مقایسه رانا پلاس پانوراما شش دنده و سورن پلاس

رانا پلاس پانوراما شش دنده و سورن پلاس
رانا پلاس پانوراما شش دنده و سورن پلاس

در این مطلب قصد داریم دو خودروی به‌اصطلاح ملی و هم‌قیمت را پیشِ روی یکدیگر قرار دهیم و نقاط ضعف و قوت‌شان را بررسی کنیم؛ به سراغ مقایسه رانا پلاس پانوراما شش دنده و سورن پلاس می‌رویم.

مدیران 777 مدیران 777

تفاوت های رانا پلاس شش دنده و رانا پلاس معمولی

اول از همه خدمت‌تان باید عرض کنیم که منتظر تغییرات ظاهری خاصی در این مدل نسبت به نسخه های پلاس قبلی نباشید.
در این نسخه سقف خودرو به نمونه شیشه ای ثابت تغییر کرده است، اما همچنان دی لایت را به صورت مستقل نداریم و صرفاً می‌توان از چراغ های کوچک خودرو با چرخاندن اهرم مربوطه، به جای چراغ های روشنایی در روز استفاده نماییم.
فرمان برقی شده و همچنین از پیشرانه TU5 پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته دستی برای این نسخه از رانا پلاس استفاده شده است. نکته دیگر آن که مانند تارا، برای رانا پلاس سقف شیشه ای هم از دینام متغیر استفاده شده است. این نوع دینام براساس دور موتور (فشار روی پیشرانه نباشد) شروع به شارژ باتری می‌نماید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

حتماً ببینید: ویدیوی معرفی رانا پلاس پانوراما ۶ دنده در اسب بخار

طراحی ظاهری رانا پلاس و سورن پلاس

به سراغ سورن پلاس می‌آییم؛ باید بیان کرد که طراحی سورن به ویژه در نسخه پلاس نسبت به قبل بهتر و به روزتر شده است.
کاسه چراغ های جلو و گرافیک درونی آن ها تغییر کرده اند و جلوپنجره مشکی رنگ بر جذابیت نمای جلوی خودرو افزوده است و باعث شده به لحاظ بصری سورن پلاس نسبت به قبل اسپرت تر و جوان پسندتر ظاهر شود.
در نمای کناری سورن پلاس شاهد استفاده از دستگیره‌های ایزی اوپن (مشابه دنا و دنا پلاس) هستیم، اما ای کاش زه ضربه گیر روی درها نیز مشابه دنا حذف می‌شد تا نمای کناری چهره به روزتری را به خود بگیرد.
همچنین رینگ های جدید سورن پلاس نیز از نقاط برتری نمای کناری این خودرو نسبت به رانا پلاس هستند (رانا پلاس در تمامی نسخه ها متأسفانه دارای قالپاق است.)


به سراغ نمای عقب سورن پلاس می‌رویم؛ در این نما هر چند طرح داخلی چراغ های عقب با نوارهای نئونی، نسبتاً زیبا هستند، اما طلقِ بی رنگ چراغ های عقب مطلقاً با این سگمنت و نوع پیشرانه خودرو هماهنگی ندارد، چراکه از طلق های بی رنگ یا اصطلاحاً شیشه ای در اکثر شرکت های خودروسازی برای خودروهای هیبریدی و وجه تمایز آن ها با نمونه های بنزین سوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رانا پلاس سقف شیشه ای اما از پیکره و طرح کلی جوان پسندتری بهره می‌گیرد، به ویژه این که، طراحی فیزیکی و گرافیکی چراغ های عقب این خودرو نسبت به سورن بهتر و هماهنگ تر است. نکته ای که در خصوص رانا پلاس به چشم می‌آید نیاز آن به تغییر در خطوط درها، حذف زه ضربه گیر از درها و همچنین تغییر دستگیره های آن ها به نمونه ایزی اوپن است.

