مقایسه امکانات رنو داستر و رنو کپچر

رنو داستر و رنو کپچر
رنو داستر و رنو کپچر

رنو داستر و رنو کپچر دو کراس اوور معروف و شناخته شده از این برند فرانسوی در بازار ایران هستند که هر یک، طرف‌داران خاص خود را دارند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

فهرست مطالب

خودروهای رنو به علت کیفیت ساخت بالا، استهلاک پایین و دوام فنی زیاد در بین مشتریان ایرانی محبوب شده اند. در بازار کشور ما هم اگرچه خودروهایی همچون رنو داستر و رنو کپچر نسبت به رقبای کره ای خود کم تر مورد پسند خریداران قرار می گیرند، اما به هر حال، آن ها هم به نوبه خود، بخشی از بازار را تصرف کرده اند. مقایسه داستر و کپچر شاید از نظر فنی اصلاً درست نباشد! چراکه یک طرف این مقایسه، کراس اووری دودیفرانسیل و آفرودی قرار دارد و طرف دیگر، یک کراس اوور کامپکت شهری با ظاهری فانتزی! قطعاً این دو از نظر کلاس و نوع کاربری با یکدیگر متفاوت اند. اما زمانی که به برچسب قیمتی مدل های صفر کیلومتر و حتا کارکرده آن ها نگاه می کنیم، می بینیم که این دو در بازار، موقعیت بسیار نزدیکی به هم دارند. در حقیقت، کسانی که به فکر خرید داستر یا کپچر می افتند، معمولاً ارادات خاصی به برند رنو دارند و محصولات این خودروساز فرانسوی را به برندهای آسیایی ترجیح می دهند. اما همین طرف‌داران پر و پا قرص رنو هم ممکن است در دو راهی انتخاب میان دو کراس اوور تقریباً اقتصادی این برند، به شک و تردید بیافتند. در چنین شرایطی، یکی از عوامل تأثیرگذار در تصمیم گیری افراد، سطح امکانات رفاهی خودروهاست. به همین دلیل، رنو داستر و رنو کپچر را از نظر آپشن های رفاهی و ایمنی به میدان مقایسه کشانده ایم.

مقایسه امکانات رفاهی رنو داستر و رنو کپچر

برای عادلانه شدن مقایسه رنو داستر و رنو کپچر تصمیم گرفتیم که از هر خودرو، فول آپشن ترین نسخه را انتخاب کنیم. البته باز هم به هدف رعایت بیش تر عدالت، داستر را در نسخه تک دیفرانسیل در مقابل کپچر قرار دادیم، چراکه کپچر کراس اووری دیفرانسیل جلوست و به هیچ وجه توانایی حرکت در مسیرهای آفرودی را ندارد. به همین منظور، داستر تک دیفرانسیل SE از نوع فیس لیفت ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ را با رنو کپچر فول آپشن ۲۰۱۷ مقایسه می کنیم. خوشبختانه رنو در داستر نسبت به سایر محصولات اقتصادی مشترکش با داچیا اندکی دست و دلبازی به خرج داده و امکانات رفاهی بیش تری نصب کرده است. داستر SE به صورت استاندارد از کروز کنترل بهره می برد. کپچر هم کروز کنترل را دارد. همین ابتدای کار، در کپچر می توانید رانندگی خودتان را بر روی حالت اقتصادی قرار دهید تا مصرف سوخت خودرو بهینه شود، اما داستر از این ویژگی برخوردار نیست. البته چندان هم اهمیت ندارد! سنسورهای هشداردهنده پارک در هر دو خودرو فقط بر روی سپر عقب تعبیه شده اند. کمبود این سنسورها بر روی سپر جلو، به خصوص در داستر به دلیل ابعاد بزرگ تر، کاملاً حس می شود. در حالی که، در کپچر برف پاک کن ها با استفاده از سنسور باران، به طور اتوماتیک شروع به کار می کنند، رنو داستر فاقد این آپشن است. داستر به سنسور کاهش فشار باد تایرها مجهز شده که در طول رانندگی بسیار به کار می آید، اما کپچر همین ویژگی را در قالب سیستم نشانگر فشار باد تایرها (TPMS) به شما ارائه می دهد.

چراغ های روشنایی روز طبق استاندارد جدید صنعت خودرو، در رنو داستر و رنو کپچر به صورت همزمان دیده می شوند. کپچر به آپشن اتولایت یا همان سنسور نور نیز مجهز شده است که با کاهش روشنایی محیط، چراغ ها را به طور خودکار روشن می کند، اما متأسفانه در داستر نمی توان اتولایت را در اختیار داشت. رنو از قدیم به چراغ های مه شکن اعتقاد داشت و مانند بسیاری از خودروسازان دیگر نیست که آن ها را از روی خودرو فاکتور بگیرد. بنابراین داستر و کپچر هر دو به پروژکتور در جلو و عقب مجهز هستند. جالب این جاست که در کپچر با چرخاندن فرمان به هر سمت، چراغ مه شکن همان سمت روشن می شود، اما در داستر نمی توان چنین آپشنی را مشاهده کرد. اولین تفاوت عمده میان دو خودرو در سیستم فرمان آن ها نمایان می گردد. جایی که رنو برای کپچر از فرمان برقی استفاده کرده، اما ترجیح داده است داستر را با همان فرمان هیدرولیک عرضه کند. با توجه به تفاوت در کاربری دو خودرو، این تصمیم رنو را منطقی می دانیم. همچنین ستون فرمان کپچر افزون بر ارتفاع، در عمق نیز قابل تنظیم است. حال آن که، ستون فرمان داستر را فقط بالا و پایین می توان کرد. اینترفیس یا قابلیت کنترل سیستم صوتی از روی فرمان هم در هر دو خودرو وجود دارد. لازم به ذکر است که فرمان کپچر همچون اکثر خودروهایی که فرمان الکتریکی دارند، به سنسور سرعت هم مجهز شده است که نرمی و سفتی فرمان را در سرعت های متفاوت به طور هوشمند تنظیم می کند. ناگفته نماند که فرمان کپچر با چرم نسبتاً مرغوبی روکش شده، حال آن که، فرمان داستر فاقد هر گونه روکش محافظ است.

