کدام مدل های ام جی در ایران دیگر ارزش خرید ندارند؟

مدل های ام جی
مدل های ام جی

شرکت MG جزو آن دسته از خودروسازانی است که در عین کیفیت بالای محصولاتش، چند بار با مشکلات مالی بزرگ روبه‌رو شد و بارها مالکیت آن دست به دست شد تا بالاخره به دست خودروسازی سایک چین افتاد و دوباره روند رو به رشدش را ادامه داد. محصولات این خودروساز دورگه چینی – انگلیسی در ایران طی این دو دهه اخیر توانستند طرف‌داران زیادی پیدا کنند. در این محتوا خواهیم دید که کدام مدل MG دیگر ارزش خرید ندارد. 

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

شرکت خودروسازی ام جی (MG)، مخفف عبارت Morris Garage، یک خودروساز اصیل بریتانیایی است که فعالیت خود را از سال ۱۹۲۴ به صورت رسمی آغاز کرد. تولیدات این شرکت بیش تر خودروهای اسپرت سدان، کوپه و البته کانورتیبل یا سقف باز بود و توانست در مدتی کم در کشورهای تحت سلطه بریتانیا و پس از آن، اروپا بر سر زبان‌ها افتد و به فروش بالایی دست پیدا کند، اما از ابتدای کار ام جی بارها دست به دست شد، از مالکیت بریتیش موتورز گرفته تا بریتیش لیلاند و سرانجام گروه روور، همه و همه تلاش کردند تا ام جی را بیش از پیش محبوب سازند و محصولاتش را در سراسر دنیا به فروش برسانند. 

مدل های ام جی
مدل های ام جی

پس از این که تمامی شرکت‌های بریتانیایی نتوانستند از پس سودده کردن ام جی برآیند کمپانی بزرگ آلمانی ب ام و به سراغ آن رفت و از سال ۱۹۹۴ مالکیت ام جی را برعهده گرفت، اما این آلمانی محبوب نیز برای ام جی خوش یمن نبود و در سال ۲۰۰۰ گروه روور دوباره بر مسند قدرت ام جی نشست. در این مدت که ام جی بارها از این دست به آن دست چرخید تولیداتش همچنان ادامه داشت، اما چندان نتوانستند مانند بسیاری از اروپایی‌ها به فروش بسیار بالا و البته محبوبیت فراوانی برسند. سرانجام در سال ۲۰۰۵ شرکت چینی سایک که اکنون یکی از بزرگ ترین خودروسازان چین محسوب می‌شود سکان هدایت ام جی را برعهده گرفت. 

مدل های ام جی
مدل های ام جی

از سال ۲۰۱۱ رسماً فعالیت سایک با برند ام جی جدی‌تر شد و تولیدات برند ام جی بیش از پیش افزایش یافت. سایک به دلیل این که بتواند برند ام جی را دوباره بالا ببرد، هم سبد محصولاتش را گسترده‌تر کرد و هم قیمت خودروهایش را تا حد ممکن پایین آورد تا اقشار مختلف جامعه به‌خصوص در چین بتوانند محصولی از ام جی را خریداری کنند. البته با این که سایک تولید ام جی را عهده دار بود، اما همچنان طراحی و مهندسی این خودرو بر دوش انگلیسی‌ها بوده است. سیاست‌های سایک سبب شد فروش و البته موفقیت ام جی رشد پیدا کند. محصولات ام جی تحت نظر سایک در چین و برخی دیگر از بازارها با برند رووی (Roewe) به فروش می‌رسید.

همزمان با عرضه جهانی محصولات این شرکت دورگه، در ایران نیز ابتدا مدیا موتورز اقدام به واردات برخی از آن ها به ایران کرد و پس از آن، آذویکو هم یکی از محصولات این شرکت را مونتاژ کرد که البته نتوانست به تمام تعهداتش بنا به علل مختلفی عمل کند. محصولاتی از جمله ام جی ۵۵۰ شوالیه، ام جی ۶، ام جی ۳، ام جی GT، ام جی GS، ام جی ۳۵۰، ام جی ۳۶۰ و ام جی RX5، که تا همین چند سال قبل، وارد ایران شدند و برخی از آنان نیز توانستند به محبوبیت نسبتاً بالایی دست پیدا کنند، اما سرانجام به دلایل مختلفی از جمله بازگشت تحریم‌ها از ادامه دادن مسیر موفقیت خود باز ماندند. البته لازم به ذکر است که محصولات جدید این برند قرار است با BM Cars که زیرشاخه‌ای از گروه بهمن محسوب می‌شود به‌زودی وارد کشور شوند. 

