راهنمای خرید رنو سیمبل
رنو سیمبل از آن دسته سدان های اقتصادی بازار خودروهای وارداتی است که کم تر مورد توجه قرار دارد. در این مقاله تحت عنوان راهنمای خرید رنو سیمبل می خواهیم شما را با مزایا و معایب این خودرو بیش تر آشنا کنیم.
فهرست مطالب
- طراحی ظاهری رنو سیمبل: بی دفاع در برابر رقبا
- کابین رنو سیمبل: کیفیت ساخت قابل قبول
- امکانات رفاهی و ایمنی رنو سیمبل: کافی برای کم توقع ها!
- مشخصات فنی رنو سیمبل: قابل اعتماد
- خدمات پس از فروش و بازار دست دوم رنو سیمبل: در دسترس اما کم طرفدار
رنو که از بزرگ ترین خودروسازان فرانسه و شریک استراتژیک کمپانی نیسان ژاپن است، سابقه حضوری طولانی در بازار کشورمان دارد، اما عمده موفقیت رنو در ایران را به همکاری سال های اخیر او با شرکت های ایرانی باید نسبت داد. رنو در دو دهه گذشته، ضمن تولید مشترک محصولاتش با دو شرکت ایران خودرو و سایپا، بسیاری از محصولات لوکس خود را نیز به شکل وارداتی به دست هم وطنانمان رسانده است. شرکت نگین خودرو اصلی ترین واردکننده رسمی و قانونی خودروهای سواری رنو به کشور بود. این شرکت در دوران اوج واردات، توانست پای بسیاری از محصولات مدرن رنو را به خیابان های ما باز کند. اگرچه عمده رنوهای وارداتی را مدل های گران قیمت و تقریباً لوکس تشکیل می دادند، اما در میان آن ها، نام سیمبل هم به عنوان یک محصول اقتصادی به چشم می خورد. سیمبل که در حقیقت همان نسل دوم رنو لوگان (تندر ۹۰) بود، با نامی متفاوت روانه بازار ایران شد. هر چند هرگز نتوانست به اندازه لوگان در ایران محبوب شود، اما به هر حال، هنوز هم افراد زیادی هستند که خرید سیمبل را به چینی های پر آپشن و زیبارو ترجیح می دهند. راهنمای خرید رنو سیمبل قطعاً مقاله ای مفید و کاربردی برای این دسته از افراد خواهد بود.
حتماً ببینید: ویدیوی تست و بررسی رنو سیمبل در اسب بخار
طراحی ظاهری رنو سیمبل: بی دفاع در برابر رقبا
بیایید از همین ابتدای راهنمای خرید رنو سیمبل با هم روراست و بی تعارف باشیم. سیمبل چیزی فراتر از یک تندر ۹۰ فیس لیفت شده نیست. بنابراین نباید انتظار داشت که ویژگی های رنو فلوئنس یا تلیسمان را به ما ارائه دهد! سبک طراحی سیمبل مشابه با دیگر محصولات مشترک رنو و داچیا است. یک اتاق جعبه ای که با خطوط صاف و ساده همراه شده و خبری از پیچیدگی های خاص در طراحی آن نیست. البته المان های ظاهری آن در مقایسه با تندر ۹۰ و ساندرو به مراتب چشم نوازتر شده اند. چراغ های جلو طراحی و گرافیک زیبایی دارند. جلوپنجره سیمبل هم شبیه به دیگر خودروهای مدرن رنو طراحی شده است و شیک و اسپرت به نظر می آید. طراحی سپر جلو و جزییات آن هم نمره قبولی را دریافت می کند. جعبه ای بودن اتاق از نمای کناری بیش تر ملموس است و شباهت به لوگان را کاملاً می توان حس کرد. طراحی جزییات ظاهری همچون آینه ها، دستگیره ها و رینگ ها هم لوکس تر از تندر ۹۰ شده است. در نمای عقب، همان خنگی همیشگی محصولات اقتصادی رنو را در چهره سیمبل می توان یافت. چراغ ها چندان جذاب به نظر نمی رسند و فرم طراحی درِ صندوق عقب و سپر عقب هم کسل کننده است. در مجموع، سیمبل از نظر زیبایی شناسی، در مقابل رقبای چینی و حتا ایرانی، حرف خاصی برای گفتن ندارد. باید به او به چشم یک سدان اروپایی ارزان قیمت و باکیفیت نگاه کرد. نه یک کلمه بیش تر!
