چگونه آپشن های کوییک یا کوییک R خود را بیش تر کنیم؟

کوییک آر

هاچ بک ها از قدیم طرف داران بی شماری داشتند. به خصوص در بازار خودرو کشور ما که به دلیل بیش از حد گران بودن خودروهای کوپه، عملاً این هاچ بک ها بودند که جای خالی اتومبیل های محبوب جوانان را پر کردند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

در حالی که شرکت «ایران خودرو» توانست با عرضه پژو ۲۰۶ قلب بسیاری از ماشین بازهای ایرانی را تسخیر کند، از آن سو، «سایپا» هم از دهه هفتاد با تولید پراید هاچ بک جایگاه ویژه ای در میان جوانانی پیدا کرد که پول چندانی برای ماشین بازی نداشتند. سایپا در سال های اخیر با تعریف پروژه هایی، همچون تیبا ۲ و کوییک، سعی کرد الگوی موفقیت پراید هاچ بک را تکرار کند. سایپا با تیبا ۲ تا حدودی به این هدف دست یافت، اما کوییک هنوز در ابتدای راه است. کوییک از همان ابتدا، با سطح قیمتی بالاتر از پراید و تیبا، تصمیم به رقابت با پژو ۲۰۶ گرفت. این که چه قدر کوییک در به چالش کشیدن ۲۰۶ موفق بوده است را کنار می گذاریم، اما قطعاً می دانیم که سایپا تا امروز با عرضه کوییک در دو تیپ دنده ای و اتوماتیک طیف جدیدی از خریداران را به سمت نخستین هاچ بک کراس ملی خود کشانده است.

چرا کوییک؟

پس از عرضه کوییک اتوماتیک پلاس نوبت به کوییک دنده ای رسید تا خودی نشان دهد و بر بازار پژو ۲۰۶ تیپ ۲ اثر بگذارد.
به تازگی هم کوییک R به عنوان جدیدترین تیپ این خودرو به میدان آمده است تا با ویژگی های ظاهری جوان پسندانه سهم بیش تری از بازار فروش را تصاحب کند. با توجه به حذف بسیاری از آپشن های لوکس در مدل های دنده ای کوییک، از سوی سایپا، تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی آپشن های قابل نصب بر روی این خودرو بپردازیم. آپشن هایی که می توان آن ها را با اندکی هزینه اضافه بر روی کوییک و کوییک R در اختیار داشت. به این ترتیب، در آشفته بازار امروز، که احتمالا شما برای خرید یک هاچ بک صفر کیلومتر اقتصادی جوان پسند گزینه ای جز کوییک را پیش روی خود نداشته اید، می توانید با تهیه و اجرای آپشن هایی که به شما معرفی می کنیم اتومبیل خود را بیش تر به یک خودروی مدرن و امروزی نزدیک کنید و در عین حال از شخصی سازی وسیله نقلیه خود، نسبت به نمونه های موجود در خیابان، لذت ببرید.

چراغ روز فابریک کوییک

کوییک

هنگامی که کوییک به بازار معرفی شد، یکی از وجوه تمایز آن با محصولات قبلی سایپا بهره مندی از چراغ های روشنایی روز (دی لایت) بر روی سپر جلو بود. آپشنی که امروز نصب آن بر روی بسیاری از خودروهای جدید در جهان اجباری شده است. متأسفانه در کوییک های دنده ای این چراغ ها جای خود را به یک قطعه پلاستیکی داده اند. چراغ روز فابریک کوییک توسط شرکت «کروز» ساخته می شود و از قطعات ظاهری کمیاب این خودروست. هر چند تا این لحظه قیمت های متفاوتی از این قطعه به دست ما رسیده است، اما به طور میانگین می توان گفت نصب یک جفت چراغ روز فابریک کوییک چیزی در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هزینه در بر دارد. هزینه ای که برای قطعه ای همچون چراغ روز، آن هم بر روی کوییک، اندکی گزاف به نظر می رسد. بنابراین ممکن است بسیاری از مالکان با مشاهده قیمت این قطعه نصب چراغ روزهای غیرفابریکی را با قیمتی در حدود یک سوم قطعه اصلی ترجیح دهند.

نمایشگر چندرسانه ای فابریک

کوییک

کوییک اتوماتیک پلاس به عنوان اولین و مجهزترین تیپ کوییک با نمایشگر لمسی فابریک به دست خریدارانش رسید. وجود این نمایشگر در یک خودروی ایرانی نسبتاً ارزان قیمت آپشنی جذاب و کاربردی به شمار می رفت. اما این امکان برای مالکان کوییک های دنده ای هم وجود دارد. درست است که سایپا اقدام به حذف این آپشن از کوییک دنده ای کرده است، اما مالکان می توانند با مراجعه به بازار آزاد نمایشگر لمسی با قاب فابریک کنسول کوییک و ساینا را تهیه کنند. لازم به ذکر است که نمایشگرهای موجود در بازار نه تنها مجهز به سیستم عامل اندروید هستند، بلکه نسبت به نمایشگرهای نصب شده توسط سایپا هم ابعاد
بزرگ تری دارند. در حال حاضر، می توان نمایشگر چندرسانه ای فابریک خودروهایی همچون ساینا، تیبا و کوییک را با قیمتی در بازه ۳٫۵ تا ۴ میلیون تومان خریداری کرد.

