خودرو هست اما نه برای مردم!
انتشار صورت جلسه ای بین خودروسازان، وزارت صمت و قطعه سازان اخیرا در بازار خودرو سروصدا کرده است که بر مبنای آن قرار بود به بهانه بهبود نقدینگی خودروسازان، تنظیم بازار خودرو و کاهش قیمت در آن و همچنین توقف زیان دهی خودروسازان مقرر شده که وزارت صمت زمینه قانونی برای فروش حداقل ۱۲۰ هزار دستگاه محصولات دو خودروساز را با در نظر گرفتن شروطی و به نرخ ۵ درصد زیر نرخ بازار فراهم کند. مساله ای که پرسش های بسیاری را بر می انگیزد و یکی از آنها این است که این ۱۲۰ هزار خودرو چگونه به عنوان مازاد تولید مطرح شده اند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، آن طور که صورت جلسه منتشر شده در خصوص تصمیمات جدید پیرامون عرضه خودرو نشان می دهد، نقطه آغاز تصمیم خودرویی اخیر، ریشه در پرداخت مطالبات قطعه سازان دارد؛ این در حالی است که مجموع بدهی خودروسازان به قطعه سازان حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان است.
در این راستا تصمیم بر آن شد که این اقدامات شامل عرضه خودروهای مازاد بر تعهدات سامانه یکپارچه از طریق نمایندگیهای دو شرکت ایران خودرو و سایپا در حاشیه بازار میشود، شرایطی که هر شرکت بتوانند حداقل ۶۰ هزار دستگاه خودرو با قیمت ۵ درصد کمتر از نرخ حاشیه بازار به مشتریان عرضه کنند و قرار بر این است که تا پایان سال جاری اجرای شود.
همچنین، در جلسه مذکور، برای جلوگیری از زیاندهی شرکتهای سایپا و ایران خودرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت انجام اقدامات قانونی را به عهده گرفته و تصمیم گرفته است که با اعمال سود حدود ۲.۵ درصد بر روی محصولات زیان ده، تلاش کند تا در کوتاه ترین زمان با افزایش قیمت برخی محصولات، زیاندهی این شرکتها را متوقف سازد.
در این حال، سخنگوی شورای رقابت اعلام کرده که هرگونه عرضه خودرو خارج از مصوبه ۵۴۳ این شورا را غیرقانونی است.
اما یکی از مهم ترین پرسش هایی که در این خصوص مطرح می شود این است که این ۱۲۰ هزار خودرو تا کنون کجا بودند که خودروسازان در ماه های اخیر بسیاری از تحویل ها را با تاخیر انجام دادند و بهانه هایی مانند استانداردهای ۸۵ گانه و عدم توانایی برای تولید به میزان تعهدات را برای این موضوع مطرح می کردند.
اگر خودروسازان ۱۲۰ هزار خودرو مازارد بر تقاضا در اختیار دارند؛ چرا تا کنون عرضه ها قطره چکانی انجام شده است و مردم همچنان باید برای تحویل خودرو زمان زیادی در انتظار باشند؟ پرسشی که مطرح می شود این است که اگر نقدینگی لازم برای تولید خودرو به میزان تقاضا وجود ندارد، این ۱۲۰ هزار خودروی مازاد چگونه تولید شده اند؟
در این بین می توان دریافت که مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی و عدم توان تولید به میزان تقاضا تنها بهانه هایی است برای دور زدن قیمت های کنونی و خودروسازان می توانند ۱۲۰ هزار خودرو مازاد بر نیاز بسازند و آن را برای فروختن بالاتر از قیمت دپو کنند.
این شرایط در حالی ایجاد شده است که سازوکار مختلفی برای فروش خودروهای داخلی در چند سال اخیر ایجاد شده، از قرعه کشی و بورس کالا تا فروش در سامانه یکپارچه. اما همه این فرایندها نتوانستند بازار خودروهای داخلی را کنترل کنند و همچنان شاهد آن هستیم که قیمت های متفاوتی در بازار وجود دارد و اختلاف قیمت های کارخانه و بازار آزاد زیاد است.
از این رو به نظر می رسد دولت باید بیش از پیش به موضوع دپوی خودروهای تولید شده به بهانه های مختلف بپردازد؛ چرا که ممکن است آمار خودروهای مازاد بسیار بیشتر از این ۱۲۰ هزار عدد باشد و خودروسازان به امید گرانتر فروختن خودروها، عرضه های قطره چکانی خود را ادامه دهند.
