ویدیو تست و بررسی زامیاد زاگرس / تپه زاگرس

تست و بررسی زامیاد زاگرس
تست و بررسی زامیاد زاگرس

در قسمت چهارم از فصل ۹ اسب بخار تنها پیکاپ دو دیفرانسیل زامیاد یعنی زاگرس را مورد بررسی قرار داده ایم و سپس به سراغ روغن موتورهای کاسپین رفته ایم.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

در این قسمت از فصل ۹ اسب بخار به سراغ تست و بررسی تنها پیکاپ دو دیفرانسیل حال حاضر زامیاد یعنی زاگرس رفته ایم؛ طی این تست و بررسی سعی کرده ایم زاگرس را در شرایط مختلف جاده ای امتحان کنیم و ببینیم آیا این خودرو می تواند تحت فشار دوام بیاورد و با توجه به تنفس طبیعی بودن موتورش، کشش کافی را دارد یا نه. در ادامه قسمت به سراغ یکی از محصولات پرکاربرد فومن شیمی، روغن موتور کاسپین، رفتیم و ویژگی های مهم آن و همچنین کیفیت تولید آن را بیان کردیم.

ویدیو تست و بررسی زاگرس

تست و بررسی زامیاد را می‌توانید در یوتیوب و فیلیمو اسب بخار ببینید

زامیاد زاگرس؛ قُل همسان کلوت در بازار ایران

زاگرس تولیدی زامیاد به نوعی همان کلوت تولیدی مکث موتور است که تغییر برند داده و با کمی اختلاف در ظاهر و البته تغییرات اساسی در امکانات و مشخصات فنی، وارد بازار ایران شده است.

اصل ماجرای زاگرس، کلوت و دایون Y5 به فودای چین برمی گردد؛ این شرکت چینی در زمینه تولید خودروهای کار و تجاری فعالیت می کند و یکی از محصولاتش نیز همین زاگرس است که زامیاد طی همکاری با فودای، نسخه اولیه و اصلی این پیکاپ چینی را در ایران مونتاژ می کند. به این ترتیب می توان گفت، کلوت در ابتدا همان زاگرس بوده که ارتقا پیدا کرده و از طرف دایون به مکث موتور رسیده است. توجه داشته باشید که دانگ فنگ هم دقیقاً محصولی با ظاهر و طراحی زاگرس یا کلوت در اختیار دارد، اما همان طور که گفته شد، شرکت مادر این محصولات فودای است.

البته نسخه های دیگر این خودرو هم در ایران با نام دایون Y5 و Y7 مونتاژ می شوند، که در کلاس SUV یا شاسی مستقل ها قرار می گیرند. زامیاد نیز قصد داشت مونتاژ نسخه SUV زاگرس را هم آغاز کند که فعلاً خبری از آن نیست.

بیشتر بخوانید: جنگل کویر همه جا آزادی: تست و بررسی مکث کلوت دنده ای

تفاوت های ظاهری زاگرس با کلوت در چیست؟

زامیاد زاگرس

اکثر قسمت های ظاهری و طراحی این دو پیکاپ با هم یکی هستند، اما جدا از مشترکات موجود، در جلوپنجره، چراغ، سپر و رینگ ها با هم فرق دارند و از همه مهم تر لوگویی که در جلوی این دو پیکاپ نصب می شود با هم متفاوت است.

تفاوت های آپشنی زاگرس و کلوت چیست؟

زامیاد زاگرس

رفته رفته اختلافات موجود میان این دو پیکاپ بیش تر می شود. در بحث امکانات رفاهی و آپشن ها می توان گفت زاگرس نسبت به کلوت آپشن های بسیار کم‌تری دارد و به عبارتی، کلوت نسخه فول زاگرس محسوب می شود.

در کلوت آپشن هایی مانند استارت دکمه ای، ورود بدون کلید، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، قفل دیفرانسیل عقب و کامپیوتر سفری پیشرفته تر وجود دارد که نظیر آن ها را نمی توان در زاگرس یافت.

مشخصات فنی زاگرس و کلوت چه فرقی با هم دارند؟

در ابتدای متن گفته شد که نسخه اصلی و اولیه پیکاپ فودای همین زاگرس است، پس می توان فهمید موتور فعلی زاگرس، 4G69S است و کاپرا نیز از آن بهره می برد، و همانی است که فودای اولین بار برای پیکاپش در نظر گرفته بود. به همین دلیل است که در تست و بررسی متوجه شدیم هماهنگی میان موتور و گیربکس زاگرس نسبت به کلوت بسیار بهتر است و ضریب دنده های گیربکس طوری طراحی شده اند که عملکرد بهتری را برای موتور و خودرو فراهم کرده اند.

