سیاهکلی: نیازی به برگزاری نمایشگاه تحول صنعت خودرو نیست

نمایشگاه تحول صنعت خودرو
نمایشگاه تحول صنعت خودرو

به گفته نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، نمایشگاه برای نشان دادن تکنولوژی‌ها، تولیدات و محصولات است؛ با توجه به نمایشگاه خودروی شهر آفتاب نیازی به برگزاری نمایشگاه تحول صنعت خودرو نیست.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، لطف الله سیاهکلی با تأکید بر این که آن چه داشته ایم پیش تر به نمایش درآمده است تصریح می کند: «هر چند هنوز سر تولیدات خودرو بحث‌های زیادی شده، اما اتفاق جدیدی هم نیافتاده است، تولید جدیدی هم اتفاق نیافتاده و ما تحرک جدیدی هم در حوزه خودرو ندیدیم، به‌جز این‌که گفته می‌شود تعداد تولید بالا رفته که هنوز اثبات نشده است.

مدیران 777 مدیران 777

وی ادامه می دهد: «معمولاً در نمایشگاه‌ها پلتفرم‌ها را نمایش می‌دهند، خودروهای جدید، میزان صرفه‌جویی‌ در مصرف سوخت، کیفیت در مقابله با حوادث، مقاوم بودن و امنیت سرنشین که در هیچ کدام از این‌ها  اتفاق جدیدی نیافتاده و به نظر می‌آید نیازی به نمایشگاه نیست.»

این نماینده مجلس اضافه می کند: «اگر منظور از برگزاری این نمایشگاه این است که صاحبان تکنولوژی در این زمینه را دور هم جمع کنیم، می‌توانیم یک جلسه‌ یا همایش نیم‌روزه‌ برگزار کرد و در مورد موضوع ها، استراتژی‌ها، برنامه‌ها و نگاه کشور توضیح داده شود، وگرنه در نمایشگاه محصول را به نمایش می‌گذارند؛ ما محصول جدیدی نداریم که به نمایش بگذاریم. هر چند خبر دقیقی از این موضوع ندارم و نمی‌دانم واقعاً می‌خواهند نمایشگاه بگذارند یا نه، اما به نظر من این اقدام امر بیهوده‌ای است و اتلاف انرژی و وقت است و بیش تر یک مانور سیاسی است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس همچنین با اشاره به این که شنیده می شود خودروسازان تمایلی به حضور در این رویداد ندارد تصریح می کند: «این موضوع علنی نیست و غیر رسمی است، اما گذشته از آن اعتقاد دارم که دولت حداکثر دریک ماه آینده باید وزارتخانه را تفکیک به دو وزارتخانه کند و حتماً باید به وزرای جدید هم معرفی کند. بنابراین به نظر می‌آید در این مقطع نمی‌شود هم استراتژی تعریف کرد و هم برای آینده برنامه ریزی کرد. چون تغییر و تحولات در وزارتخانه است، فکر نمی‌کنم خودروسازان هم اقبالی نسبت به این داستان نشان دهند و واقعاً نیازی هم نیست و دلیلی هم ندارد این اتفاق بیافتد.

بخش خصوصی مهجور مانده است

سیاهکلی همچنین در پاسخ به این پرسش که  آیا این فرض که وزارت صمت، بخش خصوصی را پیاده‌نظام یا سرباز این بازی می‌داند و با آن‌ها هر طور که بخواهد رفتار می‌کند، به نظرتان صحت دارد یا این برداشت اشتباه است؟ می گوید: «چون دو  خودروساز بزرگ کشور دولتی اداره می‌شوند، اکثر بازار دست این دو خودروساز است و بخش خصوصی خیلی محلی از اعراب ندارد. اصلاً به همین دلیل در صنعت خودروسازی کشور بخش خصوصی همچنان مهجور مانده و به آن بی‌توجهی شده است. بله، این وجود دارد و مربوط به این دولت و این وزیر نیست و از قدیم هم بوده است. حالا الحمدلله این دولت تصمیم دارد دو خودروسازی را هم واگذار کند به بخش خصوصی و کلاً خودروسازی با بخش خصوصی اداره شود. این استراتژی درستی است و ما باید به این سمت برویم و به خودروساز بخش خصوصی اجازه عرض اندام دهیم، نه این‌که تحکم کنیم و به او دستور دهیم؛ همین می‌شود که وجود دارد. مگر نمایشگاه قبلی که ما برگزار کردیم، دستاوردهایش را به ما بگویند چه بوده تا نمایشگاه جدید هم برویم و برگزار کنیم. نمی‌شود که ما مدام در باب همایش، گردهمایی و نمایشگاه و از این طور امور پول خرج کنیم و وقت تلف کنیم و خروجی هم نداشته باشد. به نظر من این‌ها اتلاف منابع و انرژی است.

