پژو پارس XU7P (پارس XU7 پلاس) ؛ ویدیو بررسی + مشخصات فنی

پژو پارس با موتور TU5 پلاس

پژو پارس XU7P از جمله اعضای جدید خاندان پژو پارس در ایران بوده و اخیرا به سبد محصولات ایران خودرو اضافه شده است. این محصول در بخش فنی تفاوت های بزرگی با نسخه های قبلی پیدا کرده و در اصل بهینه تر شده است.

آریزو 8 آریزو 8

پژو پارس را می توان یکی از موفق ترین پروژه های ایرانیزه شده دانست که اکنون با گذشت بیش از دو دهه از تولید اولین نسخه آن، ایران خودرو همچنان قصد توقف تولید آن را ندارد. این خودروی سدان خانوادگی اکنون در تیپ های مختلف جدیدی پا به بازار گذاشته و همچنان جزو پرفروش ترین خودروهای آبی پوشان جاده مخصوص است. پژو پارس XU7P نیز یکی از تیپ های جدید این خودروست که در سال ۱۴۰۰ رونمایی شد و سرانجام چند ماه بعد تحویل آن به مشتریان آغاز شد. 

پژو پارس با همان پژو پرشیا یکی از پروژه هایی بود که ایران خودرو توانست آن را در مسیری درست به ثمر رسانده و همچنان از میوه هایش تغذیه کند! مهندسین ایران خودرو در اواخر دهه ۷۰ شمسی قصد داشتند خودرویی جدیدتر از ۴۰۵ را وارد بازار کرده و تنوع محصولاتشان را بیشتر کنند. از طرفی بنا به دلایلی قصد تولید پژو ۴۰۶ را هم نداشتند و سرانجام پروژه ساخت پژو پارس شروع شد. 

پژو پارس در اصل فیس لیفتی از پژو ۴۰۵ است که اتفاقا در اقدامی نادر توسط خودروسازان ایرانی موفقیت آمیز هم بود. این خودرو ابتدا پژو پرشیا نام داشت اما در اوایل دهه ۸۰ نام آن به پارس تغییر پیدا کرد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم این خودرو تاکنون با تیپ های مختلفی تولید شده که تیپ XU7P یکی از جدیدترین مدل های آن است. 

ویدیو معرفی پارس XU7 پلاس

تغییرات فنی موتور XU7 پلاس

میزان تولید آلایندگی و مصرف سوخت موتور XU7 به حدی بالا بود که نمی توانست استانداردهای لازم برای ادامه تولید را پاس کند. به همین دلیل و با توجه به عمق داخلی سازی موتور XU7 در ایران، مهندسان ایپکو تصمیم گرفتند تا این پیشرانه پرکاربرد و سراسر مشکل را درستخوش تغییراتی قرار دهند. به این ترتیب موفق شدند تا با بهبود بخش هایم مختلف XU7، مشکلات عمده آن نظیر واشر زدن، مصرف سوخت بالا و … را رفع کنند و موتور جدید را XU7 پلاس یا XUP نام گذاری کنند. در ادامه مهم ترین تغییرات فنی رخ داده آمده است تا بتوانید بهتر با بهبودهای این پیشرانه آشنا شوید.

۱- دریچه گاز برقی

مهندسان طراح برای پیشرانه XU7 پلاس از دریچه گاز برقی استفاده کردند تا امکان نصب کروز کنترل، GSI و کنترل پایداری الکترونیکی برای خودروهایی که از این موتور بهره می برند وجود داشته باشد.

۲- تغییر در منیفولدهای ورودی و خروجی

تغییر در ورودی هوا به موتور (منیفولد ورودی) موجب شده تا بازده حجمی نسبت به قبل بیشتر شود. تغییر در مسیر خروج گازهای حاصل از احتراق نیز موجب مکش بهتر هوای ورودی به درون محفظه احتراق شده اند.

۳- تغییر در یاتاقان ها

تغییر در یاتاقان ها باعث شده تا لقی آن ها کمتر شود و اینرسی موتور ارتقا یافته نسبت به قبل کاهش یابد. از دیگر مزایای این تغییر سازگاری موتور با روغن روان تر است که می تواند از میزان مصرف سوخت بکاهد.

