جک S3 امکانات بیش تری دارد یا بایک X25؟

جک S3 امکانات بیش تری دارد یا بایک X25؟
جک S3 امکانات بیش تری دارد یا بایک X25؟

می خواهیم ببینیم این دو خودرو در بحث امکانات تا چه حد یارای رقابت با یکدیگر را دارند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

جک S3 دومین کراس اوور کمپانی جک در ایران بود که با اقبال نسبی از سوی مشتریان همراه شد. موفقیت S5 و J5 سبب شد که S3 بتواند از نام آشنا بودن برند جک در ایران استفاده کند و به فروش خوبی دست یابد. S3 در رده کراس اوورهای ساب کامپکت جای می گیرد که بیش تر به هاچ بک هایی قدبلند و مرتفع شبیه اند. البته S3 با برخورداری از المان های ظاهری شبیه به کراس اوورهای واقعی، تا حدی خود را از کاراکتر یک هاچ بک کوچک دور کرده است و بیش تر به خودروهای بزرگ تر از خودش، شباهت دارد. جک S3 در بازار با رقبای بسیاری مواجه است. عمده این رقبا را محصولات هم‌وطنش تشکیل می دهند. یکی از آن ها، که چندان هم شناخته شده نیست، بایک X25 نام دارد. خودرویی که در تعداد بسیار محدود در خیابان ها یافت می شود، اما از نظر قیمت و کلاس بندی، رقیبی نزدیک برای جک S3 است.

اکنون می خواهیم ببینیم این دو خودرو در بحث امکانات تا چه حد یارای رقابت با یکدیگر را دارند.

رفاهی: رقابت در شرایط یکسان

بایک X25 در مدل های اتوماتیک به طور استاندارد با کروز کنترل عرضه می شود. جک S3 هم خوشبختانه برخلاف برادر بزرگش S5، از کروز کنترل برخوردار است. سنسورهای پارک عقب برای کمک به راننده در هر دو خودرو تعبیه شده اند. البته ناگفته نماند که این سنسورها این روزها حتا در محصولات ارزان قیمت شرکت سایپا هم وجود دارند و دیگر نمی توان از آن ها به عنوان آپشن یاد کرد! X25 به سنسور باران هم مجهز شده که به محض خیس شدن شیشه جلو، برف پاک کن ها را به طور اتوماتیک روشن می کند. جک S3 فاقد این آپشن است، اما در عوض، S3 سنسور اندازه گیری فشار باد تایرها را دارد که X25 فاقد آن است.

در این بخش هر دو خودرو به نوعی با مزیت مخصوص به خود، کاستی خودشان در مقابل رقیب را جبران کرده اند. هر چند که ای کاش هر دوی این آپشن ها در S3 و X25 وجود داشت. هر دو خودرو به چراغ های روزتاب مجهزند. البته فقط در S3 شاهد استفاده از لامپ های LED برای دی لایت هستیم و بایک ترجیح داده است از لامپ های زرد رنگ معمولی برای X25 استفاده کند. سنسور نور یا همان آپشن اتو لایت هم از جمله آپشن های مشترک در دو رقیب به شمار می رود که هر دو شرکت خودروهایشان را به آن مجهز کرده اند. چراغ های مه شکن جلو و عقب هم در بایک و هم جک دیده می شوند و خوشبختانه هیچ یک از آن ها از نصب این چراغ ها صرف نظر نکرده اند، چراکه به تازگی برخی شرکت ها از نصب پروژکتور در قسمت جلو خودداری می کنند. در جک S3 می توان چراغ بدرقه را هم در اختیار داشت، حال آن که، بایک X25 چنین آپشنی به شما ارائه نمی دهد.

