آموزش 7 تکنیک مهم رانندگی در ترافیک
ترافیک، اعصابخردکنترین شرایطی است که در آن قرار میگیریم. این شرایط زمانی بدتر میشود که خواسته یا ناخواسته تصادف میکنیم یا ماشینمان خاموش میشود.
پیش از قرار گرفتن در چنین شرایطی بهتر است تکنیکهای رانندگی در ترافیک را بدانیم که از تصادف کردن در امان باشیم. در این مطلب قرار است ۷ تکنیک کاربردی آموزش رانندگی در ترافیک را بیان کنیم که با اعتمادبهنفس رانندگی کنید. اگر بهدنبال این هستید که در ترافیک حرفهای رانندگی کنید، تکنیکهایی که در ادامه مطلب بیان کردهایم را از دست ندهید.
۱- در زمان ترافیک نیز با ماشین جلویی فاصله مناسبی داشته باشید
فاصله، نکته کلیدی است که اگر آن را رعایت کنید، از بسیاری از حادثهها در ترافیک در امان خواهید بود. البته رعایت فاصله و کنترل استرس در شرایط ترافیک به همین راحتی نیست. به همین دلیل بهتر است برای یادگیری این موضوع آموزش رانندگی خصوصی درب منزل را امتحان کنید. در این دوره به صورت عملی یاد میگیرید در چه شرایطی چه فاصلهای را حفظ کنید.
بهعنوان قانونی کلی در شهر باید به اندازه یک خودرو از ماشین جلویی فاصله داشته باشید؛ اما ترافیک اجازه نمیدهد که شما تا به این حد از ماشین جلویی فاصله بگیرید. درنتیجه ترمز زدن ناگهانی یا ندیدن توقف ماشین جلویی باعث بروز تصادف میشود. بههمیندلیل مربیان در آموزش رانندگی در ترافیک به شما میگویند که زمان واکنش، زمان ترمز و میزان مسافتی که ماشین طی میکند تا متوقف شود را در نظر بگیرید. براساس این پارامترها باید بتوانید فاصله طولی خودرو را با ماشین جلویی حفظ کنید.
۲ – قوانین ترافیک را بشناسید و به حق تقدم پایبند باشید
در ترافیک باید بدانید که حق تقدم با کدام خودرو است. بهعنوان مثال، خودروهایی که در مسیر اصلی هستند نسبت به خودروهایی که در مسیر فرعی هستند، حق تقدم دارند. درنتیجه اگر از مسیر فرعی میخواهید به مسیر اصلی بروید و ترافیک است، باید منتظر بمانید که به خودرو شما راه دهند. همچنین به تابلوهایی که حق تقدم را نشان میدهند، توجه کنید.
اگر تشخیص حق تقدم برایتان سخت است، در کلاس رانندگی برای گواهینامهدارها ثبتنام کنید. هزینه کلاس رانندگی برای گواهینامه دارها نسبت به هزینهای که باید در صورت تصادف برای تعمیر خودرو بدهید، منطقیتر است. علاوهبر هزینه، اگر پس از شرکت در این کلاسها بتوانید حق تقدم را بهخوبی تشخیص دهید، آرامش خیالتان نیز بیشتر خواهد شد.
۳- مهارت رانندگی خودتان را باور کنید
بسیاری از اوقات افراد بهدلیل استرس ناشی از نداشتن اعتماد به خود دچار اشتباهات پیشپاافتادهای میشوند که عواقبی در پی خواهد داشت. بهعنوان مثال، رانندگی در سربالایی برفی علاوهبر مهارت، نیاز به اعتمادبهنفس کافی دارد؛ چراکه اگر بترسید، کنترل ماشین را از دست خواهید داد و تصادف میکنید. بههمیندلیل علاوهبر فراگیری آموزش رانندگی در ترافیک، باید به خودتان در زمان انجام دادن تکنیکها و آموزشها اعتماد داشته باشید. البته باور مهارتهایتان به مرور اتفاق میافتد و از روز اول طبیعی است که وجود نداشته باشد.
اعتماد بیشاز حد به مهارت نیز در ترافیک موجب تصادف میشود. در نتیجه به خودتان اعتماد کنید، اما بیاحتیاط نشوید.
۴- حرکت ماشین باید بهصورت پیوسته و یکنواخت باشد
حرکتهای ناپیوسته یکی از مهمترین دلایل تصادفات در ترافیک محسوب میشود. حرکت ناپیوسته بهمعنای گاز دادن و ترمز گرفتنهای ناگهانی است. بهعنوان مثال، اگر در زمان ترافیک حواستان به ماشین جلویی نباشد و خودرو جلویی ترمز بگیرید، شما نیز مجبور میشوید ترمز ناگهانی بگیرید و همین موضوع سبب بروز تصادفهای زنجیرهای میشود.
