
کاش وزیر صمت حقایق را به مردم بگوید

به تازگی، وزیر صمت از عرضه ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید داخل و ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی طی ۶ ماه آینده خبر داده است، اما این تمام واقعیت نیست و کاش وزیر صمت حقایق را به مردم بگوید.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در دو سه هفته گذشته بازار خودرو به رغم رکودی که طی ماه های اخیر در آن حاکم بوده با افزایش شدید قیمت ها مواجه شده است. استقبال از بورس کالاها به این تشنج و به تعبیر مقام های دولتی هیجان دامن زد. بازاری که به رغم افت قیمت دلار و کاهش ۲۰ تا ۴۰ میلیونی قیمت ها، باز هم شاهد صف خرید برای محصولات یکی از تولیدکنندگان داخلی بود. این صف نشان می دهد مصرف کنندگان با مرور تجربه گذشته احساس می کنند که عقب نشینی دلار موقتی است. این تجربه نشان داده است که باز هم قیمت ها میل پرواز خود را حفظ کرده اند و در موعد خود بال های افزایش قیمت را باز می کنند. در این میان، به نظر می رسد وزیر صمت به هر دری می زند که بتواند حتی اندکی آرامش روانی به بازار تزریق کند. در همین رابطه وی در حاشیه هیئت دولت و یا حضور در رسانه ملی از یک سو به دنبال این است که افزایش قیمت ها متوجه مردم کرده، اثر افزایش نرخ ارز را ناچیز جلوه بدهد و از سوی دیگر، سعی دارد با نشان دادن در باغ سبز فضا را آرام کند. حتی در پاسخ به رئیس دولت نیز همین استدلال ها را به کار برده است. اخیراً نیز فاطمی امین گفته است که طی ۶ ماه آینده ۷۰۰ هزار دستگاه خودروی داخلی و ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی به بازار تزریق خواهد شد. در این میان، مشخص نیست وزیر صمت یا نمی داند و یا نمی خواهد که تمام ماجرا را بیان کند.
واقعیت این است که مجموع ۹۰۰ هزار دستگاه مدنظر وزیر صمت، صورت کلی قضیه است و اصل داستان این است که ۷۰ درصد از تیراژ تولیدکنندگان داخلی به دو طرح فرسوده و جوانی اختصاص پیدا می کند، یعنی از این میزان، ۲۱۰ هزار دستگاه خودرو در حالت عادی و از طریق بورس کالا عرضه خواهد شد. از سوی دیگر، با توجه به مدت زمان اعلامشده از سوی وزیر طی ۶ ماه آینده قرار است ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی عرضه شود، اما به نظر می رسد در این فقره نیز اشتباهی صورت گرفته است، یعنی هنوز واردکنندگان در مرحله درخواست ثبت سفارش هستند. به بیان ساده، در سامانه گمرک هنوز ثبت سفارشی صورت نگرفته است. حال این که، وزیر صمت عدد ۲۷ هزار دستگاه را از کجا آورده است، مشخص نیست. در واقع از یک سو، طی مراحل درخواست ثبت سفارش خود به فرایندی طولانی بدل شده و از سوی دیگر، چرا وزیر این دو بحث را با هم اشتباه گرفته است.
در همین حال، باید در نظر داشت رفتار خریداران شاید هیجانی باشد، اما از منظر اقتصادی حرکتی درست به شمار می آید. در واقع، بخشی از این افراد به دنبال سود هستند. این یک امر طبیعی است و بخشی دیگر به دنبال حفظ ارزش پول و سرمایه خود هستند. این رفتار دیگر ریشه در هیجان و دلالی ندارد، بلکه مسبب این وضعیت دولت و حکمرانی اقتصادی کشور است. بنابراین این وضعیت با وعده و وعید آرام نمی شود. در واقع، بازار باید به سمتی حرکت کند که خریداران احساس کنند دیگر نمی توانند به سودهای سرشار و بی دردسر برسند. باید به این نتیجه برسند سفره ای که اقتصاد دستوری برای آن ها مهیا کرده بود، در حال برچیده شدن است. به بیان دیگر، اگر برای مثلاً ۱۰ هزار دستگاه خودرو ۵ میلیون نفر ثبت نام می کنند، وزارت صمت باید علت این امر را پیدا کرده و چرایی آن را تحلیل کند، اما برخلاف تصور، در اقتصادی که قدرت خرید مردم به طور مداوم در حال تحلیل است، چگونه می توان با وعده تزریق ۹۰۰ هزار خودرو در آینده، مانع از شکل گیری تقاضاهای بیش تر شد. در این شرایط، بهتر است، وزیر به دنبال برچیدن یا تعلیق موقت طرح هایی باشد که از یک سو به خودروساز تحمیل شده اند و از سوی دیگر، مانع از عرضه در حجم های بیش تر می شود. بنابراین در این شرایط رفتار مردم بسیار طبیعی است، اما این که چرا وزیر صمت چشمانش را به روی واقعیت ها امروز اقتصاد کشور و وزارتخانه متبوعش بسته است، در نوع خود قابل توجه و تعجب برانگیز است.
