مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3

مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3
مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3

جتا VA3 یکی از محصولات دورگه آلمانی-چینی است که قرار است به‌زودی توسط ماموت خودرو پا به جاده‌های ایران بگذارد. از جمله رقبای مستقیم این خودرو در بازار، نماینده‌ای داخلی است با نام تارا اتوماتیک که چند ماهی از تولید و تحویل نسخه V2 آن به بازار گذشته است. این دو خودرو با این که یکی به عنوان یک خودروی اقتصادی شناخته می‌شود و دیگری یک سدان لوکس، اما در یک رده قرار می گیرند و رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر دارند! در این مقاله قصد داریم به مقایسه و معرفی این دو خودروی سدان بپردازیم. 

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

خودروهای سدان سالیان سال است که جزو پرطرف‌دارترین کلاس‌های خودرویی در سراسر دنیا هستند، البته تا قبل از آمدن کراس اوورها خودروهای سدان در رتبه اول این فهرست قرار داشتند، اما به وجود آمدن خودروهای کراس اوور باعث شد عرصه بر آن ها تنگ شود. با این حال، همچنان خودروهای سدان یکی از انتخاب‌های اصلی افراد برای خرید خودرو بوده است و به همین دلیل نیز در بیش تر بازارها همچنان رقابت میان خودروهای سدان وجود دارد. 

مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3 به سبب این که در بسیاری از ویژگی ها اشتراک دارند امکان پذیر است، اما همان طور که اشاره کردیم جتا VA3 یک خودروی بسیار اقتصادی و قابل دسترس برای اقشار مختلف جامعه به‌خصوص قشر کم درآمد در چین بوده است، اما در این طرف میدان، تارا اتوماتیک عنوان لوکس‌ترین سدان ملی را یدک می‌کشد! 

جتا تا قبل از این که تبدیل به یک برند شود، یکی از مدل‌های پرتیراژ فولکس واگن و جزو محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین خودروهای بازار چین بود که موفقیت‌های بسیاری را در بازار چین کسب کرد. به همین دلیل، فولکس واگن تصمیم گرفت با همکاری فاو، جتا را تبدیل به یک برند مستقل کند تا محصولاتی را مختص بازار چین تولید کند. سرانجام در سال ۲۰۱۹، جوینت ونچر جتا توسط فولکس واگن و فاو تأسیس شد و تاکنون ۳ محصول را بر روی خط تولید خود آورده است. تارا اتوماتیک نیز، همان طور که نامش مشخص است، نسخه اتوماتیک سدان ملی ایران خودروست که از نظر آپشن نیز سطح بالاتری نسبت به نسخه دستی خود دارد. تارا اتوماتیک بالاترین قیمت را میان محصولات ملی دارد و در اصل باید به آن لقب لوکس‌ترین و البته گران‌ترین خودروی ملی را داد. 

طراحی ظاهری جتا VA3 و تارا اتوماتیک 

جتا VA3 ظاهری مشابه نسل دوم فولکس واگن جتا دارد و در اصل می‌توان آن را فیس لیفتی برای آن خودرو دانست. در ظاهر این خودرو خبری از طراحی‌های عجیب و خطوط تند و تیز نیست و طراحان جتا سعی داشته اند سادگی را املای طراحی خود کنند، به همین دلیل با نگاه به این خودرو کاملاً یاد خودروهایی مانند تندر ۹۰ خواهیم افتاد که یک خودروی کاملاً اقتصادی است و خبری از جذابیت‌های بصری در آن نیست. در نمای جلوی جتا VA3 چراغ‌های اصلی متصل به جلوپنجره طراحی شده و به رسم بسیاری از خودروهای چینی، در این بخش و سایر بخش‌ها از کروم کاری‌های زیادی استفاده شده است. در نمای عقب نیز شباهت به محصولات فولکس با نوع طراحی چراغ‌های اصلی به اوج خود رسیده است، اما خبری از چراغ‌های به‌هم پیوسته نیست. 

