مقایسه پورشه ماکان و ولوو XC۹۰

مقایسه پورشه ماکان و ولوو XC۹۰
مقایسه پورشه ماکان و ولوو XC۹۰

مقایسه های ما معمولا خودروهای ارزان و متوسط بازار را در بر می گیرد. کمتر پیش می آید که به سراغ خودروهای میلیاردی برویم آنها را به میدان بررسی بکشانیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش وبلاگ خودروچی، چرا که اکثریت خریداران در همان محدوده کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان به خرید خودرو می پردازند و عده دیگری هم در بازه ۵۰۰ تا ۱٫۵ میلیارد. اما به هر حال، برای مشتریان خودروهای ۲ و ۳ میلیاردی هم قطعا پیش آمده است که میان انتخاب چند گزینه، سر درگم بمانند. مقایسه امروز ما، جنس متفاوتی دارد. دو کراس اوور لوکس و پریمیوم بازار ایران را به جان هم انداخته ایم. یکی از برند پر افتخار پورشه که سالهاست به عنوان نمادی از قشر مرفه جامعه ایرانی شناخته می شود. دیگری هم از کشور سوئد و کمپانی قابل اعتماد ولوو آمده است. خودرویی که توانست نام ولوو را افزون بر کامیون ها و کشنده های فوق العاده اش، در بخش خودروهای سواری هم بر سر زبان ها بیندازد. ماکان و XC۹۰، خودروهایی هستند که در دو کلاس مختلف قرار دارند، اما در کشور ما از لحاظ قیمت و شرایط بازار، در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. ماکان کوچک ترین شاسی بلند پورشه است و در نزد جوانان، محبوبیت بسیار دارد. اما XC۹۰ یک SUV متوسط است که می تواند از سوی مدیران موفق و افراد پا به سن گذاشته هم انتخاب شود. حال سوال اصلی اینجاست. در بازار شاسی بلندهای لوکس، کدام یک انتخاب برتر است؟

طراحی ظاهری

پورشه ماکان
پورشه ماکان

ماکان آمد تا از کاین کوچکتر باشد، اما نه لزوما ارزان تر! در طراحی این خودرو از همان المان های همیشگی پورشه استفاده شده است. در نمای جلو، چراغ ها شباهت زیادی به کاین دارند. کاپوت همچون دیگر پورشه ها، طویل و عضلانی است. جلو پنجره از یک شبکه هوای مرکزی بزرگ تشکیل یافته که همچون دهانی باز، آماده است تا هوا را ببلعد. کناره های سپر، شبکه هایی جداگانه به چشم می خورند که همچون کاین، یک چراغ نواری را هم در بر می گیرند. پایین ترین بخش سپر در دو طرف را هم پروژکتور های جلو اشغال کرده اند. نکته جذاب در طراحی ماکان، نسبت زیاد پهنای خودرو به طول آن است.

ولوو XC90
ولوو XC90

نسل دوم ولوو XC۹۰، یک تحول جدی در دپارتمان طراحی ولوو بود. خودرویی که تبدیل به یک الگو برای طراحی نسل جدید محصولات این کمپانی سوئدی شد. فرمول موفقیت XC۹۰ برای ولوو اثر بخش بود و سبب شد که در بازارهایی همچون ایران که شناخت چندانی نسبت به سواری های ولوو وجود نداشت، XC۹۰ پا به پای پورشه و ب ام و به فروش برسد. در نمای جلو، چراغ هایی کشیده و زیبا را می توان دید که با دی لایت های T شکل، تزئین شده اند. جلو پنجره ولوو ساده و مستطیلی است، اما وجود خطوط کرومی دوبل و خط مورب عبور داده شده از لوگوی سازنده، ظاهری منحصر به فرد و با صلابت به آن می بخشند. بر روی سپر XC۹۰، شلوغ کاری کمتری نسبت به ماکان دیده می شود.

پورشه ماکان
پورشه ماکان

در نمای کناری، ماکان تناسبات بی نظیر یک خودرو اصیل آلمانی را به نمایش می گذارد. پهنای زیاد گلگیرها، چرخ های بسیار بزرگ نسبت به بدنه و خلق کاراکتری جذاب بدون استفاده از خطوط عجیب و غریب، کارهایی هستند که فقط از پورشه بر می آیند. لچکی عقب، زه قطور پایین درها و آینه های پایه دار، همه و همه در کمال زیبایی و اسپرتی طراحی شده اند.

