ایرادهای شایع دنا و دنا پلاس ایران خودرو

ایرادهای دنا و دنا پلاس
ایرادهای دنا و دنا پلاس

دنا خودرویی ایرانی است، که طراحی چندان خلاقانه و متمایزی ندارد، اما در بین خریداران طرف‌دارانی دارد. پس اگر قصد خرید این خودرو را دارید باید اطلاعات خود را در مورد مدل های مختلف آن و البته معایب دنا افزایش دهید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

دنا یکی از آخرین محصولات گروه خودروسازی ایران خودرو است که تقریباً می توان گفت نسخه فیس لیفت خودرو سمند است، اما امکانات بهتر و بیش تری نسبت به آن دارد. البته ظاهر دنا نسبت به سمند و سایر خودروهای این شرکت بهبود یافته است. بنابراین در حدود سال ۱۳۹۳ بسیاری از خریداران به این خودرو علاقه مند شدند. شهرت و مقبولیت دنا سازندگان آن را بر آن داشت تا نسخه جدیدتری به نام دنا پلاس را در سال ۱۳۹۶ عرضه کنند. دنا پلاس ظاهری بهتر و متفاوت از دنا و قیمت بالاتری هم دارد. در هر صورت دنا پلاس با وجود تغییراتی که در بخش فنی و طراحی ایجاد شده است، مانند دنا دارای معایبی است که باید بررسی شود.

ایرادهای ظاهری و مونتاژی خودرو دنا

ایرادهای دنا و دنا پلاس
ایرادهای دنا و دنا پلاس

با نگاهی به معایب دنا، قبل از ورود به مقوله فنی و مسائل قطعات داخلی، به ایرادهای بیرونی می پردازیم.

خودرو دنا و دنا پلاس از نظر طراحی ظاهری در بخش بیرونی با یکدیگر تفاوت های اندکی دارند، که بیش تر این تفاوت به گرافیک چراغ های خودرو و نمای کناری خودرو خلاصه می شود. در هر دو مدل خودرو، در نمای جلوی خودرو طراحی و چراغ های نسبتاً تهاجمی را مشاهده می کنیم، اما کیفیت پایین رنگ سپر خودرو، جلو پنجره به حدی پایین است که در کارکردهای زیر ۱۰ هزار کیلومتر، دچار رنگ پریدگی می شود، اختلاف رنگ سپر و بدنه هم در اکثر محصولات گروه خودروسازی ایران خودرو مشهود است.

از طرفی، عدم هماهنگی کاپوت خودرو با جلوپنجره، باعث ایجاد شکاف عمیقی شده است که ایران خودرو برای برطرف کردن این عدم هماهنگی از واشر پلاستیکی سیاه رنگی استفاده کرده، که ظاهر چندان خوبی به خودرو نداده است. در نمای کناری ایراد خاصی در مدل های دنا و دنال پلاس وجود ندارد، به غیر از رگلاژ نادرست درها که مانند نمای جلوی خودرو درهای خودرو هم دچار عدم هماهنگی با بدنه هستند. البته در برخی از نمونه های صفر طبق گزارش کاربران ایرادهای زیر مشاهده است. در قسمت درها و سقف خودرو، فرورفتگی و آسیب هایی وجود دارد که ظاهر دستگاه را مخدوش می کند. این مشکلات به دلیل عدم استفاده از ورق فلزی با آلیاژ مرغوب در تولید خودروی دناست.

بیشتر بخوانید: ایرادهای شایع تارا

خودرو دنا در مدل های دنا معمولی و دنا پلاس از نظر طراحی و ظاهری با یکدیگر تفاوت هایی دارند، اما مشکل دو رنگی سپر با بدنه در هر دو مدل باز هم مشهود است. البته در برخی نسخه های این خودرو نفوذ آب به صندوق عقب گزارش شده است. همچنین کیفیت پایین ورق به کاررفته در خودرو دنا و ضعف شدیدی شاسی های خودرو از دیگر معایب خودرو دناست.

