مزایا و معایب ترمزهای سرامیکی
ترمزهای سرامیکی هنوز یک فناوری نسبتاً جدید هستند، که در سال های اخیر با توجه به عملکرد خوب خود، از سوی برخی از برندهای خودرویی لوکس همچون مرسدس بنز، جگوار، لکسوس و رنج روور استفاده می شوند.
سیستم ترمز شاید مهم ترین مکانیزم ایمنی در خودروی شما باشد، اما در حالی که، روزانه برای کمک به شما در ایمن رسیدن از نقطه الف به نقطه ب از ترمزها استفاده میکنید، احتمالاً به این فکر نمیکنید که وقتی روی پدال ترمز فشار میدهید چه اتفاقی رخ میدهد.
این جا خلاصه مبانی کارکرد سیستم ترمز را بیان میکنیم: وقتی شما روی پدال ترمز فشار میدهید، خودروی شما روغن ترمز فشرده شده را از طریق خطوط ترمز به کالیپرها در هر چرخ ارسال میکند، جایی که ترمزها قرار دارند. روغن ترمز با اعمال فشار به لنت ها باعث سایش لنت به دیسک ها می شوند، این مرحله تا آن جا که چرخ ها از حرکت خود بایستند، ادامه پیدا می کند.
ترمزهای سرامیکی از موادی تشکیل شدهاند که خیلی شبیه به سرامیکی هستند که برای ساخت سفال و ظروف استفاده میشود، اما ماده ترمز سرامیکی چگالی بیش تر و در مقابل سایش مقاومت بیش تری دارد. همچنین ترمزهای سرامیکی دارای الیاف مس ریزی هستند که درون آن ها جاسازی شدهاند تا اصطکاک و هدایت حرارت آن ها را افزایش دهند.
به دلیل هزینه، کیفیت مواد، عملکرد و ارتباط با برندهای معتبر، ترمزهای سرامیکی اغلب به عنوان بهترین سیستم ترمزگیری شناخته میشوند. برخی برندهای خودروسازی، گاهی اوقات با درخواست مشتریان برای استفاده از این نوع ترمزها مواجه می شوند، اما خودروسازان میدانند که ترمزهای سرامیکی همیشه مناسب برای هر مشتری و هر خودرو نیستند و این سیستم ترمزگیری بیش تر برای خودروهای اسپرت با توان موتوری بالا کاربرد دارد.
برای بررسی مزایا و معایب ترمز سرامیکی، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
مزایای استفاده از ترمز سرامیکی
- صدای کم تر: ترمزهای سرامیکی هنگام ترمز کردن ساکتتر عمل میکنند و صدایی را از خود به جای میگذارد که خارج از محدوده شنوایی عادی انسان است. بنابراین، ترمز سرامیکی در مقایسه با ترمزهای آلی و نیمه فلزی، ساکتتر خواهد بود.
- تولید گرد و غبار کم تر: ترمز سرامیکی گرد و غباری تولید میکند که رنگش روشنتر است و از ایجاد گرد و غبار سیاه و چسبندگی آن به دیسک ها جلوگیری می کند.
- طول عمر بیش تر: ترمزهای سرامیکی در مقایسه با ترمزهای آلی و نیمه فلزی، به دلیل ترکیبات موجود در مواد اولیه خود از طول عمر بیش تری برخودار هستند.
- حرارت زدایی: حرارت زدایی ترمزهای سرامیکی بسیار کارآمد است، زیرا سیستم ترمزگیری و نحوه طراحی آن ها به گونه ای است که حرارت ناشی از ترمزگیری را با هوا خنک دفع می کند و همین اقدام باعث افزایش حداکثری عملکرد ترمزها می شود.
- پایدار در دماهای متغیر: پایداری در دماهای متغیر یکی دیگر از مزیت های این نوع از ترمزهاست، که این امکان را به راننده می دهد با توجه به آلیاژ خود در هر دمایی رانندگی مطمئنی داشته باشد، بدون آن که از عملکرد ترمزها کاسته شود، به غیر از موارد خاص.
- مقاومت بیش تر در برابر نمک و آب: این مقاومت نسبت به سایر مواد اصطکاکی، باعث میشود ترمز سرامیکی گزینه بسیار خوبی برای آب و هوای سختتر یا محیطهایی با جادههای نمکی باشد.
معایب ترمزهای سرامیکی
- نخستین ایراد در ترمزهای سرامیکی، هزینه بالای آن هاست؛ ترمز سرامیکی معمولاً گزینه گران تر نسب به سایر سیستم های ترمز است.
- نسبت به لنت ترمز نیمه فلزی فشار کم تری دارد و برای آب و هوای بسیار سرد چندان مناسب نیست.
- ممکن است دماهای بالاتری در سیستم ترمزگیری به وجود آید، اگر مسیرهای خنک کاری به خوبی تعبیه نشوند و مزیت اصلی سیستم ترمز سرامیکی که عدم جذب حرارت بود، برعکس عمل کند و حرارت زیاد باعث کاهش عملکرد ترمزگیری شود.
- برای خودروهای سنگین، که قصد حمل و نقل و باربری را دارند، عملکرد خوبی ندارد، چراکه رانندگان خودروهای سنگین به فشار بیش تری در سیستم ترمز نیاز دارند تا توان ترمزگیری معمولی را داشته باشند، اما ترمزهای سرامیکی بیش تر برای سرعت های بالا طراحی شده اند تا ترمزگیری قدرتی.
- ترمزهای سرامیکی ممکن است باعث ساییدگی زیاد دیسک ترمز شوند، اگر دیسکها کیفیت بالایی نداشته باشند. به همین دلیل، مهم است مطمئن شوید که کل سیستم ترمزگیری خودرو از قطعاتی تشکیل شده است که برای کار با هم بهبود یافتهاند.
در پایان باید بیان کرد که، هیچ سیستم ترمزی وجود ندارد که به همه مشتریان به عنوان «بهترین ترمز» توصیه شود، اما براساس خودرو و سبک رانندگی مشتری، «انتخاب بهتری» وجود دارد.
بیشتر بخوانید: تفاوت ترمز دیسکی با ترمز کاسه ای چیست؟
ترمزهای سرامیکی بهترین توصیه برای مشتریانی است که از خودرو خود در مسافت های طولانی با سرعت های نسبتاً بالا استفاده می کنند، این ترمزها از ظاهری تمیزتر، بدون غبار سیاه ترمز بهره می برند و بیش تر برای مشتریانی توصیه می شود که از خودروی خود برای مسائل سنگین مانند کشیدن بار سنگین یا رانندگی در مسیرهای غیرهموار استفاده نمی کنند. همچنین توضیح دادن مزایا و معایب ترمزهای سرامیکی به مشتریان، نه تنها به آن ها کمک میکند تا بهتر عملکرد سیستم ترمز خودرو خود را درک کنند، بلکه همچنین اطمینان حاصل میشود که با ترمزهای خودرویی مناسب و ایمن برای رانندگی می توانند به پیمایش مسافت های طولانی بروند.
دیدگاه ها