همه چیز در مورد لیفان ۸۲۰؛ سدان بزرگ و بداقبال چینی

لیفان 820
لیفان ۸۲۰

در این مطلب قصد داریم به طور جامع و مفصل به یکی از بزرگ ترین سدان های چینی که در ایران مونتاژ شده است و اکنون فقط به صورت دست دوم در بازار یافت می شود بپردازیم. بله درست حدس زدید؛ منظور ما لیفان ۸۲۰ است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

خودروهای چینی در بازار ایران سرنوشت های متفاوتی دارند، از رستگاری گرفته تا ذلت و بدنامی در بین مردم و مشتریان. اما در این بین، خودروهایی هستند که در صورت عرضه مناسب، قیمت گذاری صحیح، تبلیغات گسترده و توجه بیش تر شرکت مونتاژکننده، می توانستند به یکی از بهترین ها و پرفروش ترین های بازار مبدل شوند؛ لیفان ۸۲۰ نیز یکی از همین محصولات است.

لیفان در روزگاری نه چندان دور به منظور جایگزینی برند دوو وارد کرمان موتور شد و با عرضه سدان کوچک ۵۲۰ شکستی نسبی را تجربه کرد. البته با ورود سدان ۶۲۰ و کراس اوور X60 به بازار توانست جایگاه به نسبت خوبی را در بین مردم باز کند، اما ورود برند جک به ایران و همکاری گسترده اش با کرمان موتور در کنار نابه‌سامانی های شرکت لیفان، سبب شد بار دیگر این برند چینی در کشورمان به انزوا رود.
لیفان که به دنبال راه جدیدی برای ورود به بازار ایران بود و از سگمنت کراس اوورها به دلیل حضور نسخه هایی چون جک S5 در رده لیفان X60 و ام وی ام X22 در رده لیفان X50 کاملاً ناامید شده بود، این بار به سراغ عرضه یک سدان بزرگ و مجلل (در آن زمان) با نام ۸۲۰ رفت.

ویژگی های ۸۲۰

  • لیفان ۸۲۰ در زمان عرضه، لوکس ترین و بزرگ ترین سدان چینی بازار محسوب می شد و به گفته مراجع رسمی و غیررسمی این خودرو بر مبنای پلت فرم مشترک با تویوتا کمری با نام XV50 شکل گرفته بود و این اشتراک را در تشابهات بدنه و ابعاد ۸۲۰ با کمری به سادگی می توان دریافت.
  • پیشرانه این خودرو نیز حتا در بخش اعداد و ارقام با تویوتا کمری برابری می کند.
  • طراحی این خودرو علیرغم ابعاد بدنه، که مشابه با تویوتا کمری است، ما را به یاد ب ام و سری ۵ و فورد موندئو می اندازد.
  • کیفیت متریال کابین این خودرو را می توان نقطه ضعف اساسی آن دانست.

نقد طراحی ظاهری

لیفان 820
لیفان ۸۲۰

در نمای جلوی ۸۲۰ خودروها و سبک های متفاوت طراحی را می بینیم. برای مثال، جلوپنجره خودرو ما را به یاد فورد موندئو می اندازد و چراغ ها سبک ب ام و سری ۵ را دارند. سپر و متعلقاتش نیز، نظیر دی لایت ها، ما را به یاد هیوندای سوناتا LF می اندازند، اما با این حال، مجموعه این کپی برداری ها، زیبا و دلنشین از کار درآمده اند.

لیفان 820
لیفان ۸۲۰

در بخش کناری خودرو باز هم خطوط طراحی ب ام و را شاهد هستیم و صد البته رینگ های کوچک خودرو ضربه جبران ناپذیری را به زیبایی آن وارد کرده اند. در بخش انتهایی خودرو، اخم چراغ های عقب و خطوط درِ صندوق، لکسوس GS را برای‌مان تداعی می کنند.
در کل، می توان طراحی ظاهری ۸۲۰ را برداشتی واضح از خودروهای گوناگون دانست که البته نتیجه کار به عنوان یک سدان چینی خصوصاً در زمان رونمایی و عرضه، رضایت بخش بوده است.

