آشنایی با استانداردهای مختلف پیمایش در خودروهای الکتریکی

مدت زمان تخمینی مطالعه: ۷ دقیقه

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777
هیوندای آیونیک 5
هیوندای آیونیک ۵

خودروهای الکتریکی روز به روز پشرفته تر و قوی تر می شوند و باید بپذیریم که آینده صنعت خودرو به این خودروها اختصاص دارد و ما در این مقاله مهم ترین استاندارد این خودروها، یعنی استانداردهای پیمایش، را بررسی می کنیم.

فهرست مطالب

در زمان انتخاب و خرید خودرو هر مشتری معیارهای خود را برای انتخاب دارد. برای بعضی از مشتریان طراحی مهم ترین معیار است و برخی دیگر عملکرد فنی، مصرف سوخت و کیفیت را معیار انتخاب قرار می دهند. این معیارها در انتخاب خودروهای برقی هم به همین سبک است، اما یکی از مهم ترین المان ها در انتخاب خودروهای الکتریکی میزان پیمایش آن خودرو با هر بار شارژ است. در واقع، خودروسازان هم در هیمن موضوع در حال رقابت با هم هستند، چراکه می دانند برای بسیاری از مشتریان این المان از دیگر المان ها مهم تر و حیاتی تر است.

استانداردهای پیمایش خودروهای الکتریکی
استانداردهای پیمایش خودروهای الکتریکی

برای این که خودروهای الکتریکی براساس میزان پیمایش رده بندی شوند در هر بازار استاندارد متمایزی در نظر گرفته می شود. شاید بارها در مقاله های مختلف نام استانداردهای NEDC، WLTP و EPA را دیده باشید، اما تفاوت این استانداردها بسیار مهم است چراکه در هرکدام میزان پیمایش متفاوتی ثبت می شود.

در این مقاله این استانداردها را از همه نظر بررسی می کنیم، اما ابتدا باید بدانید که استاندارد WLTP مربوط به بازار اروپا، استاندارد NEDC برای بازار چین و استاندارد EPA برای بازار آمریکا در نظر گرفته می شود.

میزان پیمایش چگونه محاسبه می شود؟

معمولاً در کاتالوگ معرفی هر خودروی الکتریکی میزان پیمایش یا range با یک عدد بر حسب کیلومتر یا مایل و نام استاندارد در پرانتز نوشته می شود. همان طور که گفته شد در همه موارد با استانداردهای NEDC،WLTP و EPA طرف هستیم. استاندارد NEDC در حال حاضر بیش تر برای بازار چین و خودروهای برقی چینی استفاده می شود، البته باید بدانید که این استاندارد هم اصلیت اروپایی دارد اما قدیمی تر است. پس اگر بحث پیدایش استاندارد را در نظر بگیریم باید گفت NEDC و WLTP اصلیت اروپایی دارند و EPA در آمریکا تنظیم شده است.

تسلا مدل S
تسلا مدل S

حتماً بخوانید: ب ام و i4 الکتریکی رونمایی شد

برای این که پیمایش یک خودروی الکتریکی به دست آید باید با آن در شرایط مختلف رانندگی کرد و میانگینی برای مصرف انرژی آن در نظر گرفت. همانند خودروهای بنزینی که میزان مصرف آن ها با محاسبات شهری و جاده ای صورت می گیرد، همین شرایط برای خودروهای الکتریکی هم لحاظ می شود تا میزان پیمایش را به طور میانگین در این خودروها داشته باشیم. اگر بخواهیم نگاهی واقع بینانه به این استانداردها داشته باشیم باید بگوییم از بین سه استاندارد، NEDC کم ترین دقت را ارائه می دهد و معمولاً در واقعیت پیمایش کم تر است. این موضوعی بسیار مهم است، چراکه اکثر خودروهای چین براساس این استاندارد رده بندی می شوند پس دقت کنید معمولاً این عدد از واقعیت کم تر است.

چرا استاندارد پیمایش در اروپا و آمریکا متفاوت است؟

اگر بخواهیم مهد تکنولوژی در تولید خودرو را معرفی کنیم در آخر به بازار اروپا و آمریکا می رسیم، اما چرا استانداردهای پیمایش در این دو بازار متفاوت است؟ روش رانندگی و جاده هایی که با آن ها سر و کار داریم در این دو بازار کاملاً متفاوت است و به همین دلیل است که استانداردهایی متفاوت برای این دو بازار لحاظ می شوند. استانداردهای اروپایی NEDC و WLTP استانداردهایی اروپایی هستند و تمرکز بر مسیرهای شهری دارند و در مقابل، استاندارد EPA بیش تر جاده و بزرگراه را در پیمایش محاسبه می کند. در واقع، مشتریان اروپایی هم بیش تر مسیرهای شهری را با خودرو می پیمایند و مشتریان آمریکایی هستند که در بزرگراه ها و جاده ها رفت و آمد می کنند.

