تاریخچه شورولت ؛ از بلیزر تا کوروت

شورولت
شورولت

شرکت خودروسازی آمریکایی شورولت (Chevrolet)، که با تلفظ صحیح، شِوْرِلِی نامیده می‌شود، در حال حاضر، نام برند گروهی از خودروهایی است که توسط شرکت جنرال موتورز تولید می‌شوند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

برند خودروسازی شورولت در سال ۱۹۱۱ توسط لوئیس شورولت و ویلیام سی دورانت راه اندازی شد و در سال ۱۹۱۸ توسط شرکت جنرال موتورز خریداری شد.

شرکت شورولت در طول سال‌ها فعالیت در صنعت خودروسازی، مدل‌های مشهوری را به بازار خودروی جهان عرضه کرده است. از میان محصولات معروف این شرکت می‌توان به ایمپالا، اکسپرس، کامارو، ولت، کروز، کلرادو، تاورا، تراکر، بلیزر، ساب‌اوربان، سلبریتی، نوا، لومینا، مونت کارلو، مونتانا، ون، وگا، کاوالیر، کاپریس، کودیاک و کوروت اشاره کرد.

تاریخچه برند خودروسازی شورولت

تاریخچه شورولت
تاریخچه شورولت

نام خودروهای شرکت شورولت از نام راننده معروف سوئیسی به نام لوئیس شورولت گرفته شده است. او در سال ۱۸۷۸ در فرانسه به دنیا آمد و بعداً در آن جا در کارخانه ای به نام شرکت مورس مشغول به کار شد. سپس تصمیم می گیرد به همراه برادرانش، آرتور و گاستون، به کانادا مهاجرت کند.

لوئیس شورولت پس از مهاجرت به کانادا وارد آمریکا شد. در نیویورک، او این فرصت را داشت که در کارخانه ویلیام والتر بر روی خودروها و کامیون ها کار کند. شورولت سپس در چندین کارخانه کار کرد و توانست خود را به عنوان یکی از بهترین رانندگان مسابقه معرفی کند. این امر توجه ویلیام سی دورانت، بنیان‌گذار جنرال موتورز، را به خود جلب کرد و دورانت او را به عنوان راننده برای جنرال موتورز استخدام کرد.

اولین خودرو تولیدشده توسط شورولت

لویی شورولت و ویلیام دورانت مدل خودرویی جدید با زبان طراحی خودروهای فرانسوی تولید کردند و نام آن را شورولت گذاشتند. در سال ۱۹۱۱ نسخه کلاسیک شش سیلندر این مدل برای بازار آمریکا تولید شد. در ۳ نوامبر همان سال کارخانه موتور شورولت تأسیس شد و ۲۹۹۹ دستگاه از این خودرو در همان سال تولید شد.

شرکت میسون موتور، که قبلاً تحت کنترل دورانت بود به شورولت منتقل شد و در سال ۱۹۱۳ این دو شرکت با هم ادغام شدند. در همین سال، خودروی چهار سیلندر BB در دو مدل تک سرنشین و مدل سلطنتی در رنگ های آبی و سفید تولید شد. طرح رنگ این خودرو از کاغذ دیواری هتل محل اقامت دورانت در فرانسه الهام گرفته شده بود.

در سال ۱۹۱۳، لویی شورولت و دو نفر دیگر با نام های R. Heffler و J. Boyz تصمیم گرفتند، کارخانه ای برای موتورهای هواپیماهای شورولت تأسیس کنند، اما این کارخانه در ابتدای کار ورشکست شد. در سال ۱۹۴۱ لوئیس شورولت به طور مرموزی کشته شد و راز قتل او همچنان در هاله ای از ابهام باقی مانده است.

یک سال بعد، در سال ۱۹۱۴، نام شرکت به Maxwell Motor تغییر یافت و ۵۰۰۵ خودرو در نیویورک تولید شد. همچنین در همان سال، مدل دیگری به نام شورولت ۴۹۰ با قیمت ۴۹۰ دلار به بازار عرضه شد. طی دو سال، ۷۰۷۰۱ دستگاه از این خودرو فروخته شد و در سال ۱۹۱۷ اولین خودروی اسپرت بدون سقف این شرکت نیز تولید شد. در سال ۱۹۱۸ شورولت نیز شروع به تولید کامیون های تجاری کرد.

کمپانی شورولت در مرز ورشکستگی

تاریخچه شورولت
تاریخچه شورولت

کمپانی شورولت در طول فعالیت خود با چالش های بزرگی روبه‌رو شده است، در سال ۱۹۱۹، برند شورولت به دو بخش شرکت دورانت و بخش جنرال موتورز تقسیم شد و در طول جنگ جهانی دوم معادل ۱۴۹۹۰۴ خودرو تولید کرد. در سال ۱۹۲۱، یعنی پس از جنگ، به دلیل کمبود پنج میلیون سرمایه، شرکت شورولت در آستانه سقوط و ورشکستگی قرار گرفت، اما قبل از آن در سال ۱۹۱۱ با این وضعیت مواجه می شود و با مدیریت خوب ویلیام دورانت در کم تر از ده سال به یکی از بزرگ ترین کارخانه های خودروسازی جهان تبدیل می شود.

