رنو رافال ؛ پرچمدار رنو با زبان طراحی پژو
رنو رافال پرچمدار جدید رنو و در واقع، یک کراس کوپه لوکس و جدید است که فقط با پیشرانه های هیبریدی عرضه خواهد شد.
مدیران رنو اعتقاد دارند که رافال برای رقابت با محصولات لوکسی همچون ب ام و X4 طراحی و توسعه یافته است. این یک کراساوور کوپه با الهام از دنیای هوانوردی است و نامش نیز از یک هواپیمای مسابقه ای دهه ۳۰ گرفته شده است، هرچند یک هواپیمای جنگنده فرانسوی نیز با این نام وجود دارد؛ جنگنده توانمند Dassault Rafale. با وجود این که، رافال روی پلت فرم CMF-CD مشترک با آسترال و اسپیس ساخته شده است، اما در بخش ظاهری از زبان طراحی کاملاً جدید رنو بهره می گیرد؛ زبانی که شباهت بی چون و چرایی با پژو پیدا کرده است؛ اما علت آن چیست؟
طراحی ظاهری رافال
رافال به صورت کلی یک کراس – کوپه لوکس و پر زرق و برق است که از لوگوی جدید و الماس گونه رنو نیز بهره می گیرد، اما با نگاهی کلی به نمای جلو و بهخصوص سبک طراحی چراغ های اصلی و ترکیب آن ها با جلوپنجره خودرو، احتمالاً به سرعت به یاد محصولات پژو همچون ۳۰۸ و ۴۰۸ جدید خواهید افتاد. شاید بتوان دلیل این شباهت غیر قابل انکار را در سر طراح شرکت رنو جیتجو کرد؛ آقای ژیل ویدال، سرپرست طراحان رنو، پیش تر با همین عنوان در پژو مشغول فعالیت بود و اتفاقاً این شخص را باید عامل اصلی پوست اندازی و موفقیت های شرکت پژو در این روزها دانست.
جلوپنجره رافال هم از الگوی داخلی آیرودینامیک بهره می گیرد که هم بازتابی از لوگوی لوزی رنو است و هم جریان هوا را بهطور مؤثری هدایت میکند. در بخش دی لایت ها سعی شده است به نوعی بخشی از لوگوی رنو برای بیننده تداعی شود و حاصل کار نیز جذاب از آب درآمده است.
در پروفیل کناری رافال به جز فرم کوپهای و شیبدار سقف و رینگ های ۲۰ اینچی، ویژگی چشمگیر دیگری به چشم نمی آید، اما در نمای عقب، چراغ های Yشکل نمای بسیار بهروز و زیبایی را ایجاد کردهاند و خوشبختانه دچار اپیدمی بههم پیوستگی نیز نیستند. به عنوان نکات دیگر در نمای عقب هم می توان به اسپویلر روی سقف و سراگزوزهای پنهان شده در زیر سپر خودرو اشاره کرد.
بخش داخلی رنو رافال
در بخش داخلی رافال، داشبورد و نمایشگرها به صورت کامل از آسترال و اسپیس به عاریت گرفته شده اند، این یعنی در کراساوور کوپه جدید رنو هم شاهد بهکارگیری کلاستر دیجیتالی ۱۲.۳ اینچی به همراه یک نمایشگر لمسی ۱۲ اینچی عمودی هستیم. یکی دیگر از ویژگی های جالب کابین رافال، سقف پانورامای شیشهای جدیدی است که قابلیت تیره یا روشن شدن را طبق فرامین سرنشینان دارد. رنو در بخش کابین این خودرو، علیرغم کوپه بودن این کراس اوور، فضای سرِ ردیف دوم کاملاً مناسب و صندوق بار نیز با حجم ۶۵۰ لیتر، از بسیاری از رقبای نامدار، بهتر و بزرگتر است. رافال همچنین به سیستم رانندگی خودکار سطح ۲ نیز تجهیز شده است.
ابعاد رنو رافال
رنو رافال دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴.۷۱، ۱.۸۶ و ۱.۶۱ متر است و با فاصله محوری ۲.۷۴ متری، در سگمنت D دسته بندی می شود.