در طرف مقابل، تارا اتوماتیک طراحی چندان ساده‌ای ندارد و سعی دارد خود را به عنوان یک خودروی پر زرق و برق جا بزند! در نمای جلو، چراغ‌های اصلی کشیده و باریک‌تر از رقیب طراحی شده اند، اما همچنان متصل به جلوپنجره خودرو قرار دارد. در نمای عقب اما تنها تفاوت تارا با نماینده جتا، به متصل بودن چراغ‌های عقب بازمی گردد، که البته در نسخه‌های V1 و V2 تارا، گرافیک آن ها بسیار آزاردهنده بود، اما ایران خودرو در نسخه‌های جدید (V3 و V4) گرافیک چراغ‌ها را تغییر داده و ظاهری قابل تحمل را به آن ها بخشیده است. 

مقایسه ابعاد و اندازه

جتا VA3 به ترتیب ۴۵۰۱ طول، ۱۷۰۴ عرض و ۱۴۶۹ ارتفاع دارد و در مقابل، تارا اتوماتیک نیز به ترتیب ۴۵۱۹ طول، ۱۷۴۸ عرض و ۱۴۶۶ ارتفاع را دارد. بدین ترتیب، در مقایسه بین تارا اتوماتیک و جتا VA3 از نظر ابعاد، تارا اتوماتیک با داشتن طول و عرض کمی بیش تر از جتا VA3 فضای کابین کمی جادارتر را از آن خودرو دارد. یکی از نکات مثبت نماینده جتا تولید و مونتاژ دقیق‌تر آن است که متاسفانه در تارا این مورد در بسیاری از نقاط رعایت نشده و درزهای خودرو گاه به طرز چشم‌گیری باز و ناموزون است، اتفاقی که باعث انتقادهای بسیاری به ایران خودرو شده است. 

طراحی داخلی و امکانات تارا اتوماتیک و جتا VA3

در مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3 از نظر کابین و طراحی داخلی با دو خودروی کاملاً متفاوت از نظر طراحی روبه‌رو هستیم، اما نکته جالب این جاست که شباهت بسیاری میان متریال به‌کاررفته در کابین هر دو خودرو، که یکی نسخه‌ای اقتصادی است و دیگری لوکس‌ترین محصول ملی، وجود دارد! همان طور که اشاره کردیم، جتا VA3 یک خودروی سدان اقتصادی است و به جای تجمل گرایی سعی شده کاربردی بودن آن به چشم آید.

کابین مانند ظاهر بیرونی ساده طراحی شده، اما همچنان روح محصولات فولکس واگن در آن جاری است. داشبورد میانی ابتدا میزبان دو دریچه گرد است که با خطوط کرومی نیز تزیین شده‌اند، پس از آن‌ها، قسمت پخش خودرو، که به احتمال بسیار زیاد در نسخه‌های تحویلی یک سیستم مالتی مدیا جایگزین آن خواهد شد، قرار دارد. بخش انتهایی نیز مختص پنل تنظیمات سیستم تهویه مطبوع خودروست که در نسخه‌های اصلی به صورت اتوماتیک تبدیل خواهد شد. در جتا VA3 خبری از کلاستر تمام دیجیتال نیست، اما نکته مثبت آن این است که فضاهای مختلفی درون کابین تعبیه شده است تا برخلاف تارا، سرنشینان به‌خصوص راننده، نگرانی‌ای از بابت محل قرار دادن وسایل خود درون کابین نداشته باشند. 

تارا اتوماتیک
تارا اتوماتیک

این طرف ماجرا، تارا اتوماتیک نیز تقریباً داشبورد ساده‌ای دارد که امکانات چندان جذابی ندارد. داشبورد میانی تارا ابتدا میزبان دریچه‌های مستطیلی تهویه مطبوع و سپس سیستم مالتی مدیای خودرو داخل یک قاب نوک مدادی قرار گرفته است. در نهایت نیز پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع به صورت ۳ دایره انتهای داشبورد تعبیه شده‌اند. فرمان خودرو نسبت به رقیب طراحی کامل‌تری دارد، اما همچنان بر روی این خودرو شاهد یک کلاستر آنالوگ هستیم. متریال به‌کاررفته در تارا اتوماتیک نسبت به تارا دستی ارتقا پیدا کرده است و اکنون شاهد چرم و پارچه به جای تمام پارچه در تریم داخلی تارا اتوماتیک هستیم. با این که وضعیت در تارا اتوماتیک نسبت به نسخه دستی بهبود یافته است، اما در مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3، سدان ملی ما نسبت به خودروی اقتصادی جتا تفاوت چشم‌گیری ندارد، در صورتی که، ایران خودرو می‌توانست متریال باکیفیت‌تری را برای تارا، حداقل در نسخه اتوماتیک، در نظر بگیرد. 

