مقایسه هایما 8S ایران خودرو و لاماری ایما آرین پارس موتور

هایما 8S و لاماری ایما
هایما ۸S و لاماری ایما

بازار کراس اوورهای سایز متوسط چینی در ایران روز به روز داغ تر می شود و این روند با ورود هایما ۸S  به بازار، شدت بیش تری نیز خواهد گرفت. در این مقاله دو کراس اوور جدید بازار یعنی هایما ۸S  و لاماری ایما را مقایسه خواهیم کرد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

پس از حضور هایما ۸S در نمایشگاه خودروی تهران و متعاقب آن حضور نمونه مونتاژی اش در نمایشگاه مشهد، قرار است عرضه این کراس اوور جذاب از پاییز امسال آغاز شود. براساس ابعاد خودرو، مشخصات فنی و امکانات ایمنی و رفاهی اش، هایما ۸S در رده خودروهایی چون لاماری ایما و دیگنیتی پرستیژ قرار می گیرد. در این مطلب مقایسه ای بین هایما ۸S و لاماری ایما خواهیم داشت.

طراحی ظاهری هایما ۸S و لاماری

کراس اوور ۸S در بخش طراحی ظاهری از زبان جدید هایما بهره گرفته است. چراغ های دو قسمتی در بخش دماغه، جلوپنجره کهکشانی با پرداخت های کرومی در گرافیک داخلی و لبه ها، چراغ های عقب به هم پیوسته و… از مواردی هستند که در نگاه اول توجه شما را به خود جلب می نمایند.

در طرف مقابل، لاماری را داریم. هرچند بنچ مارک های لاماری مانند چراغ های دو قسمتی جلو و یا چراغ های به هم پیوسته عقب و به طور کل، فرم کوپه ای بدنه تا حدود زیادی مطابق با ترندهای به کاررفته در هایما ۸S است، اما در هایما چهره متعارف تر و ماندگارتری از یک کراس اوور را به نسبت لاماری شاهد هستیم و اگر ظاهر متعارف تر، ماندگارتر و معقول تری از یک کراس اوور را بپسندید، انتخاب شما هایما خواهد بود و چنانچه به دنبال الگوهای ظاهری متفاوت و هیجان در چهره خودرو هستید، باید به سراغ لاماری بروید.

کراس اوور هایما ۸S دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴۵۶۵، ۱۸۵۰ و ۱۶۸۲ میلی متر است و فاصله محوری آن هم ۲۷۰۰ میلی متر اعلام شده است. لاماری نیز دارای طولی برابر با هایما است، اما عرض آن ۱۰ میلی متر بیش تر است و فاصله محوری اش نیز نسبت به هایما، ۱۵ میلی متر بیش تر است.

کابین و امکانات ایمنی و رفاهی دو خودرو

هر دو خودرو در بخش داخلی از طرحی نسبتاً اروپایی بهره مندند، اما سبک و سیاق و سرلوحه هر کدام متفاوت است. در هایما شاهد شباهت هایی با کابین محصولات پژو و اوروس هستیم و در لاماری داشبورد و خصوصاً بخش دریچه های تهویه به محصولات مرسدس شباهت دارد.

در بحث امکانات ایمنی و رفاهی هایما ۸S با تیپ فول خود به خط تولید ایران خودرو آمده است و شاهد مواردی نظیر سیستم پیشگیری از تصادف، رانندگی خودکار بین خطوط، سیستم ترمز اضطراری، رادار نقطه کور، رادار خطی، سقف پانوراما، ایربگ های جلو و کناری و پرده ای، کروز کنترل تطبیقی، سیستم کنترل پایداری و کنترل هرزگردی، ترمز پارک برقی، سنور پارک جلو و عقب، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کمکی حرکت در سراشیبی، دی لایت، سنسور نور و باران، سیستم مالتی مدیا، بلوتوث، درِ صندوق برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید و… برای آن هستیم.

