مقایسه هیوندای i۲۰ و تویوتا یاریس

مقایسه هیوندای i۲۰ و تویوتا یاریس
مقایسه هیوندای i۲۰ و تویوتا یاریس

هاچ بک های سگمنت B در بازار خودرو از جایگاه مخصوصی برخوردار اند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش وبلاگ خودروچی، هر چند که در سالهای اخیر با رونق گرفتن پر سر و صدای کراس اوورها، تمایل مشتریان به خرید هاچ بک ها کاسته شده و ترجیح می دهند که خودرو کاربری تری را برای سوار شدن، انتخاب کنند، اما هنوز هم هستند عده ای که هیچ چیز را به سوپر مینی های کوچک شهری، ترجیح نمی دهند. این افراد معمولا کسانی هستند که برای همسر یا دختر خود، به دنبال خودرویی کوچک و فانتزی می گردند. عده دیگری از آنها را نیز جوانانی تشکیل می دهند که بودجه خرید کوپه های اسپرت را ندارند و از سر ناچاری، به خرید هاچ بک ها روی می آورند. در بازار هاچ بک های وارداتی ایران، هیوندای i۲۰ از آن نام هایی است که به خوشی می درخشد. هیوندای i۲۰ در دو نسل وارد کشورمان شده و در هر دو نسل، استقبال بازار را دریافت کرده است. نسل دوم i۲۰ به شکل مونتاژی و توسط شرکت کرمان موتور به بازار آمد. اگرچه هاچ بک های دیگری هم در بازار وارداتی ها حضور داشتند، اما در مجموع، i۲۰ نسبتا بی رقیب است و برادر دو قلوی آن، کیا ریو، هم زمانی به ایران رسید که i۲۰ میخ خود را به محکمی در زمین ایران، کوبیده بود. با این وجود، باز هم برای افراد پرسشگر، همواره دو راهی هایی بر سر انتخاب خودرو، وجود دارند. یکی از رقبای نسبتا نزدیک به i۲۰ های مونتاژی، تویوتا یاریس های جدید هستند که در هر دو نسخه هاچ بک و صندوقدار، وارد بازار شده اند. اگرچه یاریس به واسطه عرضه محدود، هرگز نتوانست تجربه موفقیت رقیب کره ای را داشته باشد، اما اکنون که عرضه هر دو خودرو متوقف شده است، وضعیت مشابهی با یکدیگر دارند و در بازار کارکرده ها، با اندکی اختلاف قیمت، رو در روی یکدیگر می ایستند.

طراحی ظاهری

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس

یاریس هاچ بک کامپکتی بود که اولین بار در سال ۱۹۹۹ متولد شد. در سال ۲۰۰۵، نسل دوم یاریس روی کار آمد. این نسل خیلی سریع به ایران هم رسید و در هر دو نسخه هاچ بک و صندوقدار، مورد پسند مشتریان ایرانی قرار گرفت. اما نسل سوم در ۲۰۱۱ رونمایی شد و ایرتویا هم آن را به ایران آورد. این نسل فقط در نسخه هاچ بک و در تعدادی بسیار محدود وارد کشور شد. سال ۲۰۱۳، نسل چهارم یاریس که فیس لیفت عمده ای از نسل سوم بود، روی خط تولید رفت. ایرتویا این بار، این نسل را در تیراژی بالاتر و در هر دو نسخه هاچ بک و سدان، ثبت سفارش کرد. یاریس های نسل چهارم عرضه شده در ایران، در حقیقت ویرایش مخصوص بازار تایلند هستند. لازم به ذکر است که تویوتا در به روز رسانی یاریس، بیش ترین سرعت عمل را نسبت به سایر محصولاتش دارد و می توان گفت که پس از نسل دوم، ده ها فیس لیفت و ویرایش مختلف از یاریس به بازارهای جهانی راه یافته اند! اما مدلی که ما با آن سر و کار داریم، از چراغ هایی کشیده و سپری بلند بهره می برد. دو خط نقره ای جلو پنجره هم به شکل یک سبیل، از هر طرف تا پایین سپر امتداد یافته اند و چهره خودرو را اسپرت تر می کنند. کشیدگی چراغ ها، شبکه هوای بزرگ روی سپر و بلندی سپر، چهره ای اسپرت و با جذبه از این کوچولوی ژاپنی به تصویر کشیده اند.

