مروری بر رنو سیمبل؛ خوبی که زود رفت

رنو سیمبل
رنو سیمبل

سگمنت سدان های اقتصادی در بازار اکثر کشورها جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از کمپانی‌ های معتبر در این بخش، همواره فعال هستند. در این محتوا به سراغ یکی از معروف ترین خودروهای اقتصادی در مارکت بین المللی یعنی رنو سیمبل آمده ایم تا به بررسی و بیان نکاتی در خصوص آن بپردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

تاریخچه لوگان؛ جد پدری سیمبل

رنو تندر۹۰ یا همان داچیا لوگان، ابتدا در اواخر سال ۲۰۰۳ توسط شرکت داچیای رومانی، که زیرمجموعه هولدینگ رنو محسوب می‌شود، تولید و عرضه شد. این خودرو در آن سال‌ها به عنوان یکی از ارزان ترین سدان‌های اقتصادی موجود در بازار جهانی به شمار می‌رفت و به واسطه کیفیت ساخت و دوام بالا توانست آمار فروش چشمگیری را برای داچیا (رنو) رقم بزند و در بازارهای مختلف بسته به سلیقه و شناخت مشتریان، تحت برندهای رنو و داچیا با نام‌های لوگان و تندر ۹۰ و نیز نیسان با نام آپریو عرضه می‌ شد.

طراحی ظاهری سیمبل

وقتی صحبت از طراحی در خصوص خودروهای اقتصادی به میان می‌آید، باید از انتظارها کاست و قدری واقع گرایانه تر و با توقع کم تر به موضوع نگریست.

رنو سیمبل
رنو سیمبل

در نمای جلوی سیمبل شاهد چراغ‌ های نسبتاً بزرگ هستیم و یک نوار کرومی افقی آن‌ها را به لوگوی غول پیکر رنو در مرکز جلوپنجره می‌رساند. جلوپنجره خودرو نیز کاملاً یادآور برادر لوکس و بزرگ خود یعنی تلیسمان طراحی شده است.

در بخش سپر نیز شاهد محفظه افقی و بسیار عریض ورودی هوا هستیم که سرتاسر سپر کشیده شده است و دو مه شکن دایره ای با نوار کرومی در دو طرف این محفظه جا خوش کرده است. این سبک طراحی سپر باعث شده است خودرو از حالت طراحی اصطلاحا عمودی و ایستا که در تندر شاهد آن هستیم خارج شده و عریض تر از آن چه هست نشان دهد.

رنو سیمبل
رنو سیمبل

سیمبل در نمای کناری کاملاً از ژن مشترک با تندر ۹۰ بهره مند است، با این تفاوت که در سیمبل قدری شکستِ خطوط و لبه های تند و تیز جای خود را با انحناهایی به روزتر و زیباتر عوض کرده اند و عناصری مانند آینه های کناری نیز به وضوح نسبت به تندر بهبود یافته اند.

نکته عجیب در این بخش این است که دستگیره های باز و بست درها در سیمبل همچنان مانند تندر از نوع اقتصادی است و به مدل ایزی اوپن تغییر شکل نداده اند.

رنو سیمبل
رنو سیمبل

در نمای عقب سیمبل، چراغ ها خوشبختانه از فرم عمودی تندر ۹۰ خارج شده اند و شکلی مربعی و زیبا و البته هماهنگ با سایر اجزا را به خود گرفته‌اند. در دو طرف سپر عقب نیز دو شبرنگ افقی قرار گرفته است که در عریض تر نشان دادن خودرو و نیز کاستن از ارتفاع آن درست مانند نمای جلو مؤثر بوده است.

سری به داخل خودرو باید زد

در کابین سیمبل شاهد طرح دورنگ کابین و کیفیت مناسب آن هستیم. در کنسول مرکزی، دریچه های تهویه مطبوع با لبه‌ های کرومی حالتی شکیل را به داخل خودرو بخشیده اند و در قسمت پایین این دریچه‌ ها نمایشگر خودرو قرار گرفته که البته لازم به ذکر است که برخی تیپ های سیمبل فاقد مانیتور هستند. پنل کنترل سیستم تهویه نیز مانند تندر با کلیدهای چرخان طراحی شده است!

کابین رنو سیمبل
کابین رنو سیمبل

به عنوان نکات حائز اهمیت نیز باید بیان کرد که خوشبختانه کلید های بالابر شیشه های کناری در سیمبل علیرغم تندر به روی درها منتقل شده است و فضاهای مختلفی برای قرار دادن اشیا مانند گوشی همراه و… در جلوی داشبورد سیمبل نسبت به تندر تعبیه شده است.