جعبه فرمان بایک از نوع برقی مجهز به سنسور سرعت است. این فرمان با چرم مصنوعی روکش شده است و دکمه های کنترل سیستم صوتی را هم بر روی خود دارد. جک هم در S3 از فرمان الکتریکی بهره برده است تا لذت رانندگی با این کراس اوور کوچک را افزایش دهد. جعبه فرمان برقی جک هم از نوع حساس به سرعت است و در سرعت های بالا سفت می شود. به قسمت هیجان انگیز سیستم صوتی می رسیم. جایی که، بایک از یک نمایشگر ۷.۰ اینچی لمسی ساده استفاده کرده و ۶ بلندگو هم برای سرنشینان در نظر گرفته است. بر روی این نمایشگر، قابلیت اشتراک محتوا یا Mirror Link هم وجود دارد. دوربین دید عقب نیز هنگام دنده عقب رفتن با خودرو، تصویر فضای پشت خودرو را بر روی نمایشگر نشان می دهد. سیستم صوتی جک هم تقریباً مشابه با رقیب است. یک نمایشگر ۷.۰ اینچی نه چندان بزرگ در همراهی با ۶ بلندگوی معمولی. البته سیستم نویگیشن هم که بایک X25 از آن بی بهره است، به صورت پیش فرض بر روی مولتی مدیای جک S3 نصب شده است. دوربین دید عقب را در جک S3 هم می توان در اختیار داشت، اما متأسفانه در هیچ یک از دو خودرو، اثری از دوربین های دید کناری یا دوربین ۳۶۰ درجه به چشم نمی آید. بایک از سیستم استارت سوییچی برای X25 استفاده کرده است. جک هم دقیقاً مانند رقیب، ترجیح داده است دکمه استارت را در محصولات گران قیمتش قرار دهد. در همین حال، سیستم ورود بدون کلید نیز در هیچ یک از این دو خودرو تعبیه نشده است. 

در بخش سیستم تهویه، در حالی که، بایک به کولر و بخاری با تنظیم دستی اکتفا کرده، جک از تهویه اتوماتیک با نمایشگر دیجیتال مستقل بهره گرفته است. بنابراین از نظر سیستم تهویه، S3 یک هیچ از X25 جلو می افتد. خبری از کول باکس در این دو خودرو نیست. همچنین متأسفانه در هیچ کدام، دریچه تهویه برای سرنشینان عقب به صورت مجزا تعبیه نکرده اند. در این کلاس از خودروها نمی توان انتظار وجود صندلی های برقی را داشت. بنابراین چه در بایک X25 و چه جک S3 تنظیم صندلی های راننده و سرنشین جلو به شکل دستی انجام می شود. طبیعتاً با توجه به کلاس قیمتی، هیچ یک از آن ها گرم کن صندلی را هم به سرنشینان جلو ارائه نمی دهند. صندلی های این دو کراس اوور چینی با چرم مصنوعی روکش شده اند. سیستم ایزوفیکس به عنوان یک استاندارد در صندلی های عقب هر دو به چشم می خورد. همچنین خروجی برق ۱۲ ولت نیز برای استفاده سرنشینان تعبیه کرده اند. آینه وسط هیچ یک از این دو خودرو به شکل اتوماتیک تاریک نمی شوند. جای تأسف دارد که خبری از قابلیت تاشوندگی برقی آینه های کناری هم در آن ها نیست! فقط به نصب گرم کن در این آینه ها می توان دل خوش کرد! در نهایت، جای تقدیر دارد که هر دو از سان روف الکتریکی به شکل فابریک بهره می برند.

ایمنی: کیسه هوای بیش تر یا پایداری بهتر؟

بایک برای X25 از ۶ کیسه هوا استفاده کرده است. این موضوع شاید بزرگ ترین مزیت این هاچ بک کراس چینی در مقابل رقبایش باشد. اوضاع جک S3 از این نظر چندان مناسب نیست و فقط به ۲ ایربگ برای راننده و سرنشین جلو مجهز شده است، حداقل می توان گفت که در مدل های مونتاژشده توسط کرمان موتور این چنین است. حال آن که، انتظار می رفت به عنوان یک کراس اوور کوچک مدرن و نسبتاً گران در بازار ایران، از ایربگ های کناری و پرده ای برخوردار باشد. مجموعه ترمزهای X25 از ترمز کمکی برخوردار است و ترمزها در هر چهار چرخ از نوع دیسکی انتخاب شده اند. جک S3 هم از نظر سیستم ترمز، تفاوت خاصی با بایک X25 ندارد و در وضعیت مشابهی به سر می برد.

شاید از نظر تعداد کیسه هوا، X25 بر S3 غلبه کرده باشد، اما در بحث هندلینگ، قطعاً این کراس اوور کامپکت جک است که برنده از میدان بیرون می آید! جک در مدل S3 از سیستم کنترل الکترونیکی پایداری (ESP) استفاده کرده است که کمک شایانی به حفظ چسبندگی خودرو می کند. در کنار این سیستم، جک آپشن کنترل ایستایی در سر بالایی را هم به S3 افزوده است. حال آن که، X25 از هیچ یک از این دو سیستم بهره نمی برد. البته صِرف وجود ESP را نمی توان به معنای تضمین شدن هندلینگ خودرو دانست، اما قطعاً در پیچ های تند و مواقع اضطراری، راننده S3 احساس خطر کم تری نسبت به راننده X25 تجربه می کند.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.