سوناتا NF یا کیا سراتو وارداتی، با بودجهای یکسان کدام کرهای پرطرفدار؟
در این محتوا به مقایسه سوناتا NF یا سراتو وارداتی می پردازیم و قصد داریم ببینیم با بودجه یکسان، کدام یک از این دو خودرو ارزش خرید بالاتری دارد؟
سوناتا NF نسلی از هیوندای سوناتا بود که در سراسر جهان، به خصوص در ایران، توانست به فروش بسیار بالایی دست پیدا کند. این نسل از سوناتا یک فیس لیفت را نیز تجربه کرد که نسخه فیس لیفت هم وارد بازار کشور شد و در مجموع توانست طرفداران زیادی از اقشار مختلف جامعه را به سوی خود جذب کند. سراتو نیز سدان کرهای موفق دیگری از کیا بود که نسلهای مختلفی از آن همچنان تاکنون تولید شده است و حتا نسل دوم که با کد اتاق TD شناخته میشود پس از عرضه به صورت وارداتی چند سالی هم توسط سایپا در دو نسخه ۱.۶ و ۲ لیتری مونتاژ شد و بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت. نسخههای وارداتی این خودروی سدان اکنون در بازار دست دومها با سوناتا NF تقریباً در یک محدوده قیمتی است.
خودروهای سدان را شاید بتوان قدیمیترین کلاس در میان سگمنتهای خودرویی دانست که اتفاقاً طرفداران زیادی هم دارد. با وجود تولید خودروهای شاسی بلند و همچنین در این سالهای اخیر خودروهای کراس اوور همچنان خودروهای سدان جزو محبوبترین کلاسهای خودرویی است. در بازار خودروی ایران مانند دیگر نقاط جهان در هر برههای از زمان خودروهایی تولید و یا وارد شده که بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند. زمانی که خودروهای آلمانی و ژاپنی در همین دو دهه قبل غوغایی در بازار کشور به پا کرده بودند، خودروهای کرهای رفتهرفته کیفیت خود را بالا بردند تا توان رقابت با چنین محصولاتی را داشته باشند. در این میان، از جمله خودروهای کرهای که بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتند سوناتا و سراتو بودند که در نسلهای مربوط به قبل از سال ۲۰۱۰ توانستند به فروش بالایی دست پیدا کنند و هر کدام برندهای خود را بیش از پیش در بازار تثبیت کردند. سوناتا NF، که در اصل نسل پنجم هیوندای سوناتا محسوب میشود، یکی از همین خودروهای مذکور است که طی سالهای عرضه بسیار محبوب شد و همچنان خرید و فروش نسخههای کارکرده آن رونق خوبی دارد. اکنون در مقابل این خودرو، کیا سراتو نسل دوم یا همان اتاق قدیم سراتو وارداتی قرار دارد که با مدل ۲۰۱۰ در دو نسخه کوپه و سدان توسط آسان موتور وارد بازار شد و از همان ابتدا با حضور رقبایی چون مزدا ۳ توانست سهم فروش بالایی را از آن خود کند. اکنون نسخههای وارداتی سدان سراتو اتاق قدیم با سوناتا NF در یک محدوده قیمتی هستند و هر دو بازار همچنان خوبی را دارند.
سوناتا یک خودروی سدان خانوادگی محصول هیوندای است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ معرفی شد. تاکنون ۹ نسل از هیوندای سوناتا با فیسهای مختلف به بازارهای جهانی معرفی و عرضه شده است و به علت طراحی مناسب، مشخصات فنی قابل قبول و امکانات رفاهی زیاد توانست فروش خوبی را تجربه کند. نسل پنجم سوناتا با کد اتاق NF در سال ۲۰۰۶ رونمایی شد و تولید آن همراه با یک فیس لیفت مینور تا سال ۲۰۰۹ ادامه پیدا کرد. این خودروی محبوب به صورت رسمی از همین نسل پنجم توسط شرکت آسان موتور وارد ایران شد. لازم به ذکر است نسلهای قبلی سوناتا در ایران به صورت محدود وارد شده بودند، اما به صورت شرکتی و رسمی بازار ایران از نسل پنجم میزبانی شایسته برای این خودرو بود. نکته قابل توجه این است که هیوندای سوناتا NF با دو پیشرانه ۴ و ۶ سیلندر وارد ایران شد و همین مورد را نیز میتوان یکی از موارد موفقیت این خودروی سدان دانست.
