سیستم ترمز خودروهای سنگین

سیستم ترمز خودروهای سنگین
سیستم ترمز خودروهای سنگین

ترمزهای وسایل نقلیه دارای انواع مختلفی هستند؛ اما هدف هرکدام توقف کامل و بدون دردسر خودروهاست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

همان‌طور که می‌دانید ترمز کامیون و به طورکل اتومبیل‌ها بر اساس نیروی اصطکاک رفتار می‌کنند که از اجزای مهم آن‌ها می‌توان به درام، کفشک و لنت ترمز اشاره کرد. ما در این مقاله قصد داریم درباره‌ی ترمز خودروهای سنگین مخصوصا ترمز تریلی، کامیون و غیره صحبت کنیم؛ اما لازم است در ابتدا تفاوت سیستم ترمز خودروها با سیستم ترمز کامیون را بیان کنیم تا به طورکامل در جریان نحوه عملکرد این دو سیستم قرار بگیرید. لذا توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

تفاوت اصلی سیستم ترمز خودروهای سنگین با سیستم ترمز اتومبیل

همان‌طور که می‌دانید ترمز ماشین‌های سبک برای عملکرد بهینه، نیاز به روغن ترمز دارند. در واقع استفاده از روغن، سبب کارکرد درست سیستم ترمز می‌شود که این یعنی ترمز خودروها به یک سیستم هیدرولیکی مایع بستگی دارند؛ اما این موضوع برای ترمز کامیون با استفاده از هوای فشرده است که از جمله مزیت‌های آن تمام نشدن هوا، برعکس روغن موتور است که در واقع نشان می‌دهد در هر لحظه، مخصوصاً با وجود نشتی در سیستم ترمز، هیچ مشکلی در عملکرد ترمز ایجاد نخواهد شد و در نتیجه کاملاً قابل اطمینان است. ضمناً سیستم ترمز هوایی خودروهای سنگین مانند کامیون وظایفی مانند آماده‌سازی جریان ثابتی از هوا و هدایت آن را برعهده دارد که در نهایت باید تبدیل به انرژی مکانیکی شود تا توقف وسیله نقلیه سنگین به طورکامل و در لحظه انجام پذیرد.

نحوه عملکرد ترمز بادی کامیون

همان‌طور که می‌دانید، ممکن است ترمز بادی به شکل سه زمانه عمل کند که برای این منظور در نظر گرفته شدن موارد زیر الزامی است:

  •  تأمین هوای فشرده به جهت آزادسازی ترمزهای بادی اولین مرحله عملکرد این نوع از ترمزهاست. پس از آن لنت‌ها آزاد شده و تا در زمان ترمزگیری مورد استفاده قرار بگیرند. این مرحله از ترمز بادی کامیون، مرحله شارژ ترمز نام دارد.
  •  در مرحله بعدی که ترمزگیری است، وقتی راننده تصمیم به ترمز کامیون گرفته و روی پدال پا می‌گذارد، سوپاپ، هوا را به طرف مخزن ذخیره فرستاده که پس از آن لنت نیز آماده حرکت شده تا در نهایت عملیات ترمزگیری انجام شود.
  •  در نهایت لنت با استفاده از هوای آزاد شده درگیر می‌شود و سپس با زیاد شدن فشار هوا،، لنت خلاص شده در عملیات متوقف شدن خودروهای سنگین مانند کامیون و تریلی انجام می‌شود.

معرفی لوازم سیستم ترمز کامیون

به طورکلی سیستم ترمز خودروهای سنگین به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که هرکدام وظیفه‌ی بخصوصی را ایفا می‌کنند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

این قطعه از سیستم ترمز، از مهم‌ترین بخش‌هایی است که سبب توقف خودرو می‌شود. در واقع دیسک ترمز کامیون به‌همراه چرخ‌ها می‌چرخد و زمانی که دیسک متوقف شود، چرخ و در نهایت خودرو نیز کاملاً از حرکت می‌ایستد. ضمناً ناگفته نماند که دیسک‌ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از عملکرد و ویژگی‌های خاصی برخوردارند.