در لاماری ایما هم امکانات قابل قبولی دیده می شود، اما آرین موتور در سفارش آپشن ها به اندازه ایران خودرو دست و دلباز عمل نکرده است. این کراس اوور چینی و مونتاژی در تیپ عرضه شده به استارت دکمه ای، سقف پانوراما، تریم داخلی چرم مصنوعی، صندلی برقی راننده ۶ حالته، دوربین ثبت وقایع، دوربین و سنسور پارک عقب، شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، رینگ آلومینیومی ۱۹ اینچی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کنترل شروع حرکت در سربالایی و کنترل حرکت در سراشیبی، دسته دنده الکتریکی، جلو آمپر دیجیتال و یک پارچه با مالتی مدیا، فرمان کمکی برقی، تهویه اتوماتیک با پاکسازی هوای کابین، کروز کنترل، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، اتصال مستقیم تلفن همراه به نمایشگر خودرو و… مجهز است.

مقایسه مشخصات فنی هایما ۸S و لاماری ایما

هایما ۸S از یک موتور ۱.۶ لیتری چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با سیستم تزریق مستقیم سوخت GDI بهره می برد که بدین ترتیب، یکی از قدرتمندترین کراس اوورهای بازار ایران خواهد بود.

پیشرانه هایما ۸S قادر به تولید ۱۸۲ تا ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۸۰ تا ۲۹۳ نیوتن متر گشتاور است. نیروی تولیدی این پیشرانه توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده به صورت تیپ ترونیک (دستی) به چرخ های جلو هایما ۸S  منتقل می‌شود. این مشخصات کاملاً متناسب با وزن ۱۵۶۰ کیلوگرمی هایما ۸S است و عملکرد خوبی را برای این خودرو رقم می زند. هایما ۸S با اتکا به این موتور ۱.۶ لیتری توربو قادر است طی حدود ۸ ثانیه از حالت سکون به مرز ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد که یکی از سریع ترین کراس اوورهای موجود در بازار ایران است.

کراس اوور ایما به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو شارژر GDi مجهز است. این پیشرانه ۴A95 نام دارد و مهندسی و امتیاز آن برای کمپانی میتسوبیشی است. این پیشرانه در کارخانه شنیانگ میتسوبیشی در چین تولید شده است و جزو قوی ترین پیشرانه های ۱.۵ لیتری توربو در بازار چین به حساب می آید. لاماری ایما می تواند ۱۹۵ اسب بخار را با گشتاور ۲۸۵ نیوتن متر تولید کند و جعبه دنده اتوماتیک دو کلاچه ۷ سرعته تَر (Wet) نیز توان پیشرانه را به چرخ های جلوی این کراس اوور آرین موتور می رساند. حداکثر گشتاور این پیشرانه از ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور در دقیقه در دسترس راننده است.

سخن پایانی

در پایان با توجه به پیشرانه اندکی حجیم تر هایما، طراحی قدری متعارف تر، امکانات بسیار بیش تر هایما نسبت به لاماری و شبکه خدمات گسترده تر شرکت ایران خودرو نسبت به آرین موتور باید گفت برتری این مقایسه با هایماست هرچند همه چیز به قیمت گذاری این خودرو در آینده نزدیک بستگی دارد.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

کراس اوور هایما ۸S چه مشخصاتی دارد؟

هایما ۸S از یک موتور ۱.۶ لیتری چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با سیستم تزریق مستقیم سوخت GDI بهره می برد.

لاماری ایما چه مشخصاتی دارد؟

کراس اوور ایما به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو شارژر GDi مجهز است. این پیشرانه ۴A95 نام دارد و مهندسی و امتیاز آن برای کمپانی میتسوبیشی است.

امکانات هایما ۸S بیشتر است یا لاماری؟

در زمینه امکانات ایمنی و رفاهی برتری مطلق با هایماست.

۴.۱ امتیاز از ۹ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.