بررسی رانا پلاس، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار
بررسی رانا پلاس، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار

در این مطلب قصد داریم تا به معرفی سه خودرو با نام های مختلف اما باطن یکسان یعنی رانا پلاس، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار بپردازیم.

مدیران 777 مدیران 777

فلسفه ی صندوق ها :

پس از موفقیت چشمگیر پژو ۲۰۶ هاچبک در بازار های مختلف، جای خالی یک نمونه صندوقدار از آن که استفاده خانوادگی بیشتری داشته باشد، حسابی خالی بود. بر این اساس در دهه هشتاد شمسی ایران خودرو به صورت مشترک و کاملا تحت نظر پژوی فرانسه، پروژه صندوقدار کردن پژو ۲۰۶ را کلید زد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

اما صندوقدار کردن ۲۰۶ همانا و تولید سبد محصولات جدید بر مبنای این فرزندِ مشترک ایران و فرانسه، همانا.
رانا را می توان یک فیس لیفت از پژو ۲۰۶ اس دی دانست که با هدف ایجاد خودرویی با برند مستقل و تحت مالکیت شرکت ایران خودرو شکل گرفت و پس از گذشت حدود یک دهه شاهد تولید نمونه فیس لیفت رانا با پسوند پلاس هستیم (فیس لیفت در فیس لیفت).

اما تمام ماجرای پژو ۲۰۶ به همینجا ختم نشد؛ در اواخر دهه هشتاد، ایران خودرو که به دنبال فیس لیفت پژو ۲۰۶ بود، به سراغ شعبه برزیلی پژو رفت و نسخه ۲۰۶ پلاس را برای عرضه در ایران برگزید (البته با نام ۲۰۷i) و در دهه نود با توجه به آماده بودن بستر، برای تولید نمونه صندوقدار ۲۰۷ اقدام نمود.

چند نکته در خصوص سه تفنگدار ایران خودرو :

– در رابطه با هر سه این خودرو ها (۲۰۶ اس دی، ۲۰۷ اس دی و رانا پلاس) باید بدانید که فضای داخلی آنها با نمونه هاچبک ۲۰۶ یکسان است و درواقع شاهد همان فضای اسف بار ردیف دوم ۲۰۶ هاچبک، در هر سه مدل صندوقدار هستیم.

– در بین خودرو های مذکور فعلا فقط رانا پلاس در خط تولید حضور دارد و تولید ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار متوقف شده است که احتمالا از اواخر امسال یا سال بعد، مجددا تولید ۲۰۷ اس دی از سر گرفته شود.

– اگر به دنبال نمونه اتوماتیک هستید فقط می توانید سراغ ۲۰۶ اس دی وی نه و یا ۲۰۷ اس دی بروید؛ در مقابل اگر به دنبال آپشن هایی نظیر سقف شیشه ای و موتور TU5 پلاس به همراه گیربکس ۶ سرعته دستی می باشید رانا پلاس انتخاب شما خواهد بود.

– در خصوص بازار فروش نمونه دست دوم، دو خودروی ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار نسبت به انواع رانا و نسخه های پلاسش، وضعیت بسیار بهتری دارند.

امکانات پژو ۲۰۷ صندوقدار اتوماتیک :

از جمله امکانات پژو ۲۰۷ صندوقدار می توان به مواردی نظیر دو عدد ایربگ، ترمز های ضد قفل، ترمز EBD، تهویه اتوماتیک تک کاناله، سنسور دنده عقب، ایموییلایزر, قفل مرکزی با ریموت رادیویی، دماسنج، کروز کنترل و محدود کننده سرعت، آینه تاشو برقی، فرمان کمکی برقی، مانیتور، بازکن صندوق عقب از داخل کابین، بال عقب اشاره کرد.

امکانات پژو ۲۰۶ صندوقدار V8 و V9 :

هر دو این خودرو ها دارای مواردی مانند ترمز  ABS، ترمز  EBD، کیسه هوای راننده و سرنشین، تهویه اتوماتیک تک کاناله، سنسور دنده عقب، دماسنج، اهرم تنظیمات سیستم صوتی، کامپیوتر سفری و… می باشند و تفاوت آنها تنها در نوع گیربکس دستی و اتومات خلاصه می گردد.

امکانات رانا پلاس معمولی و شش دنده

رانا پلاس معمولی دارای امکاناتی همچون دو کیسه هوای جلو، ترمز ABS و EBD، ترمز دیسکی جلو و ترمز کاسه ای عقب، آینه های جانبی جدید راهنمادار، صفحه جلو آمپر جدید، کامپیوتر سفری، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، تهویه دستی، دستگیره ها و زه هم رنگ بدنه، بلوتوث، تزئینات طرح فیبر کربن، سنسور پارک عقب، کروز کنترل می باشد و سقف شیشه ای، فرمان برقی به همراه گیربکس ۶ سرعته را در نوع دیگری از رانا پلاس خواهید داشت.

مقایسه مشخصات فنی رانا پلاس، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار :

در سه مدل ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار و رانا پلاس معمولی از پیشرانه TU5 با حداکثر قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر استفاده شده است. یک گیربکس ۴ سرعته خودکار (در مدل های ۲۰۷ اس دی و ۲۰۶ اس دی تیپ V9 ) و یا ۵ سرعته دستی وظیفه انتقال قدرت را در این خودرو ها برعهده دارد.

اما در این بین یک مشخصات فنی کمی متفاوت نیز موجود است. رانا پلاس سقف شیشه ای با موتور TU5 پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته دستی. این پیشرانه که در تارا نیز مورد استفاده است قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور می باشد و در زمینه های گوناگون برخی ارتقاهای فنی مانند زمان بندی هوشمند سوپاپ ها و پمپ روغن متغیر را به خود دیده است.

مزایا و معایب :

مزایای پژو ۲۰۷ صندوقدار :
برخورداری از برندی به نسبت معتبر تر در بین عموم، بازار فروش خوب، امکانات مناسب، طراحی جدید تر
معایب پژو ۲۰۷ صندوقدار :
قطع تولید، فضای ردیف عقب بسیار کم
مزایای پژو ۲۰۶ صندوقدار :
بازار فروش خوب، قیمت به نسبت مناسب قطعات یدکی و بدنه، قیمت مناسب در بازار خودرو
معایب پژو ۲۰۶ صندوقدار :
قطع تولید، فضای ردیف عقب بسیار کم، طراحی ظاهری قدیمی
مزایای رانا پلاس :
بهبود در طراحی، امکانات مناسب، پیشرانه جدید تر و گیربکس شش سرعته (در برخی مدل ها)، قیمت به نسبت مناسب در نمونه صفر کیلومتر، تداوم تولید
معایب رانا پلاس :
بازار فروش ضعیف، فضای بسیار کم در ردیف عقب

مقایسه قیمت رانا پلاس، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار در بازار :

هم اکنون پژو ۲۰۶ صندوقدار V8 صفر کیلومتر در بازار قیمتی در حدود ۳۵۰ میلیون تومان دارد و این عدد برای ۲۰۷ اتومات صندوقدار ۴۹۰ میلیون تومان است.

برای رانا پلاس معمولی نیز باید رقمی در حدود ۲۸۵ میلیون تومان پرداخت نمایید حال آنکه نمونه پانورامای آن افزایش قیمتی در حدود ۳۵ میلیون تومان داشته و با رقمی حدودا ۳۲۰ میلیون تومانی، در بازار معامله می شود.

۴.۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.