ارسال پیام ایران به جهان از مسکو

نمایشگاه خودرو روسیه
نمایشگاه خودرو روسیه

در حالی که صنعت خودروسازی کشور همچنان در تحریم قرار دارد اما حضور ایران در نمایشگاه خودرو روسیه را می توان به مثابه ارسال پیام ایران به جهان از مسکو دانست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، روسیه از منظر صنعتی اقتصادی یک از بیست کشور برتر جهان به شمار می آید. این کشور عضو گروه موسوم به ( جی ۲۰) است. به بیان ساده، از منظر اقتصاد جهانی این کشور همیشه در رده های بالای اقتصادی قرار داشته است. با این حال، تحریم ها به سرعت اثر خود در این کشور را نشان داده اند. از اولین نشانه های این تحریم که پیرو درگیری نظامی روسیه با اوکراین اعمال شده اند، خروج شرکای خارجی این کشور است. درست مانند صنعت خودروسازی ایران که در سال ۹۷ با رفتن شرکای خارجی با شوک سنگینی همراه شد. هر چند این شوک فشار سنگینی به این صنعت وارد کرد، اما باعث توقف کامل فعالیت ها نشد. تنش ها و فراز و فرودها وجود داشتند، اما راه کج دار و مریز ادامه یافت. هر چند سال های سختی بودند اما در عین حال، برای بار اول نبود که خودر‌وسازان با تحریم مواجه می شدند.

مدیران 777 مدیران 777

به بیان دیگر، تحریم ها و محدودیت ها راه نفس را تنگ کردند، اما نتوانستند به خاموشی و خفگی برسانند، چراکه ایران در این زمینه تجربه داشت. البته این تجربه آسان به دست نیامده و بهای سنگینی برای آن پرداخته شده است. از بین رفتن تولید مشترک و هاب منطقه شدن با خودروسازانی نظیر رنو، سیتروئن، هیوندای، بنز و سایک ام جی بخشی از هزینه هایی است که تحریم ها تحمیل کرد. با این حال، آن چه امروز در اختیار خودروسازان قرار دارد، تجربه عبور از دو تحریم است. تجربه ای که ثابت کرد شاید حرکت کند شود، اما نمی ایستد. به عبارت دیگر، روشن ماندن چراغ خودروسازی کشور یک پیام واضح و روشن را به تحریم کنندگان ارسال کرد. حالا ایران می تواند با حضور در نمایشگاه روسیه نه تنها بار دیگر و به زبانی متفاوت این پیام را باز هم به دنیا مخابره کند، بلکه می تواند از فرصت به دست آمده برای ارتقای این صنعت از یک سو و انتقال تجارب استفاده کند.
به بیان ساده، ایران طی سال های تحریم به دستاوردهایی رسیده است که خودروسازان روسی فاقد آن هستند. در مقابل، همتایان روسی نیز به دلیل همکاری نزدیک و تنگاتنگ به خودروسازان بزرگ دنیا از نظر آشنایی با تکنولوژی های به روز نسبت به ایران به روزتر هستند، اما توان استفاده از آن را ندارند. بنابراین با توجه به اتحاد استراتژیک دو کشور، روسیه می تواند با تکیه بر توانمندی و قابلیت های خودروسازان و زنجیره تأمین استفاده کرده است تا بتوانند چرخ های این صنعت را در حرکت نگهدارند.
در واقع، صنعت خودروسازی ایران می تواند نقش کلاس های آموزشی برای آن ها داشته باشد. حتا می توان مدعی شد که صنعت خودروسازی کشور می تواند همانند یک دانشگاه عمل کند. یعنی روس ها می توانند با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی، صنعت خودروسازی خود را احیا کنند. از منظر دیگر این نمایشگاه می تواند فرصتی باشد تا فعالان روسی این صنعت از نزدیک با دستاوردهای ایران به خصوص در زمان تحریم آشنا شده و علاوه بر الگوبرداری و نگاه کردن به دست ایرانی ها می توانند از نظر روانی نیز به خودباوری و اعتماد به نفس برسند. البته مشخص نیست که روس ها آیا به اندازه خودروسازان ایرانی صبر، حوصله و توان برای عبور از گردنه تحریم ها را دارند یا خیر؟ اما در عین حال، می توانند با لمس دستاوردهای ایران در این عرصه، به قدرت خواستن نیز پی ببرند.
در مقابل نیز حضور در این نمایشگاه می تواند علاوه بر اثبات دوستی بیش تر از منظر سیاسی، برای خودروسازان ایران نیز فرصت همکاری های بیش تری فراهم کند. در واقع، صنعت خودروسازی کشور با تکیه بر قطعه سازان کشور می تواند به تولید مشترک پرداخته‌ و برای این صنعت ارزش افزوده ایجاد کند. در عین حال، زنجیره تأمین نیز با افزایش تیراژ و بالا رفتن مقیاس تولید علاوه بر تأمین خطوط تولید روس ها، زیان سال های تحریم را جبران کنند. ضمن این که با افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل و همچنین اقتصادی بودن آن ها با توجه به تفاوت نرخ پول دو کشور، محصولات داخلی نیز می تواند جذابیت خاصی برای روس ها ایجاد کند. البته اصلی ترین نکته حضور در نمایشگاه روسیه گذشته از دستاوردهای اقتصادی صنعتی برای دو کشور همان پیامی است که از ایران به تمام دنیا مخابره می شود؛ تحریم ها نه تنها باعث نشد از پا بیافتیم بلکه می توانیم دست دوستان را نیز بگیرم.
در این نمایشگاه که از ۳۱ مرداد تا ۳ شهریور برگزار خواهد شد ایران خودرو نیز با محصولات جدید از جمله تارا حضور خواهد داشت.

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.