همکاری شیرین عسل با پینین فارینا برای تولید خودرو

خودروساز شدن شیرین عسل
خودروساز شدن شیرین عسل

یک مقام آگاه با اشاره به حواشی پیش آمده در خصوص یک شرکت فعال در حوزه مواد غذایی به تشریح جزییات جدید از خودروساز شدن شیرین عسل پرداخت.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، اعلام ورود شرکت شیرین عسل به صنعت خودروسازی با واکنش های متفاوتی همراه شده است. برخی منتقدان می گویند، این گونه شرکت ها با توجه به جایگاه این صنعت در جامعه هر از چند گاهی با انتشار این گونه اخبار سعی می کنند خود را در صدر اخبار کشور قرار دهند. به عقیده این منتقدان، این نوع شرکت ها، علاوه بر استفاده تبلیغاتی از حوزه خودرو، از یک سو، به دنبال خروج ارز از کشور هستند و از سوی دیگر، اهدافی نظیر معافیت از انواع عوارض و مالیات را دنبال می کنند، چراکه در شرایط فعلی، ورود به بازاری و صنعتی که با انواع و اقسام مشکلات دست به گریبان است، برای فعالان اقتصادی گزاره ای منطقی به شمار نمی آید.

به گفته این منتقدان، وزارت صمت به جای اعطای مجوز برای تولد یک خودروساز دیگر با تولید در مقیاس کوچک می تواند مقدمات هم افزایی خودروسازان کوچک بخش خصوصی را فراهم کند، یعنی به جای افزایش کمی به کیفی سازی و تولید انبوه تکیه کند و توان تولید بر اساس مقیاس های بزرگ متمرکز کند، اما با این گونه شرکت ها، نه تولیدها اقتصادی خواهند بود و نه می توانیم در اشل جهانی حرکت کنیم.

در مقابل، موافقان با حضور صنایع دیگر، معتقد هستند ورود شرکت های بخش خصوصی که سالیان سال تجربه فعالیت اقتصادی در سطح کلان و حتا بین المللی دارند، برای خودروسازی کشور یک فرصت است. به باور این کارشناسان، تزریق سرمایه های جدید، شناخت از بازار، درک نیازهای مشتری، فعالیت بیش تر زنجیره تأمین، افزایش رقابت و کمک به تولید بیش تر بخشی از مزیت های ورود صنایع دیگر به خودروسازی است. این بخش از موافقان همچنین معتقد هستند که با این نوع شرکت ها می توانند با تزریق سرمایه های کلان نه تنها خلأهای موجود به خصوص در کلاس های اقتصادی را پر کنند، بلکه رقابت را نیز سنگین تر و شدیدتر خواهند کرد.

پنین فارینا در تبریز؟

در همین زمینه این فعال صنعت خودروسازی با اشاره به این که شرکتی مانند شیرین عسل نیازی به تبلیغ یا خروج ارز از کشور ندارد، تصریح کرد: «اگر تحریم ها پیش نمی آمد، از مدت ها پیش کار ساخت کارخانه خودروسازی شیرین عسل آغاز می شد.»

وی ادامه داد: «از سال ۹۶ مالک شیرین عسل سفرهای متعددی به کشورهای صاحب این صنعت از جمله ایتالیا و چین داشته است. سرانجام پس از بررسی ها با یک شرکت ایتالیایی به توافق رسیده است و پیش قرارداد امضا می کند.»

این مقام آگاه ضافه کرد: «در واقع، شیرین عسل برای ساخت و تجهیز کارخانه خودروسازی با شرکت ایتالیایی پنین فارینا قرارداد بسته است.»

این فعال صنعت خودروسازی با تأکید بر این که اولین خودروی این شرکت یک محصول به روز اروپایی خواهد بود بیان کرد: «با در نظر گرفتن شرایط تحریمی فکر می کنم کار ساخت این کارخانه بین یک تا یک سال و نیم زمان ببرد.»

این مقام آگاه ادامه داد: «بنابراین شاهد ایجاد یک خودروسازی جدید خواهیم بود و همچنین شایعه های مربوط به خرید سایت های موجود در استان آذربایجان شرقی صحت ندارد.»

وی همچنین با اشاره به این که این کارخانه با حجم سرمایه و تولیدی که در نظر گرفته است، باعث رشد و ارتقای زنجیره تأمین در استان و حتا کشور خواهد شد، افزود: «در این شرایط واقعاً متوجه نمی شوم چرا برخی از قطعه سازان به طور غیر رسمی از این اتفاق خوشنود نشده اند.»

این فعال صنعت خودروسازی همچنین بار دیگر با شایعه های مبنی بر خروج ارز از کشور اشاره کرد و گفت: «شرکت شیرین عسل یک مزرعه بزرگ کاکائو در آفریقا و دویست کارمند در اروپا دارد، بنابراین اگر نیازی به خروج ارز داشت، پیش از این ها و از راه های دیگری اقدام می کرد.»

این مقام آگاه همچنین در پاسخ به این که آیا اسمی برای این خودروسازی انتخاب شده است یا خیر، توضیح داد: «در این خصوص نمی توانم چیزی بگویم، اما این کارخانه به احتمال بسیار زیاد بعد از اتوبان تبریز-بازرگان احداث خواهد شد.»

بنابراین گزارش، چندی پیش رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی از صدور جواز تأسیس خودروسازی برای بخش خصوصی استان از سوی وزارت صمت خبر داد و اعلام کرد: «خودرویی که قرار است تولید شود یک خودرو روز اروپایی است که مجوز آن برای بخش خصوصی گروه صنعتی شیرین عسل صادر شده است. صابر پرنیان با بیان این که با بهره برداری از این مجموعه صنعتی برای ۶ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد می شود، تأکید کرد: «این شرکت خودروسازی با سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومان انواع خودروهای سواری بنزینی، گازسوز، دیزلی و انواع کامیون های کشنده را با ظرفیت تولید سالانه ۲۱۰ هزار دستگاه خودرو تولید خواهد کرد.»

پنین فارینا و ایران خودرو

البته سال ۹۶ هم ایران خودرو با پنین فارینا برای طراحی پلتفرم جدید قرارداد منعقد کرده بود که به دلیل شرایط تحریم، این همکاری به سرانجام نرسید. ضمن این که، با توجه به پابرجا بودن تحریم ها، پرسش این است که پنین فارینا چگونه می خواهد در بازار ایران حضور داشته باشد و آیا این بار به تعهدات خود پایبند خواهد بود؟

۴.۲ امتیاز از ۳۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.