مدل های ام جی
مدل های ام جی

ام جی ۵۵۰ شوالیه، اولین سدان جدید دورگه چینی – انگلیسی

اولین خودرویی که توسط مدیا موتورز توانست پا به جاده‌های کشور بگذارد ام جی ۵۵۰ بود که با نام شوالیه نیز شناخته می‌شد. ام جی ۵۵۰ برای نخستین بار در سال ۲۰۰۸ در نمایشگاه پکن رونمایی شد و توانست نگاه‌های زیادی را به خود جلب کند. شروع کار مدیا موتورز نیز با همین خودرو بود و ام جی ۵۵۰ به دلیل طراحی خوب، امکانات رفاهی و ایمنی زیاد و البته قیمتی رقابتی خودرویی موفق در بازار ایران شد. قلب تپنده این سدان چینی – انگلیسی یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری توربوشارژ بود که حداکثر می‌توانست ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌شد. همچنین از جمله آپشن‌های این خودرو می‌توان به مواردی همچون کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش، کنترل پایداری، سنسور باران، ترمز ضدقفل، اتولایت، هشت ایربگ، استارت دکمه‌ای، سانروف و… اشاره کرد. مدل‌های موجود در بازار کشور از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ است و پس از آن، خودرو ام جی ۶ در دو نسخه جانشین آن شد.  

چرا ام جی ۵۵۰ ارزش خرید ندارد؟ 

هنوز هم با گذشت بیش از یک دهه این خودروی سدان خانوادگی نسبت به بسیاری از خودروهای تولید داخل و حتا بسیاری دیگر از چینی‌ها کیفیت ساخت بسیار بالاتری دارد، اما خرید آن اکنون چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. قطعات یدکی این خودرو در بازار به سختی یافت شده و البته هزینه تعمیر آن نیز بالاست. در کنار این موارد بازار دست دوم آن هم اصلاً وضعیت مناسبی ندارد و به همین دلیل نمی‌توان روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد. همچنین با توجه به توربوشارژ بودن پیشرانه ام جی ۵۵۰ باید این را بدانید که حساسیت بنزین در این خودرو بالاست و به همین علت در صورت رعایت نکردن نکات نگهداری آن قطعاً به مشکل بر خواهید خورد. 

ام جی ۶، محبوب‌ترین نسخه ام جی در ایران

پس از عرضه ام جی ۵۵۰ توسط مدیا موتورز و سابقه خوبی که این خودرو از خود در بازار نشان داد، این شرکت به سراغ یکی از جذاب‌ترین خودروهای ام جی رفت تا موفقیت این برند را در ایران بیش تر کند. ام جی ۶ در دو نسخه مگنت و GT راهی بازار ایران شد، که نسخه GT به دلیل سبک طراحی‌اش، که یک سدان لیفت بک محسوب می‌شد، بیش تر مورد استقبال قرار گرفت. ام جی ۶ با ام جی ۵۵۰ پلتفرمی مشترک دارد و به همین علت نیز شباهت‌های بسیاری با آن خودرو دارد. ظاهر این خودرو بسیار اسپرت و تهاجمی است و در همان سال‌هایی که عرضه می‌شد یک سر و گردن بالاتر از دیگر چینی‌های وقت بود، به‌خصوص نسخه GT که دل جوانان را ربود. ام جی ۶ از سال ۲۰۱۲ جایگزین ام جی ۵۵۰ در ایران شد و فروش آن توسط مدیا موتورز تا سال ۲۰۱۵ ادامه یافت تا این که ام جی ۶ فیس لیفت آمد. نسخه فیس لیفت نیز تنها یک سال توانست ادامه دهنده راه نسخه قبلی باشد.

ام جی ۶ از نظر فنی به یک پیشرانه ۱.۸ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز شده بود که حداکثر می‌توانست ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به محور جلوی خودرو منتقل می‌شد. نسخه فیس لیفت اما به جای این گیربکس به یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه تجهیز شده بود. از جمله امکانات این خودروی جذاب نیز می‌توان به قابلیت تعویض دنده از پشت فرمان، کنترل کشش، کروزکنترل، سیستم مالتی مدیا با مانیتور لمسی ۷ اینچ دارای ورودی‌های AUX ،USB با ۸ بلندگوی Hifi، سنسور باران، ترمز کمکی، قابلیت تنظیم اتومات میزان صدا براساس سرعت خودرو، روکش چرمی فرمان، شش ایربگ، آینه عقب الکتروکرومیک و سیستم تهویه اتومات دوگانه اشاره کرد. 