هیوندای i۲۰
هیوندای i۲۰

در آن سو، با نسل دوم i۲۰ سر و کار داریم. طراحی این نسل نسبت به نسل اول که به صورت وارداتی به کشورمان آمد، به مراتب پخته تر شده است. چراغ هایی کشیده و بزرگ با ابرویی های زیبا، توسط جلو پنجره ای باریک به سبک دیگر خودروهای خانواده i، به هم متصل می شوند. به جبران کوچکی جلو پنجره، شبکه نسبتا بزرگی برای ورود هوا با حالتی بیرون زده، در وسط سپر جلو طراحی شده است. پروژکتورهای سپر هم طراحی زیبایی دارند و با چراغ های اصلی، در تناسب اند. جالب اینجاست که چراغ های روشنایی روز در i۲۰ از کاسه چراغ اصلی به کنار پروژکتور منتقل شده اند و به جای LED، به شکل لامپ هایی معمولی در روز، روشن می شوند.

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس

در نمای جلو نتوانستیم هیچ یک از دو خودرو را از دیگری، زیباتر بنامیم. چرا که هر دو سبک طراحی شرقی و ایرانی پسند دارند و با المان هایی جذاب و امروزی، طراحی شده اند. یاریس در نمای کناری، سعی زیادی دارد که خود را فراتر از یک سوپر مینی شهری نشان دهد. بر روی درها، خطوط قدرتمندی به چشم می خورند. آینه ها و رینگ ها بر خلاف نسل های قبلی، ظاهر اسپرتی دارند. برجستگی گلگیرها به اندازه است. حالت بومرنگ شکل دنباله چراغ های عقب، یکی از جذابیت های اصلی نمای کناری یاریس است. باز هم برای ایجاد تمایز بیشتر، ستون سوم با برچسب مشکی براق، کاور شده تا حالتی شناور به سقف بدهد.

هیوندای i۲۰
هیوندای i۲۰

در آن سو، i۲۰ هم حرف های زیادی برای گفتن دارد. پیکر بندی درها و ستون ها، به پختگی یاریس نیست، اما طراحان هیوندای از خلق المان های جذاب، غافل نبوده اند. آینه ها ظریف تر از آینه های یاریس هستند. خوش بختانه در i۲۰ های مونتاژ کرمان، رینگ های طرح دایموند کات از روی خودرو حذف نشده اند. رینگ ها به شکل واضحی از رینگ های یاریس، جذاب تر اند، اما اگر اندکی بزرگتر بودند، اسپرت تر هم می شدند. بر روی ستون C می توان گفت که هیوندای اگر از تویوتا کپی برداری نکرده باشد، حداقل الگو گرفته است! برچسب مشکی پوشاننده ستون سوم، دقیقا مشابه یاریس است و جلوه متفاوت تری به این قسمت می دهد. حتی در طراحی خطوط روی درها و حجم پردازی گلگیرها هم می توان الهام گیری از یاریس را به شکلی خفیف تر، مشاهده کرد.

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس

نمای عقب، جایی است که برنده و بازنده میدان، شناخته می شوند. تفاوت اصلی ویرایش تایلند یاریس با دیگر ویرایش ها هم در همین نما و طراحی چراغ های عقب است. تویوتا در این سری از یاریس سعی کرده که آن را از کاراکتر اقتصادی سابق، خارج کند و روحی اسپرت و هیجان طلب به او ببخشد. این موضوع را به خوبی می توان از طراحی ساختار شکن چراغ های عقب، دریافت کرد. چراغ ها الگوی جذابی دارند و سبب می شوند که یاریس با هیچ خودرو دیگری، اشتباه گرفته نشود! شیشه عقب هم با حالتی V شکل طراحی شده تا متمایز تر از دیگر هاچ بک های بازار باشد. دو خط غیر هم سو بر روی درب صندوق دیده می شوند که تا روی سپر عقب هم امتداد آنها، به چشم می خورد. همین الگو، چهره یاریس را خشن تر می کند. مه شکن های عقب یاریس هاچ بک در گوشه های سپر و پایین ترین ارتفاع ممکن، نصب شده اند. گویی انگیزه طراح آن بوده که نور مه شکن ها به هیچ وجه خودروهای پشتی را نیازارد!

