رقابت درون خانوادگی؛ پژو پارس بهینه یا سورن پلاس؟

پژو پارس بهینه و سورن پلاس
پژو پارس بهینه و سورن پلاس

شاید اگر کلمات بهینه، پلاس و سال را از صنعت خودروی ما بگیرید، دیگر چندان چیز خاصی برای خودروسازان باقی نماند.
تقریباً عادت کرده‌ایم که به دلیل سبد کوچک و تنوع کم محصولات شرکت‌ های خودروسازی داخلی، هر محصول جدید یا قدیمی‌ای یک مدل سال و یک مدل پلاس و حالا یک مدل بهینه! نیز داشته باشد.
با این مقدمه کوتاه به سراغ بررسی و مقایسه پژو پارس بهینه و سورن پلاس می‌رویم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

تفاوت های پژو پارس بهینه و پارس معمولی

در ابتدا بگوییم که منتظر تغییرات ظاهری خاصی در مدل بهینه نباشید و احتمالاً به خاطر قوانین جدید، تنها شاهد تغییر گرافیک داخلی چراغ های جلو و افزوده شدن دی لایت به آن ها باشیم. همچنین به نظر می‌رسد اندک تغییراتی را نیز در تریم داخلی خودرو به دلیل افزوده شدن سیستم مالتی مدیا به آن و همچنین تغییراتی در غربیلک فرمان خودرو مشابه با ماژول فرمان پژو ۲۰۷i و رانا پلاس شاهد باشیم.
به گفته منابع آگاه، طرح و رنگ قطعات دکوراتیوِ چوب نما در داخل اتاق هم دستخوش تغییرات مثبتی خواهند شد.

مدیران 777 مدیران 777

طراحی ظاهری پژو پارس بهینه و سورن پلاس

به سراغ سورن پلاس می‌آییم. باید بیان کرد که طراحی سورن به ویژه در نسخه پلاس تا حدودی از پژو پارس جدید تر جلوه می‌کند، اما این جدید بودن به منزله هماهنگی بیش تر نیست.
کاسه چراغ های جلو و گرافیک درونی آن ها تغییر کرده اند و جلوپنجره مشکی رنگ بر جذابیت نمای جلوی خودرو و القای حس اسپرت بودن افزوده است.

در نمای کناری سورن پلاس شاهد استفاده از دستگیره‌های ایزی اوپن (مشابه آن چه پیش تر در دنا دیده بودیم) هستیم، اما ای کاش زه ضربه گیر روی درها نیز مشابه دنا حذف می‌شد تا نمای کناری چهره به روزتری را به خود بگیرد.
همچنین رینگ های جدید سورن پلاس نیز از دیگر نقاط برتری نمای کناری این خودرو نسبت به پارس هستند. به نظر می‌رسد چهره پارس و برخی جزییات آن مانند زه ضربه گیرهای مشکی رنگ و دستگیره های قدیمی درها به شدت نیاز به یک بازنگری اساسی دارند تا از حال و هوای دهه ۸۰ میلادی اندکی خارج شوند.

به سراغ نمای عقب سورن پلاس می‌رویم؛ در این نما هر چند طرح داخلی چراغ های عقب با نوارهای نئونی، زیبا و بدیع هستند اما طلق سفیدرنگ چراغ های عقب کار را خراب کرده است، چراکه این رنگ سفید در اکثر شرکت های خودروسازی برای خودروهای هیبریدی و وجه تمایز آن ها با نمونه های بنزین سوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمای عقب پارس هم که با چراغ های یکدست قرمز آشنا و سایر المان های همیشگی اش، نیازی به هیچ توضیح و سخن اضافه ای ندارد.