طراحی داخلی رانا پلاس و سورن پلاس

با ورود به کابین سورن پلاس، در اولین گام شاهد استفاده از غربیلک دنایی با طرح چوب مشکی پیانویی هستیم. در پنل میانی داشبورد دیگر قطعات دکوراتیو نقره ای رنگ به چشم نمی‌آیند و همگی مشکی شده اند و صد البته تأثیر مثبتی نسبت به قبل در نگاه بیننده ایجاد می‌نمایند. نکته عجیب در داشبورد سورن پلاس عدم استفاده از مانیتور برای این خودروست.
اما در نسخه مورد بررسی از رانا پلاس به لطف بهره مندی از سقف شیشه ای، فضای کابین جذاب تر به نظر می‌رسد. هر چند به شدت نبود امکاناتی همچون سیستم تهویه اتوماتیک و مانیتور به چشم می‌آید. در رانا پلاس، شاهد استفاده از غربیلک فرمان با ماژول مشابه به فرمان پژو ۲۰۷i هستیم.
در خصوص فضای کابین باید گفت قطعاً برتری در این قسمت با سورن است، چراکه رانا پلاس همچنان مانند تمامی اعضای خانواده پژو ۲۰۶، به سختی دچار کمبود جای پای عقب است.

پیشرانه دو خودرو

سورن پلاس از پیشرانه EF7 با حجم ۱۶۵۰ سی سی و قدرتی معادل ۱۱۵ اسب بخار و ۱۵۹ نیوتن متر گشتاور بهره می‌گیرد. وظیفه انتقال قدرت در این خودرو بر عهده یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی است و خبری از گیربکس اتوماتیک برای این خودرو نیست.
اما در رانا پلاس شاهد استفاده از پیشرانه TU5 پلاس هستیم. این پیشرانه هم‌اکنون در خودروهایی چون تارا و پژو ۲۰۷MC (مولتی کالر) و همچنین احتمالاً خودروی پارس بهینه، مورد استفاده قرار گرفته و خواهد گرفت و قادر به تولید قدرتی معادل ۱۱۳ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۱۴۴ نیوتن متر است. ضمن این که، در نسخه سقف شیشه ای رانا پلاس، همان طور که در ابتدای مطلب ذکر شد، از جعبه دنده ۶ سرعته دستی استفاده شده است.

امکانات ایمنی و رفاهی رانا پلاس و سورن پلاس

رانا پلاس ۶ دنده پانوراما در بحث امکانات رفاهی و ایمنی به دو کیسه هوا، ترمزهای ABS و EBD، صندلی های تاشو عقب، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، بلوتوث، تهویه دستی، سنسور پارک عقب، تریم داخلی پارچه ای، شیشه ها و آینه های برقی، سقف شیشه ای با سایه بان دستی و… مجهز است.
در طرف مقابل، از امکانات سورن پلاس نیز می توان به مواردی همچون دو کیسه هوا، ترمز ABS، EBD و BA، فرمان هیدرولیک، غربیلک فرمان جدید (طرح دنا)، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، چراغ روشنایی روز، سنسور پارک عقب، تودوزی جدید صندلی و رودری، صندلی های جلوی با پشتی برقی، کامپیوتر سفر ارتقایافته، نمایشگر جدید روی داشبورد، شیشه های عقب دودی، رینگ آلومینیومی جدید، تهویه اتوماتیک، کروز کنترل اشاره کرد.

قیمت

هر دو خودروی موجود در این مقایسه، هم‌اکنون، قیمتی در حدود ۳۱۰ میلیون تومان در بازار دارند.

رانا پلاس سقف شیشه ای چه مشخصاتی دارد؟

در این خودرو از پیشرانه TU5 پلاس استفاده شده که قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار نیرو و گشتاوری معادل ۱۴۴ نیوتن متر است و یک جعبه دنده ۶ سرعته دستی، نیروی تولیدی توسط پیشرانه را به چرخ های جلو می‌رساند.

سورن پلاس چه مشخصاتی دارد؟

در این خودرو از پیشرانه EF7 استفاده شده است که قادر به تولید ۱۱۵ اسب بخار نیرو و گشتاوری معادل ۱۵۹ نیوتن متر است و یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی نیروی تولیدی توسط پیشرانه را به چرخ های جلو می‌رساند.

۳.۴ امتیاز از ۱۶ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.