سورن پلاس XU7P (ایکس یو سون پلاس) ؛ ویدیو بررسی + مشخصات فنی

سورن پلاس XU7P
سورن پلاس XU7P

سورن پلاس XU7P (ایکس یو سون پلاس) با استاندارد ۸۵ گانه همان خودرویی است که دیگر از این پس قرار است جایگزین پژو پارس شده و راه موفقیت آمیز پارس بازنشسته را ادامه دهد. این خودرو اکنون با دارا بودن استانداردهای ۸۵ گانه تبدیل به خودرویی شده که از نظر امکانات و استانداردهای روز کشور بسیار مقرون به صرفه است.

آریزو 8 آریزو 8

تاریخچه سورن

سورن که نام اولین و تنها فیس لیفت سمند است به بازار خودروی کشور در اواسط دهه ۸۰ معرفی شد. سرانجام بعد از حدود ۱۵ سال نسل جدید این خودرو با تجربه تغییرات ظاهری و باطنی وارد میدان شده و به رقابت با دیگر برادرانش پرداخته است.

حتما ببینید: بررسی پژو پارس XU7P (پارس XU7 پلاس)

سورن پلاس جدید با موتور XU7 پلاس یا همان سورن پلاس ۸۵ گانه نامی است که ایران خودرو برای این محصول خود گذاشته و نشان از بهبود هایی است که بر روی آن اعمال شده تا نسبت به پژو پارس سواری ایمن تر و البته با آپشن هایی بیشتر داشته باشد. سورن پلاس جدید در تست هایی که سازمان های ISQI و IEI از آن انجام داده‌اند از پژو پارس امتیاز بالاتری گرفته و همین نشان می دهد می تواند گزینه مناسبی برای جایگزینی پارس باشد. در کنار این موارد قیمت مناسب و البته شرایط فروشی که ایران خودرو برای این سدان در نظر گرفته هم بسیار برای مردم می تواند جذاب باشد. 

ویدیو بررسی سورن پلاس XU7P

طراحی ظاهری سورن ایکس یو ۷ پلاس

سورن پلاس XU7 پلاس
سورن پلاس XU7 پلاس

سورن پلاس XU7P از نظر ظاهری نسبت به نسخه های دیگر سورن پلاس تفاوت بزرگی نداشته اما در راستای پاس کردن استانداردهای جدید برخی جزئیات آن نسبت به قبل تغییر کرده اند. به عنوان مثال در نمای جلو یک لیپ سپر ساده در انتهای سپر قرار گرفته تا در زمان برخورد با عابر پیاده، به جای اینکه عابر به زیر ماشین برود با کاپوت خودرو برخورد کند و طی برخورد کمترین آسیب به عابر برسد. حتی قلاب بکسل زیر سپر هم به صورت پیچی شده تا در زمانی که نیازی به آن نیست باز شود و باز هم در تصادفات حادثه‌ای رخ ندهد. 

سورن پلاس بهینه اما به صورت کلی در بخش طراحی همانطور که پیش تر اشاره کردیم نسبت به قبل دستخوش تغییرات مختلفی شده اما در مجموع ظاهر آن شبیه به سورن معمولی است. در نمای جلوی این خودروی ملی اولین تغییرات به گرافیک داخلی چراغ های جلو مربوط می شود که کاملا متحول شده و حالا دیلایت را هم درون خود دارند. همچنین جلوپنجره خودرو هم به رنگ مشکی درآمده تا این نمای خودرو جسورانه تر از قبل به نظر برسد. 

سورن پلاس بهنیه 85 گانه
سورن پلاس XU7P

در نمای جانبی بزرگترین تغییر نسبت به قبل نوع دستگیره درب ها بوده که به حالت آسان بازشو تغییر شکل داده‌اند. همچنین با نگاهی عمیق تر به تایرها سنسور پایش باد لاستیک ها هم خودنمایی می کنند.