ولوو XC۹۰
ولوو XC۹۰

XC۹۰ در نمای کناری، چندان نمی تواند به اندازه ماکان شما را سر ذوق بیاورد. چارچوب کلی طراحی و خطوط روی بدنه آن، همان سبک کسل کننده خودروهای سوئدی و به خصوص ولوو را دنبال می کنند. تنها چیزی که ممکن است در مقایسه با ماکان جذاب به نظر بیاید، طول زیاد بدنه XC۹۰ می تواند باشد. چرا که ما ایرانی ها معمولا از خودروهای بزرگ و کشیده، خوشمان می آید! ولوو هم با پایه دار طراحی کردن آینه ها، سعی کرده است که اندکی جوان پسند عمل کند.

پورشه ماکان
پورشه ماکان

در نمای عقب، ماکان را می توان یکی از دوست داشتنی ترین کراس اوورهای بازار نامید! این موضوع فقط یک دلیل دارد، آن هم چراغ های جذاب و دلربای ماکان! چراغ های افقی ماکان، به سبک دیگر محصولات پورشه، حالت فرو رفته دارند و با یک نوار قرمز رنگ، به شکل دو طبقه در آمده اند. گرافیک این چراغ در هنگام روشن شدن؛ بسیار زیباست. درب صندوق عقب ماکان بسیار شسته و رفته به نظر می رسد و تنها نوشته PORSCHE را با فونتی درشت به خود می بیند. سپر عقب هم با سر اگزوزهای کرومی و دیفیوزر، سعی دارد که اسپرت باشد. البته لازم به ذکر است که شکل سر اگزوزها در نسخه های مختلف ماکان، متغیر است.

ولوو XC90
ولوو XC90

پر سر و صدا ترین بخش طراحی XC۹۰ نیز، نمای عقب آن است. جایی که ولوو در آن، ادعای اصالت و برخورداری از زبان طراحی مشترک می کند. راست هم می گوید! چراغ های عمودی و بلند XC۹۰ که به موازات شیشه عقب تا سقف خودرو بالا رفته اند، شاید در خودروهای دیگری هم دیده شده باشند، اما از ابتکارات ولوو به شمار می روند. درب پنجم و شیشه عقب، با خطوط زیبایی دیزاین شده اند و ظاهر XC۹۰ را خاص تر می کنند. سپر عقب هم با دو شبرنگ نواری و دو سر اگزوز، به اندازه ماکان اسپرت به نظر نمی رسد.

طراحی کابین

کابین پورشه ماکان
کابین پورشه ماکان

ماکان درون کابین هم می خواهد اصالت پورشه را حفظ کند. بنابراین عجیب نیست که بسیاری از قطعات آن با کاین و سایر پورشه ها، مشترک باشند. فرم کلی داشبورد، عینا با کاین یکسان است. کنسول مرکزی همچون کاین، از دو دریچه کولر عمودی و یک نمایشگر در میانه آنها، تشکیل یافته است. بالاتر از این قسمت و در رویه بالایی داشبورد، ساعت و کرنومتر آنالوگ پورشه را می توان دید. البته این عقربه های آنالوگ در برخی تیپ های ماکان به طور استاندارد به چشم نمی خورند و توسط مالکان به شکل افتر مارکت به خودرو اضافه می شوند. اما جذاب ترین بخش کابین ماکان، کنسول بین دو صندلی آن است که افزون بر دسته دنده، تعداد زیادی دکمه و کلید را در بر می گیرد. تجمع این همه دکمه در یک بخش از کابین، اندکی گیج کننده است و برای عادت کردن نیاز به گذر زمان دارد. صفحه کیلومتر ماکان همچون هر پورشه ای، اسپرت و هیجان انگیز است. غربیلک فرمان هم جذابیت های کابین ماکان را تکمیل می کند. فرمان ماکان از یک دایره مرکزی و سه شاخه تشکیل می یابد و به جرئت باید آن را از جذاب ترین فرمان های موجود دانست.