در مقایسه جتا VA3 و تارا اتوماتیک از نظر فضای کابین در هر دو خودرو فضایی مناسب و جادار را شاهد هستیم، اما در تارا اتوماتیک به لطف طول و عرض بیش تر کابین فضایی بیش تر نسبت به جتا VA3 وجود دارد. همچنین فضای صندوق عقب هم در دو خودرو مناسب ارزیابی شده است و خانواده‌ها را برای مسافت‌های طولانی با چالش روبه‌رو نخواهند کرد. 

امکانات رفاهی و ایمنی

در مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3، تارا اتوماتیک همان طور که قبل‌تر اشاره کردیم، از نظر امکانات رفاهی نسخه بالاتری از تارا دستی است و در جدیدترین نسخه آن، امکاناتی مانند ترمزهای چهار چرخ دیسکی مجهز به سیستم‌های کمکی ABS ,EBD ,HBA ,TCS ,ESC ,HSA، کیسه هوا برای سرنشینان جلو، فرمان برقی به همراه کلیدهای کنترلی، سیستم مالتی مدیا با ۴ عدد بلندگو و امکان میرورلینک، آنتن سقفی اکتیو، شیشه‌ها و آینه‌های برقی، مه‌شکن‌های جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو از داخل خودرو، چراغ روز، چراغ مشایعت و خوش‌آمدگویی، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS) و کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سانروف، دوربین دنده عقب، آینه‌های کناری تاشو برقی، سنسور نور و باران، سیستم ورود و استارت بدون کلید، رینگ‌های ۱۶ اینچی آلومینیومی، روکش‌های چرمی، صندلی‌های جلو برقی و ایربگ‌های کناری وجود دارد. 

جتا VA3 در طرف مقابل، سطح امکانات کم تری از تارا اتوماتیک خواهد داشت، از جمله امکانات این سدان وارداتی می‌توان به ترمزهای دیسکی به همراه ABS و EBD، ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری، کیسه هوای راننده و سرنشین و کناری (چهار عدد)، سیستم کمک به حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، تریم چرمی کابین و فرمان، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر ۸ اینچی، سانروف، گرم‌کن صندلی‌های جلو، سیستم تهویه اتوماتیک دیجیتال، پشتیبانی سیستم مالتی مدیا از اندروید اتو و اپل کارپلی، دی‌لایت و سنسور نور و باران اشاره کرد. 

مدلتارا اتوماتیکجتا VA3
امکانات رفاهی و ایمنیتریم داخلی چرم و پارچه، صندلی راننده ۴ حالته برقی و ۲ حالته دستی، صندلی شاگرد ۲ حالته برقی و ۲ حالته دستی، نمایشگر لمسی، اپل کارپلی، اندروید اتو، دوربین و سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد تایرها، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، فرمان کمکی برقی، چهار کیسه هوا، سانروف برقی، استارت دکمه ای، آینه های کناری تاشو برقی، تهویه الکتریکی دستی، سنسور نور، سنسور باران، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، حالت رانندگی اسپرت و برفی جعبه دنده، زیر آرنجی متحرک جلو و رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی.ترمزهای دیسکی به همراه ABS و EBD، ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری، کیسه هوای راننده و سرنشین و کناری (چهار عدد)، سیستم کمک به حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، تریم چرمی کابین و فرمان، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر ۸ اینچی، سانروف، گرم‌کن صندلی‌های جلو، سیستم تهویه اتوماتیک دیجیتال، پشتیبانی سیستم مالتی مدیا از اندروید اتو و اپل کارپلی، دی‌لایت، سنسور نور و باران

مشخصات فنی تارا اتوماتیک و جتا VA3

در مقایسه جتا VA3 و تارا اتوماتیک از نظر فنی شرایط هر دو خودرو بر روی کاغذ تقریباً یکسان است، اما در عمل، تفاوت‌هایی مهم وجود دارد. جتا VA3 در بخش فنی به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که توانایی تولید ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۸۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین جعبه دنده این خودرو نیز از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AISIN است که نیروی پیشرانه را به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌کند. شتاب جتا VA3 طی تست‌های اولیه‌ای در حدود ۱۴ ثانیه و مصرف سوخت آن هم به صورت ترکیبی حدود ۵.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. 