به نظرتان در این شرایط باید چه کاری انجام دهید؟ ابتدا باید بدانید به دست آوردن حرکت یکنواخت یک تکنیک مهم رانندگی در ترافیک است که نیاز به تمرین دارد و حتما باید آموزش رانندگی در ترافیک را ببینید. دوم، اگر ماشین جلویی شما به ناگاه ترمز کرد، ابتدا از آینه شرایط ماشین پشتی را بسنجید و سپس در چند مرحله ترمزهای کوتاه بگیرید. علاوهبر این، فلاشر ماشین را روشن کنید. همچنین اگر در حال رانندگی در سربالایی هستید و ترافیک شده است، حتما حواستان به نیم کلاچ باشد که ماشین را خاموش نکنید یا حرکت رو به عقب نداشته باشید که شرایط برایتان سختتر شود.
۵- در رانندگی برای واکنش به تغییرات ناگهانی آماده باشید
رانندگی پر از اتفاقات از پیش تعیین نشده است. بهعنوان مثال، ناگهان گربهای جلوی ماشین میپرد یا وسیلهای از پشت وانت میافتد. در چنین شرایطی اگر راننده تازهکار باشید، قطعاً استرس میگیرید و ترمز ناگهانی خواهید داشت.
در چنین شرایطی چهکار کنیم؟ بهترین عملکرد در شرایط ناگهانی این است که آرامش خود را حفظ کرده و آینهها را نگاه کنید. درصورتی که فضا دارید و ماشین اطرافتان نیست، مسیر را عوض کنید. درغیراینصورت آرام بهصورت متوالی روی ترمز بزنید و کوتاه ترمز بگیرید. در شرایط اضطراری باید عملکرد دیگری داشته باشید که در کلاسهای آموزش رانندگی به شما گفته شده است.
۶- در رانندگی نسبت به اطراف و سایر رانندگان هوشیار باشید
چون رانندگی شما خوب است، قرار نیست در ترافیک تصادف نکنید. فرهنگ رانندگی در ایران در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است؛ اما همچنان رانندگانی وجود دارند که به قوانین احترام نمیگذارند و بهصورت دلخواه و خارج از قوانین رانندگی میکنند.
در چنین شرایطی قرار نیست به راننده بیقانون درس قانونمندی بدهید. فقط کافی است آماده انجام واکنش مناسب باشید. بهعنوان مثال، اگر رانندهای در ترافیک به ماشین بسیار نزدیک میشود، به او راه بدهید. راننده حرفهای کسی است که هم خود قانون را بهدرستی رعایت میکند و هم نسبت به اتفاقات اطرافش هوشیار است.
۷- در زمان رانندگی اجازه ندهید که حواستان پرت شود
حواسپرتی صرفاً بهمعنای استفاده از گوشی همراه هنگام رانندگی نیست. قطعاً در شرایط خستهکننده رانندگی موبایل یکی از عوامل تصادف است، اما تنها عامل نیست. موارد دیگری مانند توجه به تابلوهای تبلیغاتی اطراف، صحبت کردن با کسی که کنارتان نشسته است، خوردن یا سیگار کشیدن باعث حواسپرتی میشود. بنابراین از انجام این کارها هنگام رانندگی باید خودداری کنید.
با آموزشهای رانندگی نیم کلاج در ترافیک روان و ایمن رانندگی کنید
در این مقاله تکنیکهایی را برای آموزش رانندگی در ترافیک مطرح کردیم که انجام آنها از اکثر تصادفات جلوگیری میکند. البته یادگیری کامل هر کدام از این تکنیکها نیاز به تمرین و آموزش صحیح دارد. بههمیندلیل حتی اگر گواهینامه دارید، پیشنهاد میکنیم که در دورههای آموزشی نیم کلاج شرکت کنید. با گذراندن آموزشهای خصوصی رانندگی نیم کلاج یاد میگیرید چگونه در سربالایی بخصوص زمانیکه ترافیک میشود یا در شرایط عادی رانندگی کنید. به همین دلیل به مرور زمان استرستان را کنترل میکنید و تبدیل به رانندهای حرفهای میشوید.
همه طرف فقط مورد دوم یه طرف که بسیار بسیار آزاردهندست و چون مربوط به شعور و فرهنگ و ادب میشه و از احترام گذاشتن میاد متاسفانه روز به روز در حال بدتر شدن و نابودیه!
همه چیز که رعایت نکات نیست . اتوبانها پر از چاله ن هر کی میخواد چاله رو دور بزنه تصادف میشه . اتوبان های ما پر از خروجی ان این خودش باعث ترافیک شدید میشه . خیابونامون استاندارد نیستند و خیلی باریک ان و عقب نشینی اتفاق نمیفته. ماشین هامون انقدر داغون ان که تو ترافیک هنگ میکنند . پدال کلاچ ماشین هامون انقدر سفت ان که آرتوروز میگیری ۱۰ دقیقه تو ترافیک . اینها همش باعث تصادف تو ترافیک میشه .
مهم ترین مورد اینکه هر ایرانی وقتی میشینه پشت ماشین حس میکنه یه چیزی کمه و اون گوشیشه که باید موقع رانندگی باهاش زنگ بزنه و چت کنه
یکی نیست بگه آقای بیزینسمن که با هر تماست ۱۰ میلیارد جابهجا میشه بزن بغل مردم کار و زندگی دارن
اینم بگم که چون گوشی دستتونه دلیل نمیشه که حق تقدم با شما باشه
تنها چراغی که توی ماشیناتون نمیسوزه چراغ راهنماس😑