وداع با ملیکا محمدی ؛ یکی از هزاران قربانی خودروسازی رانتی

ملیکا محمدی

مراسم خاک‌سپاری ملیکا محمدی، ورزشکار کشورمان، در حالی برگزار شد که اندوه حادثه ناگواری که جان این قهرمان ملی را گرفت به سادگی رفع نمی شود، ضایعه ای که از یک نقصان کلان در کشور ریشه می گیرد و این اولین و آخرین قربانی‌اش نیست.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، ملیکا محمدی بامداد ۳ دی ۱۴۰۲ بر اثر سانحه رانندگی در ورودی شهر بم جان باخت. در این سانحه، بهناز طاهرخانی و زهرا خواجوی، هم‌تیمی‌های او، مجروح و راهی بیمارستان شدند.

در این حادثه، ملیکا محمدی در یکی از خودروهای داخلی حضور داشت که تاکنون به دلیل نبود استانداردهای ایمنی، به جان و مال بسیاری آسیب رسانده است. صنعت خودروسازی کشور در سال های اخیر به واسطه نبود تکنولوژی روز دنیا با کاستی های بسیار همراه بوده است، اما مقامات نیز در این سال ها به جای رفع چالش های موجود تنها به بهانه حمایت از تولید داخل به رانت و انحصار این خودروسازان دامن زده اند.

خودروسازان داخلی نیز با تکیه بر این انحصار به جای رشد و توسعه، تنها به فروش با شرایط مختلف پرداختند و اکنون شاهد آن هستیم که کیفیت خودروهای داخلی به هیچ عنوان با استانداردهای بین المللی هم‌خوانی ندارد، به طوری که، در بسیاری از حوادث جاده ای موضوع نبود ایمنی مشهود است و مقامات پلیس راهور نیز بارها این مسئله را مورد اشاره قرار داده اند که کمبود ایمنی در خودروهای داخلی زمینه افزایش خسارت را فراهم کرده اند.

اکنون چنین موضوعی گریبان یکی از ورزشکاران نام‌دار کشور را گرفته و خانواده ورزشی کشور را داغ‌دار کرده است، اما این نخستین مورد نیست و با وجود وضعیت موجود، آخرین نیز نخواهد بود. در این بین، نکته جالب این است که مقامات مربوطه در این وادی نیز به تقدیم رانت پرداخته اند و پیش از این شاهد آن بودیم که به فوتبالیست های مرد مجوز واردات خودرو داده شده بود. ناگفته نماند که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، نیز برای کشتی گیران درخواست واردات خودرو کرده بود.

البته عجیب نیست که در یک ساختار رانتی همه به دنبال سود خود باشند و کسی به امنیت جانی و مالی مردم اهمیت ندهد، اما مشخص نیست این تقدیم رانت و انحصار و امتیازات فراقانونی تا کجا در اختیار خودروسازان قرار خواهد گرفت؛ امتیازاتی که همچنان عامل در خطر قرار گرفتن مردم خواهد شد. در این بین، روند واردات خودرو و قیمت گذاری نشان می دهد که هنوز هم برنامه ای برای بهبود وضعیت بازار خودرو وجود ندارد، مسئله ای که به صورت مستقیم در وعده های رئیس جمهوری با عنوان عادلانه کردن قیمت ها در بازار خودرو مطرح شده بود، اما تاکنون هیچ نشانه ای از محقق شدنش مشاهده نشده است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.