این سوی میدان، کیا سراتو دیگر سدان کرهای است که به خصوص در بازار ایران بسیار محبوب است. نسل دوم کیا سراتو، که با کد اتاق TD شناخته میشود، در سال ۲۰۱۰ توسط آسان موتور در دو نسخه کوپه و سدان وارد کشور شد. استقبال از این خودرو به حدی بود که شرکت سایپا برای مونتاژ این نسخه با کیا موتور وارد مذاکره شد و از سال ۱۳۹۳ که نسل جدید سراتو جایگزین نسخه قبلی شده بود، سایپا اتاق قدیم آن را در نسخههای ساده و آپشنال ۱.۶ و ۲ لیتری مونتاژ کرد. نسخههای وارداتی این خودرو با این که آپشنهای به مراتب کم تری نسبت به سراتوهای مونتاژی دارد، اما کیفیت ساخت بالاتری دارد و همان طور که اشاره کردیم، نسخههای وارداتی آن با سوناتا NF در یک رده قیمتی قرار دارند.
مقایسه طراحی ظاهری
در بخش طراحی با دو خودروی ساده اما همچنان جذاب نسبت به بسیاری از خودروهای صفر کیلومتر روبهرو هستیم. سوناتا NF از نظر ظاهری خودرویی ساده اما جذاب است. این نسل از سوناتا حدود چهار سال بر روی خط تولید هیوندای حضور داشت و در این مدت، یک فیس لیفت مینور را تجربه کرد که یک جهش مثبت برای این خودرو محسوب میشد. سوناتا NF در نمای جلو چراغهای مستطیلی و کشیدهای دارد که به دلیل زاویه طراحیشان ظاهری اخمو و جدی را به خودرو داده اند. همچنین یک جلوپنجره نسبتاً بزرگ و چهارضلعی که با خطوط افقی کرومی تزیین شده است میان دو چراغ تعبیه شده که البته تا قبل از فیس لیفت اندازه و ظاهر آن کمی متفاوت بود. بر روی سپر جلو نیز چراغهای مهشکن و یک ورودی هوای دیگر طراحی شده است و خبری از چیز دیگری نیست. در نمای عقب سوناتا نیز مانند دیگر قسمتهای خودرو، ظاهر ساده اما جذاب و هماهنگ را شاهدیم که در آن چراغهای اصلی به صورت دو تکه و کشیده مانند چراغهای جلو طراحی شده و تا روی گلگیر کشیده شدهاند. به غیر از چراغها، دیگر خبری از قسمتهای خاص نیست و همه چیز در سادهترین حالت ممکن طراحی شدهاند. لازم به ذکر است که یکی از تفاوتهای نسخه ۶ سیلندر با نسخه ۴ سیلندر استفاده از سراگزوزهای کرومی بوده که ظاهری جذابتر را به خودرو بخشیده است.