چرا ام جی ۶ دیگر ارزش خرید ندارد؟

اگر بنا باشد میان تمام ام جی های واردشده در ایران یکی را دارای ارزش خرید بالاتر نسبت به بقیه بدانیم، قطعاً ام جی ۶ در تمام نسخه‌ها در رتبه اول قرار می‌گیرد، اما با این حال، باز هم نمی‌توان ارزش خرید ام جی ۶ را زیاد دانست. پیشرانه توربو در این خودرو مانند برادر دیگرش به بنزین بسیار حساس است و اگر مشکلی در آن رخ دهد به راحتی نمی‌توان قطعات آن را در بازار پیدا کرد، اگر هم پیدا شوند قیمتی بالا خواهند داشت. نبود نمایندگی فعال نیز سبب شده است قطعات مصرفی این خودرو هم به سختی یافت شوند. با این که ام جی ۶ طرف‌داران بیش تری نسبت به سایر ام جی‌ها دارد، اما کماکان در بازار آن خبری از مشتری‌های پر و پا قرص و دست به نقد چندان نیست و در صورت فروش آن باید زمان زیادی منتظر بمانید!

ام جی ۳، کوچک‌ترین عضو ام جی در ایران

شاید اگر این خودرو با شرایط بهتر و البته تیراژ بالاتری توسط مدیا موتورز وارد کشور می‌شد، می‌توانست تبدیل به رقیبی جدی برای هاچ بک‌های پرطرف‌دار بازار شود، به‌خصوص با رنگ بندی متنوعی که داشت، اما به دلیل عرضه محدود و قیمت گذاری نادرست چنین اتفاقی رخ نداد و ام جی ۳، که سال ۲۰۱۴ وارد کشور شد، تنها یک سال بعد از بازار خودروی کشور خداحافظی کرد. ام جی ۳ با این که در سال ۲۰۱۰ معرفی شد، اما طراحی آن کاملاً پویا، اسپرت و جوان پسند بود. هنوز هم با گذشت سال‌ها از تولید این خودرو همچنان ام جی ۳ به عنوان یک خودروی هاچ بک جذاب شناخته می‌شود.

این خودرو به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتر تنفس طبیعی مجهز شده است که توانایی تولید ۱۰۶ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته AMT به محور جلوی خودرو منتقل می‌شود. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی این عضو کوچک ام جی می‌توان به آینه‌های کناری با تنظیم برقی دارای گرم‌کن، سانروف، تنظیم دستی صندلی‌ها، سیستم تهویه غیر اتوماتیک، بلوتوث، یو اس بی، ۶ اسپیکر، فرمان هیدرولیک با روکش چرم، کنترل ترمز در سر پیچ، ترمز ضد قفل، توزیع نیروی ترمز ebd و ترمز کمکی، حسگر باران و فشار باد تایر و کروز کنترل اشاره کرد.

ام جی ۳ پس از این که بار سفر از ایران بست دوباره توسط دو شرکت آذویکو و فردا موتور در نسخه‌های جدید به ایران آورده شد و خبر از مونتاژ آن به گوش می رسید، اما هیچ گاه این اتفاق صورت نگرفت. 

چرا ام جی ۳ ارزش خرید ندارد؟

برخلاف مدل‌های دیگر ام جی که تاکنون بررسی کرده ایم، خوشبختانه ام جی ۳ یک پیشرانه تنفس طبیعی دارد که حساس به بنزین نیست و حداقل بسیاری از مشکلات پیشرانه‌های توربوشارژ را ندارد، اما باز هم به دلیل عرضه محدود توسط مدیا موتورز همچنان قطعات یدکی و حتا مصرفی این خودرو در بازار به وفور یافت نمی شوند و نیز قیمت بالایی دارند. در واقع، نمی‌توان خدمات پس از فروش قابل قبولی را برای این خودرو ذکر کرد، با وجود این که، قیمت نسخه‌های کارکرده این خودرو نیز در بازار چندان غیر معقول نیست و در محدوده خودرویی نظیر پژو ۲۰۷ ایران خودروست. همچنین بازار خرید و فروش این خودرو اصلاً رونق مناسبی ندارد و نمی‌توان آن را با دیگر خودروهای داخلی و حتا چینی مقایسه کرد. 