با فرمان و دستور، کیفیت بالا نمی‌رود

وی همچنین در خصوص الزام به فروش خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو می گوید: «سامانه یکپارچه هم هنوز جوابی نداده است. در هر صورت بازار تابع عرضه و تقاضاست. وظیفه دولت تنظیم بازار است. در حوزه تنظیم بازار دولت می‌تواند سیاست‌گذاری و نظارت کند، اما در حوزه کیفیت، تعداد، تولید و این‌ها تابع رقابت است و باید رقابت ایجاد شود. تا رقابت ایجاد نشود، با فرمان و دستور، کیفیت بالا نمی‌رود، هزینه کاهش پیدا نمی‌کند، تولید افزایش پیدا نمی‌کند و این‌ها تابع رقابت است.»

این عضو کمیسون صنایع مجلس همچنین در خصوص آیین نامه واردات توضیح می دهد: «این آیین‌نامه دقیقاً در اختیار نمایندگان قرار داده نشده است و بنابراین مطالعه دقیقی روی آن نداشته ایم، اما با توضیحاتی که در جلسه کمیسیون ارائه شد تا حدی با آن آشنا شدیم. البته گویا قرار است باز هم دستخوش تغییر شود. با این حال، این آیین نامه دو ماه است که ارائه شده و در نوبت دستور کار هیئت دولت است. از دولت محترم می‌خواهیم چون این موضوع اهمیت بالایی دارد این آیین نامه را در دستور یک و جزو فوریت‌ها قرار دهد.»

نماینده مردم قزوین ادامه می هد: «بر اساس توضیحاتی که در جلسه کمیسیون صنایع ارائه شد، در این آیین نامه قرار است ۵۰ درصد از خودروهایی که وارد می‌ شوند، زیر ۱۰ هزار دلار باشد و مابقی هم به صورت پلکانی تعرفه‌اش تعریف شده است و سقفی هم ندارد، یعنی نوع خودرو را مشخص نکردند، آزاد است و فقط ۵۰ درصد آن زیر قیمت ۱۰ هزار دلار است و مابقی‌اش آزاد است. با این روش می‌خواهند یک تعداد خودرو وارد کنند که بازار را با آن تنظیم کنند.»

مخالفت با واردات خودرهای زیر ۱۰ هزار دلار

سیاهکلی با اشاره به این که ا اگر این آیین نامه دقیق‌تر به دست ما می‌رسید، دقیق‌تر هم می‌توانستیم نظر دهیم بیان می کند: «کلاً من موافق این نیستم که خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار در حجم زیادی وارد شود. خودروی زیر ۲۵ هزار دلار می‌تواند بین ۵۰ تا ۷۰ بازار را تعریف کند. با این موافقم، یعنی بگوییم خودروی زیر ۲۵ هزار دلار ۵۰ تا ۷۰ درصد بازار و مابقی هم بالای ۲۵ هزار دلار باشد. یعنی هر کسی دوست دارد خودروی خوب و مناسب بگیرد، هزینه گمرکی مناسبی هم بدهد و خودروی خوب هم سوار شود. ما نمی‌توانیم مردم‌مان را مجبور کنیم خودروی ارزان قیمت سوار شوند، خودروی بی‌کیفیت سوار شوند. مردم در خریدشان آزادند، اما طرفی دیگر، چون محدودیت‌های ارزی داریم، می‌توانیم تعدادش را محدودتر کنیم، اما نمی‌توانیم جلویش را بگیریم. به نظر من خیلی منطق ندارد.»

علی طجوزی

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.