تارا اتوماتیک
تارا اتوماتیک

اما تارا اتوماتیک در این طرف میدان، به نسل جدید پیشرانه  معروف و محبوب TU5 مجهز شده است، که TU5 پلاس نام دارد. این قلب تپنده ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی برای تارا اتوماتیک ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور را به همراه دارد. گیربکس تارا اتوماتیک نیز از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AT است که پیش‌تر بر روی دنا پلاس توربو اتوماتیک و پژو ۲۰۷ MC نیز قرار گرفته بود. شتاب تارا اتوماتیک در کاتالوگ آن حدود ۱۳ ثانیه اعلام شده است، اما در عمل، طی تست‌های انجام شده توسط اسب بخار، شتاب این خودرو نزدیک به ۱۶ ثانیه بود. همچنین مصرف سوخت ترکیبی آن نیز حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. 

در بخش فنی تفاوت چندانی میان دو خودروی مذکور وجود ندارد، اما در برخی جزییات، به‌خصوص مصرف سوخت، نماینده چینی-آلمانی عملکرد بهتری داشته است و تارا اتوماتیک با فاصله بسیار کم پشت سر آن قرار می‌گیرد. جتا VA3 با حجم پیشرانه کم تر قدرت و به‌خصوص گشتاور بیش تری را در اختیار راننده قرار داده است و در مقابل، حتا مصرف سوخت کم تری نیز نسبت به تارا اتوماتیک دارد. البته باید دید گیربکس جتا VA3 نسبت به تارا اتوماتیک در رانندگی چه عملکردی از خود نشان خواهد داد. یکی دیگر از نکات مثبت مقایسه تارا اتوماتیک و جتا VA3 استفاده از گیربکس AISIN در جتا VA3 است که تکنولوژی به‌روزتری دارد و به همین علت بسیار تعویض دنده‌های نرم و خوبی دارد و خبری از تقه زدن در آن نیست، اتفاقی که در تارا اتوماتیک بسیار زیاد رخ می‌دهد و باعث شده است مالکان این سدان لوکس ملی به این مورد اعتراض فراوانی کنند. 

مشخصات فنیتارا اتوماتیکجتا VA3
پیشرانهTU5پلاسEA211
حجم پیشرانه۱.۶ لیتری تنفس طبیعی۱.۵ لیتری تنفس طبیعی
حداکثر قدرت۱۱۳ اسب بخار۱۱۲ اسب بخار
حداکثر گشتاور خروجی۱۴۴ نیوتن متر۱۴۵ نیوتن متر
جعبه دنده۶ سرعته اتوماتیک AT ساخت DAE۶ سرعته اتوماتیک AT ساخت AISIN
شتاب۱۶ ثانیه۱۴ ثانیه
مصرف سوخت۷.۲ لیتر به صورت ترکیبی۵.۷ لیتر به صورت ترکیبی
حجم باک۵۰ لیتر۵۳ لیتر

مقایسه قیمت

قیمت تارا اتوماتیک اوایل تابستان ۱۴۰۲ در کارخانه ۴۹۰.۵۵۱.۰۰۰ تومان بوده است و نسخه‌های صفرکیلومتر آن با مدل ۱۴۰۲ حدود ۸۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان قیمت دارند. همچنین نسخه‌های کارکرده تارا اتوماتیک از مدل ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ نیز در بازه قیمتی ۶۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۸۳۰.۰۰۰.۰۰۰ قرار دارند. در طرف مقابل، ماموت خودرو هنوز قیمت جتا VA3 را مشخص نکرده است، اما با توجه به برخی موارد در کنار قیمت جهانی خودرو مانند عوارض و… به احتمال زیاد قیمت این خودروی دورگه از ۱ میلیارد تومان فراتر خواهد رفت.

۲.۹ امتیاز از ۱۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.