نگاهی به نسل های مختلف سوزوکی جیمنی ؛ آفرودر جذاب ژاپنی

نسل های سوزوکی جیمنی
نسل های سوزوکی جیمنی

جیمنی یکی از خودروهای محبوب برای ماجراجویی های خارج از جاده و مسیرهای آفرودی است. اولین بار، سوزوکی این خودروی بسیار محبوب را در سال ۱۹۷۰ تولید کرد. در حال حاضر، در نسل چهارم خود قرار دارد و ما در این مقاله قصد داریم نسل های مختلف سوزوکی جیمنی را معرفی کنیم.

آریزو 8 آریزو 8

همه چیز با یک فلسفه ساده در خصوص طراحی و تولید سوزوکی جیمنی آغاز شد: «رفتن به جاهایی که خودروها در گذشته نمی‌توانستند بروند.» سوزوکی می‌خواست «خودرویی طراحی کند که می‌تواند از مسیرهای سخت به راحتی و بدون مشکل عبور کند.» در سال ۱۹۶۸، سازنده خودروی ژاپنی حق تولید یک خودروی کوچک ۴X۴ به نام هوپ‌استار ON۳۶۰ را خریداری کرد. هوپ‌استار به تخصص سوزوکی برای تولید انبوه خودروی کوچک خارج از جاده نیاز داشت تا بتواند به مشتریان گسترده‌تری با قیمتی کم‌تر محصولی کارآمد تر را بفروشد.

های بانک های بانک

نسل اول: LJ10 – 1970-1981

نسل های سوزوکی جیمنی
نسل های سوزوکی جیمنی

با استفاده از مدل ON360 به عنوان پایه، سوزوکی در سال ۱۹۷۰ نسل اول جیمنی را با نام LJ10 معرفی کرد. موتور آن از یک پیشرانه خنک‌کننده هوا با ظرفیت ۳۵۹ سی‌سی از میتسوبیشی به یک پیشرانه دوزمانه دو سیلندر با ظرفیت ۳۵۹ سی‌سی و توان ۱۸.۳۹ کیلووات (۲۵ اسب بخار) ارتقا یافت. توانایی‌های قدرتمند آن به دلیل بدنه با طول کوتاه، جعبه دنده دستی چهار سرعته و سیستم دو سرعته ترانسفر کیس با چهار چرخ محرک به صورت پارت‌تایم بود.

توسعه در سال ۱۹۷۲ ادامه یافت و موتور خنک‌شونده با آب به خط تولید اضافه شد که به نام LJ20 شناخته می‌شد. با این که در ابتدا یک خودروی با سقف قابل برداشت بود، معرفی مدل با سقف سخت همواره مورد استقبال خوبی قرار گرفت. گزینه چهار صندلی ارتقایافته نیز در سال ۱۹۷۵ معرفی شد تا تمامی نسخه‌های باز، با سقف سخت و پیکاپ نسل اول جیمنی را تشکیل دهند. در همان سال، مدل LJ50 با ظرفیت ۵۵۰ سی‌سی سه سیلندر به استرالیا وارد شد. در این مدل، لاستیک زاپاس از داخل به بیرون منتقل شد و دو صندلی عقب که روبه‌روی یکدیگر طراحی شده بودند، اضافه شدند.

مدل جدید LJ80 توسعه بعدی از سوزوکی بود. این مدل بسیار بزرگ‌تر، در سال ۱۹۷۸ معرفی شد و در استرالیا به خوبی به فروش رفت. با پیشرانه آب خنک ۸۰۰ سی‌سی قادر به تولید توان بیشتر از ۴۱ اسب بخار بود و به طور کلی یک موتور قابل اعتماد‌تر برای مقابله با گرمای مناطق دورافتاده بود.

نسل دوم: SJ410 – ۱۹۸۱-۱۹۹۸

نسل های سوزوکی جیمنی
نسل های سوزوکی جیمنی

با ورود به دهه ۸۰، نسل دوم جیمنی توسعه یافت. با نام SJ410، یک شاسی جدید برای بهبود کنترل در رانندگی روی جاده طراحی شده بود. موتور چهار سیلندر بزرگ‌تر با ظرفیت ۹۷۰ سی‌سی به دلیل ساختار بزرگ‌تر و محکم‌تر این نسل مورد نیاز بود. این موتور توان ۳۸ کیلووات (۵۱ اسب بخار) و گشتاور ۸۰ نیوتن-متر تولید می‌کرد. طراحی جدید به‌روزتر بود و سیستم تعلیق عقب بهبود یافته با سیستم ترمز جدید به معنای بهبود ساختار برای کنترل در مسیرهای سخت بود. کابین خودرو و یک بار دیگر، پیشرانه سوزوکی جیمنی توسعه یافت. این بار با ظرفیت ۱۰۰۰ سی‌سی و توان ۴۵ اسب بخار، هدف از این توسعه در آن سال ها برای رقابت با رقبای سوزوکی جیمنی بود که در بازارهای مختلف در برخی موارد عملکرد بهتری داشتند.