طراحی داخلی دو خودرو

با ورود به کابین سورن پلاس، در اولین گام شاهد استفاده از غربیلک دنایی با طرح چوب مشکی پیانویی هستیم. در پنل میانی داشبورد دیگر قطعات دکوراتیو نقره ای رنگ به چشم نمی‌آیند و همگی مشکی شده اند و صد البته تأثیر مثبتی نسبت به قبل در نگاه بیننده ایجاد می‌نمایند. نکته عجیب در داشبورد سورن پلاس عدم استفاده از مانیتور برای این خودروست و به نظر می‌رسد هم در بالای پنل میانی (جایی که نمایشگر کوچک سه خط کار شده است) و هم در دل این پنل، امکان جانمایی و تعبیه یک نمایشگر حداقل ۷ اینچی و چندمنظوره مهیا باشد، اما در پارس بهینه، همان طور که در ابتدای مطلب ذکر شد، شاهد استفاده از غربیلک فرمان با ماژول مشابه به فرمان پژو ۲۰۷i  و رانا پلاس خواهیم بود. دکمه های تعبیه شده درون درها تغییر خواهند کرد و مهم تر از همه این که شاهد استفاده از یک مانیتور چندمنظوره و قطعات دکوراتیو جدید در این خودرو خواهیم بود. به عنوان نکته آخر لازم به ذکر است که جلوآمپر پارس بهینه نیز تغییر خواهد نمود.

پیشرانه پژو پارس بهینه و سورن پلاس

سورن پلاس از همان پیشرانه نام آشنای EF7 با حجم ۱۶۵۰ سی سی و قدرتی معادل ۱۱۵ اسب بخار و ۱۵۹ نیوتن متر گشتاور بهره می‌گیرد. وظیفه انتقال قدرت در این خودرو کما فی السابق برعهده‌ یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی است و خبری از گیربکس اتوماتیک برای این خودرو نیست، اما در پارس بهینه احتمالاً شاهد استفاده از پیشرانه TU5 پلاس باشیم. این پیشرانه هم‌اکنون در خودروهایی چون تارا، رانا پلاس با سقف شیشه ای و پژو ۲۰۷MC (مولتی کالر) مورد استفاده قرار گرفته و قادر به تولید قدرتی معادل ۱۱۳ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۱۴۴ نیوتن متر است. ضمن این که، با توجه به پیشرانه جدید، احتمال استفاده از گیربکس ۶ سرعته دستی برای پژو پارس نیز در شرکت ایران خودرو قوت گرفته است.

سخن پایانی

در پایان، به نظر می‌رسد نسخه جدید پژو پارس امکانات بیش تری نسبت به سورن پلاس در اختیار مشتریان قرار خواهد داد، اما چهره این خودرو به شدت سال‌خورده و شاید تکراری شده است و باید گفت نیاز به ایجاد یک سری از تغییرات ظاهری در این خودرو کاملاً محسوس است. سورن پلاس اما با دارا بودن ظاهری به روزتر نسبت به پارس و کابینی با تریم مشکی، شاید تا حدودی جذاب تر و جوان پسندتر جلوه می‌نماید. در نهایت، باید منتظر ماند و دید تا بالاخره ایران خودرو چه زمانی پارس بهینه را به صورت رسمی معرفی می کند تا تنور این گونه رقابت های درون خانوادگی را گرم تر از پیش کند.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

پارس بهینه چه مشخصات فنی‌ای دارد؟

این خودرو از پیشرانه های TU5 پلاس و XU7 پلاس استفاده خواهد کرد، بنابراین قادر به ارائه قدرتی بین ۱۰۷ تا ۱۱۳ اسب بخار خواهد بود.

پارس بهینه چه ویژگی های جدیدی دارد؟

گرافیک جدید کاسه چراغ ها و افزوده شدن دی لایت، تزیینات دکوراتیو جدید کابین با طرح چوب متفاوت نسبت به نسخه فعلی، غربیلک فرمان با ماژول مشابه به فرمان پژو  ۲۰۷iو رانا پلاس، روردی ها با تغییرات در پنل دکمه ها، جلوآمپر جدید.

۱.۷ امتیاز از ۴ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.