ام جی ۳۵۰، اقتصادی‌ترین سدان ام جی در ایران

ام جی ۳۵۰ سدان دیگری از این برند دورگه انگلیسی – چینی در ایران است که توسط مدیاموتورز روانه بازار شد. ام جی ۳۵۰، که در چین با نام رووی ۳۵۰ شناخته می‌شود، جزو خودروهایی از ام جی بود که در رده اقتصادی قرار داشت و ظاهری نسبتاً ساده و بی آلایشی نسبت به سایر سدان‌های این شرکت داشت. این خودروی نیز در ایران نتوانست علیرغم شایستگی‌هایی که داشت به موفقیت چندانی دست پیدا کند، چراکه قیمت گذاری درستی از سوی شرکت واردکننده برای آن صورت نپذیرفت. ام جی ۳۵۰ در سال ۲۰۱۳ به صورت رسمی وارد کشور شد و تا سال ۲۰۱۴ به حضور خود در بازار ادامه داد که در این مدت نزدیک به یک سال هم چندان خودروی پرفروشی نبود.

از نظر طراحی ظاهری و کابین، ام جی ۳۵۰ خودرویی ساده و خانوادگی است که برخلاف دیگر نسخه‌های ام جی نوید یک رانندگی آرام را می‌دهد. در بخش فنی ام جی ۳۵۰ مجهز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است که توانایی تولید ۱.۷ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور را دارد. جعبه دنده این خودرو از نوع ۴ سرعته اتوماتیک است که نیروی پیشرانه را به محور جلوی خودرو منتقل می‌کند. از نظر امکانات رفاهی و ایمنی نیز این خودروی سدان به امکاناتی مانند حسگر پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، ترمز ABS و EBD، ترمز کمکی، کنترل ترمزها در پیچ که منجر به تعادل مناسب این خودرو در عبور از مسیرهای منحنی شکل می‌شود، چراغ‌های مه شکن در هر دو سمت، فرمان هیدرولیک با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با ۸ اسپیکر و تنظیم هوشمند بلندی صدا، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، دوربین عقب، بلوتوث، usb، شش کیسه هوا، کمربند ایمنی پیش کشنده، تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده با تنظیمات ۶ حالته برقی، صندلی عقب تاشو دوتکه، آینه‌های کناری برقی با گرم‌کن و سانروف مجهز شده بود. 

چرا ام جی ۳۵۰ ارزش خرید ندارد؟

باز هم مانند دیگر نسخه‌های ام جی به این پرسش باید این گونه پاسخ داد که واردات محدود این خودرو سبب شد اصلاً بازار خرید و فروش آن رونقی نداشته باشد. به دنبال همین مورد، با این که ام جی ۳۵۰ خودرویی کم استهلاک است، اما زمانی که به مشکلی برخورد کند هم قطعاتش به آسانی در بازار یافت نمی‌شود و اگر هم پیدا شود قیمتی بالا خواهند داشت، بنابراین دیگر نمی‌توان برای این خودرو ارزش خرید بالایی در نظر گرفت.  

ام جی ۳۶۰، پرحاشیه‌ترین ام جی بازار

نام ام جی ۳۶۰ که می‌آید بسیاری یاد شرکت آذویکو و تعهدات معوقه‌اش می افتند. خودروی ام جی ۳۶۰ سدان دیگری از ام جی است که البته در اصل محصولی از سایک است و تحت عنوان رووی در چین نیز به فروش می‌رسد. این خودرو به سبب اعتبار ام جی با این برند وارد کشور شد تا بتواند تبدیل به رقیبی تازه برای کره‌ای های آن زمان شود. این بار مدیا موتورز در عرضه این خودرو دخالتی نداشت و گروه صنعتی خودرو آذربایجان یا همان آذویکو، که با سرمایه گذاری سایک فعالیت خود را آغاز کرده بود، در سال ۱۳۹۶ اقدام به مونتاژ این خودرو در سه نسخه دستی تنفس طبیعی، اتوماتیک تنفس طبیعی و اتوماتیک توربو کرد. طبیعتاً نسخه دستی تنفس طبیعی مدل پایه ام جی ۳۶۰ و نسخه توربو اتوماتیک، مدل فول آن محسوب می‌شد، اما این خودرو از همان ابتدا با حاشیه‌های فراوانی روبه‌رو شد و پس از گذشت چند ماه و شروع مونتاژ ام جی ۳۶۰، با بازگشت تحریم‌‌ها سایک نیز مجبور به ترک کشور شد. این اتفاق سبب شد تعهدات آذویکو به متقاضیان این خودرو به صورت کامل صورت نپذیرد و پرونده‌های زیادی علیه این کشور در دادگاه ثبت شد.