  • لنت ترمز

وظیفه‌ی لنت ترمز به گونه‌ای است که هر بار که پدال ترمز فشار داده می‌شود، نسبت به کاهش سرعت خودرو اقدام شده و پس از مدتی بسته به شدت سرعت، وسیله نقلیه متوقف خواهد شد. در واقع پس از ترمز، به لنت‌ها اصطکاک وارد می‌شود و پر واضح است که با گذشت از زمان کیفیت لنت کاسته شده و نیاز به تعویض وجود دارد. گفتنی است که در حال حاضر از دو لنت دیسکی کامیون و لنت کفشکی کامیون برای این نوع وسیله نقلیه استفاده می‌شود؛ این در حالی است که عملکرد این دو لوازم یدکی ماشین سنگین با یکدیگر متفاوت است. به طورکلی این بخش از ترمز کامیون دارای تفاوت‌های زیر هستند:

سیستم ترمز خودروهای سنگین
سیستم ترمز خودروهای سنگین
  •  قدمت بسیار بیشتر سیستم ترمز لنت کفشکی در مقابل سیتم ترمز لنت دیسکی.
  •  برتری لنت کفشکی در مقایسه با لنت دیسکی کامیون.
  •  تفاوت در ظاهر این دو لنت.
  •  عمر لنت ترمز دیسکی به نسبت لنت کفشکی کم‌تر است.
  •  لنت کفشکی کامیون فاقد تهویه است و در نتیجه سبب گرمای بیشتر نسبت به لنت دیسکی می‌شود.
  • کمپرسور و تانک باد

این قطعه هوای مورد نیاز ترمز کامیون را فراهم می‌کند و سپس این هوا را به طرف تانک باد فرستاده تا سیستم ترمزگیری وسایل نقلیه بدون کوچک‌ترین مشکلی عمل کنند. گفتنی است که تانک باد از جمله لوازم سیستم ترمز تریلی و کامیون است که وظیفه‌ی ذخیره‌سازی هوای فشرده را برعهده خواهد داشت.

  • فیلتر خشک کن

برای این‌که دیسک ترمز خودروهای سنگین و قطعات وابسته به آن، مخصوصاً کمپرسور در بهترین حالت و به دور از هرگونه آلودگی و رطوبت به فعالیت ادامه دهند، نیاز به یک فیلتر خشک کن است که تصفیه هوای وارد شده به سیستم ترمز را انجام دهد.

  • بوستر و جغجغه ترمز

جغجغه ترمز به‌وسیله‌ی یک قرقره به بوستر که از یک فنر، دیافراگم و میل پیستون تشکیل شده است، متصل می‌شود و عملکرد آن در مدیریت و تنظیم فاصله کفشکی با کاسه ترمز است. هرکدام از این اجزا در کیفیت ترمزگیری خودروهای سنگین مانند ترمز کامیون نقش موثر دارند که البته ناگفته نماند که هرچه کیفیت این لوازم بیشتر باشد، ترمزگیری با کیفیت‌تری خواهیم داشت.

خرید لوازم سیستم ترمز ماشین سنگین در اصفهان با فروشگاه پارت کامیون

سیستم ترمز خودروهای سنگین
سیستم ترمز خودروهای سنگین

حال با توجه به موارد عنوان شده در این مقاله، اگر نیاز به هر یک از لوازم یدکی خودروهای سنگین مخصوصاً در بخش ترمز دارید، کافی است که از مراکز معتبر در این زمینه استفاده کنید که برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم از فروشگاه پارت کامیون بهره ببرید. در واقع از این فروشگاه‌ به‌راحتی می‌توانید به کلیه‌ی لوازم یدکی ماشین سنگین در اصفهان دسترسی داشته باشید که از مزیت‌های استفاده از این مرکز تخصصی فروش لوازم یدکی کامیون و تریلی می‌توان به کیفیت فوق‌العاده محصولات و قیمت‌های ایده‌آل اشاره کرد. همان‌طور که می‌دانید استفاده از بهترین محصولات برای ترمز کامیون از جمله موارد با اهمیتی است که همه‌ی صاحبان خودرو باید به طورکامل رعایت کنند. حال برای این‌که بتوانید از خدمات فروشگاه پارت کامیون که تضمین کیفیت و برگشت کالا را نیز برای مشتریان در نظر گرفته است، استفاده کنید، کافی است که راه‌های ارتباطی قرار داده شده در انتهای مطلب بهره ببرید.

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.