مشخصات فنی رنو رافال
رنو رافال صرفاً با قوای فنی هیبریدی عرضه خواهد شد. نسخه پایه، قوای محرکه ای متشکل از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربوشارژ ۱۳۰ اسب بخاری بنزینی به همراه یک موتور الکتریکی و یک باتری لیتیوم یونی ۲ کیلووات ساعتی ۷۰ اسب بخاری است. مجموع خروجی این سیستم ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور است. رنو وعده داده است که در آینده ای نزدیک، یک نسخه چهارچرخ محرک به همراه یک موتور الکتریکی در محور عقب با حداکثر قدرت ۳۰۰ اسب بخار ارائه خواهد کرد.
پلتفرم CMF-CD در رافال برای لذت هر چه بیش تر هنگام رانندگی تنظیم شده و از تعلیق چند اتصالی عقب، سیستم فرمان گیری چرخهای عقب و کالیبراسیون ویژه فرمان بهره می گیرد.
رنو رافال صرفاً با قوای فنی هیبریدی عرضه خواهد شد. نسخه پایه قوای محرکه ای متشکل از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سیلندر توربوشارژ ۱۳۰ اسب بخاری بنزینی به همراه یک موتور الکتریکی و یک باتری لیتیوم یونی ۲ کیلووات ساعتی ۷۰ اسب بخاری است. مجموع خروجی این سیستم ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور است.
رنو رافال دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴.۷۱، ۱.۸۶ و ۱.۶۱ متر است و با فاصله محوری ۲.۷۴ متری، در سگمنت D دسته بندی می شود.
این یک کراساوور کوپه با الهام از دنیای هوانوردی است و نامش نیز از یک هواپیمای مسابقه ای دهه ۳۰ گرفته شده است. هر چند یک هواپیمای جنگنده فرانسوی نیز با این نام وجود دارد؛ جنگنده توانمند Dassault Rafale.
چقدر طراحی پخته ای داره. خطوط بخوبی مکمل یکدیگه ان و گردش چشم بشدت سیاله و در عین حال حس مدرن بودن این دیزاین رو میشه در استفاده خطوط شکسته به اندازه و در کلیت مینیمال بودنش حس کرد. فقط میشه چند ساعت به زیبایی دی لایت های کناری خیره شد و پلک نزد. فوق العادست
ولی زیادم با کادیلا خودمون فرقی نمیکنه.(سپس گوشی را خاموش کرده و واردات خودرو دست دوم را با تعرفه ۲۰۰ درصدی و ارز ۵۰هزارتومنی ازاد میکند.مردم هم مثل همیشه در صف قرار میگیرند)
اونایی که فکر میکنن محصولات رنو از فضا اومده خدمتتون عارضم رنو خیلی از استالانتیس که پژو رییسشه کوچیکتره و میبینیم که داره از پلت فرم پژو استفاده میکنه
دوست عزیز پلت فرم این محصول رنو بصورت مشترک با نیسان ژاپن استفاده میشه و هیچ ربطی به پژو و گروهش نداره! و اینم اضافه کنم که پژو از نظر اعتبار برند خیلی با رنو فاصله داره…موفق باشید.
اگر الان پارس خودرو اینو زده بود می گفتیم تمسخر طراحی ولی چون رنو زده به به چه چه میگیم
چه ربطی داره. شما تو کل این ماشین تناسب میبینی. نسبت بزرگی چراغ ها به بدنه، فرم های شکسته درست با هارمونی و انسجام درست. حالا اینی که پارس خودرو زده نه که زشت باشه ولی هارمونی نداره. مثلا درهاش همون طراحی قدیمیه و بیش از اندازه سادست بعد چراغ های مدرن و شکسته استفاده کردن که همخونی نداده ، یا مثلا چراغ های عقبش به قدری بزرگه که تناسب درستی با ابعاد خودرو نداره. میدونید همین چیزهاست که باعث میشه به یه طراحی بگن پخته و به یه طراحی بگن سرهم بندی تازه همه اینا در شرایطیه که عملا پارس خودرو خطوط طراحیش را کاملا از رنو برداشت کرده وگرنه اگر خودشون میخواستن دیزاین کنن که معلوم نبود چه فاجعه ای به بار میومد.