جایگاه خوبی برای خود در ایران دست و پا کنند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

در این میان، چینی ها برای رقابت با خودروسازان ایرانی کار سختی پیش رو دارند، چراکه اگرچه برندهای ایرانی در عرضه کراس اوورها و خودروهای لوکس کم کاری کرده اند، اما در زمینه ساخت خودروهای اقتصادی، برگ برنده با خودروسازان وطنی است. به هر حال، جیلی GC6 و جک J4، دو نمونه از آخرین تلاش های چینی ها برای ورود به بازار سدان های کامپکت ارزان به شمار می روند.

پرسش این جاست که کدام یک از این دو خودرو، امکانات رفاهی و ایمنی بیش تری به سرنشینان خود ارائه می کند؟

رفاهی: تک و پاتک

جیلی GC6 در نسخه اکسلنت، با سطح متوسطی از امکانات به بازار آمده است. یکی از اولین نقص های غیرقابل بخشش در این خودرو، نبود کروز کنترل است. در حالی که، حتا محلی برای تعبیه دکمه های آن هم وجود دارد، اما این قسمت با روکش پلاستیکی، پوشانده شده است. کروز کنترل جیلی GC6 را می توانید از بازار آزاد تهیه کنید. آن طرف، جک J4 برای حفظ مزیت رقابتی به کروز کنترل مجهز شده است. جالب این جاست در حالی که، J4 به طور استاندارد از کروز کنترل برخوردار است، کراس اوور بزرگ و نسبتاً گران جک، یعنی S5، از نبود این آپشن رنج می برد! برای کمک به راننده در پارک خودرو، در هر دو رقیب از سنسورهای هشداردهنده بر روی سپر عقب استفاده شده است، اما جیلی GC6 در این بین، دوربین دنده عقب را هم به شما ارائه می کند. آپشنی کاربردی که جک J4 از آن بهره نمی برد. در جک J4 می توانید در صورت کم شدن فشار باد تایرها، از این موضوع اطلاع یابید، چراکه سنسور لازم برای آن تعبیه شده است، اما در جیلی GC6 چنین آپشنی وجود ندارد.

در بخش تجهیزات نوری، در حالی که، جک از هیچ چراغی برای روشنایی در روز برخوردار نیست، جیلی به LEDهای روزتاب مجهز شده است که افزون بر جنبه کاربردی، زیبایی ظاهر خودرو را هم افزایش داده اند. جالب این جاست که اختلاف میان امکانات رفاهی GC6 و J4، دقیقاً یک در میان است! یک جا که جک از جیلی کم می آورد، در جای دیگر آن کاستی را با برگ برنده ای در مقابل رقیب جبران می کند. مثلاً در حالی که، جک فاقد دی لایت بود، از آپشن اتولایت برخوردار است. همین آپشن اتولایت در جیلی اصلاً تعریف نشده و هیچ سنسوری برای آن وجود ندارد. چراغ بدرقه در هر دو خودرو به شکل مشترک دیده می شود. چراغ های مه شکن عقب هم در هر دو تعبیه شده اند، اما جیلی با نصب دی لایت ها درون سپر، از تعبیه پروژکتور برای جلو صرف نظر کرده است. در حالی که، جک پروژکتورهای جلو را به عنوان یک استاندارد برای J4 در نظر گرفته است.

در بخش سیستم فرمان، تفاوتی عمده میان دو خودرو به چشم می خورد. در حالی که، جک J4 به طور استاندارد با فرمان برقی حساس به سرعت عرضه شده، جیلی GC6 به شکلی سنتی از فرمان هیدرولیک برخوردار است. شاید در عمل، این موضوع چندان نقطه ضعف خاصی برای جیلی به حساب نیاید، اما در مقام مقایسه، فرمان های برقی به مراتب نرم تر و کم استهلاک ترند و نسبت به فرمان های هیدرولیک، بیش تر با سلیقه روز مشتریان هم‌خوانی دارند. فرمان جیلی مزین به روکش چرمی شده است، اما متأسفانه افزون بر دکمه های کروز کنترل، کلیدهای کنترل سیستم صوتی هم از روی آن برداشته شده اند! عدم وجود اینترفیس برای خودرویی در این کلاس، واقعاً توی ذوق می زند. آن طرف، فرمان جک J4 اگرچه روکش چرمی ندارد، اما کلیدهای اینترفیس را به شکل استاندارد بر روی خود جای داده است. در این میان، از نظر طراحی، فرم دی کات فرمان جیلی را باید اندکی اسپرت تر دانست.

