مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی جک جی 5 و ام وی ام 550

جک جی 5 و ام وی ام 550
جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰

جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ در ابتدای شدت گرفتن حضور خودروسازان چینی در بازار ایران، دو رقیب مستقیم برای یکدیگر به حساب می آمدند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

فهرست مطالب

جک جی ۵ توسط شرکت کرمان موتور به بازار عرضه شد و مونتاژ ام وی ام ۵۵۰ نیز از سوی شرکت مدیران خودرو انجام می گرفت. این دو خودرو که دقیقاً در یک سگمنت و رده قیمتی قرار می گرفتند، رقابت خوبی را با هم تجربه کردند. هر چند که در این رقابت، محصول جک موفق تر ظاهر شد و فروش بالاتری را نصیب کرمانی ها کرد. اما مدیران خودرو هم به لطف سیاست های همیشگی خود در فروش اعتباری محصولاتش، چندان روزهای بدی با ۵۵۰ نداشت. نکته جالب تر این جاست که هر دو خودرو دقیقاً با دو نوع گیربکس ۵ دنده دستی و اتوماتیک به تولید رسیدند، اما در مقایسه آپشنی، ما نسخه های اتوماتیک آن ها را مقابل یکدیگر قرار می دهیم، چراکه جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ در نسخه های اتوماتیک به تعداد بسیار بیش تری تولید شده اند و بازار خرید و فروش پررونق تری هم دارند.

مقایسه امکانات رفاهی جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰

عرضه نسخه اتوماتیک از جک جی ۵ فقط به معنای نصب گیربکس خودکار بر روی این خودرو نبود؛ افزون بر تغییر گیربکس، موتور ۱۵۰۰ سی سی هم با نسخه قوی تر ۱۸۰۰ تعویض شد. همچنین فهرست امکانات رفاهی جی ۵ در مدل های اتوماتیک به مراتب کامل تر از نمونه های دنده ای بود. اما در آن طرف، مدیران خودرو میان مدل های دنده ای و اتوماتیک ۵۵۰ از نظر تجهیزاتی تفاوتی قائل نشد. جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ را می توان سدان هایی میان رده در بازار دانست که با توجه به برچسب قیمتی‌ای که دارند، چندان در بحث امکانات رفاهی و ایمنی بی نقص ظاهر نمی شوند. به گونه ای که، بر روی هیچ یک از این دو خودرو اثری از کروز کنترل به چشم نمی خورد. البته کروز کنترل فابریک جی ۵ در بازار موجود است. همچنین بر روی ام وی ام ۵۵۰ هم می توان کروز کنترل را به شکل غیرفابریکی سوار کرد. هر دو خودرو سنسورهای هشداردهنده پارک را فقط بر روی سپر عقب دارند. جک برای جی ۵ سیستم پایشگر باد لاستیک ها (TPMS) را هم در نظر گرفته است که با استفاده از سنسورهایی، کاهش فشار باد تایرها را اندازه گرفته و در صورت کمبود، به راننده اخطار می دهد. این سیستم در ام وی ام ۵۵۰ وجود ندارد.

جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ خودروهای جدیدی نیستند و بنابراین آپشن های مدرن همچون چراغ های دی لایت را نمی توان در آن ها مشاهده کرد. البته جک جی ۵ حداقل از سیستم اتولایت یا همان سنسور نور برخوردار است. حال آن که، ام وی ام ۵۵۰ همین یک مورد را هم ندارد. چراغ های مه شکن جلو و عقب در هر دو رقیب تعبیه شده اند. سیستم جعبه فرمان در این سدان ها از نوع هیدرولیکی است. ستون فرمان جک را دو موقعیت مختلف می توان تنظیم کرد. دکمه های کنترل سیستم صوتی را هم بر روی فرمان جک جی ۵ و هم ام وی ام ۵۵۰ می توان در اختیار داشت. جک غربیلک فرمان جی ۵ را با چرم مصنوعی روکش کرده است که حس لوکس بیش تری به راننده می دهد، اما فرمان ام وی ام ۵۵۰ فاقد روکش چرمی است. در بخش سیستم صوتی این دو خودرو، به نوعی، باید کم کاری شرکت های مونتاژکننده وطنی را محکوم کرد! چراکه دیگر وجود آپشن هایی همچون مانیتور لمسی و دوربین دنده عقب، ربطی به سال ساخت خودرو ندارد و حتا در بسیاری از خودروهای قدیمی تر از جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ نیز دیده می شوند. کرمان موتور که از اول هیچ گاه سیستم صوتی جی ۵ را با نمایشگر عرضه نکرد، اما مدیران خودرو در مقطعی از زمان، امکان سفارش مانیتور فابریک و دوربین عقب را برای مشتریان ام وی ام ۵۵۰ فراهم آورد. همچنین آخرین سری از مدل های ۵۵۰ که از خط تولید بیرون آمدند هم همگی مجهز به مانیتور بودند.

