
مردم در حسرت کشورهای همسایه / خرید خودرو آرزوی دست نیافتنی جوانان ایرانی

شرایط اقتصادی ایران در سال های گذشته که به واسطه تحریم ها و سیاست های نادرست و در پی آن کاهش شدید ارزش پول ملی، دشواری های بسیاری را برای مردم به همراه داشته که یکی از آن ها، ناتوانی مردم در خرید خودروست.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، این دشواری های اقتصادی در همه بازارهای کشور به چشم می خورد و بازار خودرو هم از این قاعده مستثنا نیست. این در حالی است که نام ایران همیشه یدک کش صفاتی مانند کشوری بزرگ با فرهنگ کهن، آب و هوای چهارفصل، منابع عظیم نفت و گاز، معادن بیشمار، مردمی بافرهنگ، کشوری مستقل و آزاد و… بوده است، اما اکنون به نظر می رسد همه این الفاظ تنها بیانگر نگاهی شعارزده اند که وظیفه پوشاندن زخم های بیشمار این کشور را بر عهده دارند. این شعارزدگی در صنعت خودرو کشور هم به چشم می خورد؛ عباراتی مانند تولید ملی و کاهش وابستگی به کشورهای بیگانه از زبان مسئولان در حالی به گوش می رسد که مردم گره گشایی خاصی را در این صنعت به چشم نمی بینند و بیانات مدیران با آن چه در عمل رخ می دهد، بسیار فاصله دارد.
در این سال ها به بهانه حمایت از خودروسازان داخلی، منابع زیادی به هدر رفته است و بهای آن را مردم با جان و مال خود پرداخته اند. این در حالی است که به گفته مسئولان مربوطه قرار بود ایران به عنوان یک پیشرو در تولید خودرو، بازار منطقه را به دست گیرد و بستری برای تولید خودو با استاندارد روز دنیا و صادرات آن به کشورهای دیگر باشد، اما این رویا هیچ گاه به واقعیت بدل نشد. در این سال ها که مسئولان ما به دنبال شعار سر دادن و حمایت از تولید داخلی بودند، دیگر کشورها از فرصت نبود رقیب خود در عرصه توسعه و بازاریابی استفاده کردند و جایگاه خود را در بازارهای جهانی بهبود بخشیدند.
ترکیه، همسایه غربی ما، از نظر اقتصادی وضع چندان بهتری از ما ندارد و با مشکل کاهش ارزش پول ملی دست و پنجه نرم میکند، اما با آزاد نگه داشتن بازار خودرو توانسته است این حوزه را تا جای ممکن مدیریت کند. همچنین خودروسازان این کشور توانستند با همکاری شرکت ایتالیایی پینینفارینا، اولین خودرو ساخت ترکیه را روانه بازار کنند و با این کار به جمع کشورهای سازنده خودرو در جهان بپیوندند. عربستان سعودی هم از این فرصت استفاده کرد و با برقراری ارتباط سازنده با دیگر کشورها و گشودن دروازه صنعت خودروی خود بر روی خودروسازان بزرگ جهانی، توانست گامی مهم برای مردم و بازار خودروی کشور خود بردارد. عربستان که در ابتدا به سراغ خرید سهام تسلا رفته بود و نتوانست سهام آن را حفظ کند، با سرمایهگذاری ۱.۳ میلیارد دلاری، اقدام به خرید ۶۵ درصد سهام لوسید موتورز کرد. همچنین قرار است تا سال ۲۰۲۶ کارخانه ساخت خودروهای این شرکت آمریکایی در شهر جده افتتاح شود. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به دلیل سرمایه های قابل توجهی که در خود دارند، بازاری جذاب برای خودروسازان مطرح جهان به شمار می روند و این شرکت ها برای حضور در این کشورها و ارائه خدمات بهتر در این کشورها به رقابت می پردازند. چین هم برای ورود به این بازار از ترفندهای زیادی مانند گارانتی های یک میلیونی کیلومتری برای خودروهای خود استفاده کرده است.
کشور جنگ زده افغانستان، با تمام مشکلاتی که دارد، یکی بزرگترین خریداران خودرو تویوتا کرولاست و محدودیتی برای واردات خودرو به کشورش ندارد. عراقی ها هم وضع بهتری از ما دارند، به گونه ای که از خودروهای ساخت داخل ما، که خرید آن ها برای مردمان خودمان بسیار دشوار است، به عنوان ارزان ترین مدل تاکسی استفاده می کنند. تمامی این موارد نشان می دهد که با ادامه روند فعلی، امیدی به آینده روشن صنعت خودرو کشور نیست و خرید خودروی بهروز و ایمن، به آرزوی دست نیافتنی برای جوانان ایرانی تبدیل شده است.