کابین رنو سیمبل: کیفیت ساخت قابل قبول
پیش تر، عملکرد رنو در طراحی داخلی محصولاتش چندان جای دفاع نداشت. در کابین خودروهایی همچون لوگان و ساندرو شاهد استفاده گسترده از پلاستیک های خشک بودیم، اما در سیمبل اوضاع به مراتب بهتر شده است. افزون بر ارتقای کیفیت متریال کابین، رنگ بندی داشبورد و رودری ها هم به صورت کرم – مشکی درآمده که در مقایسه با تریم تمام خاکستری کابین تندر ۹۰، حس بهتری به سرنشینان خودرو می دهد. طراحی و چیدمان اجزای کابین هم مدرن تر شده است. نمایشگر مولتی مدیا به صورت فابریک در رنو سیمبل به چشم می خورد. قطعات تزیینی نیز به رنگ مشکی پیانویی، کنسول وسط را جذاب تر کرده اند. طراحی رودری ها نسبت به نسل های قبلی لوگان بهینه شده است. غربیلک فرمان و دسته دنده اندکی بزرگ به نظر می رسند و گویی بیش تر برای یک خودرو شاسی بلند سایز بزرگ طراحی شده اند تا یک سدان کامپکت! صفحه کیلومتر از سه آمپر استوانه ای تشکیل یافته است و دیزاین شیکی دارد. صندلی ها، همچون تندر ۹۰ و ساندرو، نرم و راحت هستند. هر چند زیاد شما را در بر نمی گیرند! شاید تنها مزیت کابین سیمبل در مقایسه با چینی ها، دوام و کیفیت بالای مواد به کاررفته در ساخت قطعات آن باشد. فاکتوری که در راهنمای خرید رنو سیمبل باید حتماً آن را در نظر داشت، چراکه در طولانی مدت این کیفیت مرغوب است که برای شما می ماند!
امکانات رفاهی و ایمنی رنو سیمبل: کافی برای کم توقع ها!
فهرست امکانات یکی از مهم ترین بخش های راهنمای خرید رنو سیمبل یا هر خودرو دیگری است. سیمبل در دو تیپ اصلی PE و LE روانه بازار ایران شد. سیمبل در تیپ PE عملاً آپشن خاصی برای عرضه به مشتری ندارد، اما در تیپ LE اندکی شرایط بهتر می شود و سیمبل LE از حداقل های لازم برای جلب رضایت خریدار برخوردار است. کروز کنترل، کامپیوتر سفر، سنسور دنده عقب، سنسور فشار باد تایرها، چراغ های روزتاب، چراغ های مه شکن، اینترفیس، نمایشگر ۷.۰ اینچی لمسی، دوربین عقب، تهویه اتوماتیک و ایزوفیکس شاید مهم ترین آپشن های رفاهی رنو سیمبل LE باشند. اگرچه سیمبل با این آپشن ها، یک پله خود را از رنو ساندرو و تندر ۹۰ پلاس جلو می اندازد، اما هنوز در مقابل رقبایی همچون دنا پلاس و چری آریزو ۵، کمبودهای بسیاری دارد. عدم وجود سان روف، سیستم ورود بدون کلید، گرم کن صندلی، فرمان الکتریکی و اتو لایت ممکن است به راحتی سیمبل را از فهرست انتخاب های عده زیادی از خریداران کنار بگذارد. وجود تنها ۲ ایربگ برای سرنشینان جلو و جای خالی سیستم کنترل پایداری هم نشان می دهد که عملاً سیمبل از نظر ایمنی نیز چندان با دست پر در میدان حاضر نشده است.
