
واردات خودرو از سازمان توسعه تجارت گرفته شد

معاونت صنایع حمل و نقل از وزارت صمت حذف و مسئولیت واردات خودرو از سازمان توسعه تجارت گرفته شده است. وزیر صمت معتقد به سیاست گذاری است. آیا این نشانه هایی از بازگشت خودرو به ایدرو است؟ از این پس، فرمان خودرو در دستان مقیمی قرار خواهد گرفت؟


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، همانطور که صنعت خودروسازی کشور بعد از تحریم ها رنگ و بوی دیگری پیدا کرده، وزارت صمت نیز در این سال ها با تغییراتی همراه شده است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تکیه زدن فاطمی امین بر کرسی صدارت صمت، این وزارتخانه با تغییرانی همراه شد.
تغییر چارت سازمانی در آن زمان موافقان و مخالفان زیادی داشت. موافقان معتقد بودند تدوین چارت سازمانی وزارت صمت ۱۰ سال پس از ادغام دو وزارتخانه صورت گرفته و طی این سال ها به آن بی توجهی شده است. مخالفان نیز نیازی به این تغییرات نمی دیدند. به خصوص که در چارت فاطمی امین، در عمل، ایدرو به کناری نهاده شده بود و اختیار صنعت خودروسازی به معاونت قرار گرفته بود. دفتر صنایع خودرو نیز ذیل این معاونت تعریف شده بود.
به این ترتیب، در دوران فاطمی امین و بعد از آن علی آبادی این معاونت وظیفه سیاست گذاری صنعت خودروسازی را بر عهده داشت. به باور بسیاری از کارشناسان تأکید و فشار بر افزایش داخلی سازی را شاید تنها نقطه مثبت این دوره و این معاونت بتوان در نظر گرفت.
در هر صورت، این معاونت در دولت چهاردهم و در چارت جدیدی که محمد اتابک تدوین کرده حذف و به دفتر خودرویی تحت نظر معاونت صنایع ماشین آلات و تجهیزات درآمده است. در معاونت صنایع ماشین آلات و تجهیزات نیز دفتر دفتر صنایع ماشین سازی و ساخت تجهیزات، دفتر صنایع تجهیزات برق، الکترونیک و نرم افزار، دفتر صنایع خودرو، نیرومحرکه و حمل و نقل و در نهایت دفتر صنایع تجهیزات و آزمایشگاهی قرار دارند. به این ترتیب، جایی که در سال های اخیر منطقی و بعد از آن آقایی برای خودرو سیاست گذاری می کردند، دیگر وجود خارجی ندارد.
وزیر صمت نیز گفته است: «تلاش میکنیم با تعریف استراتژی صنعتی، وزارت صمت به سطح سیاستگذاری بازگردد و در بخش اجرا کمترین میزان دخالت را داشته باشد.»
بر دهقان دهنوی نیز در نشست خبری خود درباره واردات خودرو گفته است: «رئیس سابق سازمان توسعه تجارت مسئولیت و مأموریتی در ارتباط با واردات خودرو داشت که این موضوع به بنده واگذار نشده است، اما مسائل مرتبط با حوزه خودرو مانند سایر کالاهای تجاری در سازمان توسعه تجارت پیگیری میشود.»
در این شرایط به نظر می رسد بعد از مدت ها دوباره امور خودرویی وزارت صمت به ایدرو محول و تفویض خواهد شد. البته تا امروز نه وزیر صمت و نه مقیمی به عنوان رئیس جدید این سازمان در این خصوص اظهارنظر نکرده اند، اما به نظر می ر سد با توجه به اقدامات بی حاصل و تداخل هایی که در مسیر واردات و تولید به وجود آمده بود، این بار قرار است که ایدرو سکاندار خودرو کشور شود. اگر تمام اختیارات خودرویی به این سازمان واگذار شود، آیا خصوصی سازی سرعت بیشتری خواهد گرفت یا اینکه در بر همین پاشنه می چرخد؟
فرق مقیمی با منطقی چی هست اونوقت ؟ دو تاشون نمی ذارن ماشین خوب و قیمت مناسب داخل کشور بیاد
سلام
دوستان
همه اطلاع داریم که از جمله خوشنام ترین وارد کننده خودرو وارداتی، شرکت معین خودرو ایرانیان در رسانه ها معرفی شده و می شود.
این حقیر با قرارداد ۹۰ روزه تویوتا لوین هیبرید،
از ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ ، پول کامل به حساب معین خودرو واریز کردم،
تا امروز که ۱۴۰۳/۰۷/۲۳ است، “” مدت ۶ ماه و ۲۷ روز “” از واریز کامل وجه گذشته،
ولی هیچ خبری از زمان تحویل خودرو مشخص نیست،
هیچ کس هم ، اعم از معین خودرو و یا وزارت صنعت و معدن پاسخگو نیستند!!!
کسی اطلاع داره مشکل چیه؟ و با کجا باید پیگیری کنم؟؟
آیا ۳٪ جریمه تاخیر در تحویل خودرو ، که بارها در اطلاعیه وزارت صمت به آن تاکید شده بود، معین خودرو بجهت عدم پرداخت جریمه، از مشتری ها، تعهدنامه عدم مطالبه جریمه تاخیر، کتبی میگیره؟؟
لطفا راهنمایی کنید….
سلام حتما تشریف ببرید سازمان صمت استانتون و شکایت کنید.
سلام
در خصوص فعال شدن مجدد سامانه عرضه خودروهای وارداتی،
مطلع هستید بعد از بیش از سه ماه،
امروز فقط با چانگان ،
سایت سامانه عرضه خودروهای وارداتی داره باز میشه!!!
لطفا ،
اگه از ادامه فعال شدن سامانه با تنوع خودرو های بیشتر اطلاعاتی دارید، اطلاع رسانی کنید.
متشکرم
واقعا مردم چی حساب کرده دولت و مجلس وقتی مافیای خودرو سوار بر همه چی دولته مردم و چی حساب میکنید چرا مردم به اندازه کافیه بدبختی و گرفتار هستن و هر وقت همه لازم باشه سواری میدن دیگه کم سو استفاده کنید بسته دیگه……..