در بخش سیستم صوتی، رقابت میان رنو داستر و رنو کپچر سخت تر از قبل می شود. کپچر به صورت استاندارد از نمایشگر لمسی ۷.۰ اینچ برخوردار است که از نویگیشن و سیستم دستیار صوتی نیز پشتیبانی می کند. تعداد بلندگوها در کابین کپچر ۶ عدد است و دوربین عقب را نیز بر روی این نمایشگر قرار داده اند. اکثر داسترهای وارداتی به ایران، با نمایشگر مولتی مدیا ثبت سفارش شده اند. البته نمایندگی ها نمایشگر فابریک را برای مدل هایی که فاقد نمایشگر بودند هم به صورت فابریک عرضه کردند. نمایشگر داستر هم تفاوت چندانی با نمایشگر کپچر ندارد و از نوع لمسی ۷.۰ اینچی است که از دوربین دید عقب و نویگیشن نیز پشتیبانی می کند. در ادامه مقایسه امکانات رفاهی دو خودرو، باز هم کپچر برتری خودش را به رخ می کشد، چراکه این کراس اوور کوچک از سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای برخوردار است، اما داستر هیچ یک از این آپشن ها را ندارد. همچنین سیستم تهویه رنو کپچر از نوع اتوماتیک با سنسور تشخیص آلایندگی است، اما سیستم تهویه داستر چندان متفاوت از پنل کولر و بخاری تندر ۹۰ و ساندرو به نظر نمی آید! صندلی های راننده و سرنشین در هر دو کراس اوور به شکل دستی تنظیم می شوند. در این بین، کپچر از مدل های ۲۰۱۷ به بعد، مجهز به گرم کن برای صندلی های جلو شد، اما داستر هرگز این آپشن را به خود ندید. صندلی های عقب هم در هر دو از قابلیت تاشوندگی و سیستم ایزوفیکس بهره می برند. آینه وسط در هیچ یک از دو خودرو از نوع الکتروکرومیک نیست. آینه های کناری کپچر قابلیت تاشدن به صورت برقی و گرم کن را دارند. حال آن که، آینه های کناری داستر فاقد این ویژگی ها هستند. همچنین شیشه های عقب در کپچر به شکل فابریک دودی شده اند که حس آرامش بیش تری در کابین برای سرنشینان فراهم می کند. متأسفانه یکی از کمبودهای اصلی در رنو داستر و رنو کپچر نبود سان روف است. کمبودی که در همان لحظه نخست ممکن است بسیاری از خریداران را فراری دهد!

مقایسه امکانات ایمنی رنو داستر و رنو کپچر

در بحث ایمنی، اولین چیزی که شاید برخی افراد ظاهربین، میان رنو داستر و رنو کپچر به غلط قضاوت کنند، تأثیرگذار بودن ابعاد خودرو بر ایمنی آن است. به گونه ای که، برخی تصور می کنند داستر به دلیل برخورداری از هیکل درشت تر و شاسی بلندتر، ایمنی بالاتری هم از کپچر دارد! اما چنین تصوری کاملاً نابه‌جاست، چراکه در معیارهای امروزی بررسی ایمنی خودروها، ابعاد بدنه هیچ تأثیری بر ایمنی آن ها نمی گذارد. نکته جالب این جاست که دقیقاً در رابطه با این دو خودرو، عکس این موضوع صادق است و کپچر با وجود هیکل ظریفش، نتایج بهتری در تست های تصادف به دست آورده است. در همان حال که رنو داستر ۳ ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرده است، کپچر به امتیاز ۵ ستاره خودش می نازد. کپچرهای وارداتی به ایران از نوع ۴ ایربگ هستند، در حالی که، داستر در کامل ترین نسخه هم فقط ۲ ایربگ دارد. سیستم کنترل پایداری برای رنو کپچر به صورت استاندارد در نظر گرفته شده است. حال آن که، رنو داستر افزون بر کنترل پایداری، از سیستم کنترل کشش هم بهره می برد. ترمز کمکی در هر دو خودرو وجود دارد، اما متأسفانه ترمزهای عقب، هم در داستر و هم کپچر، از نوع کاسه ای انتخاب شده اند. البته که نبود دیسک در چرخ عقب این خودروها را نباید به معنای وجود ضعف در قدرت ترمزگیری آن ها تعبیر کرد.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار

مصرف سوخت رنو کپچر به وسیله کدام آپشن بهینه می شود؟

در کپچر می توانید رانندگی خودتان را بر روی حالت اقتصادی قرار دهید تا مصرف سوخت خودرو بهینه شود.

فرمان رنو داستر و رنو کپچر چه تفاوت مهمی با هم دارند؟

رنو برای کپچر از فرمان برقی استفاده کرده، اما ترجیح داده است داستر را با همان فرمان هیدرولیک عرضه کند.

ایمنی رنو داستر بیش تر است یا رنو کپچر؟

در همان حال که رنو داستر ۳ ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت کرده است، کپچر به امتیاز ۵ ستاره خودش می نازد. کپچرهای وارداتی به ایران از نوع ۴ ایربگ هستند، در حالی که، داستر در کامل ترین نسخه هم فقط ۲ ایربگ دارد.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.