۴- اصلاح سیستم خنک کاری موتور

همان طور که می دانید یکی از مهم ترین عوامل واشر زدن موتور XU7 عیب هواگیری سیستم خنک کاری موتور بود. این مشکل در موتور جدید با اضافه شدن مخزن انبساط و حذف درب رادیاتور حل شد.

۵- پایه گازسوز شدن

تغییر در منیفولد وروردی هوا، یاتاقان ها و … XUP را به یک موتور پایه گازسوز تبدیل کرده تا بتواند سازگاری بیشتری با CNG داشته باشد.

خروجی XUP در مقایسه با XU7 چه تغییراتی داشته؟

به طور کلی گشتاور تولیدی موتور حدود ۱۰ درصد بیشتر شده و نمودار گشتاور نیز نسبت به قبل صاف تر و مرتب تر شده است. این تغییر می تواند شروع به حرکت خودرو را در دورهای پایین تری میسر کند و از میزان مصرف سوخت بکاهد.

توان خروجی موتور تغییر خاصی نداشته زیرا در بخش برنامه ریزی، برای آن کمی محدودیت در نظر گرفته شده تا خودروهای مجهز به پیشرانه XU7 پلاس بتوانند استانداردهای آلایندگی را پاس کنند و مصرف سوخت کم تری را داشته باشند.

هزینه نگهداری XU7 پلاس

همان طور که پیش تر گفته شد روغن پیشنهادی برای XUP از ۱۰-۴۰ به ۰-۲۰ تغییر پیدا کرده اما فواصل سرویس دوره ای نیز طولانی تر شده است. در نتیجه این اتفاق شاید روغن گران تری برای خودرو استفاده شود اما با توجه به این که در فواصل زمانی طولانی تری نیاز به تعویض روغن به وجود می آید، هزینه نگهداری موتور به طور کلی کمتر می شود.

طراحی ظاهری پژو پارس XU7P

پژو پارس XU7P از نظر طراحی ظاهری تفاوت چندانی با نسخه های قبلی خود پیدا نکرده است. در نمای جلو همان ظاهر ساده و بی آلایش خودرو را شاهدیم که اکنون دیگر طراحی قدیمی داشته و جذابیت چندانی ندارد. چراغ های اصلی به صورت کشیده و متصل به جلوپنجره خودرو طراحی شده و بر روی سپر هم چراغ های مه شکن به همراه دی لایت (استاندارد جدید برای خودروهای تولیدی از سال ۱۴۰۲) تعبیه شده است. 

در نمای جانبی این خودرو تنها فرم قالپاق های خودرو متفاوت شده اما دیگر اجزا نسبت به قبل ثابت مانده اند. نمای عقب پارس XU7P نیز همچنان همان طراحی قبلی را دارد که در آن چراغ های اصلی به صورت مستطیلی شکل طراحی شده اند. محل نصب پلاک میان دو چراغ تعبیه شده و سپر عقب هیچ عضو خاصی را در دل خود جای نداده است. 

کابین

پارس XU7P در قسمت داشبورد نیز تفاوتی با دیگر نسخه های جدید نداشته و همان داشبورد به اصطلاح سوناتایی را در کابین خود دارد. البته نسخه سفارشی این تیپ که امکانات بیشتری را دارد در داشبورد میانی خود به جای سیستم پخش یک سیستم مالتی مدیای نسبتا بزرگ را دارد. به غیر از این تنها دریچه های بزرگ تهویه مطبوع و پنل کنترل تهویه مطبوع اتوماتیک خودرو قرار گرفته است. 

صفحه کیلومتر شمار نیز که همچنان به صورت عقربه‌ای با یک کامپیوتر سفری ساده بوده و غربیلک فرمان هم تغییری نسبت به قبل نداشته است. متاسفانه متریال به کار رفته در داشبورد و اتاق خودرو اصلا کیفیت بالایی نداشته و پس از مدت کمی به صدا می افتند. از نظر فضا اما این خودروی سدان فضای کافی برای چهار نفر سرنشین را به همراه داشته و فضای صندوق نیز جادار و مناسب است. 

