
رانا پلاس اتوماتیک AMT + مشخصات فنی و تصاویر

رانا پلاس اتوماتیک AMT یکی از چند تیپ خانواده رانا بوده که در واقع تا به حال ارزان ترین سدان اتوماتیک AMT آبی دوشان ایران خودرو محسوب می شود. این خودرو در بخش فنی نسبت به رانا پلاس پانوراما تفاوت دارد.
رانا پلاس در واقع نسخه فیس لیفت رانا ایران خودروست که چند سالی است با تیپ های مختلف در بازار کشورمان حضور دارد. پس از اینکه ایران خودرو توانست در بازار با پژو ۲۰۶ صندوقدار به موفقیت نسبی دست پیدا کند به سراغ آن رفت تا با ایجاد برخی تغییرات در بخش های ظاهری و کابین سدان ملی دیگری را به نام خود ثبت کند.
رانا سرانجام پس از کش و قوص های فراوان به عنوان جدیدترین سدان ملی در اواخر دهه ۸۰ رونمایی شد و یک دهه بعد نوبت به نسخه فیس لیفت آن رسید. ایران خودرو نسخه جدید را رانا پلاس نامید و تاکنون چند تیپ از رانا پلاس وارد بازار شدهاند که آخرین تیپ آن تا به اکنون رانا پلاس اتوماتیک AMT نام دارد.
طراحی ظاهری


رانا پلاس اتوماتیک AMT از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با رانا پلاس پانوراما ندارد. در نمای جلو رانا پلاس اتوماتیک AMT ابعاد و فرم چراغ های اصلی نسبت به نسل پیشین تغییری نداشته اما طرح داخلی آنها بروزتر از شده و همچنین دی لایت نیز در داخل مه شکن تعبیه شده است. میان چراغ ها نیز یک جلوپنجره کوچک و کشیده تعبیه شده که نشان ایران خودرو را در دل خود جای داده است.
رانا پلاس اتوماتیک AMT درست مانند دیگر تیپ های رانا پلاس در نمای جانبی هم تنها تفاوتش آینه های جانبی بوده که بروز شده اما فرم و ابعاد درب ها و دیگر بخش ها دست نخورده باقی ماندهاند. در قسمت عقب همچنان تنها گرافیک داخلی چراغ های عقب بروز شده و باقی قسمت ها بدون تجربه هیچ تغییری بوده و همان طراحی قبل را دارند. در نسخه های جدید این سدان ملی پوزیشن لایت هم وجود دارد.
کابین

رانا پلاس اتوماتیک AMT داخل کابین خود هم تغییرات جزئی اما کارآمدی را در مقایسه با تیپ های قبلی البته به غیر از تیپ پانوراما پیدا کرده ولی همچنان کیفیت ساخت ضعیفی داشته و اینکه متریال به کار رفته در داشبورد و دیگر قسمت های کابین از پلاستیک خشک است جای انتقاد دارد. فرم کلی داشبورد میانی مانند دیگر نسخه های رانا بوده که در قسمت میانی یک نمایشگر کوچک، دریچه ها، سیستم پخش خودرو بدون مانیتور و پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع قرار گرفتهاند.
مقابل راننده اما یک غربیلک فرمان مشابه رانا پلاس های قبلی و خانواده پژو ۲۰۷ قرار گرفته و پشت آن هم یک کلاستر آنالوگ به همراه یک کامپیوتر سفری که حالا در نسخه ارتقا یافته سیستم پایش باد لاستیک را هم به راننده اطلاع می دهد. ضمن اینکه در نسخه رانا پلاس پانوراما ارتقا یافته نیز در بخش میانی میزبان کلید سیستم کنترل پایداری است. لیور دنده هم که به صورت یک موس چرخشی درآمده و شیفترهای تعویض دنده نیز در پشت فرمان وجود دارد.
مشخصات فنی رانا پلاس اتوماتیک AMT

رانا پلاس اتوماتیک AMT در کنار تیپ سقف شیشهای در بخش فنی بیشترین تفاوت را میان تمام اعضای خانواده رانا داشته و به نوعی بهترین و قوی ترین تیپ های این سدان کلاس B محسوب می شود. زیر کاپوت رانا پلاس اتوماتیک AMT نسل جدید پیشرانه TU5 که با نام TU5 پلاس شناخته می شود وجود دارد.
این پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری حداکثر توانایی تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور را دارد. گیربکس اما برخلاف تمام تیپ های قبلی از نوع اتوماتیک AMT بوده و ۶ سرعته است. در این نوع گیربکس صفحه کلاچ وجود دارد اما فرآیند کلاچ گیری از طریق یک پمپ برقی صورت گرفته و تعویض دنده ها هم از طریق یک واحد کنترلی صورت می گیرد.
استفاده از پیشرانه TU5 پلاس در کنار جعبه دنده ۶ سرعته نیمه اتوماتیک AMT روی این تیپ رانا پلاس سبب شده تا هماهنگی میان موتور و گیربکس در این خودرو بهتر از قبل شود. مصرف سوخت ترکیبی رانا پلاس اتوماتیک AMT حدود ۷ لیتر اعلام شده که برای این خودرو عددی معقول و منطقی است. ضمن اینکه سیستم CVVT یا همان زمان بندی متغیر سوپاپ های ورودی هم در قلب تپنده این خودرو دیده می شود.
امکانات ایمنی و رفاهی رانا پلاس نیمه اتوماتیک