کابین خودرو دنا

ایرادهای دنا و دنا پلاس

یکی از مشکلات طراحی دنا در بخش کابین خودرو، فضای محدود برای سرنشینان عقب است. اگر فردی برای مدت طولانی در ردیف عقب خودروی دنا بنشیند با مشکل خستگی پا مواجه می شود. خودرو دنا از اولین محصولات گروه خودروسازی ایران خودرو بود که مانیتور و مالتی مدیا جدید مجهز شد، اما در برخی موارد مشاهده شده است که مانیتور پخش کننده موسیقی پس از چندین ساعت استفاده خاموش می شود. در برخی خودروهای دنا کروز کنترل وارد سیستم نمی شود و با خاموش و روشن شدن مجدد خودرو شروع به کار می کند. خرابی دوربین عقب و سوختن ناشی از ورود آب به دوربین نیز در برخی از مدل های دست دوم دنا موجود در بازار رایج است.

کیفیت پایین مواد اولیه داخل کابین خودرو دنا یکی دیگر از معایب این مدل است، که این مشکل در تمام محصولات تولید داخلی رایج است. کیفیت پلاستیک به‌کاررفته به حدی پایین است، که بوی نامطبوعی تولید می کند و خودروی صفر که نباید صدای اضافه تولید کند، مدام صدای سایش قطعات پلاستیکی خشک به گوش سرنشینان می رسد.

ایرادهای فنی خودرو دنا

ایرادهای دنا و دنا پلاس
ایرادهای دنا و دنا پلاس

از نظر مسائل فنی، محصولات ایران خودرو به خصوص مدل های دنا  بی نقص نیستند. از نظر فنی، دنا و دنا پلاس و سایر خودروهای هم‌رده خود چه معایبی دارند؟

لرزش ها و صداهای غیرمعمول موتور را می توان در برخی از دناهای دست دوم موجود در بازار مشاهده کرد. این مشکل کیفیت سواری را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. البته معایب دنا فقط به این جا ختم نمی شود. در برخی از انواع خودروهای دنا به دلیل خرابی دیسک های عقب ترمز هنگام حرکت به درستی کار نمی کند. علاوه بر این، مایع خنک کننده موتور نیز نشتی دارد. همچین دو ایراد دیگر هم در مدل های دنا شایع است، نخست ایراد در بخش چرخ ها، پلوس و محور جلویی خودروست و مشکل دوم هم سیستم جعبه فرمان است که در برخی نمونه ها مالکان مجبور به تعویض کلی این سیستم شده اند.

برای این که یک خودرو رانندگی بی عیب و نقصی را ارائه دهد، باید ایرادهای فنی آن به حداقل برسد. متأسفانه در دنا این طور نیست و مشکلاتی مانند آسیب دیدگی قسمت جلویی در مسافت های کم و خرابی شاسی خودرو در آن جا به وفور دیده می شود. همچنین کشیدن فرمان به یک طرف یکی از مسائلی است که دنا را از معرفی به عنوان یک خودروی بی نقص بازمی دارد.

در برخی از مدل های کارکرده دنا، موتور به راحتی روشن نمی شود و راه اندازی سخت نیز ایرادی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. سرعت موتور در شروع حرکت به آرامی افزایش می یابد و پدال گاز و گاز الکتریکی دوباره فعال می شوند. چنین انتخابی در سطح یک خودروی باکیفیت پنج ستاره مطلوب نیست.

در طیف وسیعی از خودروهای دست دوم دنا، چراغ ها و تجهیزات روشنایی با مشکل مواجه هستند. نمونه های زیادی از این خودرو با چراغ های معیوب و یا عدم کارکرد صحیح تجهیزات روشنایی آن دیده شده است. این مشکل برای چراغ های مه شکن به وضوح قابل مشاهده است. مشکلات آپشن ها و مسائل جانبی دنا فراتر از این است.

از جمله معایب دنا پلاس توربو و اتوماتیک مشکل سنسورها  و دوربین عقب راننده است. این آپشن ها به منظور ساده سازی روند رانندگی هستند. عدم کارکرد یا ایراد در عملکرد آن ها نه تنها آسایش سرنشینان و راننده را تضمین نمی کند، بلکه باعث تجربه رانندگی ناخوشایندی برای آن ها می شود. در مدل های آپشنال تر دنا، آپشن ها دارای اشکالاتی هستند. برای مثال، یکی از ایرادات دنا پلاس اتوماتیک وجود ایراد در سنسور پارک خودروست. همچنین در نمونه‌های صفر، شیشه‌های برخی از مدل‌ها در نصب و آب‌بندی مشکل دارند و آینه‌ها، راهنما و برف‌ پاک‌کن هم به‌درستی عمل نمی‌کنند.

۳.۲ امتیاز از ۳۵ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.