استاندارد NEDC دقیق تر است یا WLTP؟

همان طور که گفته شد، استاندارد NEDC دقت بالایی ندارد و معمولاً عدد بیش تری را نسبت به واقعیت نشان می دهد. این استاندارد نخستین بار در اروپا و در سال ۱۹۸۰ تنظیم شد و آخرین به روزرسانی آن در سال ۱۹۹۷ انجام گرفته است، پس استانداردی قدیمی محسوب می شود. اساس پیمایش این استاندارد روش آزمایشگاهی است که براساس آن شرایط ایده آل در نظر گرفته می شود و طبیعتاً هیچ وقت شبیه به دنیای واقعی نیست، چراکه هیچ وقت شرایط مختلف مسیر و رانندگی را نمی توان در آزمایشگاه شبیه سازی کرد.

حتماً بخوانید: بازگشت قدرتمند هامر با نسخه تمام الکتریکی

لوسید ایر
لوسید ایر

در مقابل، استاندارد مدرن WLTP را داریم که در سال ۲۰۱۷ برای بازار اروپا تنظیم شد که در آن سعی شده شرایط واقعی بیش تری در تست مدنظر قرار بگیرد و به همین دلیل است که پیمایش در این استاندراد همیشه از استاندارد NEDC پایین تر است. در تست WLTP سیکل های متفاوت زمانی با سرعت های مختلف و حتا دماهای مختلف سنجیده می شود و به همین دلیل است که نتایج براساس این استاندارد دقیق تر از تست NEDC است. در واقع، عدد اعلام شده پیمایش براساس استاندارد WLTP معمولاً ۱۰ درصد بالاتر از آن چیزی است که مشتری تجربه می کند، اما در استاندارد NEDC اختلاف به ۲۵ تا ۳۰ درصد می رسد.

پیمایش براساس استاندارد EPA چگونه محاسبه می شود؟

استاندارد پیمایش EPA که مختص به بازار آمریکاست بسیار سختگیرانه تر و دقیق تر است. در تست های مربوط به این استاندارد سعی می شود شرایط واقعی تر در نظر گرفته شود. ابتدا خودروی برقی را کاملاً شارژ می کنند و یک شب بدون حرکت رها می کنند تا اگر افت شارژی قرار است صورت گیرد، آن را در پیمایش نداشته باشیم. سپس در سیکل های مختلف خودرو را در شرایط مختلف رانندگی کرده و میزان پیمایش را تخمین می زنند. استاندارد EPA دقیق ترین استاندارد پیمایش خودروهای برقی است و همین باعث می شود برای مصرف انرژی خودروهای برقی هم همین استاندارد را لحاظ کنند.

نتیجه گیری

تسلا مدل S
تسلا مدل S

حتماً بخوانید: جنسیس G80 الکتریکی با ۳۶۵ اسب بخار معرفی شد + تصاویر

بررسی استانداردهای پیمایش در خودروهای الکتریکی به ما نشان داد که اعداد اعلامی توسط خودروسازان در بسیاری از موارد با آن چه در واقعیت دیده می شود متفاوت است. پس اگر روزی قصد خرید یک خودروی برقی داشتید و یا در مقاله ای با یک خودروی برقی آشنا شدید در نظر داشته باشید که اگر پیمایش خودرو براساس استاندارد NEDC اعلام شده بود، معمولاً عدد اعلام شده در واقعیت ۲۵ تا ۳۰ درصد کم تر است، که این اختلاف در استاندارد WLTP به ۱۰ درصد می رسد. همچنین به یاد داشته باشید که استاندارد آمریکایی EPA از تمام استانداردهای دیگر دقیق تر و به واقعیت نزدیک تر است.

در آخر باید بدانید آن چه بیش ترین تأثیر را در میزان پیمایش شما دارد شرایط جاده، دما و روش رانندگی شماست. پس مثلاً اگر از یک خودروی برقی به صورت مداوم در مسیرهای آفرودی و سخت قرار بگیرد، طبیعتاً میزان پیمایش حتا از استاندارد EPA هم کم تر خواهد بود.

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

چه استانداردهای رایجی برای پیمایش خودروهای الکتریکی در نظر گرفته می شوند؟

برای خودروهای الکتریکی در سراسر دنیا معمولاً میزان پیمایش براساس استانداردهای NEDC، WLTP و  EPA اعلام می شود.

کدام استاندارد پیمایش از همه دقیق تر است؟

اگر پیمایش خودرو براساس استاندارد NEDC اعلام شده بود، معمولاً عدد اعلام شده در واقعیت ۲۵ تا ۳۰ درصد کم تر است که این اختلاف در استاندارد WLTP به ۱۰ درصد می رسد. همچنین به یاد داشته باشید که استاندارد آمریکایی EPA از تمام استانداردهای دیگر دقیق تر و به واقعیت نزدیک تر است.

چرا استاندارد پیمایش در اروپا و آمریکا متفاوت است؟

روش رانندگی و جاده هایی که با آن ها سر و کار داریم در این دو بازار کاملاً متفاوت است و به همین دلیل است که استانداردهایی متفاوت برای این دو بازار لحاظ می شوند. استانداردهای اروپایی NEDC و WLTP استانداردهایی اروپایی هستند و تمرکز بر مسیرهای شهری دارند و در مقابل، استاندارد EPA بیش تر جاده و بزرگراه را در پیمایش محاسبه می کند.

۱ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.