زیان ده یعنی چی؟خوب تولید نکنن واسه چی به خودشون و اقتصاد مملکت ضربه میزنن.زیان ده تولید نکنن و بدون زیان و تازه با دریافت تعرفه گمرکی خودرو وارد کنند.مردم میدونن.میفهمن.این همه پول فروش خودرو کجا میره که خودروسازانمون زیانده شدن؟دولت هم که از ابتدای کارش در خواب هست.تنها مشکل اقتصاد این مملکت خودرو هست.اگر با اقتدار و قوه قهریه این بازارا کنترل میکردن بقیه بازارا هم درس عبرت میگرفتن.مردم میدونن و میفهمن
یک رسم یا قانون نانوشته است که بیش از ۵۰ سال در خودروسازی دولتی کشور در حال انجام است. کمتر عرضه کن، ناقص عرضه کن، از کیفیت بزن، گرونتر بفروش!
کل پول خودرو سه ماه قبل میگیری با پول خود خریدار خودرو تولید میکنی ضرر هم میدی منت میزاری سرما گل بگیرن در کارخانه شما با اون وزارت صمت شورای رقابت شواری حمایت از بنجل ساز غیره شما تولید نکنید از صرفه جویی سوخت روغن غیره همه ض
لطفا شما صدای ما باشین و این موضوع رو پیگیری کنین چون الان ماه ها هست که در صف تحویل خودروهای ایرانخودرو هستیم و تحویل نمیدن
تا همین چند وقت پیش اکثر کامنت های زیر پست های این سایت این بود که شما رسانه مافیای خودرو هستید ! مردم تازه فهمیدن ، حرفهایی که اینجا زده میشده یه روزی رنگ واقعیت خواهد گرفت . تو این مملکت باید منطقی زندگی کرد نه با توهم . در جریان تورم بالای ۴۰ درصد بالاخره اجناس گرون میشه . یا سالی ۴۰ درصد یا دو سال بعد ۸۰ درصد . صدای شما هم به جایی نمیرسه . صدای این سایت هم به جایی نمیرسه . چون گوشی قرار نیست ابن صدا رو بشنوه .
هفت ماهه ایرانخودرو پول ۲۰۷ اتومات گرفته هنوز تحویل نداده بعد دم از مازاد میزنن خب خودرو داره تحویل اینایی بده که چند ماه از موئد تحویلشون گذشته و قرارداد دارن نه بازار ازاد پنج درصد زیر قیمت بفروشه
شما هنوز خودروهایی که ملت داخل سامانه یکپارچه ثبت نام کردن ندادین ،بعد این همه خودرو دارید که به قیمت آزاد بفروشید ، درد شما فقط پول هست ،پول بیشتر ، ما چهار ماهه پول تارا پنج دنده را واریز کردیم هنوز تحویلش ندادین ، دوماهه ملت پول ساینا دوگانه ریختند بحساب شرکت ،هنوز ماشین هاشون پلاک هم نشد ، فقط تعرفه گمرکی بردارین تا ببینم کدوم احمق از شما دیگه ماشین میخره.
CCCP و دیگر هیچ…..
مگه خودروسازها نمیگن ضررهای میلیاردی داریم! مگه نمیگن ماشینهای با کیفیت و بهروز دنیا رو میسازیم! مگه نمیگن خودروی مازاد داریم! بهشون اجازه بدن همین مازاد رو با هر قیمتی که دوست دارن، صادر کنن بعد ببینیم کسی هست این خودروها رو با این کیفیت و قیمت بخره یا نه!
تا شما مردم این خودروسازهای عوضی و بده بستان هاشون رو با حکومت بشناسید یک سال نوری وقت نیازه/چه جوریه یعنی هیچکس حریف کارهای اینا نیست یا همشون با همن
بجای اینکه قیمت بازار آزاد رو به قیمت کارخانه ای نزدیک کنند میخوان قیمت کارخانه رو به آزاد نزدیک کنن. خیلی خنده داره. اولش قرعه کشی بود بعد بلوکه کردن پول و سند و عرضه محدود بود و الان هم دولت عملا میخواد هم عرضه محدود رو حفظ کنه هم بصورت ثبت نامی خودرو عرضه کنه و هم میخواد گران خودرو رو عرضه کنه چرا چون دولت در واقع صاحب همه چیزه و گردنش خیلی کلفته و دوست داره پول های مردم رو تمام و کمال اینبار به بهانه نیاز مردم به خودرو ازشون بگیره و گرنه که به قول اسب بخار اگر خودروی مازادی بوده سوال اینه چرا تا الان عرضه نکرده. واقعا این حجم از وقاهت ستودنیه. بعد هم میگن مردم ایران کلا احساسین.
