پژو پارس LX TU5 ؛ مشخصات فنی + تصاویر

توقف تولید پژو پارس

پژو پارس LX TU5 یکی از اعضای خانواده پژو پارس ایران خودروست. این خودروی سدان خانوادگی سالیان سال است که با تیپ های مختلفی در سبد محصولات آبی پوشان جاده مخصوص حضور دارد. تیپ LX TU5 یکی از مدل های این خودرو محبوب است که همچنان تولید آن ادامه دارد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

پژو ۴۰۵ را باید یکی از انقلابی ترین خودروهای بازار ایران دانست که توانست مبدا تولید خودروهای بسیاری شود. به عنوان مثال سمند که تبدیل به اولین خودروی ملی صنعت ایران پس از انقلاب شد پلتفرمی بر اساس پژو ۴۰۵ داشت. حتی خودروهای پس از سمند نیز مانند سورن و خانواده دنا ادامه دهنده راه سمند شده و در اصل رگ و ریشه‌ای متصل به ۴۰۵ افسانه‌ای را دارند. 

پژو پارس یا همان پژو پرشیا اما خودرویی بود که مهندسین ایران خودرو آن را بر اساس پلتفرم پژو ۴۰۵ تحت عنوان پژو ساخته و به بازار عرضه کردند. در اصل ایران خودرو به دنبال جایگزینی بالاتر از ۴۰۵ بود اما بنا به دلایلی امکان وارد و مونتاژ کردن پژو ۴۰۶ را هم نداشت. به همین علت دست به فیس لیفت کردن ۴۰۵ کرد تا سرانجام در سال ۱۳۷۹ اولین نسخه پژو پارس رونمایی شد. 

ابتدای کار محصول جدید و دلربای ایران خودرو پرشیا نام داشت اما در سال ۱۳۸۲ این شرکت نام این محصول را به پارس تغییر داد. پژو پارس همانطور که پیشتر اشاره کردیم تاکنون با تیپ های مختلفی وارد بازار شده و همچنان هم به هر نحوی که شده روی خط تولید ایران خودرو باقی مانده است. تیپ LX TU5 پارس در آبان ۱۴۰۲ قیمتی حدود …. تومان را در کارخانه دارد. 

طراحی پژو پارس

پژو پارس LX TU5 از نظر طراحی ظاهری تفاوت بزرگی با تیپ های دیگر این خودروی سدان ندارد. همانطور که قبل تر اشاره کردیم این خودرو بر اساس پژو ۴۰۵ طراحی و ساخته شده و تنها نمای جلو و عقب آن با ۴۰۵ متفاوت است. در نمای جلو چراغ های اصلی ظاهر کشیده و خشنی داشته که اکنون با گذشت چندین سال از طراحی آن دیگر قدیمی به نظر می رسد. بر روی سپر نیز چراغ های مه شکن و دیلایت که در نسخه های جدید بخاطر اجباری شدن برخی استانداردها به آن افزوده شده قرار گرفته‌اند.  

در نمای جانبی صرف نظر از طرح رینگ ها و یا قالپاق ها و البته آینه های جانبی تفاوتی با پژو ۴۰۵ دیده نمی شود. در نمای عقب نیز چراغ های اصلی به صورت مستطیلی شکل و باز هم کشیده طراحی شده که در برخی نسخه ها گرافیک داخلی متفاوتی دیده می شود. محل نصب پلاک هم میان چراغ ها قرار داشته و بر روی سپر هیچ بخش خاصی قرار نگرفته است. 

کابین پژو پارس

پژو پارس LX TU5 در قسمت کابین خود تفاوتی با دیگر نسخه های جدید پارس ندارد. اما در کل داشبورد این خودرو طی سال هایی که بر روی خط تولید ایران خودرو حضور داشته یک بار با تغییر بزرگی روبرو شده و طراحی آن بروز شد. بسیاری امروزه به داشبورد جدید پارس لقب سوناتایی داده‌ چرا که ظاهر آن کمی شبیه به یکی از نسل های هیوندای سوناتا است. 