ام جی ۳۶۰ نسبت به برادر کوچک‌ترش، ام جی ۳۵۰، طراحی جذاب‌تری دارد و توانسته است طرف‌داران زیادی پیدا کند. در بخش فنی، نسخه تنفس طبیعی یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری را زیر کاپوت خود دارد، که می‌تواند حداکثر ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور تولید کند، همچنین نسخه قوی‌تر نیز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز شده است که می‌تواند حداکثر ۱۳۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. جعبه دنده نسخه‌های مختلف این خودرو نیز از نوع ۵ سرعته دستی و یا ۴ سرعته اتوماتیک است که نیرو را به محور جلوی خودرو منتقل می‌کند.

نسخه فول این سدان پرحاشیه به امکاناتی نظیر مانیتور ۸ اینچی لمسی، رابط بلوتوث با قابلیت اتصال تلفن همراه به سیستم صوتی و مانیتور، درگاه های USB/AUX، دوربین پارک، شیشه بالابر برقی درهای عقب و جلو، چراغ های جلو هالوژن با قابلیت تنظیم ارتفاع و خاموش شدن تأخیری،روشنایی روز (Day light)، آینه های کناری مجهز به چراغ راهنما و تنظیم برقی به همراه گرم‌کن، صندلی با روکش چرم، قابلیت تاشوندگی برای صندلی عقب و سانروف برقی، دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو، ترمز ضد قفل ABS با سیستم توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی BA،  کنترل ترمزها در پیچ CBC، سیستم نظارت بر فشار باد هر چرخ به صورت مستقل TPMS و فناوری کنترل پایداری ESP تجهیز شده بود. 

چرا ام جی ۳۶۰ ارزش خرید ندارد؟

همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم، ام جی ۳۶۰ با این که یک خودروی مونتاژی محسوب می‌شود، اما به دلیل این که مدت کمی بر روی خط تولید حضور داشت، نسخه‌های زیادی از آن وارد بازار نشد و به همین علت بازار خرید و فروش آن نیز رونقی ندارد. از طرفی، خبری از خدمات پس از فروش این خودرو در کشور نیست و همچنین قطعات این خودرو به‌راحتی در دسترس نیستند و یا قیمت بالایی دارند. همچنین نسخه توربوشارژ ام جی ۳۶۰ حساسیت نسبتاً بالایی به بنزین دارد. 

ام جی GT، تیر آخر ناکامی‌های ام جی در ایران

پس از آن که ام جی ۳۵۰ نتوانست موفقیتی برای مدیاموتورز کسب کند، این شرکت بار دیگر شانس خود را امتحان کرد تا بتواند محصولات ام جی را از بدیمنی در بازار نجات دهد. به همین دلیل، نسخه ‌GT را در سال ۱۳۹۵ رونمایی کرد، اما همچنان نتوانست موفقیت چندانی کسب کند و عرضه ام جی GT نیز مانند دیگر برادرانش خیلی زود متوقف شد. ام جی GT یک سدان خانوادگی با ظاهری اسپرت است و این ظاهر باعث شده است علاوه بر خانواده‌ها، جوانان نیز به سمت این خودرو کشیده شوند. اما این ظاهر زیبا تنها در نمای جلوی ام جی GT مشخص است و با رسیدن به نمای عقب تمام معادله ها برهم می‌خورد. در آن زمان‌ها که چراغ‌های به هم پیوسته ترند نشده بودند، این خودرو در نمای عقب از این طراحی بهره مند شده بود، که البته با دیگر بخش های خودرو اصلاً هماهنگی نداشت.

در بخش کابین ظاهری نسبتاً جذاب را شاهد هستیم و خوشبختانه متریال به کاررفته در داشبورد و اتاق نیز کیفیت مطلوبی دارند. در بخش فنی، ام جی GT به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز شده است که می‌تواند حداکثر ۱۲۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به محور جلوی خودرو منتقل می‌شد. با این که ام جی GT خودروی پر آپشنی نبود، اما به امکاناتی نظیر کروز کنترل، آینه کناری با تنظیم برقی و گرم‌کن، سانروف، شیشه‌بالابر آنتی ترپ، روکش صندلی چرمی، صندلی راننده با تنظیم شش حالته، تهویه دستی به علاوه دریچه عقب، شش عدد کیسه هوا، دوربین عقب، فرمان برقی با پدال شیفتر و گرم‌کن و روکش چرم، چراغ مه شکن عقب، دیلایت، اتولایت، ABS و EBD و ترمز کمکی، حسگر پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، حالت رانندگی اکو و سیستم کنترل پایداری مجهز شده بود. 