 قبل از شروع جنگ جهانی دوم، شرکت شورولت رکورد فروش خودرو در سال را شکست و در سال ۱۹۴۱ نام خود را با فروش معادل ۱.۴ میلیون دستگاه در بازار جهانی خودرو قرار داد. در همان سال یکی از کوپه های این شرکت در چندین مسابقه اتومبیل‌رانی موفق به کسب مقام شد. در سال ۱۹۴۸، ویلیام اف آرمسترانگ، مدیر موفق جنرال موتورز، به عنوان رئیس شورولت منصوب شد.

طراحی مدل افسانه ای شورولت کوروت

پس از تغییر در مدیریت برند شورلت، سبک تولید شرکت شورولت دوباره تغییر کرد و در سال ۱۹۵۰ مدل های جدیدی را روانه بازار کرد. در این سبک جدید جدا از تغییرات بدنه، تغییرات عمده ای در ساختار موتور و همچنین قیمت آن به وجود آمد. با شروع سال ۱۹۵۰، اکثر مدل های شورولت به جعبه دنده های تمام اتوماتیک مجهز شدند. یکی از کارهای مهم ویلیام آرمسترانگ تولید مدل های بسیار ارزان قیمت بود که در رشد اقتصادی شرکت شورولت بسیار مهم بود. علاوه بر این، در سال ۱۹۵۰، مهندس هارلی جی. ایرل مدل شورولت کوروت را طراحی و تولید کرد. این مدل در سال ۱۹۵۹ در مدل های شورولت کودیاک و شورولت ایمپالا عرضه شد.

در سال ۱۹۶۲ شورولت شِوی ۲ به عنوان مدلی براساس شورولت کورن وایر و ایمپالا طراحی و ساخته شد و در سال ۱۹۶۴ مدل بزرگ تری عرضه شد. همچنین در همان سال، شورولت کاپریس با قیمت ۳۳۴۷ دلار در مقایسه با Chevy II، که ۲۰۲۸ دلار قیمت داشت، به فروش رسید. در سال ۱۹۶۳، شرکت شورولت به قدری پیشرفته بود که از هر ۱۰ خودروی تولیدشده در ایالات متحده آمریکا یکی شورولت بود.

در سال ۱۹۶۷، مدلی اسپرت و کوپه با نام شورولت کامارو ساخته شد و تا دو دهه به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین اتومبیل‌های اسپرت، که نظر تمام علاقه‌مندان به خودرو را به خود جلب کرده بود، تولید شد. در سال ۱۹۷۱، شورولت مدل‌های شورولت نووا، شورولت مونت کارلو، شورولت بل ایر، شورولت بلیزر و شورولت ساب‌اوربان را به مرحله تولید رساند و در همین سال، مدل لوکسی از کاپریس نیز به بازار عرضه شد که فروش فوق‌العاده‌ای را برای این کمپانی به دنبال داشت.

در سال ۱۹۷۵، مدل کاوالیر یکی از محبوب‌ترین خودروهای این کمپانی طراحی و تولید شد. در اواخر دهه ۱۹۸۰، این شرکت روابط تجاری خود را با خودروسازان ژاپنی مانند سوزوکی و تویوتا گسترش داد. هم‌اکنون، این کمپانی به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان خودرو در جهان شناخته می‌شود.

تاریخچه شورولت
تاریخچه شورولت

خودروی کامارو RS ۲۰۱۶ یکی از جذاب‌ترین و مدرن‌ترین مدل‌های برند شورولت است که همراه با معرفی نسل ششم کامارو با یک تغییر بزرگ در پلت فرم جدید به بازار عرضه شد. در حالی که، رانندگی با نسخه پنجم کامارو تنها به لطف موتور ۸ سیلندرش جذاب بود، نسل ششم، حتا در نسخه‌های پایه، حسی بین یک خودروی عضلانی و یک خودروی اسپرت را القا می‌کند.

تاریخچه شورولت
تاریخچه شورولت

شورولت کوروت ZR1 مدل ۲۰۱۹ در سال های اخیر معرفی شد و توانست لقب سریع ترین مدل تولیدی این شرکت را با نام کوروت از آن خود کند. سیستم سوپرشارژر کوروت حدود یک دهه سابقه دارد و اولین بار در شورولت کوروت C7 ZR1 استفاده شد. با این حال، حجم موتور ۶.۲ لیتری شورولت کوروت ZR1 مدل ۲۰۱۹ با موتور شورولت کوروت Z06 برابری می کند، اما سیستم سوپرشارژ نصب شده در این مدل جدید، افزایش حجمی حدود ۵۰ درصدی برای این پیشرانه ۸ سیلندر خورجینی ارائه می کند.

۴.۴ امتیاز از ۷ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.