جیلی GC6 در روزهای ابتدای عرضه به بازار فاقد سیستم مولتی مدیا بود و با سیستم صوتی ساده به برخی خریداران تحویل داده شد، اما بعدها نمایشگر لمسی به این خودرو بازگشت و دیگر در تمام نسخه ها به چشم می خورد. نمایشگر GC6 از نوع لمسی ۸.۰ اینچی است و به سیستم رهیاب جهانی (نویگیشن) هم تجهیز شده است. از دیگر ویژگی های این نمایشگر می توان به وجود قطب نمای دیجیتالی در آن اشاره کرد که البته بیش تر جنبه فانتزی دارد. آن طرف، جک J4 در بخش سیستم صوتی اگرچه امکانات و پورت های بسیاری در اختیار سرنشینان قرار داده است، اما متأسفانه هیچ اثری از نمایشگر بزرگ در این خودرو دیده نمی شود. به طبع، امکان استفاده از دوربین دید عقب هم در J4 سلب شده است. از نظر تعداد بلندگو، تفاوتی میان دو خودرو نیست و J4 نیز به مانند GC6 از ۶ اسپیکر بهره می برد.

در هیچ یک از این دو خودرو به عنوان گزینه هایی اقتصادی در بازار ایران، خبری از نصب سیستم های ورود بدون کلید و استارت دکمه ای نیست. البته انتظار می رفت که برای جلب توجه خریداران و ایجاد تمایز با تولیدات ایرانی، این دو آپشن در چنین خودروهایی نصب می شد. به خصوص که، استارت دکمه ای به عنوان یک آپشن رفاهی برای هم‌وطنان مان جذابیت بالایی دارد. به دنبال سیاست های ارزان سازی، هیچ یک از این دو اتومبیل به تهویه مطبوع هوشمند یا اتوماتیک مجهز نیستند. حال آن که، امروز بسیاری از محصولات شرکت ایران خودرو، تهویه اتوماتیک را به شکل استاندارد به مشتریان ارائه می دهند. کولر GC6 و J4 به شکل دستی تنظیم می شوند. البته خوشبختانه تنظیمات سیستم تهویه را در هر دو خودرو به شکل دیجیتالی می توان مشاهده کرد. تنظیم صندلی ها چه در GC6 و چه J4 به شکل دستی انجام می گیرد. طبیعتاً خبری از گرم کن یا سردکن صندلی هم در چنین خودروهایی نیست. سیستم ایزوفیکس در صندلی های عقب هر دو قابل استفاده است. هر دو شرکت هم صندلی ها را با روکش های چرمی پوشانده اند و باز جای شکرش باقی است که برای ارزان سازی بیش تر، به سراغ روکش های پارچه ای نرفته اند!

امروز خروجی برق ۱۲ ولت را در بسیاری از خودروهای جدید می توان در اختیار داشت. جیلی GC6 و جک J4 هم به عنوان محصولاتی مدرن، این خروجی را برای استفاده سرنشینان در اختیار می گذارند. ای کاش امکان تا شدن صندلی های عقب هم در این سدان های اقتصادی وجود داشت، اما صد افسوس که هیچ یک از آن ها این امکان را به مالکان خود عرضه نمی دارند. آینه الکتروکرومیک وسط در GC6 و J4 محلی از اعراب ندارد. آینه های کناری هم در هر دو اتومبیل به شکل دستی تا می شوند. البته همین که گرم کن آینه برای هر دو تعبیه شده است، باید سپاس گذار بود! در پایان این مقایسه، جیلی GC6 پس از کش و قوس های فراوان، ضربه سخت نهایی را به جک J4 وارد می کند! وجود سان روف در GC6 و عدم وجود آن در J4، به تنهایی می تواند عامل دفع خریدار از جک و جذب او به سمت جیلی باشد! شاید اگر J4 همین یک سان روف را داشت، اکنون از شانس بسیار بالاتری در مقابل GC6 بهره می برد.

ایمنی: همه چیز برابر!

در کلاس خودروهای اقتصادی، به خصوص وقتی که هر دو محصول توسط دو خودروساز چینی طراحی و تولید شده باشند، نباید انتظار تفاوت های ساختاری و اساسی را داشت. همین طور هم هست و جیلی GC6 و جک J4 افزون بر شباهت های فنی و امکاناتی فراوان، در بخش ایمنی نیز تقریباً وضعیت یکسانی دارند. هر دو خودرو از ۲ کیسه هوا برای سرنشینان جلو بهره می برند و اگر چیزی بیش از این توقع داشتید، بهتر است به خرید خودروهای دیگر فکر کنید! در بحث ترمزها، جیلی در محور عقب هم از دیسک برخوردار است، حال آن که، جک در عقب از ترمزهای کاسه ای بهره می برد. البته این موضوع را به هیچ وجه نباید به معنای ضعف ترمزگیری در جک J4 برداشت کرد. متأسفانه هیچ یک از این دو سدان شرقی به سیستم های کمکی پایداری مجهز نشده اند و با این اوصاف، از نظر هندلینگ در سطحی متوسط و شبیه به رقبای ایرانی درجه بندی می شوند.    

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.