مشخصات فنی پارس XU7 پلاس

پژو پارس XU7P در بخش فنی بیشترین تفاوت را با نسخه های پیشین پیدا کرده است. برخی از تیپ های قبلی این خودرو به پیشرانه معروف XU7 مجهز شده بودند که مشکلات زیادی از جمله شتاب و قدرت کم و مصرف بالا را برای خودرو به همراه داشت. به همین خاطر مهندسین ایران خودرو این پیشرانه را زیر تیغ جراحی برده و تغییرات مختلفی را بر روی آن انجام دادند که نتیجه آن پیشرانه‌ای بهینه شده با نام XU7P یا همان XU7 پلاس شد. 

پژو پارس XU7P همانطور که از پسوندش مشخص است به این پیشرانه جدید مجهز شده است. پیشرانه XU7P از نوع ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری بوده که همچنان ۸ سوپاپ دارد! این پیشرانه توانایی تولید ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود و همچنان خبری از نسخه اتوماتیک نیست. 

هنوز جای تعجب است که چرا بروز شدن پیشرانه XU7P با خود ۱۶ سوپاپ شدن را به دنبال نداشته است. مصرف سوخت ترکیبی این موتور جدید حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط ایران خودرو اعلام شده و همچنین شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر آن هم نزدیک ۱۲ ثانیه می باشد اما در عمل قطعا این اعداد تفاوت خواهند داشت. 

امکانات رفاهی و ایمنی

از جمله امکانات استاندارد این خودرو می توان به سیستم ترمز ضد قفل (ABS) و (EBD)، ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسه‌ای، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی رادیو پخش، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه‌خوان، آینه‌های جانبی برقی راهنمادار، شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب، تزئینات تریم دو رنگ، قطعات دکوراتیو طرح چوب، تودوزی پارچه‌ای، ایموبلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، سنسور دنده عقب، رینگ و لاستیک فولادی، تنظیم دستی صندلی‌های جلو، دماسنج روی داشبورد و بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق اشاره کرد اما فول ترین نسخه پژو پارس XU7P که پسوند سفارشی ELX را با خود به همراه دارد به امکانات بیشتری همچون پشت آمپرهای جدید، دسته راهنمای متفاوت، سنسور نور و باران و البته سیستم مالتی مدیا مجهز شده است. 

تجربه رانندگی با پارس XU7 پلاس

نشستن پشت فرمان پژو پارس XU7P هیچ فرق خاصی با دیگر نسخه ها نداشته و همچنان شتاب کم آن نسبت به نسخه TU5 کاملا احساس می شود. موتور خودرو با اینکه نسبت به نسخه پیشین بهبود پیدا کرده اما همچنان توان کمی نسبت به دیگر نسخه های پارس دارد. تفاوت محسوسی میان این خودرو با تیپ های ما قبلش چندان حس نشده و نمی توان آن را یک تافته جدا بافته نامید. 

متاسفانه متریال به کار رفته درون کابین و داشبورد پژو پارس XU7P اصلا کیفیت مطلوبی نداشته و بیشتر خودروها تنها چند روز پس از تحویل دچار افت کیفیت شده و کابین آنها به صدا می افتد. سواری خودرو اما همچنان تا حدود زیادی نرم و قابل قبول بوده و در حد یک خودروی خانوادگی اقتصادی است. ترمز گیری خودرو هم در سرعت های بالا چندان مطمئن نبوده و نمی توان روی آن حساب چندانی باز کرد. 

رقبا

پژو پارس XU7 پلاس در بازار خودروی کشور رقبای زیادی دارد. این خودرو در اواسط پاییز ۱۴۰۲ در کارخانه حدود ۲۹۲ میلیون تومان و در بازار آزاد بیش از ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. با این حال خودروهایی همچون دنا معمولی، سورن پلاس، رانا پلاس و البته شاهین دنده‌ای از جمله رقبای پارس هستند که هر کدام در بازار طرفداران خاص خود را دارند. 

مزایا پژو پارس XU7 پلاس

بازار پر رونق

خدمات پس از فروش 

امکانات خوب در نسخه فول

کابین جادار

معایب پژو پارس XU7 پلاس

تغییر نکردن مشخصات اصلی موتور 

ایمنی پایین

طراحی قدیمی

کیفیت ساخت بسیار پایین

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.