آیا خودروهای آلفارومئو هنوز هم ارزش خرید دارند؟

خودروهای آلفارومئو
خودروهای آلفارومئو

آلفارومئو جزو خودروسازانی است که با وجود شایستگی‌های فراوان اما حضور چندان پررنگی در بازار ایران نداشته است. اکنون با گذشت چند سال از توقف عرضه محصولات آلفارومئو در ایران، قصد داریم به این موضوع بپردازیم که آیا هنوز هم خودروهای آلفارومئو ارزش خرید دارند یا نه.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

آلفارومئو نامی است که اصالت ایتالیایی را در طراحی و دیزاین خودرو دارد. این شرکت پرآوازه عضوی از خانواده بزرگ استلانتیس است و به ساخت خودروهایی با طراحی منحصر به فرد و البته با پرفورمنس بالا شهرت دارد. آلفارومئو سال ۱۹۱۰ در شهر تورین ایتالیا متولد شد و پس از تولید خودروهای مسابقه‌ای رفته‌رفته به سوی تولید خودروهای شهری روی آورد. نکته جالب توجه این جاست که از زمان تأسیس این شرکت تا سال ۱۹۱۵ نام آن تنها آلفا بود و پس از آن بخاطر اینکه نیکولا رومئو مدیریت شرکت را عهده دار شد نام شرکت به آلفارومئو تغییر پیدا کرد. آلفارومئو برخلاف هموطنان دیگرش مانند فراری و لامبورگینی به ساخت خودروهای اسپرت سبک وزن پرداخت و توانست طرف‌داران زیادی در سراسر دنیا پیدا کند. 

حضور آلفارومئو از همان ابتدا در مسابقات سرعت و فرمول یک قدرتمند و پررنگ بود. این خودروساز ایتالیایی با اولین محصول خود توانست مقام نخست مسابقات سرعت را از آن خود کرده است و نام آلفارومئو را بر سر زبان‌ها بیندازد. پس از آن همچنان آلفارومئو به تولید محصولات مسابقه‌ای خود ادامه داد و علاوه بر آن محصولات شهری خود را هم معرفی کرد. در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی آلفارومئو با دو خودروی اسپایدر و جولیا TZ توانست به شهرت بسیار بالایی در میان مردم دست پیدا کرده است و طرف‌داران خود را افزایش دهد. 

خودروهای آلفارومئو

آلفارومئو در ایران مانند سایر نقاط جهان از ده‌ها سال قبل حضور داشت، اما حضور قدرتمند آن مربوط به سال ۱۳۸۹ می‌شود که نماینده رسمی آن در ایران یعنی آلفاموتور فعالیت خود را آغاز کرد. آلفاموتور از همان سال طی مذاکراتی که با فیات داشت همکاری با آلفارومئو را آغاز کرده و اقدام به واردات دو محصول محبوب از این خودروساز ایتالیایی کرد. از جمله افراد تأثیرگذار در رابطه با تأسیس شرکت آلفاموتور می‌توان به زنده یاد مهندس فربد زاوه اشاره کرد که سوابق زیادی در حیطه خودروسازی داشتند. آلفارومئو میتو و پس از آن آلفارومئو جولیتا دو محصولی بودند که با سر و صدای زیادی وارد ایران شدند و خیلی زود بر سر زبان‌ها افتادند. 

خودروهای آلفارومئو

پس از آلفارومئو میتو و جولیتا یک خودروی خاص دیگری از این شرکت بزرگ وارد ایران شد که آن هم توانست سر و صدای زیادی به پا کند. آلفارومئو ۴C که به بچه فراری نیز در ایران شهرت پیدا کرد خودروی مذکور بوده که تبدیل به یک گزینه جذاب برای جوانان و عاشقان خودروهای اسپرت خاص شد، اما محصولات آلفارومئو آن چنان که با سر و صدای زیاد پا به جاده‌های کشور گذاشتند نتوانستند به موفقیت چندانی دست پیدا کرده است و خیلی زود چراغ‌شان کم فروغ شد. امروز خرید خودروهای آلفارومئو تنها مختص افرادی است که عاشق سینه چاک این برند هستند و به بازار بی رونق آن و خرید و فروش خودروی خود توجهی نخواهند داشت. در ادامه، تک تک مدل‌های آلفارومئو را معرفی کرده است و از دلایل بازار بی رونق آن خواهیم گفت. 