کابین ولوو XC90
کابین ولوو XC90

ولوو انقلاب در طراحی را به نمای خارجی XC۹۰ محدود نکرد و با عرضه این محصول، نشان داد که قصد دارد دستی بر سر و روی طراحی داخلی محصولاتش هم بکشد. XC۹۰ اولین ولوویی بود که درون کابین، حوصله سرنشینانش را سر نمی برد. جذاب ترین نقطه طراحی داخلی این شاسی بلند، پنل دریچه های تهویه مرکزی و نمایشگر چند رسانه ای آن است. دریچه ها از کنار، نمایشگر را احاطه می کنند. فرم عمودی نمایشگر هم خلاقیتی است که ولوو از تسلا به امانت گرفت و امروزه می بینیم که بسیاری از خودروسازان به این ایده روی آورده اند. پایین نمایشگر، تعداد اندکی دکمه به چشم می خورند. کنسول وسط XC۹۰ هم بر خلاف ماکان، عاری از هر گونه شلوغ کاری است و به جز شیفتر دنده، تنها چند دکمه کاربردی را به خود می بیند. صفحه کیلومتر XC۹۰ همچون ماکان اسپرت نیست و طراحی سنگین و با کلاسی دارد. غربیلک فرمان XC۹۰ هم شاید به اندازه ماکان جوان پسند نباشد، اما در نوع خودش، بسیار زیبا و خوش دست است. بخش مرکزی فرمان ولوو یا همان ایربگ راننده، به جای دایره ای که در فرمان پورشه طراحی شده، یک مربع گرد گوشه است.

امکانات رفاهی و ایمنی

پورشه ماکان
پورشه ماکان

پورشه ماکان با کروز کنترل هوشمند، سیستم کنترل حرکت در سر بالایی، سیستم کنترل سرعت در سرازیری، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم انتخاب حالت رانندگی، سیستم نگه دارنده در لاین (سفارشی)، سیستم استارت استاپ (سفارشی)، سیستم اگزوز اسپرت (سفارشی)، سیستم تنظیم ارتفاع تعلیق (سفارشی)، سنسور های پارک جلو و عقب، سنسور باران، نمایشگر فشار باد تایرها، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، رادار تصادف از جلو، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری (سفارشی)، دی لایت، اتو لایت، نور بالای اتوماتیک (سفارشی)، چراغ مه شکن جلو و عقب، سیستم چرخش چراغ ها در پیچ، شستشو دهنده چراغ های جلو، لامپ بای زنون چراغ های جلو، چراغ بدرقه، سیستم نور پردازی داخلی، فرمان الکتریکی حساس به سرعت با ستون تنظیم شونده برقی در ۴ حالت، اینتر فیس، پدال های شیفتر دنده پشت فرمان، گرم کن فرمان، حافظه فرمان، سیستم صوتی استاندارد یا BOSE یا Burmester بر اساس تیپ خودرو با به ترتیب ۱۰ یا ۱۱ یا ۱۶ بلندگو، نمایشگر ۷٫۰ اینچ لمسی، نمایشگر ۱۰٫۰ اینچ عقب (سفارشی)، نویگیشن، دوربین عقب و جانبی، دوربین ۳۶۰ درجه، ۸ کیسه هوا، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه اتوماتیک دو منطقه ای، کانال کولر عقب، سیستم کنترل رطوبت، تنطیم برقی ۱۴ حالته صندلی راننده و سرنشین، حافظه صندلی های جلو، قابلیت تاشوندگی دو تکه صندلی های عقب، سیستم ایزو فیکس در صندلی های عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، صندوق پران برقی، گرم کن صندلی های جلو و عقب، سرد کن صندلی های جلو، کرنو گراف داشبورد (سفارشی)، تریم فیبر کربن (سفارشی)، آینه الکترو کرومیک وسط، آینه های تاشونده برقی، سقف شیشه ای پانورامیک، شیشه های دودی عقب، حافظه آینه ها و پرده عقب در دسترس خریداران است.

