آئومان H5
آئومان H5

ایران خودرو دیزل در نمایشگاه خودرو شیراز با دستانی پر ظاهر شده است و در همین رویداد، از تجهیز آئومان H5 به استاندارد حمل کالای خطرناک نیز خبر داد.

آریزو 8 آریزو 8

بیستمین نمایشگاه خودرو شیراز در حال برگزاری‌ست و شرکت ایران خودرو دیزل در این رویداد خودرویی حضوری گسترده دارد. ایران خودرو دیزل در این نمایشگاه علاوه بر نمایش محصولاتی چون اتوبوس برقی، پیکاپ فوتون G7 و فیس لیفت، از آئومان H5 با استاندارد ADR یا در واقع، استاندارد حمل کالای خطرناک نیز پرده برداشت.

های بانک های بانک

در ادامه این مطلب، ویدیوی غرفه ایران خودرو را خواهیم دید و نیز به صورت تخصصی تر به اخذ استاندارد حمل کالای خطرناک توسط اواین کشنده ایران خودرو دیزل می پردازیم.

استاندارد ADR چیست؟

با توجه به بروز حوادث ناشی از حمل و نقل جاده‌ ای کالا و محصولات خطرناک در سال‌ های ابتدایی پس از جنگ جهانی دوم، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۱۹۵۶ بر آن شدند با تنظیم توافق‌نامه ای، حمل و نقل این‌گونه کالاها را سر و سامان بخشند. این توافق‌نامه در سپتامبر ۱۹۵۷ تحت نام «موافقت‌نامه حمل و نقل جاده‌ای کالا و محصولات خطرناک» با علامت اختصاری ADR مخفف فرانسوی Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route، در ژنو منعقد شد و مسئولیت تنظیم آیین‌نامه آن را در همان سال به کمیسیون اقتصادی اروپا در سازمان ملل متحد واگذار کرد.

اندکی درباره فوتون

فوتون را می‌توان یکی از نام های مطرح در حوزه خودروهای کار و تجاری در بازار کشورمان دانست. حضور چندساله این برند در ایران با محصولاتی همچون تونلند و برخی کامیونت ها سبب شده است بیش‌تر مردم با آن آشنایی لازم را داشته باشند.

معرفی فوتون آئومان H5

فوتون آئومان H5 در واقع، یک بهینه ‌سازی و فیس لیفت از کشنده فوتون H4 است که پیش تر توسط ایران خودرو دیزل در بازار کشور عرضه شده است. هر چند کشنده H5 بر مبنای فوتون H4 طراحی و بنا شده است، اما تغییرات زیادی از نظر فنی و ایمنی در آن مشاهده می‌شود. در بخش طراحی ظاهری H5 (به خصوص در بخش جلوپنجره، چراغ ها و آینه های کناری) به نظر می رسد طراحان کمپانی فوتون نیم نگاهی هم به کشنده های مرسدس بنز همچون اکتروس داشته اند. چراغ های بزرگ و جلوپنجره با خطوط پهن، ظاهری جذاب و تنومند را به این کشنده بخشیده اند.

سیستم های ایمنی و امکانات H5

ترمزها در هر دو محور کشنده فوتون آئومان H5 به‌صورت دیسکی هستند که البته این کشنده غیر از داشتن سیستم ترمز ضد قفل ABS، به سیستم های نظیر سیستم ضد لغزش ASR، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESP، سیستم هشدار انحراف از مسیر و… نیز مجهز است. از امکانات جالب توجه فوتون H5 می توان به وجود سیستم ترمز الکترونیکی اضطراری آن اشاره کرد. این سیستم می‌تواند مسافت پیشِ رو را تا ۲۰۰ متر بررسی کند و در صورت وجود مانع و احتمال برخورد با آن، به راننده هشدار دهد و اعلام خطر کند، اما در صورت عدم توجه و اقدام مناسب از سوی راننده، به‌صورت خودکار وارد عمل شود و از تمام توان ایستایی خودرو برای توقف کشنده استفاده کند.
از دیگر نکات این کشنده برخورداری از رادار حرکت بین خطوط است که در صورت عبور از خطوط جاده اخطار می‌دهد. همچنین وجود سیستم پایش فشار باد تایرها از دیگر امکانات رفاهی کشنده فوتون H5 است.
اکنون با برخی تغییرات در سیم کشی ها و نحوه اتصال آن ها، قطعات و کابل های روشنایی متفاوت، کابین ضد اشتعال و… آئومان H5 ایران خودرو دیزل به استاندارد ADR نیز تجهیز شده است.

مشخصات فنی آئومان H5

فوتون H5 دارای موتوری به کد CUMMINS ISGE-460 با قدرتی معادل ۴۶۰ اسب بخار و گشتاوری به میزان ۲۳۰۰ نیوتن ‌متر است. این موتور از ساخته های شرکت معروف کامینز، دیگر شریک تجاری فوتون، است که با حجم ۱۱.۸ لیتر در رده موتورهای ۱۲ لیتری فوتون قرار می‌گیرد. این موتور دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ است که با وجود فیلتر دوده می‌تواند طبق استانداردهای ایران پلاک انتظامی دریافت کند. فوتون H5 دارای گیربکس اتوماتیک ساخت ZF آلمان با ۱۲+۴ دنده است. همچنین وجود یک ریتاردر هیدرولیکی ۵ مرحله‌ ای از دیگر برگ ‌های برنده این گیربکس در بین رقباست.

ظرفیت باربری آئومان H5

ظرفیت حمل بار این کشنده، به‌صورت ناخالص، برابر با ۴۴ تن است که مشابه اکثر کشنده‌ های دو محور موجود در بازار است.

۲ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.