سورن پلاس ایکس یو سون پلاس
سورن پلاس ایکس یو سون پلاس

بخش عقب سورن پلاس هم تنها گرافیک داخلی کاسه چراغ ها بروز شده و همچنین یک برآمدگی کوچک شبیه به بال عقب بر روی درب صندوق قرار گرفته است. لازم به ذکر است که در سورن پلاس بهینه چراغ های عقب به پوزیشن لایت هم مجهز شده تا در روز جلوه نمای عقب را بیشتر کنند. 

کابین سورن پلاس

کابین سورن پلاس XU7 پلاس
کابین سورن پلاس XU7 پلاس

با ورود به کابین سورن پلاس XU7 پلاس، شاهد تغییراتی نسبتا زیاد و البته مثبت در این سدان ملی هستیم. سورن پلاس بهینه همانطور که پیشتر اشاره کردیم خودرویی اقتصادی در رنج بازار محسوب می شود. سیستم مالتی مدیا به همراه یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ لمسی بزرگترین تغییر داشبورد تیپ بهینه سورن پلاس با نسخه های قبلی است. نکته مثبت این سیستم مالتی مدیا استفاده از آپشن اپل کارپلی و اندروید اتو است که در کمتر خودروهای این رنج قیمتی حضور دارد. همچنین از طریق این بخش قابلیت پایش باد لاستیک ها و اعلام آن به راننده میسر است.

کولر سورن پلاس

پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع هم در این خودرو به صورت دیجیتال و اتوماتیک بوده که در تیپ های قبلی سورن پلاس نیز این آپشن حضور داشت. دیگر تغییر بزرگ این خودرو با تیپ های قدیمی سورن غربیلک فرمان بوده که شبیه به دنا شده و کلیدهای کنترلی سیستم مالتی مدیا هم بر روی آن قرار گرفته‌اند. همچنین دیگر تغییر سورن پلاس بهینه صفحه کیلومتر شمار آن بوده که برخی آپشن های ایمنی از جمله نمایشگر تعویض دنده یا همان GSI به آن اضافه شده است. 

متریال به کار رفته در داشبورد و رودری های عمدتا از نوع پلاستیک نرم بوده اما کیفیت بسیار معمولی و متوسطی دارند که برای خودرویی اقتصادی کاملا مناسب و قابل قبول است. فضای داخل کابین هم که بسیار جادار و مناسب بوده و حالا که سورن پلاس بهینه به عنوان جانشین پارس معرفی شده می تواند خودرویی در همان سطح فضای کابین پژو پارس بلکه بیشتر باشد. همچنین فضای صندوق عقب هم بسیار بزرگ و جادار بوده و برای خانواده های کاملا پاسخگو است. 

مشخصات فنی سورن XU7 پلاس

موتور سورن XU7 پلاس
موتور سورن XU7 پلاس

سورن پلاس بهینه در بخش مشخصات فنی نیز نسبت به قبل دچار تغییرات بزرگ و مثبتی شده و همانطور که از پسوندش مشخص است بهینه تر و کم مصرف تر از قبل شده است. قلب تپنده این خودرو در اصل همان موتور XU7 معروف است اما با تغییراتی زیاد تا دیگر اتفاقات بدی که برایش رخ می داد صورت نگیرد. این پیشرانه که با نام XUP شناخته می شود یک موتور ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری است که توانایی تولید ۹۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور را دارد. لازم به ذکر است که روغن استفاده شده در این خودرو باید از نوع روغن 0W-20 باشد.

حتما بخوانید: انتخاب بهترین روغن موتور مناسب و زمان تعویض آن

بسیاری بر این باورند که این موتور نسبت به قبل افزایش قدرت داشته و در نهایت شتاب بیشتری نسبت به قبل دارد اما ایران خودرو با بروزرسانی هایی که بر روی این موتور داشته سعی کرده تا مصرف این خودرو کمتر از قبل شود و همچنین اتفاقاتی همچون واشر زدن رخ ندهد. جعبه دنده این خودرو هم که از نوع ۵ سرعته دستی است و نیرو را به چرخ های جلو انتقال می دهد. مصرف سوخت اعلام شده برای این خودرو حدود ۷ لیتر اعلام شده و شتاب اعلامی شرکت نیز ۱۳ ثانیه است. 

