راه‌های کاهش ترافیک شهری چیست؟

ترافیک شهری
ترافیک شهری

فرهنگ استفاده از خودرو شخصی باید تبدیل به فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی شود، باید مسیرهای مختلف برای مسافر ایجاد شود و هزینه استفاده از حمل و نقل عمومی برای وی کاهش یابد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار به نقل از ایمنا: اگر این روزها با خانواده خود برای خرید شب عید از منزل خارج شوید قطعاً با پدیده ترافیک شهری روبه‌رو خواهید شد. ترافیکی سرسام‌آور که منجر می‌شود ساعت‌ها در خیابان منتظر بمانید تا به مقصد خود برسید و زمانی که به مقصد رسیدید مشکل دوم یعنی جای پارک گریبان‌گیر شما خواهد شد که مجبورید در یکی از کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی پارک کنید یا منتظر بمانید تا جای پارک پیدا شود و مجدد در زمان بازگشت با ترافیک روبه‌رو خواهید شد.

ترافیک خودرویی داخل شهرها در مرحله اول انرژی و وقت انسان را می‌گیرد و پیامدهای دیگری مانند آلودگی هوا و آلودگی صوتی را نیز در بر خواهد داشت.
شهر محل زندگی انسان‌هاست، مکانی است که در آن باید زیبا زیست و زیبا زندگی کرد. روند رشد و توسعه شهری ایران همراه با استفاده از وسیله‌های نقلیه شخصی گره خورده است، سالانه هزاران خودرو توسط دو خودرو ساز ملی تولید و هزاران خودرو چینی از کشور چین وارد می‌شود و در سال آینده خودروهای دیگری از کشورهای دیگر و همچنان توسط خودرو سازهای ملی و چینی را خواهیم داشت آیا تا به حال فکر شده است که این خودروها قرار است در کجا تردد کنند؟ در کدام خیابان؟ در کدام پارکینگ پارک کنند؟ یا فقط و فقط تولید و وارد شده‌اند؟ به میزانی که خودرو ساخته می‌شود آیا خودرو اسقاط می‌شود یا خیر؟ چه برای کلانشهرها در حال افتادن است؟ چه اتفاقی می‌افتد که شهر اصفهان از شهر تهران هم آلوده‌تر می‌شود؟ ما چه چیزی تنفس می‌کنیم و اثرات این هوای آلوده چه زمانی بر سلامتی ما خودش را نشان خواهد داد؟

اگر بخواهیم دقیق بررسی کنیم، باید بگویم سیاست‌های کلی کشور با سیاست‌های شهری همسو نیست و اصلاً شاهد رشد و توسعه هدفمند بافت شهری نبودیم. تمام سوالات فوق جواب‌های واضحی دارد. ما می‌دانیم در چند سال آینده شهر اصفهان به ترافیک شهر تهران خواهد رسید و اوضاع آلودگی و سر و صدای خودروها از این سطح هم بیشتر خواهد بود. می‌دانیم در سال‌های آینده این خیابان‌ها دیگر پاسخگوی این حجم از خودرو نیست. این پارکینگ‌ها دیگر جای کافی ندارد و در آینده عمر بیشتری را در این ترافیک سپری خواهیم کرد. بافت شهر باید همزمان با حمل و نقل عمومی گسترش پیدا می‌کرد، این شهر باید مردم را سریع‌تر به وسیله حمل و نقل عمومی سوق می‌داد. به صورتی که هزینه استفاده و جابه‌جایی با مترو، قطار شهری، اتوبوس و تاکسی به مراتب کمتر از خودروی شهری بود. در این خصوص انتقاد کافی است. باید فکری کردکرد، باید سیاستی ترتیب داد تا از این وضعیت در یک بازه چند ساله رها شد. چرا می‌گویم چند ساله؟ زیرا هر طرح توسعه هم نیاز به منابع دارد هم نیاز به ایجاد زیر ساخت‌ها و از طرف دیگر فرهنگ استفاده از آن هم باید ترویج داده شود.

سیاست گذار شهری در این مدت اخیر با انجام برخی از کارها توانسته یک گام رو به جلو بردارد. به طور مثال ایجاد خطوط دوچرخه در اطراف خیابان‌ها یکی از کارهای بسیار خوب شهرداری‌ها بود که چند جنبه مثبت دارد. یکی منجر به تشویق و ترویج فرهنگ دوچرخه سواری می‌شود و از طرف دیگر منجر به گرفتن یک فضای مشخص در خیابان می‌شود که جای پارک را می‌گیرد. لذا زمانی که فردی قصد رجوع به آن محل را دارد مجبور است از یک وسیله نقلیه دیگر به جای خودرو شخصی استفاده کند.

شهرداری‌ها لازم است که فرهنگ استفاده از دوچرخه و سپس دوچرخه‌های برقی را تشویق و ترویج کند. برای اینکار می‌توان با اعطای اعتباراتی به مردم و با همکاری بانک شهر وام‌هایی در خصوص تهیه دوچرخه و موتورسیکلت‌ها برقی به مردم پرداخت کرد. سیستم حمل و نقل عمومی در خصوص اتوبوس، مترو و قطار شهری تکمیل و توسعه یابد، در خصوص شهر اصفهان داشتن یک خط مترو کفاف حمل و نقل عمومی شهر را نمی‌دهد و لازم است با استفاده از ابزارهای نوین مالی به خصوص قراردادهای مشارکت عمومی خصوصی(ppp) منابع لازم در جهت توسعه این زیرساخت‌ها را فراهم کند.

توسعه و ترویج خرید اینترنتی برای کالاهای مصرفی رایج را می‌توان در دستور کار قرار داد. بسیاری از افراد هنوز برای خریدهای عادی منزل به خصوص کالاهای سوپرمارکتی با خودروی شخصی از منزل خارج می‌شوند. در صورتی که می‌توان با برخی از اپلیکیشن‌ها این کالاها را خریداری کرد. هر فرهنگ جدیدی نیاز به زمان دارد. روزی برای کارهای پولی و بانکی خود مجبور به مراجعه به بانک بودیم ولی امروزه از موبایل بانک و همراه بانک استفاده می‌کنیم. حال فکر کنید این تعداد نفراتی که روزانه از همراه بانک‌ها استفاده می‌کنند بخواهند روزانه به بانک مراجعه کنند، چه وضعیتی ایجاد می‌شود.

فرهنگ استفاده از خودرو شخصی باید تبدیل به فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی شود، باید مسیرهای مختلف برای مسافر ایجاد شود و هزینه استفاده از حمل و نقل عمومی برای وی کاهش یابد. خطوط مترو در شهر اصفهان باید به روند کنونی و رو به رشد خود ادامه دهد. در صورت امکان ایجاد قطار شهری نیز می‌تواند برای شهر اصفهان مفید باشد. در صورتی که شاهد تغییر در سیاست‌های کلی کشور و شهری نباشیم، طی سال‌های آینده شاهد وضعیت وحشتناک خیابان‌های پر از خودرو خواهیم بود. اتوبان‌هایی که به جای اینکه مسیر را هموارتر کنند درگیر ترافیک هستند و پارکینگ‌هایی که دیگر پاسخگو نیستند. با این اوصاف در سال‌های نه چندان دور شاهد افزایش بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی خواهیم بود که هزینه درمان سنگینی را بر دوش مردم و بیمه‌های کشوری خواهد گذاشت. شهر اصفهان لایق توسعه پایدار و همه جانبه با حفظ محیط زیست و سلامت مردم است.

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.