کابین رنو سیمبل
کابین رنو سیمبل

فضای پا و سر برای سرنشینان جلو و عقب بسیار خوب و گسترده است و صندلی‌ها نیز به نسبت راحت هستند، هر چند صندلی‌های جلو می‌ توانست قدری از حالت نیمکت خارج شود و بیش تر بدن سرنشینان را در بر گیرد. فضای بار خودرو هم کاملاً مناسب خانوارهای ایرانی به نظر می رسد.

کابین رنو سیمبل
کابین رنو سیمبل

در بحث امکانات و آپشن‌ها، سیمبل تیپ PE از دو عدد ایربگ، شیشه بالابرهای برقی جلو، اهرم کنترلر سیستم صوتی در پشت فرمان، هشدار صوتی دنده عقب، دیلایت و… بهره می گیرد.

لازم به ذکر است که در نسخه های کامل تر سیمبل، مانیتور به صورت فابریک، سیستم تهویه مطبوع اتومات، فرمان با کلید‌های کنترلی، کروز کنترل، دوربین دید دنده عقب، آینه ها و شیشه های تمام برقی و رینگ های آلومینیومی و… نیز موجود است.

مشخصات فنی

برای سیمبل نیز دقیقاً مانند تندر ۹۰ از پیشرانه نام آشنا و بسیار بی ‌دردسر K4M با حجم ۱۶۰۰ سی ‌سی و قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر استفاده شده است. قدرت تولیدی پیشرانه نیز توسط یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته به چرخ ‌های جلو منتقل می‌شود.

علیرغم این که روی کاغذ تمام مشخصات فنی تندر و سیمبل به ظاهر یکسان است، اما در رانندگی با سیمبل متوجه نکاتی می‌شوید که بر تمایز آن نسبت به تندر صحه می‌گذارند. گیربکس سیمبل اگرچه همان گیربکس تندر۹۰ است، اما حالت اوردرایو به آن افزوده شده است و به نظر می‌رسد ضرایب دنده‌ ها نیز کمی تغییر کرده و بهبود یافته است.

رنو سیمبل
رنو سیمبل

اگرچه در تندر اتومات نیز به هنگام تعویض دنده تقه‌ های آزاردهنده ای احساس نمی‌شود، اما همان مقدار کم نیز در سیمبل تقریباً حذف شده است و رانندگی با این خودرو کاملاً نرم و بی‌سر و صدا صورت می‌پذیرد.

قیمت در بازار

هم اکنون رنو سیمبل بسته به سال ساخت، سطح تجهیزات، میزان کارکرد و سلامت خودرو در بازه ۴۷۰ تا ۶۱۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

نکات مثبت

استهلاک بسیار پایین، اشتراک برخی از قطعات فنی با رنو تندر ۹۰، کابین جادار، سواری نرم.

نکات منفی

بازار فروش ضعیف، طراحی نه چندان زیبا، کمبود قطعات بدنه، عدم بهره مندی از شبکه خدمات رسانی

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

رنو سیمبل چه مشخصاتی دارد؟

برای سیمبل نیز دقیقاً مانند تندر ۹۰ از پیشرانه نام آشنا و بسیار بی‌دردسر K4M با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی و قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر استفاده شده است. قدرت تولیدی پیشرانه نیز توسط یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

رنو سیمبل چه امکاناتی دارد؟

در بحث امکانات و آپشن‌ها، سیمبل تیپ PE از دو عدد ایربگ، شیشه بالابرهای برقی جلو، اهرم کنترلر سیستم صوتی در پشت فرمان، هشدار صوتی دنده عقب، دیلایت و… بهره می گیرد. لازم به ذکر است که در نسخه های کامل تر سیمبل، مانیتور به صورت فابریک، سیستم تهویه مطبوع اتومات، فرمان با کلید‌های کنترلی، کروز کنترل، دوربین دید دنده عقب، آینه ها و شیشه های تمام برقی و رینگ های آلومینیومی و… نیز موجود است.

رنو سیمبل هم اکنون در بازار چه قیمتی دارد؟

هم اکنون رنو سیمبل بسته به سال ساخت، سطح تجهیزات، میزان کارکرد و سلامت خودرو در بازه ۴۷۰ تا ۶۱۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.