همه این ماجراها به این دلیل رخ داده است که مدیران کشور ما، شعارسرایی و تحقق آن چه را برای خود مهم می دانند ارجح تر از رفاه و حق مردم قرار داده اند. چنین روندی موجب می شود خودروسازان داخلی با انحصار و رانت و هزار هزینه دیگر و با زیانی چشمگیر برای کشور به کار خود ادامه دهند و دولت نیز برای حمایت از آن ها واردات و رقابت را ممنوع کند. این وضعیت مردم ایران را در حسرت دستاورد کشورهای همسایه قرار داده است و مردم نیز باید با خودروهای فرسوده و غیر استاندارد خود بسورند و بسازند، چراکه در این سرزمین، شعار مهم تر از عمل است.
نگاهی جامع و کامل به صنعت خودرو در کشور
درود بر تمامی عوامل اسب بخار. به شخصه از تک تکتون بابت این دلسوزی و این شجاعت شما تشکر میکنم. منتها همانطور که قطعا میدونید. مشکل امثال ما این هست که ناچارا باید تر و خشک بسوزیم . اون هم به خاطر عده ای که ۲ هفته پیش دیدیمشون و این هفته هم متاسفانه باز خواهیم دید که چه بر سر ما میارن. در نتیجه با وجود این سری افراد کلا به هیچ چیزی ، نه تنها صنعت خودرو نمی توان امیدوار بود.
با رویت ستاد های شلوغ انتخاباتی کاملا مشخص هست آینده مردمان این سرزمین چیست…
درود بر نویسنده محترم، بسیار عالی بود.
ما به عنوان مخاطب، در حد توانمون، حمایت همه جانبه می کنیم از این شجاعت نگارندگان پایگاه اسب بخار.
با گفتار درمانی مشکلی حل نمیشه ، نظام از سال ۵۷ که کشور را در دست گرفت به دولتها آموخت که این مردم را فقط با وعده و وعید به آینده باید نگه داشت ، والا هر صنف و شغلی سود دهی نداشته باشه تعطیل میشه، چطور ممکنه پول ساخت خودرو را یکسال قبل بگیرند و باز هم برایشان سود نداشته باشد ، دولتها از دکانهای مختلف مثل ارز ، خودرو ، بورس و …. امرار معاش می کنند و به فکر کاهش هزینه های خود نیستند ، ما در افریقا زندگی می کنیم با هزینه های آمریکا.
ملت شما فقط رای بدید به یه مشت آدم بی مصرف که فقط حقوق نجومی میگیرن همه چی درست میشه
ای ول، حقیقت را جرات نداشتید بگید و اون این که از صنعت خودرو جیب عده ای خاص که اکثر مردم هم میدونند باید پر بشه و مردم مستعمره نوین شدند
البته ممنون و تشکر از مطالب ذکر شده توسط نگارنده، اما این شجاعت کافی نیست و باید مردم متحد باشن و با نخریدن خودروهای چینی و داخلی، دولت و مافیای خودرو و همه وابستگانشون رو به زانو دربیارن. تنها و تنها راه همینه. هر چند شاید بعضی ها بگن. نه با این کار و گرونی دوباره ما جا میمونیم و ارزش پول از بین میره اما با اطمینان میگم تا همه ما متحد نشیم و پولها رو دست خودروساز و… ندیم، هر چقدر هم گرون کنن وقتی مشتری نداشته باشه بازم مجبورن با التماس بفروشن. فقط مردم باید متحد و توی این مورد با حوصله باشن. فقط باید با انسجام حرکتهای مدنی با این اجانب مقابله کرد. وگرنه با شورش واعتراض که بلافاصله تهمت آشوبگری میزنن و سرکوب میکنن. باید هدفمند مقابله کرد. به امید نابودی تمام خائنین به مردم و کشور
فرمول قیمتگذاری خودرو داخلی و خارجی چیست ؟ مافیای خودرو را کی می توان شناسایی و متلاشی نمود ؟ شفاف سازی کنید ، به فکر ملت ایران باشید و متعادل سازی قیمت خودرو را قانونی کنید و حقوق و دستمزد ها را کارشناسی کنید
چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید
از کوتاهی ماست که دیوار بلند است
واقعا” باید رفت و رای داد که این شرایط ادامه داشته باشد! البته صبر ما هم کم است اگر ۴۵ سال دیگه صبر کنیم ، همه چیز درست میشود!