آلفارومئو میتو

خودروهای آلفارومئو

اولین خودرویی از آلفا که بعد از انقلاب به صورت رسمی وارد ایران شد، آلفارومئو میتو است. این خودروی هاچ بک دودر جمع و جور برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ در ایتالیا معرفی شد و خیلی زود پس از عرصه به بازارهای جهانی پایش به ایران نیز باز شد. همان طور که قبل‌تر اشاره کردیم این خودرو و برادر بزرگ ترش یعنی جولیتا با سر و صدا و غوغای زیادی وارد کشور شدند. میتو به واسطه طراحی جذاب و جوان پسند خود در کنار ابعاد بسیار کوچک که رانندگی آن در شهرهای شلوغی مانند تهران را آسان کرده بود بسیار مورد اقبال جوانان قرار گرفت. نسخه‌های متعددی از میتو تا سال ۲۰۱۸ تولید شد، اما نسخه‌ای که به ایران راه پیدا کرد به یک پیشرانه ۱.۴ لیتری ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ توربو مجهز است که ۱۳۵ اسب بخار را با گشتاور ۲۰۶ نیوتن متر تولید می‌نماید. این توان از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به دیفرانسیل جلوی میتو منتقل می‌شود. جعبه دنده اتوماتیک آلفارومئو میتو از نوع دو کلاچه خشک است و توسط شرکت FPT یا همان «فیات پاورتِرِین تکنولوژی» طراحی و ساخته شده است. همچنین از جمله امکانات رفاهی و ایمنی این هاچ بک دو در جذاب می‌توان به شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای (کیسه هوای زانوی راننده سفارشی، فرمان کمکی برقی، سیستم کنترل پایداری، تریم داخلی چرم، دنده پشت فرمان، کامپیوتر سفری، نمایشگر لمسی (سفارشی)، تهویه اتوماتیک دوگانه، سیستم استارت استاپ، سقف نیمه پانورامیک، سنسور نور و باران، آینه های تاشو برقی، گرم کن صندلی های جلو و سامانه ALFA DNA اشاره کرد. 

چرا آلفارومئو میتو دیگر ارزش خرید ندارد؟

اولین مورد پیشرانه حساس این خودرو به کیفیت بنزین است. بنزین در کشور ما اصلاً کیفیت بالایی ندارد و بنزین سوپر نیز در سراسر کشور به راحتی در دسترس مردم نیست. استفاده از بنزین معمولی در این خودرو قطعاً برای مالک گران تمام خواهد شد، چراکه خیلی زود قلب تپنده آن تحت تأثیر بنزین بی کیفیت خراب شده است و هزینه‌های زیادی را بر روی دست مالک آن خواهد گذاشت. مورد بعدی در ادامه پورد اول است! اگر به هر علتی پیشرانه این خودرو دچار مشکل شود تعمیر آن بسیار سخت و هزینه بر خواهد بود. تکنولوژی پیشرانه‌های آلفارومئو بسیار بالاست و هر کسی دانش فنی آن‌ها را ندارد. از طرفی، قطعات یدکی و حتا لوازم مصرفی این خودرو هم خیلی کمیاب و با قیمتی بالا در بازار پیدا می‌شود. در کنار تمام دلایل ذکرشده قیمت آن نیز در بازار بیش از حد معمول است و با در نظر گرفتن دلایل قبل می‌توان گفت دیگر آلفارومئو میتو ارزش خرید ندارد مگر آن که شما عاشق آن باشید!

آلفارومئو جولیتا

مصداق بارز فلفل نبین چه ریزه! آلفارومئو جولیتا جزو آن دسته از خودروهایی بود که هنگام رونمایی سر و صدای زیادی به پا کرد، حتا استفاده از آن در یکی از قسمت‌های فیلم سریع و خشن سبب شد تا شهرت این خودرو بیش از پیش افزایش پیدا کند. جولیتا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ شانس حضور در ایران را پیدا کرد و مانند برادر کوچک‌ترش یعنی میتو از همان ابتدای ورود به کشور خیلی زود توانست خود را بر سر زبان‌ها اندازد. در سال‌های اولیه عرضه جولیتا رقیب چندان قدری برای این خودرو در ایران وجود نداشت و به همین علت مدتی این ایتالیایی جذاب توانست یکه تاز بازار در دسته خود شود. جولیتا طراحی ساده اما در عین حال خاصی را داشت و همچنین در بخش کابین نیز فضایی با طراحی مینیمال را پشتیبانی می‌کرد، موردی که ایتالیایی‌ها در آن استاد هستند. از نظر فنی آلفارومئو جولیتا به یک پیشرانه توربو شارژ ۱.۴ لیتری مجهز شده است که ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این قدرت و گشتاور فوق العاده توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته خودکار دو کلاچه به چرخ‌های جلو انتقال می‌یابند. آلفا از سیستمی موسوم به مولتی ایر در جولیتا بهره گرفته است که این سیستم با کنترل دقیق زمان باز و بسته شدن سوپاپ ها، راندمان پیشرانه را تا حد زیادی افزایش و مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. همین تکنولوژی‌ها سبب شده است تا جولیتا شتابی حدود ۸ ثانیه را داشته باشد.