هیوندای i۲۰
هیوندای i۲۰

هیوندای هم در طراحی عقب i۲۰ دست روی دست نگذاشته تا یاریس یکه تازی کند! مطمئنا اگر بگویند نمای عقب i۲۰ را در یک جمله توصیف کنید، همه او را با چراغ های دلربایش می شناسند! چراغ های کشیده i۲۰، دنیای متفاوتی با چراغ های یاریس دارند. گرافیک آنها هم جذاب تر است و با نئون تزئین شده اند. درب صندوق i۲۰ دهانه کوچکتری دارد و شیشه عقب نیز کوچکتر است. بر روی کناره های سپر، دو رفلکتور به چشم می خورند که در جوار آنها، چراغ های دنده عقب و مه شکن نیز گنجانده شده اند. در یک جمله اگر بخواهیم بگوییم، طراحی عقب i۲۰ به مراتب منطقی تر است، اما این چیزی از زیبایی های یاریس کم نمی کند!

طراحی کابین

کابین تویوتا یاریس
کابین تویوتا یاریس

تویوتا سالها به یکنواختی در طراحی و دیزاین، متهم بود. چرا که تمام تمرکز خود بر زیبایی و ظرافت را بر روی محصولات لکسوس می گذاشت. این تهمت زدن ها آنقدر ادامه یافت که تویوتا سرانجام به خودش آمد و تصمیم گرفت که طراحی های داخلی اش را متحول کند. اگرچه طراحی کابین جدید ترین نسل های یاریس بسیار فوق العاده شده اند، اما همین نسل مورد بررسی ما هم نسبت به نسل دوم با آن کابین عجیبش، قابل قبول است. اولین نکته ای که در این کابین، خود نمایی می کند، نصب پنل سیستم صوتی در بالاترین بخش کنسول است. این طرح شاید جذاب باشد، ولی مستلزم خم شدن راننده برای کار کردن با کلیدهای این سیستم است. تنظیمات و کنترلر های سیستم تهویه، به سبک یاریس های قدیمی، در قالب سه دایره در بخش پایینی کنسول قرار گرفته اند. داشبورد به شکل چند لایه طراحی شده و کیفیت بالایی دارد. غربیلک فرمان، ساده و خوش دست است. صفحه کیلومتر هم در قالب سه استوانه طراحی شده و خوش بختانه بر خلاف نسل های قدیمی یاریس، دقیقا در مقابل راننده و نه وسط کنسول، قرار دارد.

کابین هیوندای i۲۰
کابین هیوندای i۲۰

در آن سو، هیوندای رویه ای متفاوت با تویوتا در طراحی داخلی، در پیش گرفته است. هیوندای جدیدا سعی می کند که تا حد امکان، از طراحی های فضایی و اغراق آمیز، دوری جوید و طرحی ماندگار و کاربردی به جا بگذارد. به همین دلیل، کابین i۲۰ و بسیاری دیگر از خودروهای جدید هیوندای، طراحی متداول تری نسبت به گذشته دارند. اولین عامل جذابیت در کابین i۲۰ که خوش بختانه در مدل های مونتاژی هم رعایت شده، تریم دو رنگ کابین است. هیوندای برای پوشش داشبورد و رودری ها، از قطعات پلاستیکی مشکی و آجری استفاده کرده که فضای کابین را فرح بخش نشان می دهد. نمایشگر کنسول و دریچه های کولر، درون یک قاب یکپارچه قرار دارند. همچون یاریس، کابین i۲۰ هم در مجموع خلوت است و قرار نیست که شما را با دکمه های زیاد و متعدد، گیج کند. صفحه کیلومتر i۲۰ طراحی و گرافیک ساده ای دارد، اما در عین حال، شیک است. فرمان i۲۰ کوچک و راحت به نظر می رسد و تعداد کلیدهای روی آن هم، به اندازه اند.