سیستم صوتی فابریک جک جی ۵ یک سیستم ساده با قابلیت پشتیبانی از CD، USB و MP3 است. ۶ بلندگو هم درون کابین جی ۵ در نظر گرفته اند. سیستم صوتی ام وی ام ۵۵۰ در نسخه های فاقد نمایشگر، تفاوت خاصی با سیستم صوتی جک جی ۵ ندارد. اما نقطه ضعف ۵۵۰ به جی ۵، تعداد کم تر بلندگوهایش است. به گونه ای که، در کابین جک جی ۵ فقط ۴ اسپیکر تعبیه شده است. ناگفته نماند که مانیتور فابریک ام وی ام ۵۵۰ که توسط مدیران خودرو در برخی مدل ها نصب شده است از سیستم Mirror Link یا اشتراک محتوای تلفن همراه بر روی مانیتور نیز برخوردار است. جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ هر دو از نبود سیستم های ورود بدون کلید و استارت دکمه ای رنج می برند. البته با توجه به سطح قیمتی این خودروها، توقع خاصی هم از آن ها نمی رود، اما در بخش تهویه، جک به شکل واضحی بهتر از ام وی ام ظاهر می شود. در حالی که، سیستم تهویه ۵۵۰ از نوع ساده با کنترلرهای دستی است، جک جی ۵ به یک کولر دیجیتال با تنظیم اتوماتیک مجهز شده است که دمای هوای کابین را به طور هوشمند مدیریت می کند. جک حتا پا را فراتر گذاشته و یک دریچه تهویه هم برای سرنشینان عقب طراحی کرده است! آپشنی که به جرئت، در بسیاری از خودروهای چند صد میلیونی بازار هم یافت نمی شود.

صندلی های جلو در هر دو خودرو به شکل دستی تنظیم می شوند، اما صندلی های جک جی ۵ در زاویه های بیش تری قابلیت تنظیم دارند و دارای ۸ جهت هستند. همچنین صندلی ها در هر دو رقیب، مزین به روکش های چرمی هستند. از خیر گرم کن صندلی هم که کلاً باید بگذریم! در این میان، صندلی های عقب جک جی ۵ به سیستم ایزوفیکس، که امکان نصب ایمن صندلی کودک را فراهم می آورد، مجهز شده اند. سیستم ایزوفیکس را در بسیاری از خودروهای امروزی می توان مشاهده کرد. حتا طبق استانداردهای جدید، محصولات سایپا و ایران خودرو نیز ملزم به داشتن این آپشن هستند، اما در ام وی ام ۵۵۰ اثری از ایزوفیکس دیده نمی شود. آینه وسط جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ از نوع الکتروکرومیک نیست. هیچ یک از این دو سدان چینی هم آینه های کناری با قابلیت تاشوندگی برقی را ندارند. سان روف الکتریکی دو حالته، نقطه اشتراک فهرست آپشن های لوکس این دو خودروست. آپشنی که در آن سال ها به فروش هر چه بهتر آن ها بسیار کمک کرد و هنوز هم اگر در بازار دست دوم ها کسی هوس خرید چنین خودروهایی را کند، قطعاً یکی از اولین دلایلش را برای ترجیح دادن جی ۵ و ۵۵۰ به رقبای ایرانی، وجود سان روف می داند!

مقایسه امکانات ایمنی جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰

اصولاً صحبت درباره ایمنی دو سدان چینی نسبتاً ارزان قیمت، به ذکر چند آپشن رفاهی ساده از قبیل کیسه هوا و ترمز ضد قفل محدود می شود، چراکه طبیعتاً نباید انتظار وجود رادار پیشگیری از تصادف را در چنین خودروهایی داشت! اما به هر حال، ایمنی فاکتوری است که هر شخصی هنگام خرید یک خودرو، حتا به میزان اندک، به آن فکر می کند. از نظر ایمنی فعال، تفاوتی میان جک جی ۵ و ام وی ام ۵۵۰ به چشم نمی آید؛ هر دو خودرو تنها از ۲ کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو برخوردارند. هیچ بویی از سیستم های کنترل پایداری، کنترل کشش و… هم در محصول جک و چری نمی توان استشمام کرد. بنابراین از نظر پایداری بهتر است زیاد سر به سر این سدان های شرقی نگذارید. به خصوص ام وی ام ۵۵۰ که رینگ های کوچک تر و سواری نرم تری دارد و همین موضوع در سرعت های بالا و در سایه نبود ESP عملاً تعادل آن را زیر سؤال می برد.

سپهر عظیمی

پایگاه خبری اسب بخار   

جک جی ۵ اتوماتیک چه تفاوت هایی با مدل دنده ای داشت؟

عرضه نسخه اتوماتیک از جک جی ۵ فقط به معنای نصب گیربکس خودکار بر روی این خودرو نبود. افزون بر تغییر گیربکس، موتور ۱۵۰۰ سی سی هم با نسخه قوی تر ۱۸۰۰ تعویض شد. همچنین فهرست امکانات رفاهی جی ۵ در مدل های اتوماتیک به مراتب کامل تر از نمونه های دنده ای بود.

برتری جک جی ۵ به ام وی ام ۵۵۰ در بخش تجهیزات نوری چیست؟

جک جی ۵ حداقل از سیستم اتولایت یا همان سنسور نور برخوردار است. حال آن که، ام وی ام ۵۵۰ همین یک مورد را هم ندارد.

سیستم تهویه جک جی ۵ چه مزیت هایی نسبت به ام وی ام ۵۵۰ دارد؟

در حالی که، سیستم تهویه ۵۵۰ از نوع ساده با کنترلرهای دستی است، جک جی ۵ به یک کولر دیجیتال با تنظیم اتوماتیک مجهز شده که دمای هوای کابین را به طور هوشمند مدیریت می کند. جک حتا پا را فراتر گذاشته و یک دریچه تهویه هم برای سرنشینان عقب طراحی کرده است!

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.