این سوی میدان سراتو اتاق قدیم وارداتی مانند خودروی رقیب طراحی سادهای دارد. در نمای جلوی آن، چراغهای اصلی کشیده و بزرگ با خطوط و زوایای تند و تیز طراحی شدهاند. میان چراغها و متصل به آن ها جلوپنجره خودرو قرار گرفته و بر روی سپر نیز چراغهای مهشکن و ورودی دیگر هوای موتور تعبیه شده است. در بخش عقب نیز مانند جلو طراحی سراتو اتاق قدیم بسیار ساده اما همچنان جذاب است. چراغهای عقب با فرمی پهن و بزرگ طراحی شده که تا روی گلگیر عقب نیز ادامه پیدا کرده است. بر روی درِ صندوق به غیر از قسمتی از چراغهای اصلی، محل نصب پلاک نیز میان چراغها قرار گرفته است. سپر هم مانند خودروی رقیب بسیار ساده و خالی از هر جزئی است. در بخش طراحی ظاهری نمیتوان خودرویی را برتر دانست، چراکه قضاوت در مورد طراحی امری شخصی است، اما در کل، هر دو خودرو نسبت به خودروهای امروز، طراحی ساده و قدیمی دارند، با این که نسبت به بسیاری از خودروهای صفرکیلومتر داخلی و چینی همچنان ظاهر شستهرفتهای دارند.
مقایسه ابعاد
سوناتا NF در دسته سدانهای سایز متوسط قرار گرفته است، اما سراتو یک سدان کامپکت محسوب میشود. از این نظر، سوناتا فضای کابین و صندوق بیش تری دارد. هیوندای سوناتا NF به ترتیب ۴۷۹۸ میلی متر طول، ۱۸۳۰ میلی متر عرض و ۱۴۷۵ میلی متر ارتفاع دراد و ۲۷۳۱ میلی متر نیز فاصله بین دو محور آن است. این سوی میدان، سراتو دارای ۴۵۳۰ میلی متر طول، ۱۷۷۵ میلی متر عرض و ۱۴۶۰ میلی متر ارتفاع و همچنین ۲۶۴۹ میلی متر فاصله بین دو محور آن است.
مقایسه کابین سوناتا NF و سراتو
در بخش کابین کمی شرایط متفاوت است؛ در این قسمت با توجه به این که هیوندای سوناتا NF کمی قدیمیتر از سراتو TD است کابین و داشبورد به مراتب سادهتر و قدیمیتری دارد. در بالاترین بخش داشبورد، سیستم مالتی مدیا خودرو، که در برخی نسخهها یک صفحه نمایش نیز دارد، تعبیه شده است و پس از آن، دریچههای بزرگ و مربعی تهویه مطبوع خودرو قرار گرفتهاند. قسمت انتهایی داشبورد نیز پنل تنظیمات سیستم تهویه مطبوع خودرو قرار گرفته است. غربیلک فرمان به صورت چهارشاخه است و بر روی آن کلیدهای کنترلی نیز تعبیه شده است. فضای بزرگ و جادار سوناتا یکی از نکات مثبت و مهم این خودروست که سبب شده است امروز خانوادههای بسیاری سراغ آن بروند. فضای سر و پا در هر دو ردیف خودرو بسیار مناسب است و در مسافتهای طولانی سرنشینان را اذیت نخواهد کرد. همچنین ارگونومی کابین نیز یکی دیگر از نکات مثبت این خودروست. متریال به کاررفته در داشبورد و کابین هیوندای سوناتا کیفیت مطلوبی دارد و نسبت به بسیاری از خودروهای همرده خود در رده بالاتری قرار میگیرد.
این سوی میدان، درون کابین کیا سراتو اتاق قدیم کمی شرایط بهتر و مدرنتر است، آن هم به دلیل این که سن این خودرو کمی کم تر از سوناتاست. داشبورد میانی میزبان یک بخش کرومی بزرگ است که در دل آن سیستم صوتی و پنل کنترل تهویه مطبوع تعبیه شده است. دریچههای تهویه مطبوع نیز به صورت عمودی در دو طرف این قسمت قرار گرفتهاند. غربیلک فرمان ظاهر اسپرتی دارد و بر روی آن کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و کروز کنترل قرار گرفته است. همچنین صفحه کیلومترشمار نیز به صورت آنالوگ با ظاهری اسپرت طراحی شده است. کابین به صورت کلی دارای فضای جادار و راحتی است، اما نسبت به سوناتا کابین فضای کوچک تری دارد. یکی از نکات قابل توجه در سراتو وارداتی کیفیت متریال کابین آن است که نسبت به سوناتا وضعیت بهتری دارد.