امکانات رفاهی و ایمنی

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس

یاریس نسل چهارم بر خلاف نسل دوم، تنها در یک تیپ از سوی ایرتویا عرضه شد. سیستم ترمز کمکی، سیستم ورود بدون کلید، استارتر دکمه ای، سنسور های پارک عقب و جلو، ۲ کیسه ایمنی هوا، فرمان الکتریکی تنظیم شونده حساس به سرعت، اینتر فیس، روکش چرم فرمان و سر دنده، تنظیم دستی صندلی های جلو، قابلیت تاشوندگی صندلی های عقب، ۶ بلندگو، بلوتوث، تهویه مطبوع اتوماتیک، چراغ های مه شکن جلو و عقب، چراغ های هالوژنی جلو، نمایشگر ۷٫۰ اینچی لمسی (سفارشی)، برف پاک کن های تایمر دار و آینه های تاشونده برقی همراه با گرم کن، فهرست امکانات یاریس هاچ بک نسل چهارم را تشکیل می دهند. خب یاریس یک تویوتا است، آن هم از نوع اقتصادی اش! طبیعتا نباید انتظار وجود آپشن هایی چون گرم کن صندلی، سان روف، کروز کنترل و … را از آن داشت.  

کابین هیوندای i۲۰
کابین هیوندای i۲۰

متاسفانه کرمان موتور در زمان عقد قرارداد تولید نسل دوم i۲۰ در ایران، نسخه پایه این خودرو را برای مونتاژ در کشور، برگزید. بنابراین، بسیاری از آپشن های لوکسی که حتی در نسل قدیم این خودرو به سادگی یافت می شدند، در مدل جدید وجود ندارند. سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل ایستایی در شیب، ترمز کمکی، نمایشگر باد تایرها، آینه الکترو کرومیک وسط، نمایشگر ۷٫۰ اینچی لمسی مجهز به رهیاب ماهواره ای، ۶ بلندگو، سنسور پارک عقب، دوربین عقب، بلوتوث، محفظه خنک نگه دارنده (کول باکس)، تهویه مطبوع اتوماتیک با سیستم تصفیه هوای یونیزه، آینه های تاشو برقی، گرم کن آینه های جانبی، سنسور باران، سیستم ورود بدون کلید همراه با استارتر دکمه ای (سفارشی)، تنظیم دستی صندلی های جلو، قابلیت تاشوندگی صندلی های عقب، خروجی برق ۱۲ ولت، کامپیوتر سفر، چراغ های روشنایی روز، چراغ های مه شکن جلو و عقب، چراغ های هالوژنی جلو، برف پاک کن هوشمند، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، اینتر فیس، روکش چرم فرمان و دسته دنده و ۲ کیسه ایمنی هوا، آپشن های i۲۰ کرمان را تشکیل می دهند.

تجربه رانندگی

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس

تویوتا یاریس نسل چهارم با پیشرانه ۴ سیلندر ۱٫۵ لیتری به بازار ما آمد. حال آنکه نسل دوم یاریس با پیشرانه ضعیف ۱٫۳ لیتری توسط ایرتویا وارد شده بود. اما در مدل های جدید، پیشرانه قادر به تولید ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۱ نیوتن متر گشتاور است. تویوتا برای انتقال قدرت از گیربکس ۴ سرعته خودکار استفاده کرده است. تویوتا شتاب صفر تا صد رسمی یاریس هاچ بک را، ۱۱٫۵ ثانیه اعلام می کند که برای هاچ بکی شهری، متوسط و قابل تامل است. ورود یاریس های جدید به ایران با پیشرانه ۱٫۵ لیتری به جای نسخه ۱٫۳ لیتری مرسوم در سایر بازارها را به فال نیک می گیریم. هر چند که یاریس با پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی هم نسخه دندان گیری نیست و از لحاظ توانایی های حرکتی، خودرویی معمولی به حساب می آید. اما راننده را نا امید هم نمی کند و واکنش خودرو به پدال گاز، نسبتا مناسب است. میزان شتاب گیری یاریس هاچ بک جدید را می توان چیزی شبیه به پژو ۲۰۶ تیپ ۶ دانست که برای مصارف شهری و سفر های آخر هفته، مناسب می تواند باشد. سواری یاریس همچون بیشتر محصولات تویوتا، نرم و انعطاف پذیر است و بر خلاف ظاهر اسپرتش، کاملا مخصوص خانواده ها طراحی شده است. متاسفانه یاریس های وارد شده به کشور، حتی در نسخه فول آپشن، فاقد سیستم کنترل پایداری (ESP) هستند و همین موضوع بر هندلینگ و چسبندگی یاریس، تاثیر منفی گذاشته است. با توجه به هاچ بک بودن هم، وزن کمی دارد و شاهد انحرافات اندک در پیچ ها هستیم.