ولوو XC90
ولوو XC90

ولوو XC۹۰ هم از لحاظ تجهیزاتی، دست کمی از رقیب ژرمن ندارد. کروز کنترل هوشمند، سیستم نگه دارنده در سر بالایی، سیستم کنترل سرعت در سر پایینی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، سیستم ضد واژگونی، اتو پارک، سیستم انتخاب حالت رانندگی، تعلیق بادی هوشمند با قابلیت تنظیم ارتفاع (سفارشی)، سنسور های جلو و عقب، سنسور باران، نمایشگر فشار باد تایرها، سنسور خواب آلودگی راننده، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، رادار تصادف از جلو و عقب، رادار تابلو خوان، سنسور هشدار یخ زدگی جاده، سنسور تشخیص عابر پیاده و دوچرخه سوار، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، دی لایت، اتو لایت، نور بالای اتوماتیک، چراغ مه شکن جلو و عقب، سیستم تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ ها، سیستم چرخش چراغ های جلو در پیج، شستشو دهنده چراغ های جلو، چراغ خوش آمد گویی، چراغ بدرقه، سیستم نور پردازی کابین، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، تنظیم برقی ۴ حالته ستون فرمان، گرم کن فرمان، سیستم صوتی استاندارد با ۱۰ بلندگو (سیستم صوتی Bowers & Wilkins با ۱۹ بلندگو سفارشی)، نمایشگر ۹٫۰ اینچی لمسی، نویگیشن، هد آپ دیسپلی، دوربین عقب و جانبی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر ۱۲٫۰ اینچ تمام دیجیتال صفحه کیلومتر، قطب نما (سفارشی)، ۶ کیسه هوا، پشت سری های فعال در تصادف، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، تهویه اتوماتیک ۴ ناحیه ای، سیستم کنترل رطوبت، کانال تهویه عقب، تنظیم ۱۲ حالته برقی صندلی های جلو، حافظه صندلی های جلو، تنظیم برقی پشت سری، قابلیت تاشوندگی سه تکه صندلی های عقب، ردیف سوم صندلی ها، گرم کن صندلی های جلو و عقب، سرد کن صندلی های جلو، ماساژور صندلی های جلو (سفارشی)، تریم چرم ناپا، سیستم ایزو فیکس در صندلی های عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، صندوق پران برقی، آینه الکترو کرومیک وسط، آینه های جانبی تاشو برقی، سقف شیشه ای پانورامیک، حافظه آینه ها، شیشه های دودی عقب، سقف جیر (سفارشی)، هوک عقب (سفارشی) و پرده برقی عقب فهرست مهم ترین آپشن های XC۹۰ را تشکیل می دهند.

تجربه رانندگی

پورشه ماکان
پورشه ماکان

پورشه ماکان را با طیف متنوعی از موتور های V۶ بنزینی و دیزلی، در بازار های مختلف عرضه کرده است. اما یک پیشرانه کوچکتر ۲٫۰ لیتری هم از سری موتورهای فولکس واگن و آئودی، در برخی بازارها بر روی ماکان ارائه شده است. ماکان با همین پیشرانه بود که توانست مجوز ورود به کشور ما را دریافت کند. پیشرانه ای ۴ سیلندر به حجم ۲٫۰ لیتر با ۲۳۷ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور. با آنکه جای خالی نمونه های قدرتمند ماکان S و ماکان توربو در کشورمان احساس می شود، اما همین مدل های ۲٫۰ لیتری موجود هم از توانایی های حرکتی مناسبی برخوردار اند. پورشه در تمام مدل های ماکان از جعبه دنده ۷ سرعته PDK استفاده کرده است. در ماکان نمی توانید آن خوی وحشی گری موجود در دیگر خودروهای پورشه را تجربه کنید، اما به هر حال این یک پورشه است! نمی توان از هماهنگی بی نظیرگیربکس PDK با موتور به سادگی گذشت. نسخه های موجود از ماکان در ایران، قطعا قدرتمند ترین مدل های آن نیستند، اما باز هم شتاب و عملکرد قابل توجهی دارند. در ماکان ۴ سیلندر، هیچ حسی از کمبود قدرت به شما دست نمی دهد. نکته لازم به ذکر درباره این خودرو، نحوه انتقال قدرت آن است که بر خلاف عموم خودروهای بازار، در حالت پیش فرض، چرخ های عقب می چرخند و در صورت نیاز، چرخ های جلو هم به حرکت در می آیند. شاید اگر وزن ماکان اندکی کمتر بود، اکنون شتاب بسیار بهتری داشت. ماکان به لطف مهندسی ناب پورشه، سواری بسیار نرم و خوبی دارد. در مدل های مجهز به سیستم تعلیق بادی، کیفیت سواری به اوج خود می رسد. از لحاظ هندلینگ و چسبندگی، بر کسی پوشیده نیست که خودروهای پورشه یک سر و گردن از رقبا بالاتر اند. ماکان هم با برخورداری از رینگ هایی بزرگ و انواع سیستم های کمکی، همچون یک هاچ بک به زمین چسبیده است و فراموش می کنید که با یک کراس اوور سر و کار دارید!