امکانات رفاهی و ایمنی
در بخش امکانات رفاهی و ایمنی هر دو خودرو تقریباً وضعیت مشابهی دارند؛ کیا سراتو با نسخههای مختلفی وارد کشور شد که فولترین مدل آن امکاناتی نظیر کنترل سیستم صوتی روی فرمان، سیستم مدیریت پیمایش (کامپیوتر سفری)، شیشه های ضد اشعه، پشت آمپر فلورسنتی، سیستم کنترل خودکار روشنایی چراغ ها، سنسور پارک عقب با نمایشگر، کروز کنترل اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید با دکمه استارتر، شیشه ها و آینه های برقی، قفل مرکزی و سیستم ورود بدون کلید، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، رابط USB و iPod، شش کیسه هوا و شیفتر تعویض دنده را دارد.
هیوندای سوناتا نیز در فولترین نسخه به امکاناتی مانند آینه الکتروکرومیک، آینههای کناری برقی با گرمکن، سانروف، تریم طرح چوب، روکش صندلی چرمی، صندلی راننده با تنظیمات ۸ حالته برقی، گرمکن صندلی، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، ورود بدون کلید، نمایشگر، سیستم صوتی ۶ اسپیکر با آمپلیفایر، رهیاب، دوربین عقب، قطبنما، دکمههای کنترل روی فرمان با روکش چرمی، چراغهای مه شکن عقب و جلو، اتولایت، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، حسگر فشار باد تایر، ABS ،EBD، ترمز کمکی، کیسههای هوای پردهای-کناری و جلو، پشتسری فعال، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده و کروز کنترل تجهیز شده است.
مدل | سوناتا | سراتو |
امکانات رفاهی و ایمنی | آینه الکتروکرومیک، آینههای کناری برقی با گرمکن، سانروف، تریم طرح چوب، روکش صندلی چرمی، صندلی راننده با تنظیمات ۸ حالته برقی، گرمکن صندلی، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، ورود بدون کلید، نمایشگر، سیستم صوتی ۶ اسپیکر با آمپلیفایر، رهیاب، دوربین عقب، قطبنما، دکمههای کنترل روی فرمان با روکش چرمی، چراغهای مه شکن عقب و جلو، اتولایت، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، حسگر فشار باد تایر، ABS، EBD، ترمز کمکی، کیسههای هوای پردهای-کناری و جلو، پشتسری فعال، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده و کروز کنترل | سیستم صوتی روی فرمان، سیستم مدیریت پیمایش (کامپیوتر سفری)، شیشه های ضد اشعه، پشت آمپر فلورسنتی، سیستم کنترل خودکار روشنایی چراغها، سنسور پارک عقب با نمایشگر، کروز کنترل اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید با دکمه استارتر، شیشه ها و آینه های برقی، قفل مرکزی و سیستم ورود بدون کلید، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، رابط USB و iPod، شش کیسه هوا و شیفتر تعویض دنده |
مقایسه مشخصات فنی
در بخش فنی هر دو خودرو مورد مقایسه با دو نسخه متفاوت وارد بازار ایران شده است، اما هیوندای سوناتا در این بخش با دارا بودن نسخه ۶ سیلندر پیروز میدان است. هیوندای سوناتا NF در نسخه ضعیفتر به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده که توانایی تولید ۱۶۲ اسب بخار قدرت و ۲۲۲ نیوتن متر گشتاور را دارد. این نیرو به واسطه یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی یا ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلوی خودرو منتقل میشد. شتاب این نسخه نیز در مدل دستی حدود ۹ ثانیه و در مدل اتوماتیک حدود ۱۰ ثانیه بود، اما نسخه قویتر سوناتا یک پیشرانه ۶ سیلندر ۳.۳ لیتری تنفس طبیعی را زیر کاپوت خود دارد که توانایی تولید ۲۳۵ اسب بخار قدرت و ۳۰۶ نیوتن متر گشتاور را داراست. سوناتا ۶ سیلندر تنها با یک گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک به بازار ایران عرضه شد که نسبت به نسخه ۴ سیلندر شتاب و لذت رانندگی بیش تری را به راننده القا میکرد. شتاب این خودرو حدود ۷.۸ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن تنها ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
این سوی ماجرا، کیا سراتو وارداتی نیز با دو نسخه ۱.۶ و ۲ لیتر وارد بازار کشور شد که نسخه ضعیفتر به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده بود. این پیشرانه توانایی تولید ۱۲۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۶ نیوتن متر گشتاور را داشت. این قدرت از طریق یک گیربکس ۶ سرعته دستی به چرخهای جلوی خودرو منتقل میشد. نسخه قویتر سراتو نیز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده بود که آن هم میتوانست ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این نیرو تنها از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به محور جلو منتقل میشد. شتاب نسخه ضعیفتر حدود ۱۰.۵ و شتاب نسخه قویتر حدود ۱۰ ثانیه بود.