در بخش امکانات نیز جولیتا خودرویی دست پر است و به امکاناتی نظیر ۶ کیسه ایمنی هوا، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل هرزگردی، سیستم کنترل کشش، سیستم حفظ پایداری در پیچ، سیستم کنترل دینامیکی، سیستم چرخش چراغ های جلو در پیچ، فرمان الکتریکی مجهز به سنسور سرعت، ستون فرمان تلسکوپی با تنظیم چهار جهته، تهویه مطبوع اتوماتیک با تنظیم دوگانه درجه حرارت، سیستم صوتی حرفه ای Bose با نمایشگر لمسی و ۸ بلندگو، تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان، تنظیم برقی صندلی های جلو، صندلی های تاشو عقب، تریم چرم طبیعی کابین، روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغ ها، لامپ های زنون جلو، تزیینات فیبرکربن در کابین، سنسور پارک عقب و جلو، شست‌وشودهنده چراغ های جلو، کروز کنترل، نمایشگر فشار باد تایرها، پدال های تعویض دنده از پشت فرمان، سامانه آلفا DNA (انتخاب حالت رانندگی خودرو)، سیستم میکروهیبرید استارت/ استاپ، مه شکن های جلو و عقب، آینه الکتروکرومیک وسط، آینه های تاشو برقی و سقف شیشه ای پانورامیک مجهز شده است. 

چرا آلفارومئو جولیتا دیگر ارزش خرید ندارد؟

به دلایلی که برای برادر کوچک‌ترش یعنی میتو ذکر کردیم، جولتا نیز به عنوان یک خودروی روزمره دیگر ارزش خرید ندارد مگر آن که عاشق آن باشید. تکنولوژی مولتی ایر به کاررفته در قلب تپنده جولیتا سبب شده است این خودرو به شدت به کیفیت بنزین حساس باشد. بنابراین با توجه به کیفیت افتضاح بنزین داخل و البته نبود بنزین سوپر در تمام جایگاه‌های سوختی نمی‌توان آلفارومئو را هر روز به خیابان آورد و استفاده کرد. همچنین این تکنولوژی منحصر به فرد آلفارومئو که سبب شده جولیتا خودرویی پرشتاب باشد بسیار پیچیده و سخت بوده است و پیدا کردن مکانیکی که بتواند از پس تعمیر آن به راحتی برآید اصلاً کار آسانی نیست. در کنار موارد ذکرشده، قطعات یدکی و مصرفی جولیتا قیمتی بسیار بالا و گزاف دارد و به راحتی نیز در دسترس نیستند. همچنین قیمت این خودرو نیز بیش از ارزش واقعی‌اش بوده و بنابراین باعث شده است ارزش خرید جولیتا به شدت پایین آید. 

آلفارومئو ۴C

آلفارومئو ۴C که در ایران به بچه فراری نیز معروف است سومین محصول آلفارومئو در ایران است که البته بسیار کم تر دیگر برادرانش وارد کشور شد. این خودرو اسپرت نقلی از نظر ظاهری کاملاً شبیه به محصولات فراری است منتها در ابعاد کوچک‌تر. زمانی که ۴C وارد کشور شد توجهاتی که به دیگر محصولات آلفارومئو جلب شده بود را مجذوب خود کرد و بسیاری خواهان خرید آن شدند، اما به دلایل مختلفی عرضه این خودرو تنها یک سال بعد با تعدادی بسیار محدود متوقف شد تا قیمت آن یک شبه جهش بالایی پیدا کند. این خودرو در بخش فنی به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۸ لیتر توربوشارژ مجهز شده است که توانایی تولید ۲۴۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخ‌های عقب آن منتقل می‌شود. شتاب این خودروی جذاب نزدیک به ۴.۱ ثانیه است که در نوع خود بسیار جذاب و البته بی رقیب در بازار است، اما در این بچه فراری از جمله امکانات آن می‌توان به کروز کنترل به صورت سفارشی، کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم کنترل کشش و پایداری، چهار حالت رانندگی، سیستم تعلیق اسپرت، کنترل دور موتور MSR، لانچ کنترل، سنسور پارک عقب به صورت سفارشی، سنسور فشار باد تایر، توزیع نیرو ترمز ای بی دی، ترمز ضد قفل ای بی اس، ترمز کمکی، کالیپر ترمزها از نوع برمبو، دی لایت، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، پدال شیفتر، سیستم صوتی با چهار اسپیکر و هندزفری، بلوتوث، پورت USB، صفحه کیلومتر شمار دیجیتالی با نمایشگر شتاب جانبی، پنج عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و ایربگ پرده‌ای، ورود بدون کلید، سیستم تهویه دستی، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات چهار حالته دستی، روکش صندلی پارچه‌ای یا چرمی، خروجی برق ۱۲ ولت، پدال‌های آلومینیومی و آینه کناری تاشونده برقی با گرم‌کن اشاره کرد. با این که آلفارومئو ۴C یک خودروی خاص و جوان پسند است، اما قیمت ان بسیار بالاست. همچنین مانند دیگر برادرانش قطعات یدکی این خودرو بسیار کمیاب بوده و البته قیمت بالایی نیز دارند. در کنار این موارد، تعمیر آن نیز بسیار پیچیده است و کم تر کسی زیر بار تعمیر آن می‌رود. 

۳ امتیاز از ۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.