کابین ولوو XC90
کابین ولوو XC90

ولوو XC۹۰ بر خلاف پورشه ماکان، قربانی محدودیت های واردات خودرو به ایران نشده است. چرا که XC۹۰ در بازار جهانی هم با یک پیشرانه ۲٫۰ لیتری توربو عرضه می شود و خبری از نصب موتورهای ۶ سیلندر بر روی آن نیست. پیشرانه ولوو به مدد سوپر شارژر، ۳۱۶ اسب بخار قدرت تولید می کند، در حالی که گشتاور آن هم به ۴۰۰ نیوتن متر می رسد. جعبه دنده قرار گرفته بر روی XC۹۰، یک نمونه پیشرفته ۸ سرعته است. گیربکس بدون کوچکترین تاخیر و ضربه ای به تعویض دنده ها می پردازد و سبب می شود که این غول سنگین وزن سوئدی در کمتر از ۷ ثانیه خود را از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساند. در XC۹۰ خبری از سر و صدای اگزوز و موتور ماکان نیست و کاملا مشخص است که با یک سوئدی با شخصیت طرف هستیم. نکته نه چندان خوش آیند در رابطه با XC۹۰ آنجاست که از نظر مصرف سوخت، تفاوت خاصی با خودروهای ۶ سیلندری همچون پورشه کاین و ب ام و X۵ ندارد! در تعویض دنده ها هم نمی توان آن حس و حال لذت بخش سواری با پورشه را در ولوو تجربه کرد. کیفیت سواری ولوو XC۹۰، همان چیزی است که یک SUV سایز متوسط گران قیمت باید باشد. سیستم تعلیق به خوبی از پس پستی و بلندی های ناهنجار خیابان های ایران بر می آید. هندلینگ XC۹۰ قطعا به پای ماکان نمی رسد. چرا که جدا از تخصص بیشتر پورشه در طراحی سیستم تعلیق، ارتفاع اتاق XC۹۰ هم بیشتر است و نسبت عرض به ارتفاع کمتری دارد و آن حالت چسبندگی ماکان را برای سرنشینانش خلق نمی کند. البته اگر خدای ناکرده زمانی با XC۹۰ چپ کردید هم جای هیچ نگرانی وجود ندارد! چرا که سواری بر ایمن ترین شاسی بلند دنیا بوده اید! از مهم ترین نقاط قوت ولوو XC۹۰، ترمز های قدرتمند آن هستند که در سریع ترین زمان ممکن و بدون منحرف کردن فرمان، خودرو را متوقف می کنند.

پورشه ماکان

کلاس بدنهکراس اوور لوکس جمع و جور
ابعاد بدنه (mm)۴۶۹۱*۱۹۲۳*۱۶۲۳
فاصله محوری (mm)۲۸۰۷
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۱۹۸۴
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۲۵۲
حداکثر گشتاور (n.m)۳۷۰
گیربکس۷ سرعته اتوماتیک PDK
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۱۷۷۰
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۷.۴
ظرفیت باک (lit)۶۵

ولوو XC۹۰

کلاس بدنهشاسی بلند لوکس متوسط
ابعاد بدنه (mm)۴۹۵۰*۲۰۰۹*۱۷۷۵
فاصله محوری (mm)۲۹۸۵
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۲۰۰۰
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۳۲۰
حداکثر گشتاور (n.m)۴۰۰
گیربکس۸ دنده اتوماتیک دو کلاچه
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۲۰۲۵
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۷.۷
ظرفیت باک (lit)۷۰

پورشه ماکان

نقاط مثبت: طراحی زیبا و جوان پسند، موتور قدرتمند، شتاب قابل قبول، سواری با کیفیت، هندلینگ عالی، امکانات مناسب، اعتبار بالای برند سازنده، کیفیت ساخت بالا، جایگاه محبوب در بازار
نقاط منفی: هزینه نگهداری بالا

ولوو XC۹۰

نقاط مثبت: طراحی مدرن و شیک، موتور سوپر شارژ قدرتمند، شتاب راضی کننده، سواری با کیفیت، هندلینگ متوسط، امکانات فراوان، ایمنی بالا، کیفیت ساخت بالا، جایگاه محبوب در بازار
نقاط منفی: هزینه نگهداری بالا، خدمات پس از فروش ضعیف

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.