مدل جدید SJ413 که در سال ۱۹۸۶ معرفی شد، دارای یک موتور قدرتمندتر بود؛ ۱.۳ لیتر و توان ۶۶ اسب بخار. با حس رفاه بیش تر و معرفی اولین جعبه دنده دستی ۵ سرعته برای خودروهای ۴WD سوزوکی. همان طور که SJ413 بیش از ۱۵ سال به بازار عرضه شد، سوزوکی در پس‌زمینه موفقیت بزرگ آن، در حال تحقیق و توسعه برای نسل بعدی بود.

نسل سوم: JB23/JB33/JB43/JB53 – ۱۹۹۸-۲۰۰۹

نسل های سوزوکی جیمنی
نسل های سوزوکی جیمنی

نسل سوم جیمنی که شناخته شده ترین نسل برای طرف‌داران مدل سوزوکی جیمنی است، نمایانگر شروع نسل جدیدی از خودروهای کوچک سوزوکی در مسیرهای آفرودی بود. سومین نسل جیمنی در سال ۱۹۹۸ وارد بازار شد. این خودرو دارای یک طراحی منحصربه‌فرد و یک امضای خاص بود. با این حال، شرکت همچنان از ساختار شاسی روی فریم استفاده می‌کرد. همانند مدل‌های قبلی، سوزوکی یک نسخه خاص برای بازار داخلی ژاپن به نام JDM (مخفف Japanese Domestic Market) در نظر گرفت. این خودرو به عنوان Kei در ژاپن شناخته می‌شد و دارای ساختار مکعبی بود.

جیمنی برای اولین بار قصد ورود به بازار اروپا را داشت و به همین دلیل از موتور دیزلی ۱.۵ لیتری رنو استفاده کرد. این خودرو در بازار اروپا تا سال ۲۰۰۹ تنها به صورت نسخه سافت‌تاپ یا با سقف پارچه‌ای عرضه می‌شد، اما پس از آن، مدل‌های هارد‌تاپ یا با سقف از جنس بدنه نیز به فهرست فروش اضافه شدند.

نسل چهارم: JB64W/JB74W – 2018

نسل های سوزوکی جیمنی
نسل های سوزوکی جیمنی

چهارمین نسل (که در حال حاضر آخرین نسل) جیمنی در سال ۲۰۱۸ وارد بازار جهانی شد و تحولات بزرگی را به بازار خودروها بخشید، با مجموعه‌ای از ویژگی‌های طراحی مدرن، در حالی که، همچنان وفادار ریشه‌های خود به عنوان یک خودروی کوچک و ماشین سواری خارج از جاده است. نسخه ژاپنی این خودرو از یک موتور ۳ سیلندر با حجم ۶۶۰ سی‌سی توربو با ۶۳ اسب بخار قدرت و ۹۶ نیوتن‌متر گشتاور استفاده می‌کند. اما نسخه صادراتی جیمنی از یک موتور ۱.۵ لیتری با ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۰ نیوتن‌متر گشتاور برخوردار است. نسل جدید این خودرو از سیستم ۴WD دائمی و جعبه‌دنده کمکی ۲ سرعته حرفه‌ای استفاده می‌کند.

داخل کابین جیمنی سوزوکی، المان‌های مدرن‌تری وجود دارد. صفحه نمایش لمسی و صفحه‌نمایش دیجیتالی، سیستم هشدار خروج از خطوط، سیستم ترمز خودکار و نوربالای اتوماتیک در این خودروی شاسی بلند جای خود را پیدا کرده‌اند. در اوایل سال ۲۰۲۰، سوزوکی به دلیل عدم تطابق با استانداردهای آلایندگی مجبور شد جیمنی را از بازار اروپا حذف کند، اما گفته می‌شود نسخه جدید آن، بدون صندلی‌های عقب و به عنوان یک خودروی تجاری سبک به بازار اروپا بازگشت خواهد کرد.

۵ امتیاز از ۳ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.