تاریخچه بهمن موتور ؛ از مزدا تا فیدلیتی

تاریخچه بهمن موتور
تاریخچه بهمن موتور

شرکت بهمن موتور یک شرکت ایرانی در زمینه واردات، مونتاژ و تولید خودروست که در دهه ۳۰ شمسی فعالیت خود را در زمینه غیر از خودروسازی آغاز کرد، در این مقاله قصد داریم به تاریخچه گروه بهمن بپردازیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

گروه خودروسازی بهمن موتور در پایان سال ۱۳۳۱ با نام شرکت سهامی ایران خلیج کو با سرمایه اولیه ۶۰۰ هزار ریال تأسیس شد. این شرکت با هدف انجام فعالیت‌های مرتبط با نمایندگی و امور حمل و نقل، از جمله حمل و نقل دریایی و حق العمل کاری نمایندگی‌های تجاری به ثبت رسید.

تولید وانت های مزدا توسط بهمن موتور

با توجه به پروانه تأسیس شماره ۱۶۲۰ مورخ ۸/۲/۱۳۳۸ وزارت صنایع و معادن، کارخانه مونتاژ موتورسیکلت از سال ۱۳۵۰ و در کنار آن، وانت سه چرخ با ظرفیت ۲۰۰ کیلوگرم راه‌اندازی شد. پس از انجام مقدمات مربوط به افزایش سرمایه تا مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال، شرکت به ساخت و مونتاژ انواع وانت‌های مزدا شامل مدل‌های ۱۰۰۰ با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم و مدل ۱۶۰۰ با ظرفیت یک تُن مشغول شد.

تغییر نام بهمن موتور در دوره های مختلف

با توجه به تصمیماتی که توسط مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۵۰ از شرکت خلیج کو گرفته شد، نام شرکت به شرکت سهامی خاص اتومبیل‌سازی مزدا تغییر کرد. سپس در تاریخ ۶ تیر ۱۳۶۳، نام شرکت به ایران وانت (شرکت سهامی خاص) تغییر یافت و در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۷۰، شرکت به شرکت سهامی عام تغییر نام داد. پس از تغییر موضوع فعالیت و نام شرکت به گروه بهمن (سهامی عام) در سال ۱۳۷۷، مرکز بهمن موتور (ایران وانت) به عنوان یک واحد کسب و کار استراتژیک (SBU) با ساختاری مستقل، فعالیت خود را ادامه داد.

همکاری بهمن موتور با برندهای ژاپنی

تاریخچه بهمن موتور
تاریخچه بهمن موتور

در اواخر دهه هفتاد، یعنی از سال ۱۳۷۸، همکاری مشترک بهمن موتور با شرکت مزدا، تولید انواع خودروی سواری مزدا Mazda F ،Mazda 323 GLX و Mazda 323 FL آغاز شد. در سال ۱۳۸۱ با انعقاد قراردادی با میتسوبیشی موتورز ژاپن، زمینه تولید انواع خودرو در شرکت فراهم شد. همچنین، شرکت موفق به دریافت گواهینامه‌های ISO 14001 ،OHSAS 18000 و ISO/TS 16949 شد و ۱۶ درصد از سهام شرکت سایپا را به دست آورد. در طی همین سال، گروه بهمن موفق به کسب رتبه اول در بورس گردید. در سال ۱۳۸۲، گروه بهمن به عنوان یکی از صد شرکت برتر و واحد نمونه صنعتی کشور معرفی شد. با تولید خودروهای سواری دو دیفرانسیل (SUV) و عرضه خودروی دو دیفرانسیل پاجرو به بازار خودروهای دو دیفرانسیل وارد این بازار شد.

بیشتر بخوانید: مقایسه فیدلیتی پرستیژ و دیگنیتی پرستیژ گروه بهمن

با پایان دهه هفتاد شمسی و در میانه دهه هشتاد، در سال ۱۳۸۵، شرکت خودروسازی بهمن با تولید خودروی سواری مزدا ۳ به بازار خودروهای سواری ورود کرد و همچنین با تولید خودروی ون با نام نارون، در بازار خودروهای ون حضور پیدا کرد. در سال ۱۳۸۶، گروه بهمن به عنوان یکی از ۱۰۰ شرکت برتر بورس اوراق بهادار تهران معرفی شد. در سال ۱۳۸۸، خودروی سواری مزدا ۳ جدید و خودروی وانت تک کابین و دوکابین کاپرا در شرکت تولید شد. در سال ۱۳۸۹، تولید مزدا سواری ۲ و ۳ جدید آغاز شد و شرکت موفق به دریافت جایزه چهار ستاره تعالی سازمانی در حوزه منابع انسانی شد. همچنین در سال ۱۳۹۱، تولید خودروی مزدا سواری ۱۶۰۰، خودروی سواری B۵۰ و خودروی مینی تراک در شرکت آغاز شد و در سال ۱۳۹۲، مرکز بهمن موتور به عنوان شرکت مستقل بهمن موتور تشکیل شد.

آغاز همکاری بهمن موتور با برندهای چینی

تاریخچه بهمن موتور
تاریخچه بهمن موتور

از سال ۱۳۹۵ با واگذاری سهام شرکت به بخش خصوصی، تغییرات قابل توجهی در فعالیت‌های توسعه‌ای شرکت به وجود آمد. در سال ۱۳۹۶ با افزایش صددرصدی میزان تولید و کسب رتبه ۴۷ در ۱۰۰ شرکت برتر ایران، شرکت بهمن موتور عملکرد خوبی را از خود نشان داد. از سال ۱۳۹۷ با اعمال تحریم‌های جهانی، شرکت بهمن موتور با وجود محدودیت‌ها و مشکلات عدیده در تعاملات بین‌المللی، با راهکارهایی نسبت به یافتن و همکاری مشترک با شرکای جدید در تعریف پروژه‌های خودروسازی اقدام نموده است.

گروه خودروسازی بهمن موتور، پس از انجام فعالیت‌های مربوط به توسعه محصولات جدید، از سال ۱۳۹۶ شرکت با هدف تولید با تیراژ بالا و افزایش درصد بومی سازی، پروژه تولید خودروی سواری B30 را آغاز کرد. با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های سهام‌داران عمده شرکت، این پروژه با هدف ورود به بخش خودروهای سواری اقتصادی شکل گرفت. همچنین از سال ۱۳۹۷ با همکاری مشترک با شرکت گریت وال-برند هاوال، تولید محصول SUV با نام HAVAL-H2 و همچنین عرضه محدود HAVAL-H9 صورت گرفت. برند هاوال، بزرگ ترین تولیدکننده SUV در بازار خودروسازی کشور چین است.

تاریخچه بهمن موتور
تاریخچه بهمن موتور

همچنین شرکت بهمن موتور، با همکاری شرکت‌های سوکون و جیتور چین، در دستور کار خود تولید خودروی سواری دیگنیتی و فیدلیتی را برای سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ قرار داد، که این دو مدل خودرو در بازار ایران به دلیل ظاهر جذاب از بازار خوبی در میان خودروهای داخلی برخودار هستند، همچنین گروه بهمن به تازگی از نسخه های فیدلیتی پرستیژ و دیگنیتی پرستیژ هم رونمایی کرده است.

۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.