رهام ؛ خودروی فرمول دانشجویی ایران ، آماده مسابقات ایتالیا

رهام خودروی فرمول دانشجویی
رهام خودروی فرمول دانشجویی

رهام جدیدترین خودروی ایرانی در کلاس فرمول دانشجویی است که بالاخره پس از دو سال آماده شده و قرار است برای شرکت در مسابقات ایتالیا ره‌سپار این کشور شود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

بالاخره تیم دانشجویی ایران قرار است پس از ۵ سال مجدداً با یک خودروی جدید، به نام رهام، در مسابقات فرمول دانشجویی (Formula Student) شرکت کند و از آن جایی که در دوره های قبلی توانست نتایج خوبی کسب کند، به احتمال زیاد این بار هم دست پر به کشور برخواهد گشت.

تاریخچه مسابقات فرمول دانشجویی

مسابقات فرمول دانشجویی

این سری از مسابقات، اولین بار از سال ۱۹۷۹ و در آمریکا برگزار شد و امروز ۱۴ کشور مختلف از دنیا در دوره های مختلف وظیفه میزبانی از آن را برعهده می گیرند. اما مهم ترین نکته در مورد مسابقات فرمول دانشجویی این است که انجمن مهندسان خودروی آمریکا (SAE) و بزرگان عرصه خودروسازی دنیا متولی آن هستند، از این رو، حضور در آن می تواند اهمیت خاصی برای دانشجویان ایرانی داشته باشد.

این مسابقه در ۸ آیتم، از جمله استاتیک، دینامیک، طراحی مهندسی و… برگزار می شود و تمام افراد تیم شرکت کننده، حتا راننده هم باید دانشجو باشد تا تیم مجوز حضور را دریافت کند.

البته این اولین حضور دانشجویان ایرانی در مسابقات فرمول دانشجویی نیست، بلکه در سال ۲۰۱۴ تیم کاسپین و در سال ۲۰۱۸ تیم سورنا در این سری از مسابقات حضور داشتند و توانستند عملکرد خوبی داشته باشند.

مشخصات فنی رهام

 برای این خودروی شرکت کننده در فرمول دانشجویی از یک موتور ۴ سیلندر ۶۰۰ سی سی سوزوکی استفاده شده است که می تواند ۶۷ اسب بخار توان و ۵۱ نیوتن متر گشتاور را به چرخ های عقب تحویل دهد. البته نیاز است گفته شود که سیستم خنک کاری و مکش موتور طبق قوانین مسابقه بازطراحی شده اند و علاوه بر آن، طبق گفته های مهندس ابریشمی، سرگروه تیم دانشجویی، شاسی و سیستم تعلیق این خودرو هم بدون طی کردن فرآیند مهندسی معکوس و از صفر توسط خود مهندسان تیم طراحی شده است.

ویژگی های سازه و بدنه رهام

طبق گفته های مهندس ابریشمی، بدنه این خودرو به کمک مواد فیبرکربن و طی روش های جدیدی ساخته شده اند و از طرفی دیگر، قطعات و لوازم سیستم تعلیق و شاسی نیز آلومینیومی اند و دیگر خبری از فولاد در این دو بخش نیست تا هم وزن خودرو پایین بیاید و هم مستحکم تر از قبل شود. به این ترتیب، وزن خودرو به ۲۸۰ کیلوگرم رسید و با توجه به توان خروجی موتورش، نسبت توان به وزنی برابر با ۲۴۰ اسب بخار به تن دارد که در مقایسه با رقبا قابل قبول است.

حداکثر سرعت و شتاب‌گیری رهام

حداکثر سرعت ثبت شده توسط این خودرو ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت بوده است، اما تیم طراحی می گوید رهام می تواند حتا به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت هم برسد. در مورد شتاب‌گیری هم با توجه به گشتاور ۵۱ نیوتن متری و وزن پایین رهام، این خودرو می تواند طی ۵.۲ ثانیه از سرعت صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

مدت زمان صرف‌شده برای طراحی و تست رهام چه‌قدر بوده است؟

تیم طراح این خودرو متشکل از ۱۲ دانشجو است که ده نفر آن ها از دانشگاه فردوسی مشهد و دو نفر دیگر از دانشگاه فنی و حرفه ای شهید منتظری مشهد هستند و حدود دو سال است که برای این خودرو زمان گذاشته اند. جدا از دو سالی که صرف طراحی رهام شد، سه ماه نیز برای تست و بررسی این خودرو در شرایط مختلف وقت گذاشتند تا این خودرو بتواند با آمادگی کامل در مسابقات حاضر شود.

مشخصات فنی رهام چیست؟

 برای رهام از یک موتور ۴ سیلندر ۶۰۰ سی سی سوزوکی استفاده شده است که می تواند ۶۷ اسب بخار و ۵۱ نیوتن متر را به چرخ های عقب تحویل دهد. البته سیستم خنک کاری و مکش موتور طبق قوانین مسابقه بازطراحی شده اند و علاوه بر آن، شاسی و سیستم تعلیق هم بدون طی کردن فرآیند مهندسی معکوس و از صفر توسط خود مهندسان تیم طراحی شده است.

ویژگی های سازه و بدنه رهام چیست؟

بدنه این خودرو به کمک مواد فیبرکربن و طی روش های جدیدی ساخته شده اند و از طرفی دیگر، قطعات و لوازم سیستم تعلیق و شاسی نیز آلومینیومی اند و دیگر خبری از فولاد در این دو بخش نیست تا هم وزن خودرو پایین بیاید و هم مستحکم تر از قبل شود.

حداکثر سرعت و شتاب‌گیری رهام چه‌قدر است؟

حداکثر سرعت ثبت شده توسط این خودرو ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت بوده است، اما تیم طراحی می گوید رهام می تواند حتا به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت هم برسد. در مورد شتاب‌گیری هم این خودرو می تواند طی ۵.۲ ثانیه از سرعت صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

۵ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.