مشخصات فنی رنو سیمبل: قابل اعتماد
شاید این قسمت برای بسیاری از افراد معمولی مهم نباشد، اما ماشین بازها خوب می دانند که کیفیت و عملکرد قلب تپنده خودرو از هر ملاک دیگری بااهمیت تر است. قوای محرک رنو سیمبل هرگز برای ما ایرانی ها ناشناس نیست. پیشرانه معروف رنو با کد K4M را قبلاً در تندر ۹۰ و ساندرو دیده ایم. گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک سیمبل هم تحفه جدیدی به حساب نمی آید. پیشرانه نامبرده با ۱۶۰۰ سی سی حجم و با بهره گیری از تنفس طبیعی ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. از نظر قدرت، تغییری در پیشرانه رنو به وجود نیامده است، اما گشتاور آن به اندازه ۵ نیوتن متر نسبت به قدیم افزایش یافته است. گیربکس ۴ سرعته سیمبل هم هر چند با اصلاحات جزئی همراه بوده، اما همچنان یک جعبه دنده قدیمی است که سرعت عمل متوسطی در تعویض دنده ها از خود بر جا می گذارد. البته که عملکرد گیربکس رنو سیمبل را در مقایسه با نمونه های CVT به کاررفته در رقبای چینی ستودنی باید نامید! در مجموع، رنو سیمبل با قوای محرک ذکرشده، خودرویی معمولی و متوسط به حساب می آید که از نظر شتابگیری هم بی ادعاست. البته نه به آن معنا که دست شما را داخل پوست گردو بگذارد، اما طبیعتاً در مقابل رقبایی که موتور توربو دارند، تنبل تر ظاهر می شود. راندن رنو سیمبل حس چندان متفاوتی نسبت به تندر ۹۰ به شما نمی دهد و یک سواری نرم و باکیفیت را می توان با آن تجربه کرد، اما از ما به شما نصیحت، خیلی روی هندلینگ سیمبل حساب باز نکنید! اگر بخواهیم این قسمت از راهنمای خرید رنو سیمبل را جمع بندی کنیم، در سه عبارت کوتاه خلاصه می شود: شتاب معمولی، سواری خوب و پایداری متوسط.
خدمات پس از فروش و بازار دست دوم رنو سیمبل: در دسترس اما کم طرفدار
در بحث خدمات اگر بخواهید به نمایندگی های شرکت واردکننده دل خوش کنید، بهتر است قید خرید رنو سیمبل را بزنید! اما چنانچه قصد تهیه قطعات سیمبل از بازار آزاد را دارید، به جز قطعات تزیینی، تقریباً با دشواری خاصی روبهرو نخواهید شد، چراکه تمام قطعات پیشرانه و جعبه دنده این خودرو با تندر ۹۰ و ساندرو مشترک اند. از سویی، مکانیک های ایرانی هم در طول این سال ها به تعمیرات موتور و گیربکس های ساخت رنو آشنایی پیدا کرده اند. با این اوصاف، نگهداری سیمبل برای مالکش، چندان دردسر خاصی ندارد، اما در بحث بازار دست دوم، متأسفانه رنو سیمبل با تمام شایستگی هایش، آنچنان که باید مورد توجه خریداران قرار نگرفته و نسبت به خودروهای محبوب تر، بازار خرید و فروش کم رونقی دارد. بنابراین شاید مهم ترین نقطه ضعف قابل توجه در مقاله راهنمای خرید رنو سیمبل را همین راکد بودن بازار دست دوم آن بتوان دانست.
سپهر عظیمی
پایگاه خبری اسب بخار
کروز کنترل، کامپیوتر سفر، سنسور دنده عقب، سنسور فشار باد تایرها، چراغ های روزتاب، چراغ های مه شکن، اینترفیس، نمایشگر ۷.۰ اینچی لمسی، دوربین عقب، تهویه اتوماتیک و ایزوفیکس شاید مهم ترین آپشن های رفاهی رنو سیمبل LE باشند.
پیشرانه نامبرده با ۱۶۰۰ سی سی حجم و با بهره گیری از تنفس طبیعی، ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. از نظر قدرت، تغییری در پیشرانه رنو به وجود نیامده، اما گشتاور آن به اندازه ۵ نیوتن متر نسبت به قدیم افزایش یافته است. گیربکس ۴ سرعته سیمبل هم هر چند با اصلاحات جزئی همراه بوده، اما همچنان یک جعبه دنده قدیمی است که سرعت عمل متوسطی در تعویض دنده ها از خود بر جا می گذارد.
در بحث خدمات، اگر بخواهید به نمایندگی های شرکت واردکننده دل خوش کنید، بهتر است قید خرید رنو سیمبل را بزنید! اما چنانچه قصد تهیه قطعات سیمبل از بازار آزاد را دارید، به جز قطعات تزیینی، تقریباً با دشواری خاصی روبهرو نخواهید شد، چراکه تمام قطعات پیشرانه و جعبه دنده این خودرو با تندر ۹۰ و ساندرو مشترک اند. از سویی، مکانیک های ایرانی هم در طول این سال ها، به تعمیرات موتور و گیربکس های ساخت رنو آشنایی پیدا کرده اند.
تصور می کنم علت عدم بازار از رنو سیمبل نسبت به لوگان ال ۹۰ کمبود قطعات بدنه است. بررای مثال هم اکنو یک سپر رنگ شده ی کارخانه ای ال ۹۰ حدودا بین ۶۰۰ الی حداکثر ۸۰۰ تومان است برای رنو سیمبل بعید است این امکان وجود داشته باشد