کابین هیوندای i۲۰
کابین هیوندای i۲۰

هیوندای i۲۰ با پیشرانه های مختلفی در بازار های جهانی عرضه شده است. نسل اول i۲۰ ابتدا با یک پیشرانه ۱٫۶ لیتری نسبتا پر بازده، وارد بازار شد. پس از مدتی، مدل های فیس لیفت این نسل عرضه شدند، اما از پیشرانه ۱٫۴ لیتری بهره می بردند. متاسفانه نسل دوم هم توسط کرمان موتور با همان پیشرانه ضعیف ۱۴۰۰ سی سی به مونتاژ رسید. پیشرانه ای که در بهترین حالت، ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور دارد. تا به اینجا، i۲۰ با اختلاف کم از یاریس، عقب تر است. در بخش انتقال قدرت، هیوندای هم به مانند تویوتا چندان عقیده ای به مدرنیته نداشته و از گیربکس ۴ سرعته استفاده کرده است! قطعا از خودروهایی همچون i۲۰ و یاریس با توجه به سال ساختشان، انتظار می رود که حداقل از گیربکس ۶ سرعته استفاده کنند. کرمان موتور، شتاب ۰ تا ۱۰۰ رسمی i۲۰ مونتاژ داخل را در کاتالوگ این خودرو، ۱۳٫۲ ثانیه اعلام کرده است. با این اوصاف، i۲۰ به طرز واضحی در رقابت درگ، قافیه را به یاریس می بازد. حتی وزن کمتر i۲۰ هم سبب نمی شود که از رقیب ژاپنی، پیشی بگیرد. البته شکست i۲۰ در مقابل یاریس، هرگز به معنای وجود احساس ضعف یا کمبود قدرت در زمان رانندگی با این هاچ بک نیست. I۲۰ مونتاژی، نیاز های شما را بر طرف می کند. سواری i۲۰ همچون یاریس نرم و لذت بخش است. اما از لحاظ پایداری، i۲۰ یک مزیت بزرگ نسبت به یاریس دارد و آن، وجود سیستم ESP است. سیستم نگه دارنده در شیب را نیز به آن اضافه کنید تا متوجه شوید که i۲۰ برگ برنده های زیادی در مقابل تویوتا برای رو کردن دارد!

تویوتا یاریس هاچ بک

کلاس بدنههاچ بک کامپکت
ابعاد بدنه (mm)۳۸۲۵*۱۶۹۵*۱۵۳۰
فاصله محوری (mm)۲۴۶۰
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۱۵۰۰
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۱۰۷
حداکثر گشتاور (n.m)۱۴۱
گیربکس۴ دنده اتوماتیک
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبکاسه ای
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۱۰۵۰
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۷.۳
ظرفیت باک (lit)۴۲

هیوندای i۲۰ مونتاژی

کلاس بدنههاچ بک کامپکت
ابعاد بدنه (mm)۴۰۳۵*۱۷۳۴*۱۴۷۴
فاصله محوری (mm)۲۵۷۰
تعداد سیلندر۴
حجم موتور (cc)۱۳۶۸
تعداد سوپاپ۱۶
حداکثر قدرت (hp)۹۸
حداکثر گشتاور (n.m)۱۳۴
گیربکس۴ دنده اتوماتیک
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبدیسکی
نوع فرمانالکتریکی
وزن خالص (kg)۱۰۲۷
مصرف سوخت ترکیبی (lit/۱۰۰ km)۶.۷
ظرفیت باک (lit)۴۵

تویوتا یاریس هاچ بک

نقاط مثبت: طراحی مدرن و جوان پسند، سواری نرم، شتاب قابل قبول، مصرف سوخت مناسب، استهلاک پایین، دوام بالا
نقاط منفی: امکانات رفاهی اندک، عدم وجود سیستم کنترل پایداری، هندلینگ متوسط، بازار خرید و فروش کم رونق

هیوندای i۲۰ مونتاژی

نقاط مثبت: طراحی مدرن و زیبا، سواری نرم، هندلینگ مناسب، مصرف سوخت مناسب، هندلینگ قابل قبول، خدمات پس از فروش گسترده، بازار خرید و فروش پر رونق
نقاط منفی: شتاب معمولی، کمبود برخی از امکانات رفاهی و ایمنی

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.