سلام لطفاً یه بخش در مورد شرایط تعویض خودرو فرسوده با جدید قرار دهید ممنون
شتر در خواب بیند، پنبه دانه! خدا، عاقبت مارو با این دولت بخیر کنه!
قبلی که باسواد، باتجربه و باتدبیر بود، اون شد! خدا با اینا؛ بخیر کنه!
قبلی باسواد؟😲🙄 😂😂😂😂.ببخش ولی ۴تا بیسواد مثل شما بودید که رقصیدید وبهش رای دادید که الان اوضاع ما این شده .که هر کاری این دولت میکنه که جمعش کنه وفایده نداره . 😒😒😒. حالا هم صبر کن وبشین وحرف نزن .تا ابراهیم بت شکن از ریشه دوباره بسازه. درود بر رئیسی بزرگ زحمت کش
راه حلهای محسن رضایی نمیدونم چرا جواب میتونست نیاد بگه کار من نیست اقتصاد دان جای ایشون تشریف میاوردن اگر بد میگم بگو
لطفا وضعیت فعلی و آینده بازار دست دوم خودرو را بررسی کنید ۷۰درصد
دولت محترم دست توجیب مردم کرده وبا این کار داره پول یارانه وسود سهام عدالت رو از خود مردم میگیره وباز به خودشون پس میده
آفرین یوزارسیف حکیم
من نه می خوام از این دولت دفاع کنم و نه از این وزیر ولی اینکه پیش از اعلام برنامه دقیق صرفا بر اساس آمار بخواهیم درصد بندی کنید و نتیجه گیری کنید غلط است آقای طجوزی و کادر محترمه اسب بخار،
با تشکر از زحمات شما!
واقعا مسخرس این مسولین نمیدونم اصلا فکر مردم نیستن دولت شده داروغه .میخوای حرف بزنی باید مالیات بدی این ماشین میخوای بابتش باید مالیات بدی ……خونه مالیات.نگاه کردی مالیتاشو بده….. مردمو گرفتار کردن……خودرو رو گذاشتن تو بوروس با قیمت پایه …………..بازم مردم عادی نمیتونن بخرن مالیاتش سهم دولت .
کلا چشم به هم زدیم چهل سالمون شد و طعم خوشبختی رو نچشیدیم. این خبرها هم دردی رو از ما دوا نمیکنه.
دست مریزاد به مافیای خودرو برای به اسارت گرفتن ۸۵ میلیون با ابزار قدرت دولت و مجلس و شعارهای مردمی!
همه جای دنیا خودرو رو از دم قسط میدن. اینجا مافیا پول رو اول چند برابر قیمت جهانی میگیره و خودرو رو شاید چند ماه و یا چند سال بعد تحویل بده.
راه حلهای محسن رضایی نمیدونم چرا جواب نمیده!!! همش میگفت راه حل داره تحریم ۳۰درصد است چی شد از روحانی بدتر شد. نگو که کار دولت قبله چون اگر ابراهیم نمیتونست چرا آمد. میتونست نیاد شاید همتی میآمد بهتر میشدیا ایکس
متاسفانه کشور دست مافیاست و مسئولین اسباب بازی دست اینها
مردم ایران بخاطر حسادت و چشم و هم چشمی به این روز افتادن کل دنیا هیچوقت روی سرمایشون برای پز استفاده نمیکنن اما ایران میگن پراید خریدیم ۳۰۰ تومن دارم میفروشم ۴۵۰ همین موضوع بازار رو خراب کرده حتی ثبتنام ها شش میلیون صف میکشیدن بابا میذاشتید ۱۰ هزار نفر اسم بنویسن بمرور قرعه حذف میشد یه عده حسود بازار رو خراب کردن ، سال ۹۴ رو یادتونه هیچکس نخرید خودرو فروختن با شش تومن پیش پارس با ۱۱ تومن پیش و ۷۰۰ قسط ۷ ساله ، اگر مردم یه ذره درک داشتن که پراید ارزش خرید ۳۰۰ میلیونو نداره امروز اسپورتیج رو میخریدید ۳۰۰ تومن با همین دلار و تورم حیف فکرا کاغذیه مغزا کوچیک
خودرو سازان و دولت هر دو بواسط بورس کالا دست کردن در جیب مردم، خودرو ساز با افزایش دریافت سود و دولت با افزایش مالیات بر ارزش افزوده. در این معرکه سر مردم بی کلاه مانده!!!!!!!