یکی ام مثل رشیدی کوچی پیدا میشه از درد مردم کم کنه رد صلاحیت میشه
الکی چیزی رو تقصیر کسی ندازید،مقصر خود مردم هستند ،دلال صفتی ریشه اصلی تمام مشکلات ماست
مشکلات این کشور بشدت عمیق شدن و هر روز هم عمیق تر میسن. فساد مثل سرطان میمونه که وقتی کشوریو درگیر میکنه دیگه به این راحتی ها نمیشه اون کشورو درمان کرد چون تو این موارد دست هزاران نفر آلودست و معمولا نمیشه ریشه رو پیدا کرد. شاید یک معجزه بتونه مردمو نجات بده
خجالت نمیکشید؟ یعنی ما عزت ملی رو ول کنیم بریم با کشورهای دیگه وارد همکاری مشترک بشیم در زمینه های اقتصادی؟ که ازمون اتو بگیرن مدام تهدید به تحریم کنن؟ که خدا و دین و ایدولوژی مارو تصاحب کنن؟ شرم نمیکنید؟ ما کشوری غنی و ثروتمند اما بدون صنایع مادر و زیرساخت های لازم جهت شکوفایی هستیم ولی دلیل نمیشه از دیگران کمک بگیریم انقدر بودجه هدر میدیم سعی و خطا میکنیم تا اخر سر به یه نتیجه نامطلوب اونم چند دهه عقب تر از زمان حال برسیم . در عوضش یوغ بردگی به گردن نداریم این کشورهایی ک اسم بردید الان شدن مستعمره ابرقدرت ها ما ولی ازاده و سربلند داریم زندگی میکنم …ببخشید داریم به زور نفس میکشیم.در عوض ایدولوژی های نخ نمای دوزاریمون رو حفظ میکنیم عین کمونیست ها !!!
ایدئولوژی فقط ایدئولوژی طالبان و عردوغان و بن سلمان! براشون خودروی توگ و تویوتا کرولا و لندکروز به ارمغان آورده!
مشکل اینه که ما مردم با هم متحد نیستیم ولاغیر !!!
متاسفانه وقتی راجع به تویوتا لند کروز قرار است مطلب بنویسند کلماتی نظیر عالیجناب بکار میبرند کلماتی که نشاءت گرفته از قیمت اینروزهای ان در داخل است تا قیمت و ارزش رسمی و جهانی آن!!
لندکروز یک ماشین ارزان است
در کشور های عربی طرف چند تا کفش پوست کروکدیل داره در کنارش و مسلما برای گشتن در حیاط منزل جلو در حیاط دمپایی هم داره لند کروز همان دمپاییشان است. مسلما همانطور که در خانه همه دمپایی هست در کشور های عربی همه تویوتا هم دارند
ننگ و لعنت بر باعث و بانی این روزهای مملکت
این کلمه حسرت در تیتر خبر صحیح نیست ، «« مردم خواهان بازار خودروئی نظیر کشور همسایه »» شاید جالب تر باشد . کلمه حسرت در شان این موضوع نیست . در نهایت خودرو کالائی بیش نیست و نیاز به آن هم ارزش حسرت نیست .
شما رسانه بررسی فنی خودرو هستی یا رسانه بررسی حسرت بچه پولدار ها و حسرت آفرین برای بقیه مردم؟ خرید تویوتا به دست طالبان چه ارتباطی به صنعت دارد؟ آیا خرید خودرو منجر به صنعت خودرو می شود؟یعنی الان طالبان دارای صنعت خودرو است؟ عربستانی که از آن به عنوان الگو نام می برید اتفاقا نیم قرن جلوتر از ما فرصت داشته که کاری برای خودش انجام دهد اما جز واردات کار دیگری نکرده چرا این را سانسور می کنید؟ چرا سانسور می کنید که عربستان با داشتن میلیارد ها دلار سرمایه نفتی طی نیم قرن گذشته فرصت ساخت خودرو داشته اما تا کنون یک پیچ هم برای خودرو نساخته؟ جالب اینجاست که شما در همه روضه نامه هایی که برای صنعت خودرو می نویسید هرگز سخنی از تحریم هایی که برای ایران وجود دارد نمی زنید! انگار دوست ندارید که مردم بدانند بخشی از این مشکلات اثر تحریم است! فقط می گویید مدیرانی وجود دارند که همه شان خائن هستند و برای منافع خودشان کار می کنند! حق با شماست همه مردم ایران و مدیران و کارمندان دولتی دزد هستند فقط آمریکایی ها که صنعت ما را تحریم کرده اند خوب هستند! از کشور افغانسان به عنوان جنگ زده نام می برید(در حالی که جنگ آنها ۲۰ سال است تمام شده) اما نمی گویید اگر همین تحریم نامه ای که برای کشور ما نوشته شده برای تروریست های طالبان هم نوشته می شد آیا باز هم تویوتا جرات فروش خودرو به آنها را داشت یا نه؟!