لیفان 820
لیفان ۸۲۰

ورود به کابین

با ورود به درون کابین هم شاهد یک تویوتا کمری XV50 البته از نوع چینی و آن هم با متریال بسیار ضعیف به لحاظ کیفی هستیم. نشانگرهای پشت فرمان طراحی ساده ای دارند و تقریباً هیچ چیز درون کابین جلب توجه نمی کند به جز دوخت خاص و زیبای چرم صندلی ها.

کابین لیفان 820
کابین لیفان ۸۲۰

لازم به ذکر است که تمامی اجزا و دکمه های کابین ارگونومی مناسبی دارند و همچنین فضای بسیار بزرگ داخلی و صندلی های راحت، در سفرهای طولانی مدت هیچ گونه خستگی و کوفتگی را پدید نمی آورند.

مشخصات فنی لیفان ۸۲۰

لیفان ۸۲۰ بازار ایران دارای یک پیشرانه ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۵۸ اسب بخار و گشتاور ۲۲۱ نیوتن متر است. یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت تولیدی موتور به چرخ های جلو را برعهده دارد.
مصرف سوخت ترکیبی ۸۲۰ با مشخصات مذکور، ۸.۷ لیتر در صد کیلومتر و ظرفیت باک آن ۶۳ لیتر است.

پیشرانه لیفان 820
پیشرانه لیفان ۸۲۰

امکانات ایمنی و رفاهی لیفان ۸۲۰

از امکانات ایمنی و رفاهی ۸۲۰ می توان به مواردی نظیر شش کیسه هوا (۲ عدد جلو، ۲ عدد کناری و ۲ عدد پرده ای)، چراغ روز، روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو، سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، سیستم کمکی ترمز BAS، سیستم پایداری الکترونیکی ESP، سیستم ضد سرقت، ترمز پارک پدالی، سنسور و دوربین دنده عقب، گرم‌کن صندلی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک، چراغ های جلو هالوژن و عقب LED، تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، پاور ویندوز، صندلی چرمی، صندلی راننده با تنظیم گودی کمر، تنظیم برقی صندلی راننده در شش جهت، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، تنظیم فرمان در چهار جهت، شش بلندگو… اشاره کرد.

بازار خرید و فروش دست دوم لیفان ۸۲۰

لیفان ۸۲۰ از همان ابتدای ورود به بازار به دلیل عدم بازاریابی و عرضه صحیح با مشکلات عدیده ای در فروش مواجه بود و این مورد با کنار رفتن این خودرو از خط تولید بیش تر نیز شد.
هم‌اکنون این خودرو در بازار داخلی بسته به سال ساخت، میزان کارکرد و تمیزی خودرو از حدود ۴۷۰ تا ۶۲۰ میلیون تومان قیمت گذاری می شود. این درحالی است که تنها کسانی به سراغ ۸۲۰ می روند که به دنبال یک سدان بزرگ با امکانات به نسبت زیاد هستند و تمایلی به خرید گزینه های صفرکیلومتر موجود نظیر تارا اتومات و دنا پلاس اتومات و نیز گزینه های کم آپشنی مانند بسترن B30 و سراتو ساده ندارند.

لیفان 820
لیفان ۸۲۰

لیفان ۸۲۰ کارکرده بخریم یا نه؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت اگر به دنبال یک سدان بزرگ با پیشرانه قوی و امکانات خوب هستید و بازار فروش دست دوم و همچنین کمبود قطعات برای‌تان مسئله چندان مهمی نیست، می توانید به سراغ ۸۲۰ بروید.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

لیفان ۸۲۰ چه مشخصاتی دارد؟

لیفان ۸۲۰ بازار ایران دارای یک پیشرانه ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۵۸ اسب بخار و گشتاور ۲۲۱ نیوتن متر است. یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت تولیدی موتور به چرخ های جلو را برعهده دارد.

لیفان ۸۲۰ کارکرده چه قیمتی دارد؟

هم‌اکنون این خودرو در بازار داخلی بسته به سال ساخت، میزان کارکرد و تمیزی خودرو از حدود ۴۷۰ تا ۶۲۰ میلیون تومان قیمت گذاری می شود.

لیفان ۸۲۰ ارزش خرید دارد؟

باید گفت اگر به دنبال یک سدان بزرگ با پیشرانه قوی و امکانات خوب هستید و بازار فروش دست دوم و همچنین کمبود قطعات برای‌تان مسئله چندان مهمی نیست، می توانید به سراغ ۸۲۰ بروید.

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.