مدل | سوناتا ۴ سیلندر | سوناتا ۶ سیلندر | سراتو ۱۶۰۰ | سراتو ۲۰۰۰ |
موتور | ۴ سیلندر ۲.۴ لیتر تنفس طبیعی | ۶ سیلندر ۳.۳ لیتر تنفس طبیعی | ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی | ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی |
حداکثر قدرت | ۱۶۲ اسب بخار | ۲۳۵ اسب بخار | ۱۲۴ اسب بخار | ۱۵۶ اسب بخار |
حداکثر گشتاور | ۲۲۲ نیوتن متر | ۳۰۶ نیوتن متر | ۱۵۶ نیوتن متر | ۱۹۴ نیوتن متر |
جعبه دنده | ۵ سرعته دستی – ۴ سرعته اتوماتیک | ۵ سرعته اتوماتیک | ۶ سرعته دستی | ۶ سرعته اتوماتیک |
شتاب | ۸.۹ ثانیه | ۷.۸ ثانیه | ۱۰.۳ ثانیه | ۱۰.۵ ثانیه |
مصرف سوخت | ۸.۵ لیتر ترکیبی | ۹.۴ لیتر ترکیبی | ۶.۴ لیتر ترکیبی | ۷.۷ لیتر ترکیبی |
حداکثر سرعت | ۲۱۰ کیلومتر | ۲۳۰ کیلومتر | ۱۹۰ کیلومتر | ۱۹۰ کیلومتر |
مزایا و معایب هیوندای سوناتا
- قدرت بالا در نسخه ۶ سیلندر
- امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبول
- فضای جادار کابین
- استهلاک پایین
- قیمت قطعات یدکی بالا
- جلوبندی ضعیف
- صندلیهای نه چندان راحت
مزایا و معایب کیا سراتو وارداتی
- کیفیت قطعات کابین و رنگ
- امکانات رفاهی مناسب
- عملکرد فنی خوب در نسخه ۲ لیتر
- ایمنی بالا
- سواری خشک
- ارگونومی پایین کابین
- مصرف سوخت نسبتاً بالا در شهر در نسخه ۲ لیتر
سلام و وقت بخیر
آیا با شرایط پیش رو و احتمال ورود ماشین کارکرده وارداتی،پیشنهاد میکنید که این خودرو ها با بیش از ۱۰ سال کار کرد خریداری شوند؟
سوناتا ۶ سیلندر غول کش و رام نشدنی . سوناتا ۴ سیلندر ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ عااالی و نرم و شیک و مناسب خانواده . ضمنا به هیچ وجه استهلاک فنی بالایی هم ندارد و دارای گیربکس ۵ دنده اتومات میباشد . خوش بحال سواران و بدا به حال ماکه فروختیم
سوناتا از همه لحاظ سرتره.
خوب آخه این چه مقایسه بی ربطی هست که میکنید
رقیب سراتو ، النترا هست و رقیب سوناتا ، اپتیما .