درمان سرطان خودرو با استامینوفن !
صحبت های اخیر وزیر صمت با واکنش های متفاوتی همراه شده است؛ نگاه مردم به قیمت گذاری خودروهای تولید داخل نشان می دهد که آن ها به شدت از توزیع رانت از طریق محصولات دو خودروساز بزرگ به شدت عصبانی و ناراضی هستند و معتقدند درمان سرطان خودرو با استامینوفن ممکن نیست.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، عباس علی آبادی به تازگی نسبت به نحوه و نگاه قیمت گذاری انتقاد کرده و معتقد است تصمیم های مربوط به قیمت گذاری خودرو باید بر عهده وزیر صمت باشد، اما هم اکنون نهادهای مختلف در این موضوع مسئول هستند و وظایف خود را هم انجام نمیدهند.
به نظر وی، در قیمت گذاری خودرو مدتی است که دچار یک تعلل عمدی شده ایم، در حال حاضر، خودروساز نمیتواند خودش محصولات را بفروشد و به همین دلیل پول قطعه ساز را هم نمیتواند پرداخت کند و با چنین روندی زنجیره تأمین قطعات دچار مشکل میشود.
همچنین علی آبادی مدعی است: «در حال شکستن انحصار بازار خودرو هستیم و در این باره، قوانین واردات را مشخص کرده ایم، زیرا در یک رقابت سالم، صنایع رشد میکنند. البته واردات خودروهای نو برای همه مردم امکان پذیر است و برای واردات دست دوم هم اقدام میشود.»
نظر متفاوت مردم با خودروسازان
در این شرایط، خلع شواری رقابت از قیمت گذاری و تحمیل زیان انباشته به خودروسازان، به طور طبیعی، با استقبال و همراهی آنان همراه خواهد شد، به خصوص این که، اخیراً نیز درخواست افزایش مجدد قیمت آن ها با اتهام احتکار همراه شده است، بنابراین به طور طبیعی خودروسازان به طرز عجیب و غریبی خواستار خروج این نهاد قیمت گذار از کسب و کار خود هستند.
در مقابل، بخش عمده ای از مردم رأی و نظر دیگری دارند؛ به عقیده آنان قیمتگذاری دستوری و اختصاص یارانه های چند ده میلیونی و بالای صد میلیون تومان به خریداران خودروهای سایپا و ایرانخودرو از جیب باقی ملت ایران و تحمیل ضرر و زیان این دو بنگاه ورشکسته به ملت و پرداخت تاوان آن از جیب مردم و بودجه طرح های عمرانی، چیزی بیش تر از درمان سرطان با استامینوفن نیست؛ این درد را نمی توان با این روش ها درمان کرد.
برخی دیگر نیز در واکنش به تیتر «وزیر صمت جنگ قیمت گذاری خودرو را علنی کرد» معتقد هستند: «جنگی در کار نیست، دست تمام آن ها در یک کاسه است، فقط با این کارها سعی می کنند ذهن مردم را منحرف کنند. سالیان سال است با همین روش پیش می روند. آقای وزیر بهجای دخالت در قیمت، چرا چهار پلتفرم بهروز برای تولید نمی آورد؟ چرا به دنبال استارت آپ هایی که خودرو برقی یا هیدروژنی تولید می کنند نمی روند؟ مگر کار وزیر قیمت گذاری است؟»
بربادرفته
این واکنش ها و پیام های متفاوت نشان می دهد که اعتماد به راهکارهای مسئولان در زمینه صنعت خودروسازی بربادرفته است. به بیان ساده، با توجه به حجم سنگین خبردرمانی و عدم حصول نتیجه ای درخور، قابل باور و قابل درک برای بسیاری از مردم استفاده و برخورداری از رانت های کور توزیعی دیگر محلی از اعراب ندارد. آن ها به دنبال این هستند که علاوه بر استفاده از خودروهای بهروز، ایمن و باکیفیت امکان خرید با قیمت مناسب و معقول را نیز داشته باشند. ضمن این که، برخی معتقد هستند اگر نظارت و کنترلی بر قیمت گذاری وجود نداشته باشد، خودروسازان به معنای اعلای کلمه خون مردم را در شیشه خواهند کرد. البته از یک منظر خودروسازان نیز جدا از مردم نیستند و آن ها نیز گرفتاری های خاص خود را دارند. با این حال، آن چه تا امروز از جاده مخصوص به مصرف کنندگان مخابره شده است، پیامی تلخ و دردناک است، دردی که در این سال ها به جان زندگی امروز و فردای جامعه افتاده است. در این وضعیت حتا اگر شورای رقابت از قیمت گذاری خلع و سکاندار صمت کشور عهده دار این مسئولیت باشد، آیا تضمینی برای کاهش قیمت ها و عرضه هایی پیدرپی وجود دارد؟ به خصوص این که، تن بازار هنوز از ترکه واردات و تولیدات داخل کبود است و متولیان فقط وعده درمان می دهند.
این غدد سرطانی باید از صفحه روزگار محو شوند
کل این مملکت با وعده و و عید خبر درمانی اداره میشه …..
قیمت لگن سازان به هیج عنوان رانتی نیست با قیمت همین لگن ها میشه تو هند و چین خودرو به مراتب با کیفیت تری پیدا کرد تازه اونها مثل ما نیروی کار انرژی ارزان ندارن به خودرو سازی بدن پول خودرو هم از سه ماه پیش نمیگیرن پس ادرس غلط ندیم خودروسازی اگر میخاد اصلاح بش نیرو مازاد تعدیل کن اموال و سایت های مازاد بفروش مدل های،خودرو از، رده خارج هم تولید نکنه سه چهار مدل تولید کنه اما بروز با کیفیت فرق، بین پارس سورن دنا رانا چیه یا فرق بین ساینا کوییک اطلس که همشون تولید میشن تو یه کلاس ده جور چراغ داشبورد موتور گیربکس همون همیشگی
واقعا برا تون متاسفم یه ماشین بی کیفیت مثل ساینا برای بدبخت بیچاره ها یی مثل ما که از یک سال پیش نصف بیشترشو دادیم اینقدر بالا بردین که باید انصراف بدیم خدا ازتون نگذره
چرا هیشکی با سایپا کار نداره که افسار پاره کردن چطور در طول ۷ماه قیمت ساینا اس از ۱۷۹ تومن یه ۳۰۳ ملیون بالا بردن!!! مگه چقدر بی صاحبه این بازار که تو یک ماه ۵بار قیمت رو بالا برده از ۲۴۸ تومن به ۲۵۵ بعد ۲۹۱ بعد ۲۹۵ بعد ۳۰۳ تومن!!! خدا ازتون نگذره فقط