ویژگی های نسخه جدید رانا پلاس مشخص شد + تصاویر

ایران خودرو رانا پلاس

در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون صنایع مجلس و خبرنگاران از خطوط تولید گروه صنعتی ایران خودرو، مشخص شد که این خودروساز برنامه دارد تا نسخه ای جدید از «رانا پلاس» را عرضه کند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری «اسب بخار»؛ در حال حاضر رانا پلاس با پیشرانه ۱٫۶ لیتری TU5 تولید می شود و ۱۰۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر در اختیار راننده می گذارد. جعبه دنده ۵ سرعته دستی هم قدرت را به چرخ های جلوی این خودرو می رساند و همچنان از ساختار فرمان هیدرولیک در این سدان کلاس B استفاده می شود. دو کیسه هوا، ترمزهای دیسکی جلو، تریم داخلی پارچه، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، شیشه ها و آینه های برقی و… از جمله امکانات رانا پلاس است.

حتما بخوانید: مشخصات رانا پلاس به صورت رسمی اعلام شد + تصاویر

حال با توجه به جزئیات موجود در نمایشگاه داخلی سازی ایران خودرو، مشخص است که این خودروساز برنامه ارتقای دوباره رانا پلاس را در آینده نزدیک دارد. پیش از این هم برخی مدیران ایران خودرو به صورت رسمی اعلام کرده بودند که رانا پلاس تنها در این نسخه تولید نخواهد شد و قرار است تا نمونه های به روزتری از این خودرو به مرحله تولید برسد.

رانا پلاس جدید چه ویژگی هایی دارد؟

گروه صنعتی ایران خودرو می خواهد تا به جای پیشرانه TU5 از پیشرانه EC5 در این خودرو استفاده کند. پیشرانه EC5 در اصل نمونه ارتقا یافته TU5 توسط گروه PSA است که همچنان در محصولات پژو و سیتروئن استفاده می شود. این پیشرانه که برای تولید K132 به داخلی سازی فراتر از ۹۰ درصد رسیده است، می خواهد تا بزودی در زیر کاپوت رانا پلاس قرار بگیرد.

پیشرانه ۱٫۶ لیتری EC5 قدرتی نزدیک به ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید می کند. این قوای محرکه دارای زمان بندی هوشمند سوپاپ ها است و از پمپ روغن متغیر در آن استفاده شده است. همچنین در رانا پلاس جدید، جعبه دنده ۶ سرعته دستی به پیشرانه EC5 متصل می شود و قدرت را به چرخ های جلو می رساند. از سویی فرمان کمکی برقی هم جایگزین سیستم هیدرولیک شده و باعث می شود تا حدود ۴ اسب بخار از هدر رفت توان حرکتی جلوگیری شود.

برای نسخه اتوماتیک رانا پلاس EC5 جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک HPT ساخت DAE در نظر گرفته شده است. البته که احتمال دارد تا این جعبه دنده در آینده نزدیک بر روی رانا پلاس EC5 نصب نشود. از سویی برخی از مهندسان ایران خودرو می گویند که با توجه به عدم قطعیت در انجام این پروژه، احتمال آن وجود دارد تا رانا پلاس اتوماتیک با جعبه دنده شش دنده AMT، شش دنده دو کلاچه و یا ۴ سرعته اتوماتیک به دست مشتریان برسد.

حتما بخوانید: پژو ۲۰۶ صندوق دار بخریم یا رانا پلاس؟

در بحث ارتقای امکانات رانا پلاس جدید، حضور آپشن هایی چون دوربین عقب، چراغ روشنایی روز، سقف شیشه ای (پانورامیک ثابت با سایه بان دستی)، ترمز عقب دیسکی، نمایشگر لمسی، رهیاب ماهواره ای، تریم داخلی چرم و پارچه، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه پیشگیری از هرزگردی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی و… مطرح شده است. به عبارت ساده تر ایران خودرو سعی دارد تا با عرضه نسخه های جدیدتر و کامل تر رانا پلاس، بازار خودرو را از پژو ۲۰۶ صندوق دار به سمت نمونه ایرانیزه این خودرو بکشاند.

حتما بخوانید: قیمت رانا پلاس مشخص شد + تصاویر

در حال حاضر تولید رانا پلاس در ایران خودرو آغاز شده و این خودروساز برنامه دارد تا از اواخر تابستان سال جاری، این سدان کلاس B را به دست خریداران برساند. به گفته معاونت فروش و بازاریابی ایران خودرو، در جدول جدید قیمت گذاری شورای رقابت بهای رانا بر مبنای نمونه فیس لیفت (رانا پلاس) در نظر گرفته شده و عدد اعلام شده مربوط به این نسخه است. با توجه به فهرست شورای رقابت، قیمت تمام شده رانا پلاس در کارخانه تا اطلاع ثانوی ۹۳ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان خواهد بود. باید توجه داشت که این مبلغ خالص است و محاسبه بهای تمام شده رانا پلاس برای مشتریان با اضافه شدن مالیات، عوارض، حق بیمه ثالث، هزینه شماره گذاری و… خواهد بود.

پایگاه خبری اسب بخار

مشخصات فنی رانا پلاس ایران خودرو چگونه است؟

رانا پلاس که نسخه فیس لیفت رانا LX و رانا LE به حساب می آید، به پیشرانه ۱٫۶ لیتری TU5 با استاندارد آلایندگی یورو ۵ مجهز است. این پیشرانه ۱۰۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر برای این خودرو فراهم می کند. جعبه دنده ۵ سرعته دستی هم توان این پیشرانه را به چرخ های جلو می رساند. فرمان پذیری رانا پلاس با سامانه هیدرولیک سابق همراه است و ترمز جلوی آن دیسکی و در بخش عقب کاسه ای استفاده شده است.

امکانات رانا پلاس در چه سطحی است؟

این خودرو به امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، ترمز ABS، EBD، BA، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، شیشه ها و آینه های برقی، تریم داخلی پارچه ای، صندلی های جدید، سنسور پارک عقب و… مجهز است.

نمونه جدید رانا+ با چه ویژگی هایی تولید خواهد شد؟

به گفته مدیران ایران خودرو، رانا پلاس جدید با پیشرانه EC5 تولید می شود و ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر خواهد داشت. جعبه دنده شش سرعته دستی، فرمان کمکی برقی، سامانه کنترل پایداری، سقف شیشه ای ثابت، چراغ روشنایی روز، نمایشگر لمسی و دوربین عقب، ترمز عقب دیسکی، رینگ آلومینیومی و… از جمله ویژگی هایی است که به احتمال زیاد در رانا پلاس EC5 دیده خواهد شد.

۱ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.