نوع موتورXU7P
حجم موتور (cc)۱۷۶۱
حداکثر توان موتور (hp)۹۸ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور دور در دقیقه
حداکثر گشتاور (Nm)۱۴۶ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه
نسبت تراکم۱۰/۵
تعداد سوپاپ۸ سوپاپ
نوع سوخت سازگاربنزین بدون سرب بااکتان ۹۵
سیستم انژکتوریپاشش چند نقطه ای
حداکثر سرعت (km/h)۱۹۰
شتاب صفر تا ۱۰۰ (ثانیه)۱۳
سیستم انتقال قدرت۵ دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی (Lit/100 km)۷/۰۶
طول خودرو (mm)۴۵۳۴
عرض خودرو بدون احتساب آینه جانبی(mm)۱۷۳۵
ارتفاع خودرو (mm)۱۴۶۰
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو (mm)۲۶۷۱
وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (kg)۱۲۴۰ کیلوگرم
گنجایش مخزن سوخت (Lit)۶۳ لیتر
حجم فضای صندوق عقب (Lit)۵۰۰ لیتر

تجریه رانندگی با سورن پلاس

هنگامی که پشت فرمان سورن پلاس بهینه قرار بگیرید اولین موردی که به چشم می خورد دید نسبتا کافی از اطراف بوده و همچنین صندلی ها هم واقعا نسبت به قبل نشیمن و راحتی بهتری دارند. همچنین ارگونومی کابین هم قابل قبول بوده و ادوات در دسترس راننده قرار دارند. اما با اینکه صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا در میانه های داشبورد قرار گرفته و دسترسی خوبی دارد اما نمایش آن در زمان تابش آفتاب کمی اذیت کننده است. 

هنگامی که پدال گاز را فشار می دهید قطعا بخاطر برقی بودن دریچه گاز و اقدامات صورت گرفته بر روی موتور کمی شتاب اولیه پایین است اما خیلی زود این افت شتاب جبران شده و خودرو سرعت می گیرد. 

به لطف یونیت ABS که بر روی سورن پلاس بهینه اعمال شده است در هنگام شروع حرکت سیستم هرزگردی این خودرو وارد عمل شده تا چرخ های جلو هرزگردی نداشته باشند. دیگر آپشن مهمی که به این خودرو اضافه شده سیستم کنترل پایداری است، با اینکه خیلی دیر این آپشن به خودروهای داخل اضافه شده اما خوشبختانه این سیستم سر پیچ ها و زمان هایی که خودرو نامتعادل است به خوبی وارد عمل شده و کنترل خودرو را در دست می گیرد. سر پیچ ها سورن پلاس بهینه با اینکه بسیار کش می آید اما از جاده خارج نمی شود، این کش آمدن هم بخاطر تعلیق نرم سورن پلاس است که حالتی گهواره‌ای را به خودرو می دهد. 

دیگر اتفاق مثبت در این خودرو سیستم کنترل حرکت در سراشیبی و سربالایی است که بسیار امروزه کارآمد است. هنگامی که در یک سربالایی یا سراشیبی قرار داشته و قصد شروع به حرکت را دارید با برداشتن پا از روی پدال ترمز خودرو چند ثانیه ترمز را رها نکرده تا راننده فرصت کافی برای گاز دادن خودرو را داشته باشد. همچنین با بروزرسانی هایی که موتور این خودرو داشته هنگام شروع حرکت کمی تنبل است اما در ادامه این مورد هم بر طرف می شود. همین مورد سبب می شود تا در سرعت های بالا دور موتور زیاد نشود. 