موتور 4G69S قرارگرفته بر روی زاگرس می تواند حداکثر توان 136 اسب بخاری و حداکثر گشتاور 200 نیوتن متری را از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی در اختیار هر چهار چرخ خودرو قرار دهد. از طرفی دیگر، برای کلوت از موتور 4K22 استفاده شده که قادر است ۲۱۵ اسب بخار توان و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور را به کمک گیربکس ۶ سرعته دستی به هر دو محور تحویل دهد. البته نسخه اتوماتیک کلوت نیز تولید می شود که گیربکس ۶ سرعته AT جای گیربکس دستی را گرفته.

با توجه به اعداد و ارقامی که گفته شد، به راحتی می توان فهمید کلوت نسبت به زاگرس شتاب بیش تری دارد، اما از طرفی عدم هماهنگی میان موتور و گیربکس کلوت می تواند آزاردهنده باشد و از منظر اصولی بودن طراحی موتور و گیربکس، زاگرس بهتر است.

تجربه رانندگی با زاگرس در جاده ها و شرایط مختلف

جاده کفی

زامیاد زاگرس

به علت هماهنگی نسبتاً خوب میان موتور و گیربکس این خودرو، زاگرس در جاده های کفی عملکرد بسیار خوبی دارد و به راحتی می توان با آن به سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت رسید.

در خصوص کیفیت سواری باید به خشک بودن سواری در اکثر پیکاپ ها اشاره کرد و زاگرس نیز کوبش های شدیدی در مسیر های جاده ای و خاکی دارد.

سربالایی ها و گردنه ها

زامیاد زاگرس

هنگام عبور از گردنه ها و سینه کش ها، چون توان و گشتاور موتور نسبت به وزن خودرو آن چنان زیاد نیست، نیاز بود کمی به قوای محرکه خودرو فشار بیاوریم و با دور موتور بالا حرکت کنیم.

مسیرهای آفرودی

هنگام عبور از مسیرهای آفرودی اما کار مشکل تر شد و دو عامل ضعیف بودن موتور و نبودن قفل دیفرانسیل عقب مانع از چابکی زاگرس می شد. از این رو، راننده به دلیل این دو عامل تضعیف کننده مجبور بود به موتور فشار بیاورد و برای عبور از مسیرهای ناهموار بیش تر به مهارت خود تکیه کند تا بتواند بدون حضور قفل دیفرانسیل و ESC به مقصد برسد.

به طور کلی، در مورد زاگرس می توان گفت به دلیل تنفس طبیعی بودن موتورش هزینه نگهداری و استهلاک پایین تری دارد، اما از طرفی، توان و گشتاور تولیدی پایین به همراه نبودن قفل دیفرانسیل و ESC می تواند راننده را آزار دهد. یکی دیگر از نکات مربوط به این خودرو، که طی تست و بررسی آن را متوجه شدیم، زوزه به شدت زیاد گیربکس است که وارد کابین می شود و آرامش راننده و سرنشینان را به‌هم می زند.

قیمت کارخانه و بازار زاگرس چه‌قدر است؟

زامیاد زاگرس

این خودرو در مبدأ کارخانه برای مشتری حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تمام می شود و در بازار نیز قیمتش بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان بیش تر از قیمت نهایی کارخانه است. به این ترتیب می توان گفت، استقبال خوبی برای خرید این خودرو صورت نگرفته است و بازار خرید و فروش خوبی هم ندارد.

روغن موتور کاسپین

روغن موتور کاسپین

یکی از پرمصرف ترین سیالاتی که در خودروها کاربرد دارد روغن موتور است، که می بایست در کارکردها و فواصل زمانی مشخصی تعویض شود و از آن جایی که، در قلب تپنده خودرو جریان دارد، باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد تا موتور خودرو را با مشکل مواجه نکند.

فومن شیمی نیز در این راستا به کمک تجربیات گران‌بهایی که در زمینه تولید و عرضه روغن موتورهای کاسترول داشته است، شروع به تولید روغن موتورهای کاسپین کرده و آن ها را در دو سطح کیفی SM و SN، که جزو بالاترین APIهای دنیاست، عرضه می کند.

در این قسمت نیز به سراغ بررسی و معرفی روغن 5W30 با کیفیت SN و 10W40 با کیفیت SM از فومن شیمی رفته ایم و مزایای هر کدام از آن ها را توضیح داده ایم. شما نیز می توانید با توجه به دفترچه راهنمای خودروی خود یکی از روغن موتورهای کاسپین را انتخاب کنید و از آن برای خودروی خود بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: سطح کیفی روغن موتور برحسب API چیست؟

گالری تصاویر زاگرس

پشت صحنه تست و بررسی زامیاد زاگرس

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.