چرا ام جی GT ارزش خرید ندارد؟ 

تاکنون هر کدام از محصولات ام جی را بررسی کردیم، گفتیم تعداد کمی از آن ها نسبت به سایر خودروها در بازار وجود دارد، اما این مورد در ام جی GT بیش از مدل‌های دیگر بوده که سبب شده است حتا نسخه‌های دست دوم این خودرو نیز تعداد بالایی نداشته باشند. به همین دلیل، اصلاً نمی‌توان روی خرید و فروش آن حساب باز کرد، همچنین با توجه به نبود خدمات پس از فروش، نمی‌توان قطعات یدکی و حتا مصرفی این خودروی سدان را به راحتی پیدا کرد. در کنار تمام این موارد همچنان قلب تپنده ام جی GT نسبت به بنزین معمولی حساس است و به آن آلرژی دارد!

ام جی GS، کراس اوری قوی اما ناموفق از ام جی

در میان سدان‌هایی که از ام جی وارد ایران شدند، نام یک کراس اوور نیز وجود دارد و آن ام جی GS است. این خودروی کراس اوور دو دیفرانسیل با سر و صدای زیادی وارد کشور شد، اما باز هم به سرنوشت دیگر برادرانش در ایران دچار شد. با این که GS خودرویی مناسب بازار به نظر می‌رسید، اما قیمت گذاری نادرست سبب شد این خودرو نیز سرافکنده شود. ام جی GS همزمان با عرضه جهانی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در ایران نیز عرضه شد و البته جزو معدود کراس اوور هایی بود که در آن زمان به صورت چهارچرخ محرک در کشور حضور داشت و البته مردم نیز برای آن احترام خاصی قائل بودند.

طراحی ظاهری ام جی GS جذاب و جوان پسند است و در بخش کابین نیز طراحی زیبا و جذابی دارد. همچنین در بخش فنی، این کراس اوور به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری توربوشارژ مجهز شده است که می‌تواند حداکثر ۲۱۷ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت به واسطه یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به هر چهار چرخ منتقل می‌شد. از جمله امکانات این کراس اوور خوش استایل نیز می‌توان به کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری (ESP) و سیستم کنترل ترمزها بر سر پیچ (CBC)، سیستم  ضد قفل ترمز (ABS)، سیستم توزیع نیروی ترمز (EBD)، سیستم کمکی الکتریکی ترمز (EBA)، ترمز دستی الکتریکی (EPB)، سیستم کنترل خودرو در سراشیبی (HDC)، اتوهلد، سیستم کمکی حرکت در مسیر لغزنده، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، پدال تعویض دنده از پشت فرمان، سیستم Start/Stop، سنسور نور و باران، چراغ های زنون به همراه چراغ شور، سانروف برقی، استارت بدون کلید، صندلی برقی راننده و امکان تنظیم زاویه ردیف عقب صندلی ها، سیستم صوتی آرکامیس به همراه ۶ بلندگو و مانیتور لمسی ۶ اینچی اشاره کرد. 

چرا ام جی GS ارزش خرید ندارد؟

ام جی GS از همان ابتدا به دلیل قیمت گذاری غیر رقابتی و البته تبلیغات نادرست وارد حاشیه شد. همچنین مدیا موتورز نتوانست خدمات پس از فروش قابل قبولی را برای این خودرو فراهم کند. اکنون نیز همچنان خدمات پس از فروش این خودرو اصلاً مناسب نیست و نمی‌توان روی آن حساب باز کرد. ضمن این که، پیشرانه ۲ لیتر توربوشارژ این خودرو مانند دیگر نسخه‌های توربوشارژ ام جی، چه بسا بیش تر، نسبت به بنزین بی کیفیت ایران حساس است و نیز اگر در بخش فنی دچار مشکل شود، قطعات آن به سختی و با قیمتی بالا پیدا خواهند شد. بنابراین این خودرو نسبت به شرایط کنونی بازار کشور ارزش خرید ندارد. 

۳ امتیاز از ۷ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.