دوربین عقب

سایپا کوییک

دیگر آپشن حذف شده از کوییک دنده ای، نسبت به کوییک اتوماتیک، دوربین دید عقب است که طبعاً با حذف نمایشگر چندرسانه‌ای این آپشن هم قربانی سیاست های ارزان سازی می شود. در خودروهای هاچ بک همچون کوییک و تیبا ۲، که شیشه عقب ابعاد کوچکی دارد و میدان دید راننده به عقب فدای سبک طراحی شده است، وجود سنسورهای پارک و دوربین ضروری به نظر می رسد. تا به این لحظه، خوش بختانه هنوز سایپا تصمیمی به حذف سنسورهای پارک کوییک نگرفته است! اما برای نصب دوربین دو راه پیشِ رو دارید. اگر اقدام به نصب نمایشگر چندرسانه ای می کنید، به راحتی می توانید با خرید دوربین، به طور جداگانه، تصویر آن را بر روی نمایشگر داشته باشید، اما اگر نخواهید برای نصب نمایشگر چندرسانه ای هزینه کنید و همچنان به استفاده از دوربین عقب اصرار بورزید، می توانید به سراغ آینه های دوربین دار موجود در بازار بروید. دوربین های دنده عقب به صورت تکی از ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان در بازار قیمت دارند. حال آن که ممکن است اجناسی با قیمت های کم تر یا بیش تر از این بازه را هم بتوان پیدا کرد. اما آینه های دوربین دار در کم ترین حالت ممکن از ۱۵۰ هزار تومان به بالا قابل خریداری هستند.

کروزکنترل

سایپا کوییک

کروزکنترل از آن دسته آپشن هایی است که از سال ها پیش در خودروهای لوکس ایرانی، همچون پژو پارس های سفارش مدیران، دیده می شد، اما کم تر پیش آمده است که نصب آن در مدل های استاندارد خودروهای داخلی رایج شود. با این حال، سایپا در ساینا و کوییک اتوماتیک برای اولین بار پای این آپشن را به خودروهای پلت فرم X200 باز کرد. هر چند وجود کروزکنترل معمولاً در خودروهای اتوماتیک کاربردی تر است، با این حال، اگر کسی بخواهد این آپشن را بر روی اتومبیل دنده دستی خود داشته باشد می تواند از نمونه های غیرفابریک موجود در بازار استفاده کند. کروزکنترل از جمله قطعاتی است که توسط برندهای مختلفی ساخته می شود. با توجه به تعویض فرمان کوییک در مدل های دنده ای، کروزکنترل های موجود در بازار دیگر مانند نمونه فابریک سایپا نیستند که بر روی غربیلک قرار بگیرند. این مدل ها معمولاً بر روی ستون فرمان سوار می شوند. قیمت آن ها، بر حسب شرکت سازنده، از ۷۰۰ هزار تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان متغیر است.

رینگ آلومینیومی فابریک

سایپا کوییک آر

ساینا و کوییک از معدود محصولات سایپا بودند که به طور استاندارد با رینگ آلومینیومی به دست خریدار می رسیدند. از سال ۱۳۹۷، با آغاز تحریم صنعت خودرو، دو غول خودروسازی کشور دست به حذف بسیاری از آپشن های محصولات خود زدند. از جمله بارزترین آپشن های حذف شده از خودروهای داخلی همین رینگ های آلیاژی هستند. البته لازم به ذکر است که رینگ های اسپرت نه تنها از محصولات سایپا بلکه از روی خودروهای گران تری، همچون دنا و پژو ۲۰۷، هم برداشته شدند. اما دررابطه با کوییک بهتر است بدانید سایپا، برخلاف ساینا، کوییک دنده ای را از ابتدا با رینگ فولادی و قالپاق تحویل داد. حال اگرچه با عرضه کوییک R شاهد بازگشت رینگ های آلومینیومی به کوییک هستیم، اما هنوز نسخه های دنده ای معمولی این خودرو از رینگ فولادی برخوردارند. بنابراین مالکان این خودروها برای داشتن رینگ های آلیاژی باید هزینه ای اضافه تقبل کنند. رینگ های فابریک شرکت سایپا، در طرح های مختلف، از ۲ میلیون و ۳۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می شوند. تمام رینگ های فابریک سایپا برای خانواده تیبا، ساینا و کوییک در اندازه ۱۴٫۰ اینچ به تولید رسیده اند.

سپهر عظیمی
پایگاه خبری اسب بخار

۴ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.