آیا انقلابی که برای اینترنت رخ داد، به زودی برای خودروهای الکتریکی تکرار می شود؟

هیوندای آیونیک 5 2022
هیوندای آیونیک ۵ ۲۰۲۲

آیا انقلاب خودروهای الکتریکی همچون بیست سال پیش که اینترنت جهانی شد پیش می رود؟ جاستین رولات، خبرنگار ارشد محیط زیستی BBC به این پرسش پاسخ مثبت داده است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

طبق این مقاله، آن چه در صنعت خودرو شاهد آن هستیم، نه تنها تغییر ذائقه مصرف کننده، بلکه وقوع یک انقلاب تکنولوژیک است. اکنون بسیاری از تولیدکنندگان خودرو در جهان، برنامه های بلندمدتی برای الکتریکی شدن در سر دارند و در این راستا قدم بر می دارند.

مرگ پیشرانه های درون سوز بسیار نزدیک است. بسیاری از خودروسازان هم نه تنها از این موضوع جلوگیری نمی کنند، بلکه به استقبال آن رفته اند. به عنوان مثال، کمپانی جنرال موتورز گفته است از سال ۲۰۳۵، تمام محصولات این گروه به انقلاب خودروهای الکتریکی دچار خواهند شد. فورد هم گفته که از سال ۲۰۳۰، تمام خودروهایی که در اروپا می فروشد الکتریکی خواهند بود یا فولکس واگن که از ۲۰۳۰، حداقل ۷۰ درصد از سبد محصولاتش را به الکتریکی ها اختصاص می دهد. جگوار نیز زودتر از بقیه و از سال ۲۰۲۵، فقط تولیدکننده خودروهای برقی خواهد بود. حتا دیگر خودروساز انگلیسی، یعنی لوتوس که این روزها تحت مالکیت جیلی قرار دارد، می خواهد از ۲۰۲۸ وارد عرصه ساخت الکتریکی ها شود. ولوو هم، که زیرمجموعه دیگری از جیلی است، از سال ۲۰۳۰ به طور کامل الکتریکی می شود.

خودروهای الکتریکی
خودروهای الکتریکی

با وجود افت کلی فروش خودروها از زمان شیوع ویروس کرونا که تقریباً به یک پنجم رسیده است، الکتریکی ها توانسته اند در سال ۲۰۲۰ با ۴۳ درصد رشد، مجموع فروش خود را ۳.۲ میلیون دستگاه برسانند. ما سال ها پیش هم چنین انقلاب تکنولوژیکی را دیده بودیم؛ اینترنت از اواخر دهه ۹۰ میلادی به سرعت همه گیر شد. در حالی که، سال ۱۹۹۵، کل کاربران اینترنت ۱۶ میلیون نفر بودند، این عدد در سال ۲۰۰۱ به ۵۱۳ میلیون نفر رسید و امروز بیش از ۳ بیلیون کاربر مجازی داریم. آن چه اینترنت را همه گیرتر کرد، کاهش قیمت آن بود. اتفاقی که پیش بینی می شود برای انقلاب خودروهای الکتریکی هم به وقوع بپیوندد. خودروهای الکتریکی پیش تر، بسیار گران قیمت بودند. عمده دلیل گرانی آن ها هم به قیمت باتری هایشان بازمی گشت؛ به عنوان مثال، اگر در گذشته به ازای هر کیلووات ساعت از باتری، ۱۰۰۰ دلار هزینه می شد، اکنون این رقم به ۱۰۰ دلار رسیده است.

اکنون فقط ۵ درصد از فروش خودروها در جهان به الکتریکی ها اختصاص دارد. پیش بینی می شود که در مدت چهار سال، این سهم به ۲۰ درصد افزایش یابد و تا ۲۰۳۰ فروش خودروهای الکتریکی ۴۰ درصد از کل فروش خودروها در جهان را تشکیل دهد. بنابراین انقلاب خودروهای الکتریکی به همان نقطه ای می رسد که پیش تر، همه گیری اینترنت آن را تجربه کرد.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار  

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.