امکانات ایمنی و رفاهی سورن پلاس

سیستم کنترل پایداری ESP سورن پلاس XU7P

سورن پلاس بهینه در بخش امکانات رفاهی و ایمنی به مواردی نظیر ترمز ضد قفل، ترمز جلو دیسکی، دو عدد ایربگ، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترلی، تهویه اتومات، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، دی لایت، چراغ روشنایی ترک خودرو، آینه های کناری تاشو برقی، پاور ویندوز، رینگ آلومینیومی، سیستم مالتی مدیا مجهز به اپل کارپلی و اندروید اتو، دوربین دید عقب و رینگ آلومینیومی مجهز شده است. 

ترمزسیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو دیسکی ، ترمز عقب کاسه ای ، سیستم کمکی ترمز (HBA) سیستم کمک در سربالایی( HSA )، سیستم کنترل پایداری الکتریکی ( ESC )، سیستم کنترل کشش ( TCS)
کیسه هوای ایمنیکیسه هوای راننده و سرنشین جلو
فرمانهیدرولیک ، کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC )
سیستم تهویهاتوماتیک ، کانال تهویه برای سرنشینان عقب
سیستم صوتیمالتی مدیا
چراغهاچراغ مه شکن جلو و عقب ، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ‌ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو وعقب جدید، چراغ جلو مجهز به چراغ روز، چراغ عقب جدید با لنزهای شفاف، چراغ نقشه خوان، سیستم روشنایی ترک خودرو( Follow Me Home) ، روشن شدن چراغ های عقب همزمان با چراغ روز (Position Lamp)
آینه‌هاآینه ‏های جانبی برقی تاشونده راهنمادار، جمع کردن برقی آینه‏ های جانبی از داخل اتاق و روی سوییچ
شیشه هاشیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب
تزئیناتتریم مشکی ، قطعات دکوراتیو داخلی جدید ، دستگیره همرنگ بدنه، دستگیره‌ درها طرح جدید، استفاده از طرح کروم روی نوار شیشه‌های جانبی، تغییر رنگ جلوپنجره به رنگ مشکی براق ، افکت های جدید برروی در ها و داشبورد ، اسپویلر عقب، روکش پارچه ای صندلی
تجهیزات ایمنیکمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، فرمان قابل تنظیم زاویه ای در ۲ جهت ،سنسور دنده عقب ، دوربین دید عقب ، اخطار کاهش باد لاستیک (TPMS)
رینگ و لاستیک۱۵ اینچ فولادی
صندلیتنظیم پشتی صندلی‏ راننده و سرنشین جلوبرقی ، پشت سری صندلی های جلو قابل تنظیم
سایر تجهیزاتبازکن در صندوق عقب از داخل اتاق و روی سوییچ ، دسترسی به صندوق از داخل ، نمایشگر روی داشبورد(MFD) به همراه Trip Computer بر روی پوسته بالایی داشبورد ، سیستم راهنمای تعویض دنده (GSI)

نکات مثبت و منفی سورن ۸۵ گانه

مزایامعایب
امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبولطراحی ساده
سواری نرمپلتفرم قدیمی
پیشرانه بهبود یافتهکیفیت ساخت معمولی
خدمات پس از فروش مناسببازار خرید و فروش

گالری تصاویر سورن XU7 پلاس

سوالات متداول

سورن پلاس XU7P چه مشخصاتی دارد؟

پیشرانه XU7 پلاس سورن جدید با حجم ۱.۸ لیتر توانایی تولید ۹۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور را دارد.

سورن پلاس XU7 پلاس چه امکاناتی دارد؟

ترمز ضد قفل، ترمز جلو دیسکی، دو عدد ایربگ، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترلی، تهویه اتومات، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، دی لایت، چراغ روشنایی ترک خودرو، آینه های کناری تاشو برقی، پاور ویندوز، رینگ آلومینیومی، سیستم مالتی مدیا، دوربین دید عقب و رینگ آلومینیومی

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.