آواتار 11؛ کراس اووری جذاب با طراحی یک ایرانی

آواتار 11
آواتار ۱۱

چانگان به تازگی از یک کراس اوور برقی جدید با طراحی نادر فقیه زاده (طراح بخش داخلی و خارجی خودروهایی چون ب ام و سری ۶ کوپه و گرن کوپه، سری ۷ و آی هشت و…) و مجهز به فناوری های پیشرفته هوآوی رونمایی نمود؛ آواتار (Avatr)، نام محصول مشترک چانگان و هوآوی خواهد بود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

این روزها ساخت خودروهای الکتریکی به خصوص در سگمنت بسیار پرطرف‌دار کراس اوورها، به هدف اصلی بسیاری از کمپانی های خودروسازی مطرح در دنیا بدل شده است و در این بین، چینی ها مانند همیشه در صف اول ایستاده اند تا سهم مناسبی از این بازار نوظهور و آینده دار را تصاحب نمایند.
آواتار را باید محصول مشترکی از چانگان به عنوان یکی از برجسته ترین خودروسازان چینی در سال های اخیر با همکاری هوآوی که یکی از غول های صنعت دیجیتال و مخابرات در چین است و نیز کمپانی CATL به عنوان یکی از نام آشنا ترین تولیدکنندگان باتری خودرو های برقی، دانست.

هوآوی به تازگی در محصول آیتو ۵ نیز، که گزینه مدنظر بهمن موتور برای مونتاژ در ایران است، فعالیت مستقیم داشته و این موضوع نشان از عزم جدی هوآوی برای ورود به صنعت خودروهای الکتریکی است.
خودروی آواتار ۱۱ اولین محصول تمام برقی با برند چانگان و یک مدل اسمارت و بسیار پیشرفته خواهد بود.  البته باید توجه داشته باشیم چانگان، سهام‌دار برند خودروهای الکتریکی نیو (NIO) نیز است. خودروهای برقی چانگان از سال آینده با برند اختصاصی آواتار به تولید خواهند رسید.

در طراحی دماغه آواتار مانند اکثریت خودروهای الکتریکی خبری از ورودی های هوا نیست. دی لایت های خودرو به شکلی کاملاً خشمگین تا بخش چراغ های مه شکن امتداد یافته و بر جذابیت نمای جلوی خودرو افزوده اند. در نمای کناری، رینگ های بزرگ و پرکار و فرم کوپه ای خودرو به سرعت به چشم می آیند و در نهایت، در طراحی قسمت عقب آواتار شاهد چراغ های به هم پیوسته و شکل و شمایل عجیب اما منحصر به فرد و زیبای شیشه عقب هستیم.

آواتار 11
آواتار ۱۱

خودروی آواتار ۱۱، مجهز به سیستم‌ های الکترونیکی ساخت هوآوی خواهد بود. براساس اطلاعات منتشرشده، آواتار ۱۱ با دو موتور برقی و مجموع قدرت ۵۷۰ اسب بخار و گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر، در نسخه استاندارد با باتری های ۹۰ کیلووات ساعتی‌، توان پیمایش ۵۵۵ کیلومتر را داراست. همچنین شتاب صفر تا صد این کراس اوور جذاب در این نسخه ۳.۹۸ ثانیه اعلام شده که عددی بسیار چشمگیر است. نسخه دیگر آواتار ۱۱، که لانگ رنج نام دارد، با همین پیشرانه و باتری های ۱۱۶ کیلووات ساعتی توان پیمایش ۶۸۰ کیلومتر را دارد و شتاب صفر تا صد آن هم ۴.۵ ثانیه است.

طراحی داخلی آواتار ۱۱

در بخش داخلی آواتار ۱۱ شاهد سبک طراحی خاصی هستیم؛ مورد اول این که، داخل این خودرو را نمی توان به محصول خاصی شباهت داد و مورد دوم، در عین تکنولوژیک بودن و به روز بودن کابین، شاهد فضای به شدت لوکس و گیرایی در آن هستیم.

