پرونده تانا مختومه شد

تانا ایران خودرو
تانا ایران خودرو

پایان راه تانا در جاده مخصوص؛ کایی X3 پرو به خط تولید آبی پوشان نرسید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

سال گذشته، مدیرعامل وقت ایران خودرو اعلام کرد می خواهد در نیمه اول سال ۱۴۰۲، یک کراس اوور جدید را به بازار عرضه کند. این خودرو که قرار بود با مشارکت کمپانی کایی به مونتاژ برسد در اصل کایی X3 پرو نام داشت و در گروه صنعتی ایران خودرو به نام پروژه تانا شناخته می شد. این کراس اوور جمع و جور، در واقع، نمونه ای دیگر از ام وی ام X55 پرو است.

کایی یکی از خودروسازان چینی است که براساس پلتفرم و محصولات خانواده چری توسعه یافته و از دیگر محصولات آن، که در ایران هم عرضه می شود، می توان به کایی ژواندو یا همان بهمن ریسپکت اشاره کرد.

تانا نیامده به پایان راه رسید

تانا ایران خودرو
تانا ایران خودرو

ایران خودرویی ها که در دوره مدیریت خطیبی گام های بلندپروازانه زیادی برمی داشتند، قرار بود با خرید خط تولید کایی، محصول X3 پرو را با نام تانا، که هم‌وزن با رانا و دنا و تارا است، به جاده مخصوص بیاورند. آن ها همچنین در زمینه رونمایی و توسعه محصولات جدید نظیر ری را و TF21 هم روزهای خوبی را پشت سر می گذاشتند، اما با وقوع برخی اشتباه های مدیریتی، نظیر دست و دلبازی و بذل و بخشش هایماهای ۸S به مدیران و نیز گم شدن تعدادی خودرو!، این روزهای خوش خیلی زود به پایان آمد و علیمردان عظیمی جایگزین خطیبی شد.
جایگزینی عظیمی به جای خطیبی همانا و سردرگمی شدید آبی پوشان جاده مخصوص همان. از آن جایی که، شیوه و اساس مدیریت در کشور ما امری سلیقه‌ای‌ست و هیچ گاه بر مبنای تجربه و اقدامات مدبرانه صورت نمی گیرد، معمولاً مدیران جدید برای این که خودی نشان دهند، به سرعت خط بطلانی بر اقدامات مدیران قبلی کشیده و با در نظر گرفتن کلیات روابط سیاسی حاکم بر کشور، اقدام های گاه عجیبی را انجام می دهند؛ مثلاً به این علت که فلان سرمایه گذار یا سهام دار در فلان شرکت چینی، مسیحی و مسلمان نیست و دین دیگری دارد، پروژه ای را به کل کنسل می کنند که اگر با دید وسیع تری به مسئله بنگریم، این خوش رقصی ها نه تنها به زیان سیاست های کلان کشور است، بلکه گاهی آسیب های جبران ناپذیری را برای بنگاه های اقتصادی داخلی پدید می آورد.

در هر صورت و با هر دلیلی، تا این جای کار براساس شنیده ها، پروژه تانا به کل کنسل شده است و در خصوص ری را نیز آن چه مشخص است در نیمه دوم امسال هم خبری از این خودرو در سامانه فروش یکپارچه یا هر روش فروش دیگری نخواهد بود. به نظر می رسد علیرغم رپورتاژهای خبری گوناگون و آمارهای عوام فریبانه در مورد میزان تولید و رکوردشکنی های پی در پی در زمین بی حریف، این روزها ایران خودرو کاملاً سردرگم است و در مسیر درستی گام برنمی دارد. این مهم را می توان از مواردی نظیر ورقه های بسیار ضعیف مورد استفاده در خطوط تولید این شرکت و عدم رضایت مشتریان، عدم به سر انجام رسیدن واردات سدان یی شوئن مکس، مختومه شدن پروژه تانا، نامشخص بودن میزان پیشرفت پروژه ری را و TF21 و بسیاری دیگر از این دست موارد دریافت.

تانا چه مشخصاتی داشت؟

تانا ایران خودرو
تانا ایران خودرو

تانا قرار بود با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر به بازار ایران بیاید. این پیشرانه، که مهندسی AVL اتریش را دارد و مخصوص محصولات خانواده چری است، در بازار ایران قدرت ۱۴۷ تا ۱۵۶ اسب بخار را با گشتاور ۲۱۰ تا ۲۳۰ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه به جعبه دنده اتوماتیک CVT مجهز است و قابلیت تعویض دنده ۹ سرعته مصنوعی را دارد. این سیستم انتقال قدرت، توان را به چرخ های جلوی تانا ایران خودرو می رساند.

پیشرانه تانا ایران خودرو
پیشرانه تانا ایران خودرو

وزن خالص کایی X3 پرو ۱۳۷۸ کیلوگرم است و مصرف سوخت بهینه آن ۶.۷ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام می شود. این کراس اوور جمع و جور مونتاژی، شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در حالت استاندارد در کم تر از ۱۱ ثانیه ثبت می کند.

کابین تانا ایران خودرو
کابین تانا ایران خودرو

فاصله محوری کایی X3 پرو ۲۶۳۲ میلی متر است و باید به صورت کلی گفت که این خودرو ابعاد بسیار مشابهی به ام وی ام X55 پرو مدیران خودرو دارد. طول ۴۴۰۰ میلی متر، عرض ۱۸۳۱ میلی متر و ارتفاع ۱۶۵۳ میلی متر تانا چنین موضوعی را اثبات می کند. تعلیق کایی X3 پرو در بخش جلو از نوع مک فرسون است و در بخش عقب از تعلیق H توئیست بیم استفاده شده است.

۴ امتیاز از ۱۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.