همچنین صفحه کیلومتر شمار و غربیلک فرمان نیز ظاهری بهتر از قبل را پیدا کرده و در تمام نسخه های جدید از جمله مدل LX TU5 بر روی فرمان کلید های کنترلی سیستم صوتی خودرو قرار داده شده است. اما متاسفانه از لحاظ متریال به کار رفته هر سال شاهد افت کیفیت چندانی بوده و نسخه های جدید خیلی زود اجزای کابینشان به صدا می افتند. از نظر فضا اما همچنان پژو پارس جزو خودروهای نسبتا جادار بازار داخل است که همین مورد سبب شده تا از همان ابتدا علاوه بر جوانان، خانواده ها هم به سراغ این خودرو آیند. 

مشخصات فنی پژو پارس LX TU5

پیشرانه پژو پارس TU5
پیشرانه پژو پارس TU5

پژو پارس LX TU5 همانطور که از نامش مشخص است به همان پیشرانه معروف خانواده پژو در ایران یعنی TU5 مجهز شده است. این پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی می تواند حداکثر ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را تولید کند که برای این خودرو عددی کافی است. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلوی پارس منتقل می شود. 

مصرف ترکیبی این خودرو‌ حدود ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده و حداکثر سرعت آن هم ۱۹۰ کیلومتر در ساعت می باشد. شتاب پژو پارس LX TU5 هم حدود ۱۳ ثانیه بوده که نسبت به بسیاری از خودروهای داخلی عدد بهتری است. خصوصیت پیشرانه TU5 نسبت به XU7 مصرف پایین تر در کنار بازدهی بهتر بوده و همچنین مشکلاتی مانند واشر زدن را هم ندارد. 

امکانات رفاهی و ایمنی

پژو پارس LX TU5 در بخش امکانات هم به مواردی همچون سنسور دنده عقب، روکش چرم صندلی‌ها و فرمان، تنظیم برقی پشتی صندلی جلو، قفل شدن درب‌ها پس از حرکت، آینه های جانبی برقی تاشو راهنمادار، سیستم تهویه اتوماتیک، کلیدهای کنترل سیستم صوتی روی فرمان، چراغ مه شکن جلو و عقب، شیشه های سولار، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ترمز ABS، سیستم EBD و سیستم ضد سرقت مجهز شده است. سطح امکانات پژو پارس در این نسخه نسبت به بسیاری از خودروهای هم رده‌اش پایین تر است اما همچنان تقاضا برای آن بالاست!

تجربه رانندگی

پژو پارس LX TU5 از نظر سواری خودرویی نسبتا نرم و بی آزار است. سیستم تعلیق این خودروی سدان در چرخ های جلو از نوع مک فرسون بوده و در چرخ های عقب از نوع فنر پیچشی است که در مجموع سواری نسبتا خوبی را برای این خودرو به همراه داشته است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم کابین بیشتر مدل های ایندخودرو خیلی زود به سر و صدا افتاده و این می تواند برای سرنشینان بسیار آزار دهنده باشد. 

اما در مقابل به سبب دارا بودن پیشرانه TU5 شتاب گیری این خودرو مناسب بوده و خیلی زود شاهد به ۱۰۰ رسیدن عقربه سرعت هستیم. موتور صدای کمی تولید کرده و توان مناسبی را برای این خودرو به همراه دارد. اما متاسفانه از نظر ایمنی نمونه های جدیدتر این محصول اصلا ایمنی بالایی نداشته و هر ساله شاهد افت کیفیت بدنه های این خودرو بوده‌ایم. 

رقبا

رقبای پژو پارس LX TU5 اکنون در بازار ایران خودروهایی نظیر سورن پلاس، دنا، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ صندوقدار و برخی خودروهای چینی کارکرده مانند برلیانس H330 هستند که تمامی آنها نیز در بازار فروش بالایی داشته و دارند. این خودرو از زمان تولید تا کنون با کمترین تغییرات ممکن به بازار عرضه شده و این را می توان یک نکته منفی برای آن دانست. با اینکه دیگر پژو ۴۰۵ را ایران خودرو تولید نمی کند اما پژو پارس همچنان با قدرت بر روی خط تولید حضور داشته و باید دید چه زمانی ایران خودرو از آن دست خواهد شست. 

مزایا پژو پارس LX TU5

سواری نرم

شتاب بالا

خدمات پس از فروش مناسب

بازار پر رونق

کابین جادار

استهلاک نسبتا مناسب

معایب پژو پارس LX TU5

امکانات رفاهی کم

ایمنی پایین

طراحی قدیمی 

کیفیت مونتاژ پایین

متریال ضعیف کابین

۳.۸ امتیاز از ۲۸ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.