رانا پلاس اتوماتیک AMT در بخش امکانات همچنان چندان دست پری ندارد اما به هر حال از نسخه های پیشین بهتر است. از جمله امکانات این خودرو می توان به دو کیسه هوا، ترمزهای ABS و EBD، صندلی های تاشو عقب، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، بلوتوث، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، تریم داخلی پارچه ای، شیشه ها و آینه های برقی، سقف شیشه ای با سایه بان دستی، سیستم کنترل پایداری و چراغ مخصوص روز اشاره کرد.
مزایا و معایب رانا پلاس اتوماتیک AMT
امکانات قابل قبول
فراوانی قطعات یدکی
استفاده گیربکس اتوماتیک AMT
استفاده از موتور بروزتر
فضای کم ردیف عقب
عایق بندی ضعیف کابین
کیفیت ساخت پایین
سوالات متداول
پیشرانه این خودرو مانند نسخه سقف شیشه ای از نوع TU5 پلاس خواهد بود که ۱۱۳ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر تولید می کند.
نسخه جدید رانا پلاس به جعبه دنده ۶ سرعته نیمه اتوماتیک AMT مجهز است. این سیستم انتقال قدرت شباهت زیادی به جعبه دنده های دستی دارد و در آن مکانیزم کلاچ گیری توسط راننده به طور کامل حذف شده است.
در بحث امکانات ایمنی و رفاهی آنطور که در خودروی تست قابل مشاهده بود، رانا پلاس اتوماتیک ۶AMT به مواردی مشابه با رانا پلاس پانوراما مجهز است. برای همین می توان گفت که تیپ جدید رانا پلاس به سقف شیشه ای ثابت با سایه بان دستی، فرمان کمکی برقی، آینه های جدید، کامپیوتر سفری، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، صندلی های تاشو عقب، راهنمای تعویض لاین، دنده پشت فرمان، سنسور پارک عقب، دو کیسه هوا، ترمزهای دیسکی و کاسه ای عقب، سامانه ترمز ABS، EBD و… مجهز خواهد بود.





درود، ایین همه فناوری، هنوز نمیتونن کلید استارت بدون سوئیچ رو تولید کنن، در مورد سطح آپشن هم دوستان با قاعده کایزن پیش میرن البته برعکس، از هرچیزی حتی یک پیچ کم کنن تا هزینه کم شه…
به نظرم اگر داشپورت رانا رو کلا عوض کنن و تهویه اتوماتیک به همراه رینگ آلومینیومی بهش اضافه کنن عالی میشه
بالابرها رو باید به درها منتقل کنند
دریچه های کولر پرایدی هستند و یادآور پراید هستند
مانیتور نداره
جا برای موبایل و …. لحاظ نشده
سلام به همگی
این پیام واقعا ایران خودرو ببینه و این کارو روی ماشین رانا پلاس اجرا کنه
اول از این که رینگ بزاره ۱۶ اینچ کنه مثل ۲۰۷ فقط یه سایز بزرگ تر
و کیفیت کابینش رو ببرن بالا و تهویه رو کلا اتومات کنن دستی چیه
و اینه بغل هم برقی کنه همین ۳ تا رو شما انجام بدید واقعا ماشین عالیه میشه حتی از تارا خیلی بهتر میشه
کار ندارم سایپا با اون مدل شاهین که واقعا خودروی چرتی هستش
سانروف اینه بغل برقی رینگ گذاشتم دیگه شما ایران خودرو هستید باید محصولاتتون بهتر از سایپا باشه نه سایپا
اگر اون چیزایی که دوستانمون گفتند رو بذاری روی رانا و چراغ روز رو هم مثل خانواده جدید پژو بروز کنند و وصلش کنند به چراغ های راهنما یعنی چراغ روز خشن تر و افقی و عمودی خیلی جذاب و خریدنی میشه
خواهشا حداقل یه رینگ برای رانا پلاس بزارید و ۱۶ اینچ کنید
و واقعا یه ماشین خوش قیافه میشه
مهم ترین چیزی که تو این ماشینه تهویه اتومات رینگ و ….
که واقعا یه ماشین عالی با قیمت خوب
واقعا یه دستگیره ایزی اوپن و رینگ آلومینیومی کار کردن که واسه کمپانی ای با بنیه مالی مثل ایرانخودرو هیچه میتونه بنحو چشمگیری باعث ارتقا وجهه رانا amt به نسبت نسخه دستی بشه
به نظرم ماشین خوبیه؛ اما تا وقتی که تهویه اتوماتیک و یا حداقل رینگ آلومینیومی مثل ۲۰۷ رو بهش اضافه نکنند پیشرفت حساب نمیشه
وقتی فروش نمیره ،حالا هی پالانش رو عوض کن!
۲۰۶ sd فول رو نزدن بلکه ۲۰۷ فیک و رانا فروش بره
تا حدی هم ۲۰۷ فروشش خوب شد اما ۲۰۷ sdبخاطر قیمت احمقانه اش با شکست مواجه شد، یکبار دیگه همین تلاش رو با تارا کردن، همه اینا یک ماشین هستند منتها نمیشد ۲۰۶ رو گرون کنن به اسم ۲۰۷ و الانم به اسم تارا دارن میفروشن اش.
یکسری هم فکر میکنن چون دوبرابر پول اضافه تر دادن و سازنده هم میگه ماشین بروز بهتون دادم پس بهتره…