شیر مادر و نان پدر حلالت که جوابشونو دادی ، توی حرف هات ، حرف هایی بود که به نظرم صحیح هستن منم پیام اومدم دادم ولی نمیدونم چرا گذاشته نشد امیدوارم که 《عمدی》نبوده باشه 🧐
《اما با آزاد نگه داشتن بازار خودرو توانسته است این حوزه را تا جای ممکن مدیریت کند. همچنین خودروسازان این کشور توانستند با همکاری شرکت ایتالیایی پینینفارینا، اولین خودرو ساخت ترکیه را روانه بازار کنند و با این کار به جمع کشورهای سازنده خودرو در جهان بپیوندند》فقط همین چند تا خط : آره اگه ما هم عضو ناتو بودیم و با جنایتکارهای دنیا دست در دست بودیم و وقیحانه تو اینهمه جنایتی که رژیم صهیونیستی انجام داده بازم روابط اقتصادی تقویت هم کنه باهاش چرا نتونه مدیریت کنه ، در رابطه با اینکه خودرو توگ ترکیه که مثلا ملی هست رو چماق کردین میکوبین تو سر مردم ، قصد دفاع از خودروسازی خودمون که قابل قبول نیست وضعیتش ندارم ، باید بگم توگ هر چی هست الّا خودروی ملی و محصول صنعتی خودکفا. چرا؟ به این دلیل که اصلیترین قطعه این خودرو یعنی باطری قابل شارژ آن توسط یک شرکت مشهور چینی تولید شده، طراحی خودرو متعلق به یک گروه صنعتی ایتالیایی است و در دیگر اجزای آن نیز ردّ مهندسان انگلیسی و آلمانی مشاهده شده است و قیمت تمام شده خودروی مزبور، بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار لیره است و حتی از مشابهین خارجی نیز گرانقیمتتر است ، سابقه درخشانی هم داره اردوغان جدیدا جنگنده کاآن رو به عنوان یک جنگنده ملی و خودکفا معرفی کرده که لافی بیش نیست ، بعدشم ما بخواهیم به عربستان و هر جای دیگه رئیس جمهورمون هدیه ببره ماشینی که خیلی رقیب و سازنده دیگر داره نمیبره بلکه محصولی مثل ربات جراح سینا میبره اندونزی مثلا که نظیرش تو دنیا فقط یکی هست اونم آمریکایی که جدیدا نسخه آمریکایی خراب کاری کرده … ، حالا هیچ کی نیست چیزی بهتون بگه دور برداشتین هی این توگ بکوبین تو سر مردم ، این عربستانم به به نکنید اگه تکیه به دیگران چاره ساز بود این همه دوشیده شد نتونست یمن شکست بده و مجبور شد پرچم سفید بالا ببره ، باید روی پای خودمون بایستیم و باور داشته باشیم که ما میتونیم خودروهایی حتی در حد آلمانی تولید کنیم ما هیچی برای انجام این کار کم نداریم ولی باید مثل (نانو ، هسته ای ، موشکی ، پهپادی و …) موفق شدیم انقلابی و جهادی عمل کنیم
مصر و تونس و مراکش و اردن و غیره هم کشور عربی محسوب می شن. اگه دیده باشی مصری ها به جای تاکسی ریکشا سوار می شن. می دونستی پوند مصر ظرف دقیقا دو سال ۵۰۰ درصد سقوط کرده؟ مثلا همین تیگو ۸ پرو مکس رو بگیر تو بازارهای مختلف این طور قیمت خورده:
قطر ۱.۵ میلیارد
بحرین ۱.۷ میلیارد
آفریقای جنوبی ۱.۹ میلیارد
مالزی (۲ لیتر یک دف) ۱.۹ میلیارد
روسیه ۲.۲ میلیارد
ایران ۲.۶ میلیارد
ترکیه (۱.۶ لیتر یک دف) ۳ میلیارد
در ضمن ازدحام های خیابون های ایران خودش گویای مساله است. وقتی که داشتن خودرو هزینه بردار نیست همون بهتر که قیمت خودرو بازدارندگی ایجاد کنه و الا همین الانش هم خیابون ها داره منفجر می شه.
خانه از پایبست ویران است