یه خورده بفکرمردم باشیدهرروزگرون میکنین بجزدلالهاکی میتونه بخره سرموقع خودروتحویل نمیدین ولی برای گرون کردن هرروزتصمیم میگیرین اینجوری هم سرموقع تصمیم بگیرین خودروتحویل مردم بدین
اتفاقا به نظر می رسه خودرو سازهای داخلی بسیار بسیار سود ده هستند و از بسیاری از شرکت های خودرو ساز تراز اول دنیا سود خالص بیشتری تولید می کنند. ولی چون نسبت به بنگاه داری به اشکال مختلف می کنند در صورت های مالی در ظاهر ضیان ده دیده می شوند. توضیح این مسئله به این شکل هست که مثلا پول ساخت ۵۰ هزار خودرو پارس را دریافت می کنند ولی ۷۵ هزار دستگاه تولید می کنند ۴۰ هزار دستگاه را تحویل می دهند و ۳۵ هزار دستگاه را بصورت ناقص بدون راهنما و بوق و .. می سازند که دادستانی و شورا و … هم به علت عدم تامین شرایط ایمنی خودرو در ضمینه عدم تحویل نتواند به مسئله ورود کند حالا خودرو ساز وطنی ۷۵ هزار خودرو با کمی بیشتر از پول ۵۰ هزار خودرو ساخته که فقط ۴۰ هزار تحویل شده و ۳۵ هزار عدد دیگر با هزینه بسیار پایین قابل تحویل سریع از طریق کانال های … است. حتی اگر ۲۰ درصد هم ضرر کند که اصلا این طور نیست باز هم درنهایت سود سرشاری از فروش خودرو های دپو شده در زمان گرانی از طریق شرکت های جانبی ای که روی کاغذ در آنها وجود دارد نسیب این شرکت ها می شود. روی کاغذ خودرو ساز وطنی ضرر می کند ولی شرکت های زیر مجموعه مستقل آن سود های نجومی می کنند.
این شیوه از سود در گزارش تحقیق و تفحص مجلس چند سال پیش بررسی شده بود و به آن اعتراض شده بود که خودرو سازی الف – خ یک زیر مجموعه داشت که ۳ کارمند و یک اتاق داشت ولی اگر درست یادم باشه ۷ درصد از مبلغ نهایی تولید خودرو قبل از تحویل به عنوان هزینه مدیریت و توزیع خودرو ها سود می کرد!!!!! یا شرکت س مقدار خیلی زیادی از سهام خود را خریده بود بین کارکنان بدون داشتن حق خرید و فروش و رای و .. توزیع کرده بود (برای پایین آوردن سهم مشارک دولت در ظاهر) یا اینکه زمین زیادی خریده بود که به عنوان هزینه ها در نظر گرفته شده بود.
عزیزان بازی خودرویی همش کار حکومته برای خالی کردن جیب مردم وگرنه چرا باید خودروسازی که خودروی بی کیفیتش با قیمت خیلی بالاتر از قیمت های جهانی همرده در بازار انحصاری به فروش میره باید زرر کنه. سالهاست از جیب مردم به روشهای مختلف دزدی میکنن اینم یه روشه، اینا شیطان رو درس دادن پس زور الکی نزنید فقط دعا کنید و دست به دامن پروردگارا باشید
بنابه گفته رایفی پور رفته بود درایران خودرو سخنرانی کنه دیده نصف سالن آخونده گفته اینجا مگر حوزه علمییه است؟ دوستان این همه آخوند حقوق میخواهد ازکجا تامین شود؟ خودرو را گران کنید بیچاره کارمند وکارگر وبازنشسته: هی صرفجویی کن تاخودرو سازرا برسونی درطول ده سال خودرو دوازده برابر شده الی برکت الله