کابین آواتار 11
کابین آواتار ۱۱

در پیشانی داشبورد سه نمایشگر نصب شده است که یکی از آن ها به عنوان کلاستر (با ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ)، دیگری به عنوان سیستم اطلاعات – سرگرمی (با ابعاد ۱۵.۶ اینچ) و سومی نیز برای سرنشین کناری (با ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ) تعبیه شده است. در بخش پایینی مانیتور، دو پد شارژر وایرلس جانمایی شده است و کاپ هلدرها نیز به صورت مخفی طراحی شده اند.

سیستم خودران آواتار ۱۱ متشکل از ۳ لیدار، ۶ رادار موج میلی متری، ۱۲ رادار اولتراسونیک و ۱۳ دوربین است، که اقلام یادشده، در مجموع، ۳۴ سنسور را تشکیل می دهند و دست پرورده هوآوی هستند.

کابین آواتار 11
کابین آواتار ۱۱

تریم داخلی با پوشش چرم ناپا، صندلی های برقی جلو به همراه گرم‌کن و سردکن و ماساژور هم بخش دیگری از امکانات کابین آواتار ۱۱ محسوب می شوند.

ابعاد آواتار ۱۱

آواتار ۱۱ دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴۸۸۰، ۱۹۷۰ و ۱۶۰۱ میلی متر است و فاصله محوری آن هم ۲۹۷۵ میلی متر اعلام شده است.

قیمت

آواتار ۱۱ در نسخه پایه قیمتی معادل ۴۸۱۰۰ دلار دارد، که هر چند این عدد شاید در وهله اول برای یک خودروی چینی رقم بالایی به نظر برسد، اما با لحاظ کردن مواردی همچون سطح تکنولوژی، طراحی و امکانات این خودرو درمی یابید که این عدد برای آواتار ۱۱ چندان هم دور از ذهن و غیر منطقی نیست.

اندکی درباره نادر فقیه زاده

نادر فقیه زاده
نادر فقیه زاده

نادر فقیه زاده متولد ۱۳۵۵ در تهران و تحصیل کرده دانشگاه فورتزهایم آلمان در رشته طراحی صنعتی و طراحی حمل‌ونقل است و روابط گسترده‌ای با صنعت خودرو، طراحان و مدیرانش دارد. خودروسازان زیادی از قبیل ب‌ام‌و، مرسدس‌بنز، فولکس‌واگن و پورشه در دوره دانشگاه خواستار جذب وی بودند، اما ایشان به دلایل مختلف همچون فرهنگ کاری فلسفی و هنری و پرابتکار ب ام و و حضور شخص مشهوری همچون کریس بنگل به عنوان سرطراح دپارتمان این کمپانی در آن زمان، به شرکت ب ام و روی آورد.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

آواتار متعلق به چه شرکتی است؟

آواتار را باید محصول مشترکی از چانگان با همکاری هوآوی، که یکی از غول های صنعت تلفن همراه و مخابرات در چین است، و نیز کمپانی CATL، به عنوان یکی از نام آشناترین تولیدکنندگان باتری خودروهای برقی، دانست.

طراح آواتار کیست؟

نادر فقیه زاده، طراح مشهور ایرانی و عضو دپارتمان طراحی ب ام و، طراحی آواتار را برعهده داشته است.

آواتار ۱۱ چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

آواتار ۱۱ با دو موتور برقی و مجموع قدرت ۵۷۰ اسب بخار و گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر، در نسخه استاندارد با باتری های ۹۰ کیلووات ساعتی‌، توان پیمایش ۵۵۵ کیلومتر را داراست. همچنین شتاب صفر تا صد این کراس اوور جذاب در این نسخه ۳.۹۸ ثانیه اعلام شده که عددی بسیار چشمگیر است. نسخه دیگر آواتار ۱۱، که لانگ رنج نام دارد، با همین پیشرانه و باتری های ۱۱۶ کیلووات ساعتی توان پیمایش ۶۸۰ کیلومتر را دارد و شتاب صفر تا صد آن هم ۴.۵ ثانیه است.


به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.